2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar..moralim çok bozuk.dün gece anneannem vefat etmiş bugün öğle namazıyla cenazesi kalkıcak.durumu kötüydü annemde bir aydır yanındaydı bartında..allah mekanını cennet eder inşallah..
bide yazdıklarınızı okudum koptum tamamen..nasıl bi dünya bu..bi yanda doğum bi yanda ölüm..kafam kazan gibi..böyle durumlarda hiç ağlayamam ben şu anda taş gibi heryerim ağlayamıyorumda..:sinifsinif:

Delf
Selam söle benden almanlara :)))

Esmerim
Bütün yazdiklarini okudum hic bu konuya kafani takma.Cünki ben büyük oglanda calismadim dedim bu yastan sonra cocukla ilgileneyim cocuk benden sogumasin vs vs Üstelik 6 aya kadar sadece anne sütü ile beslendi benim oglan benim yatagimdan cikmadi ama o bahsettigin seyler bizdede oldu.Böyle bakinca dogal geliyor bana .O zamanlar bende üzülmüstüm ya o kadar yanindayim niye yemiyo vs vs diye takmistim ama zamanla baktimki cocuklar cevreyle öyle cok ilgileniyorki.Özellikle sosyal olan cocuklar anne nasil olsa garanti ben bilmedigimi ögreneyim gibi bi mantiklari oluyor.Bak benimki 6 yasinda hala gelgitler olur bi ara beni tanimaz bi ara bana yapisir bacaklarimda gezer.Dur daha takma kafana 2 yas sendromu var senin otoriteni sallamayacagi zamanlar gelecek.Ama su bi gercekki anne annedir kimsede onun yerini dolduramaz.Bak bi sefer 2,5 yasindaydi Istanbulda beni deli etmisti yerlere yatar tepinerek aglardi ben bisi dersem yapmamak icin.Kuzenimin is yerindeyiz bahcede cay iciyoruz gitme cocugum kaybolursun yanimda oyna diyorum yok yola kaciyor yere atti kendini gene bende kizdim sort vardi bacagina bi tane patlattim.Ne yapti biliyomusun o sirada cay bardaklarini almaya gelen cayci kadinin elini tuttu onla gitti .Hepimiz kaldik öyle bi pisman oldum ama bende inatim anlasin bazi seyler tehlikeli ve anne sözü dinlenecek ne olursa olsun.Sonra kötü bisi olacagini benim tokatim bacagina gelsin cok takmadim iki dakika durdu kadinin yaninda unuttu gene geldi yanima :)) Cocuklar ne yaptiklarini beyinlerinde tutmuyorlar o an yeni seyleri ögrenmenin hevesi oluyor. Anne kokusu olayini bilemiyorum ya ilk günler gözler görmüyor belki o an süt kokusu ariyor ama 4-5 aylikta kokuya bakmaz sanmam yani. Artik biz bu bicirlarla bi ömür beraberiz o yüzden böyle üzüp harap etme kendini zaman zaman her türlü seyi yasayacagiz.Anne sogukkanli olmali cünki cocuk anneye kasti yapmiyor nankörde degil sadece yeni bidünya onun icin oda tanimak istiyor.Calisan anneyim diyede vicdan azabi olmasin hic farketmiyor.Birde karakter meselesi her cocugun nasil göz rengi sac reng degisikse huyuda degisik.Kimi anneye cok yapisik kimi degil.Annenin onu ihmal etmesi diye bisi yok öyle her saniye yapis yapis bir arada olmak gerekmiyor. Ben oglani 3 yasinda yuvaya verdim burda mecburi bi kez aglamadi anne beni birakma diye ortaligi birbirine katma derdindeydi.Hala okuldada öyle.Önemli olan bir arada az zamanda olsa kaliteli zaman gecirmek.Düzenli zaman ayir oglana o zamanda ona bisiler ögret.Ilaki ögrensin diye cevap bekleme ilk zamanlar anlasilmiyor ögrendigi zamanla farkediliyor.Mesela hayvan resimli kitap al yazisiz her aksam bi bes dakika yatmadan o kitaba bakin beraber hayvanlari anlat ona seslerini cikart komik taklitlerini yap sen cok kolay becerirsin bunlari.Bu senin oglana yeter sni bidahaki görüsmenize kadar özlemle sabirla bekler.Birak yalnizkende seni aramasin ne güzel iste ortama ögrenmeye konsantrasyonu artar okul zamani cok önemli oluyor bu.
Neyse sabah sabah cok dirdir ettim sana umarim isine yarar yazdiklarim

Feyza; sabah sabah herkesi depresif yaptım iyi mi bilmiyorumkismile
ama cidden kötüydüm akşam, kafam çok takıldı. anneme anlatsam saçmalama diyor, bu sefer bana yaptıklarını anlatmaya çekiniyor üzülüyorum diye.

başınız sağolsun kuzum, mekanı cennet olsun ananeciğinin.

