2010 ocak annelerin emzirme durumu

lohusalıgımın en zor günleriydi kızımı emzirmeye çalışmak resmen depresyona girecektim çok ugraştık memeyi alması için ama oda direndi almamak için gittim süt sağma makinası kiraladım. 20 gün boyunca sagıp verdik biberonla sabah akşam ama aradada yine meme verme çalışmalarım devam etti ve 20 gün sonra memeyi almaya başladı allahıma çok şükür.o kadar üzülüyordumki anne sütü alamayacak diye.ş,imdi tek meme veriyorum digerini almıyo meme ucu yok diye uğraşmıyor çıkarmak için.ama tek memede olsa veriyorum ve alabildiği kadarda verecegim inşallah.. sakın sizlerde pes etmeyin ben diğer memeyide almıyo diye çok üzülüyorum ama yapabilecegim bişey yok..

fatmazehra annem nur sağ göğsümü almamıştı başta tembih etmişti bana ne yap et ver tek göğsünden emzirirsen anneannen gibi bi göğsün büyük diğeri küçük olur demişti

fatmazehra benim de gogus ucum kucuk alamiyor oglusum ama ben silikon gogus ucuyla emziriyorum cok diye kapiyor yeterki anne sutu alsin diye devam ediyorum silikonla emzirmeye istiyorum gogsumu alsin diye ama asil onemlisi sutu icmesi bence sen de dene bir

benim de öleyi canım ama uğraş sonunda alacak.onu önce 2 dakka sağ ucu biraz çıkınca bas ağzına.bide aç olduunda ilk onu ver ki saldırsın ona o açlıkla

bende sadece anne sütü veriyordum ama artık sadece mama yiyor çok agır dozda ilaç alıyorum hastanede yatıyorum annem bakıyor kızıma...inş.bugunlerde geçecek..

bende mama takvıyesi yapmak zorunda kaldım, gün boyu cıyaklayan ve 15-16 saat uyumayan bir bebiş, fazla sık emmekten pörsümüş memişler... dedık yoksa bu cocuk acmı kalıyorda böyle huysuz. aptamıl hazırladık 90lık cork dıye bıtırdı ve tomtok huysuzluklarını atıp bı uyudu 5 saat. ogun bugundur gunde 2 kere mama verıyorum ama annnecıgını emmeyede devam edıyor, yani doyuracak kadar gelıyormu bılmıyorum ama öyle böyle kesılmedık henüz memeden, inşallah da kesılmez...

biz artık emerken savas verioruz
gece hiç bi sorun yok
uyanıkken emerken kendini paralıyo sacını yüzünü yoluyo
sütün tadınca hiç bi değişiklik yok neden böle yapıyor annamaım

biz artık emerken savas verioruz
gece hiç bi sorun yok
uyanıkken emerken kendini paralıyo sacını yüzünü yoluyo
sütün tadınca hiç bi değişiklik yok neden böle yapıyor annamaım

benimkide gece yapıyo canım onu..kıvrım kıvrım savaş içinde emiyoruz..gecede değilde yatmadan önceki son emişimizde..her zamanda olmuyor..benim tahminim çok uykusu gelip uyyamayınca yapıyor onu

nur yapıyordu öyle gazını çıkarıp tekrar emziriyorum o zaman daha iyi emiyor
ama şimdi gözünü açmaya mecali kalmadı emip uyuyor guzum

benimkide gece yapıyo canım onu..kıvrım kıvrım savaş içinde emiyoruz..gecede değilde yatmadan önceki son emişimizde..her zamanda olmuyor..benim tahminim çok uykusu gelip uyyamayınca yapıyor onu

Benimki de akşam 7-8 gibi başluyor savaşmaya emerken.Sanırım hem sütüm azalıyor uyuyamayınca da başlıyor mızırdanmaya. en sonunda pes edip emzikle uyutuyorum.

yaman da gündüz çok sık emiyo.1 saat yarım saatte bir bazen.mememde akşama doğru ice boşalıyo.ağlıyo emerken,süüt gelmiyo heralde.çok sık emince meme pörsürde nolurmuş.süt mü azalırmış.oysa nekadar sık emzirirsen o adar çok olur diyorlar süt.????????????????????anlamadım yaaaa

maşallah kuzucuğa...
biz de 2500 gr doğduk sce teyzesi, 1. ay sonunda 3160 gr olmuştuk.
bakalım 2. ay sonunda ne olacağız...

malesef bebeğime 15 gün süt verebildim
arada memeden emdi, arada pompayla sağıp biberonla içti
ama sütüm az olduğu için mamaya dayandık bizde
emziremediğim için çok ama çok üzülüyorum

sevcan, tam diyecektim ki... '''olsun arkadaşım üzülme, süt olmayacaksa eğer, bebeler bunu bilerek doğuyorlar. ona göre programlanmış oluyorlar zaten.. hazırlıklı oluyorlar'''

ama sonraki mesajını okuyunca, aklım kaydı... deli misin kızım sen.. ne demek bozar mozar..
olur mu böyle bişey hiç..
varsa sütün, çektir bebeğine, emsin, artsın...
allahım yarabbim....

aman maşallah...

kuzenmin kızı da savaşıyor memeyle.. .çok kavga ediyor tüm gün ve gece..
sebebini bilemedik gitti. doktoru normaldir demiş.

Kizlar
Gecmisi okumadim ama nette arastiriyordum Türkiyede vitamalt diye bisi varmis sanirim burdaki alkolsüz bira yani biramayasinin icecegi aslinda.Ocok süt yapiyormus düsündümde mantikli geldi yarin alip deneyecegim sütü azalanlarda denesin bence.

bana en çok süt süt yapıyor bunu keşfettim
yaklaşık 1-2 haftadır doğru düzgün süt içmiyordum sütüm azalmaya başlamıştı
2-3 gündür süt içmeye başladım özellikle gece yatarken içtiğimde göğüslerim doluyor

bu sabah 10 da sol göğüsten emzirdim saat 3 gibi farkettim ki sonra hep sağ yapmıısm
göğsüm bildiğiniz tas olmustu sütyenden zor cıkardım
sıcak havlu kompleks yaptım 100 cc duru süt cktı
onu döktüm sonra 100 cc normal süt geldi
kk da gezineyim derken göğsüm catlıcakmıs haberim yok

delimiyim neim.kendime maluk değilim vallaa :mymeka:

Süt gaz yapmiyor mu?

juliii niye döktün kızım sütü
karıştırsaydın diğer sütle atsaydın dolaba
onun içinde de bebeğe faydalı bişeyler illa ki vardır
yazık sütüne yawww
bu arada maşallah çıkan süte

posi süt gaz yapıyo diyolar ama benim kızım zaten o kadar gazlı ki
süt içsem de içmesem de aynı
sadece bakliyat tarzı şeyler yersem çocuk çıldırıyo gazdan
onun haricindeki şeyler çok etkilemiyo bizim gazımızı

aslinda laktozfrei sütlerden icilebilir onu deniyim ben süt icmedigim icin dislerimi kaybedebilirim sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…