2010 ocak bebekleri neler yapabiliyor? Gelişimleri için hangi oyunları oynatalım?

krizalit canimmburak da alti acilinca nasil keyifli resmen gulcukler dagitiyor etrafa hep oyle kalsa ondan mutlusu yok valla sesli sesli gulucukelr laflar atiyor etrafa alti acilinca ay icim eriyor benim de oyle gulucukler atinca allah tum yavrularimizi bize bagislasin onlarin hep boyle gulcuklerini gostersin insallah

amiiinnnn canım :)))))

Kizlar
Benimki anakucaginda oturmak istemeyince kendini kaldiriveriyor artik.Tehlikeli günler basladi.Alt acma yerindede yalniz birakamiyorum döndürüyor kendini.Bide ilk gördügümde esime aaa napiyo bu gördünmü dedim simdi kendini bana begendirmek istediginde hepsini siraliyor :))) Hala dönencedeki oyuncaklara elini uzatip tutamadi bu ay sonu olur herhalde hafifce uzatiyor elini ama tutma basarisi yok sinir basiyor agzina götürmeyi basardi bi kac gündür ugrasarak ama basparmak yerine isaret parmagini emiyor :)) Bide sepette yatiyor henüz ordan ses cikmadi karyolayi ne zaman kuracagiz bakalim tam kendini döndürdümü tehlikeli olmaya baslayacak sepet.Büyük oglan bu zamanlarda sagdan sola atardi kendini emeklemeden önce yuvarlanarak evi dolasmaya baslamisti.Buda cifteler atiyor havaya acaba emekleme döneminde nasil olacak.Henüz ayaklarimizi yakalayamiyoruz o günler gelse kendikendine oyalanacak simdi oyun halisinda birakinca sinirlenip kucak istiyor.Salincagina alisti bi kac gündür 15 er dakika birakiyorum isimi yaparken iyi oluyor.

gıdı gıdı mahalles ( gıdığına dokun)
yumurta sokak....çenesine dokun
ahçılar.....ağzına dokun
horhor çesmesi..burnuna dokun
aynacılar......göz çevresine dokun
düz bayır....alnına dokun
bitli çayır saçlarına dokun

bu oyun yüzündeki organları tanıması için çok güzel bi oyun deneyin

Güzelmiş bunu da oynatayım :)) Teşekkürlerrra.s.

Okuduğum kadarıyla hemen hemen aynı tepkileri veriyor meleklerimiz..
Ama benimkini farklı bir tepkisi daha var.. Bezini açınca anlayıp attırı attırı veriyo çişini.. günde 1-2 kez yıkıyor beni:) :)

ece dönmeye başladı
oyun halısını koltuğun üzerine koymuştum yere indirme vaktimiz geldi
oyun halısındaki oyuncakları yakalayıp ağzına götürüyor
aline verdiklerimizi de önce inceliyor sonra ağzına
bir de ellerine hayran birleştiriyo ayırıyo inceliyo
bir de bize laf yetiştirmeye başladı çok bilmiş

scedcedu
Masallah Ece ye dönmeye baslamis.Biz oyun halisinda öyle yatiyoruz. Bende yanina yatarsam anlatirsam ilgi gösteriyor yoksa alt acma yerinde daha egleniyor.Bu gün dis kasima icin bi oyuncak gelmisti hediye onu verdim eline bayildi agzina soka soka bi hal oldu.Bi kac gündür isaret parmagi ile damaklarini kasir gibi bi hareket yapiyordu acaba bunun disleri erkenmi gelecek dedim verdim bayildi kasina kasina bi hal oldu.

benimki de ellerini ağzından ayırmıyor,bir de sinirleniyor. Acaba diş mi çıkaracak,daha erken değil mi yaaa.... Ben de deneyim diş kaşıyıcıyı bakalım ne yapacak...

Özgecim
6 aylik baslar disler deniyor benim büyük yasina dogru cikartmisti bunla hic bi yaptigi ayni olmadigi icin kesin dislerde ayni zamanda cikmaz bu erken cikaracak diye düsünüyorum.Az önce elmeyi nasil aldi damagina korktumda bi yandan parca koparmayi basarida genzine kacarsa diye allah korusun o halde yoruldu uyudu kaldi :)) Elmayida ben yedim :)

oyun halısındaki oyuncakları ağzına götürme derdinde herşeyi ağzına sokuyo
anlaşılan herşey yavaş yavaş
ne güzel büyümelerini ilklerini seğretmek