günaydın kızlar...a.s.
ESMER MEHLıKASU FEYZA toparlanın kızlar hadi bakimklava:
valla bnm annem ben kendimi bildim bileli çalışıyordu...ben üniversiteyi kazndığımda annem emekli oldu...ben çok isterdim eve geleyim anahtarla kendim açmayım kapıyı annem açsın,bana kek yapsın,yemek hazır olsun..
ben orda burda her yerde büyüdüm...bir anneannemde bir babaannemde bir halamda bir teyzemde:gitme:
kız kardeşimle bnm aramda 5 yaş var ...ben anaokuluna giderken kardeşim doğdu...annem o doğunca bakıcı tuttu mecbur artık evden eve dolaşmayalım 2 çocukla diye..
zavallı annecim emzirmedi ne kardeşimi beni...emmemişiz....hala o zmnlardan kalan milupa kaşıklarımızı saklar annem hatıra diye...:gitme:
ama ne ben ne kardeşim annemizi yadrgamadık bakıcıda olsa anneannede olsa babaanne de olsa hep annemi bilirdik isterdik...
sonuçta o bzm bugünlerimizde iyi yaşayalım diye çalışıp durdu.ve bize bişeyler sahibi yaptı..tabi babamda..
tamam bebeklerimizden ayrılmak çok zor ama mecburuz heleki bugünün şartlarında tam mecburuz...bana bakmayın ben işten ayrıldım ama zaten ben başka bir sektörde olmak istiyordum en başından beri...ece bir yaşını doldurdun tabiki bende çalışmak istiyorum..ekonomik özgürlük çok farklı bişey..

esmerim ağlatma beni kuzum yaa
malesef hayat bu
seni tanıyınca büyüyünce daha iyi olucak gör bak

başınız saolsun canım
Allah rahmet eylesinn

sağol meltemcim çok güzel şeyler yazmışın.

ben her akşam yatmadan önce masal anlatıyorum mesela. rutin oluşturmak için.
veya eve gittiğimde büyük adammış gibi neler yaptım anlatıyorum, bebek gibi konuşmuyorum ama. sadece kelimeleri daha yavaş söylüyorum.
şimdi 1-2 el işi oyuncak yapma çabasındayım. oyuncak dediğime bakma pet şişeyle falan. bakalım ne olacak.
çok klişe belki ama kaliteli zaman geçirme çabasındayım.

bilmiyorum arasıra gelirler bana böyle. lohusalık yaşayamadım ya, şimdi yapıyorum onun için herhalde

günaydın kızlar

tutku başın sağolsun mekanı cennet olsun ananenin

senin yapabileceğin bi yasin okumak şimdi rahatlatır seni

esmer feyza delf mehlika bana bakın işe dönsem mi diye düşünme zamanındayım zaten siz böyle dedikçe kafam kurcalanıyo

sağol ayça yazdıkların için. çok iyi geldi valla.

valla herkesi depresif ettim sabah sabah ama yok çok canım sıkıldı dünden beri.
küçücük bebeği kıskanmak, bunun mantıksız olduğunu bile bile yapmak; kendime yakıştıramıyorum aslında.
dediğim gibi bu yaşıma kadar kıskançlık nedir bilmeyen ben, el kadar bebeği kıskanıyorum şimdi.
rahatlamam gerek biraz.

esmerim
Takma bu bi kac gün dolunay var etkisi kuvvetli akrep burcunda ya duygusal yapiyor herkesi gecer haftasonu iyi olursun

meltem aqbla ne güzel yazmışın
,
bi de hani çay yollamışın ya onu içirince gaz olmaz demi rahatlaatır mı nuru uyutur mu

canım canını hiç sıkma
seni emmemiş olabilir ama
sen onu karnında taşıdın senin içini dışını herşeyini biliyor
herkesi bir kenara bırak o seni tanıyor buna emin ol opuyorumnanaktan

Hoyacim
O cay zaten gaz icin karin agrisi sancisi oldumu verirsin.
Sen ise dön firsatin varken bak benim dönmem cok zor ama genede deneyecegim calismadan olmuyor ya

yok Hoyacım benim baş sorunum çalışma değil.
en altta yatan sanırım emzirememiş olmam. tensel temasımız olamadı ya..
aslında çok sebepleri var da eşelemiyeyim şimdi iyice. psikoloğa gitmem gerek benim fırsat bulup.
arasıra açığa çıkıyor işte, içim çok kararıyor o zamanda.

canım başınız sağolsun. mekanı cennet olsun

esmerim
:)))))) dur dur daha evlenecekler sonra gelinler aa annen beni kiskaniyor dicek

Betişim kızı demez öyle şeyler, onla evlencek benim oğlum kaydirigubbakcemile3

canım canını hiç sıkma
seni emmemiş olabilir ama
sen onu karnında taşıdın senin içini dışını herşeyini biliyor
herkesi bir kenara bırak o seni tanıyor buna emin ol opuyorumnanaktan

inşallah vaveylacım.
içimdeyken daha güzeldi yaa, en azından kıskanacağım bi durum yoktu o zaman sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…