son bir haftadır Aras'ta ciddi değişiklikler var
bir kere kesinlikle kişileri ayırt ediyor ve bana çok düşmeye başladı, akşam krizlerinde asla benden başkasına gitmiyor, aldıklarında çığlık çığlığa beni istiyor ve kimseyi yaklaştırmıyor -önceden bu yoktu-
geçen gün ise babası ilk defa (vefat izninden sonra) işe gitti akşam eve geldiğinde bir göğsüne yatışı var ben bile "gel" dediğim anda kafasını öbür tarafa çeviriyordu babayla hasret giderir gibiydi
kucağa çok pis alıştı, koltuğa hele de yatar pozisyonda koyduğum zaman çıldırıyor
eller sürekli ağızda ve salya içinde...
gözler daha bilinçli bakıyor ve gülümsemeler de çok bilinçli
babannesi çılgın gibi seviyor onu görünce çığlıklar atıyor gülerek, bize daha dingin gülümsemeler...
oyuncaklara uzanıyor,ağzına götürme yeni başladı

demir dün resmen yaramazlığın zirvesindeydi
kahvaltıya gittik masa boşaltıktan sonra kucağıma aldım masada ne var ne yok vurmaya başladı kahkahalar eşliğinde şok etti bizi pati atan kediler gibiydi:))
güneşin tadını çıkardık bolbol:)

ayy demir sana maşllh yavrum bu ne yaramazlık bakarmısnz heryeri dağıtma derdinde

benim kızda salıncakta tötünü ittirerek aşağı kayıyor artık koruma kemerini takıyorum geçen gün mutfaktan bi geldim bacaklar sallanmış düşcek nerdeyse salıncağın üzerindeki oyuncakla sinirli sinirli konuşuyor ne güldüm

birde akşamları çok konuşuyor neler anlatıyor agubugu gülüyor bişeyler söylemey çalışıyor ne yapcam ben çıtırla bilmyorum ki annesi gb çenesiz olcak galiba

geçen gün mutfakta iş yapıyordum ecede salıncağında oynuyordu...
ama ne sesler çıkarıyor aguuu ııııhhggg oooooo gibi gibi...,dayanamadım gidip bir öpeyim dedim bir de baktım ece salıncağın ucunda ayaklar sarkmış....hemencecik kemerini bağladım ama nasıl tekmeler atıyor kıpır kıpır....
yatağında dönenceye bakarken eller ağızda bayılıyor tükmük salya hak getire...
ellerini öyle bir inceliyorki....havaya kaldırıp bakıyor...
playgro dan oyuncak almıştım hareket ettikçe sesler çıkarıyor ona bayılıyor ece...hani şu fil olanı var aslan olanı balık olanı var...onlardan...
oyun halısında kıpır kıpır hiç durmuyor oyuncağı deydikçe ses çıktıkça bir daha bir daha aynısını yapıyor ses çıksın diye

ben oyun halısı almadım pişmanda oldum bu saatten sonrad almam zaten

selam kızlar benim minik kızım da 2 ocak doğumlu,bizimkinin de durmadan ağzının suyu akıyor ve ne bulsa hemen ağzına sokuyor,ben de doktorumuza sordum asya dişleri erken mi çıkaracak ,ağzının suyu çok akıyor diye,hayır dedi.bu dönem çocukların tükürük salgılarının arttığı dönemmiş.ve henüz tükürüklerini yutmayı başaramıyormuş o nedenle de ağzının suyunun dışarı akması hiç eksik olmuyormuş :)

evet ben de öyle biliyorum. tükürükleri yutmayı beceremediklerinden dışarı atıyorlar kuzular... bizimkinin salyaları felaket... önlük dayanmıyor resmen.
sesli gülmeye başladı gamzeli kelebeğim benim. ama keyfi ne zaman isterse. bazen yapmadığım şebeklik kalmıyor yine de güldüremiyorum. ellerimizle oynamaya bayılıyoruz. bakıyo bakıyo, sonra dondurma yalar gibi yapıyo, neredeyse 10 parmağını birden ağzına sokmaya çalışıyor. ben elini ağzından çekince de bana kızıyor.
daha dönemiyoruz ama belini kaldırmayı öğrenmiş. bi de henüz bi şeylere uzanıp tutmaya çalıştığını hiç görmedim. bu konuda sabırla küçük oyuncaklarını yakınında tutup,şarkılar söylüyorum ama tık yok daha...

ben oyun halısı almadım pişmanda oldum bu saatten sonrad almam zaten

ben de almadım feyzacım, ama şimdi almayı düşünüyorum. asıl şimdi oyun halısıyla oynama zamanı. niye pişman oldun ki, bence tam zamanı... ben internetten tiny love sipariş vermeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…