2010 ocak bebekleri neler yapabiliyor? Gelişimleri için hangi oyunları oynatalım?

neden ayaklarını bastırmıyoruz canım yaa... bız hep bastırıyoruz ve cok gusel adımlar atıyoruz. ama bıldıgın önemlı bır ayrıntı varsa yaptırmayayım ??

neden ayaklarını bastırmıyoruz canım yaa... bız hep bastırıyoruz ve cok gusel adımlar atıyoruz. ama bıldıgın önemlı bır ayrıntı varsa yaptırmayayım ??

Bu hafta doktora sordum, oturmasının ya da ayaklarına bastırmanın bir zararı var mı diye. Hiçbir zararı yok dedi. Benim oğlum da yatarken ellerinden tutunca dimdik dikiliveriyor ayağa:))

Bu arada son zamanda yaptıklarını anlatayım ben de. Bilgisayarın başına oturunca klavyenin tuşlarına basmayı çok seviyor. Emerken benim birşey yememe ve içmememe kesinlikle izin vermiyor. Memeyi bırakıp eliyle yakaladığı gibi ağzına götürüyor. Ana kucağında otururken elleriyle yandan destek alıp, poposunu kaldırıp kendini aşağıya atıveriyor. Sofrayı dağıtmaya da başladı bu aralar.

Ben hergün bir oyuncağını alıp bak burası gözü, bu boncuk vs anlatıyorum. Dikkatle dinliyor. Sonra da kaptığı gibi ağzına götürüyor tabii:)) Bu arada bu elden kapma işi bu hafta birden gelişti. Çok çabuk öğreniyorlar. Ha bir de hayvan sesleri çıkarınca kahkahalarla gülüyor. Bütün gün oyuncak gibi oynuyorum çocukla walla:)))) hihoyyyt

oğlusumun 3 ayı dolmak üzere ama hiç ayakları üzerine basmıyo bazıları a basmıyo diyolar çok üzülüyorum diğer herseyi sizinkiler gibi ....
kızım doğduğundanitibaren dimdik bi çocuktu zannedersinsopa hatta 6 aylık olduğunda otururken ayakları 1 karıs havada otururdu görenler bu ne yapıyo derdi
oglusum kafayı dimdik tutuyo hatta pusetinde oturunca kafa bel kaldırıyo yüksek yastıktada aynını yapıyo ama bitürlü tembel basmıyo
böyle basmayanlyar varmı bebeklerinizden
dr göre normal ama

benim bebeğim basıyo ayaklarını, ama geçen gün bir yerde izledim doktora aynı dertten muzdarip bir bayan soruyordu, o da bunun gayet normal olduğunu 3. aydan itibaren bebeklerin bacakları gelişmeye çalıştığı için pelte kıvamına geleceğini ve basma eğilimini azaltabileceğini söyledi canım.Ama sen yinede kontrole götürdüğünde doktoruna da bir sor, bence gayet normal bir durum, canını sıkma yerimseniben

hantecim doktor özellşkle tembiğledi sakon bastırma dedi
kemikleri daha tam gelişmemiş ondan

hiç korkma tamamen normal
benim oğlum 6 aya kadar basamadı ayağını
sonra bi bastı durdurana aşk olsun
boynunu bile 5 aydan sonra tutmaya başlamştı
lütfen çocuklarınızı başka çocuklarla kıyaslamayın
her çocuğun gelişimi farklı oluyor
kızım şu on 4 aylık 1,5 aydan beri kafasını tutabiliyor
ve 2 aydan itibaren ayağına basabiliyor abisi ile kıyaslanamaz bile
aynı anne babadan olsa bile çocuklar farklı gelişim gösterebiliyor.

hihoyyyt kızım yavaş yavaş birşeyleri tutmaya başlıyor.... oyuncaklarını veriyorum, tutmaya çalışıyor, ağzına götürmeye çalışıyor... hihoyyyt
altını temizlerken ayaklarını yakalamaya çalıştı yavrum yaaa...
bende kızımı benim arkadaşımın kızıyla kıyasladım itiraf ediyorum. çok yanlış aslında yapmamak lazım. benimki tutmuyo diye üzülüyodum bu yüzden. her çocuğun gelişim hızı farklı o yüzden bir daha asla kızımı kıyaslamıycam. yok yer üzüyorum kendimi..

biz şu anda 4ay+13 olduk...elleriyle oyuncağı yakalamaya çalışıyor..genellikle de düşürüyor.ayağının üzerine hafifçe bastırıyorum..adımlar atıyor..keyfi yerinde olursa çığlıklar atıyor.bir kere de sesli kahkaha tarzında gülüşünü yakaladım..ama bi daha olmadı.bilmiyorumkismile....şimdilik böyleyiz..boshayallersmile.

kahkaha atıyor. yüzünü yaklaşıtırınca mıncıklıyor. kim olursa olsun yüzüne dokunma hastalığı başladı.
her şeyi tutuyor, biberonu tutup kendi içmek istiyor, burnuna gözüne sokuyor.
ayaklarını yemeye çalışıyor ama henüz beceremedi.
ceee oynuyoruz, elimde sallantılı bişeyi uzatıp tam alacakken çekiyorum çok hoşuna gidiyor.

hmm başka..
aklıma geldikçe yazarım..

bizimki acyip hareketli sırt üstü yatırdığımda kendisi yüzükoyun dönüyo.kafayı ve ayakları kaldırıp emeklemeye çalışıyo.destekli oturmaya da başladı.eline ne geçse ağzına alyo dişlikle oynamayı çok seviyo.bide çığlıklar çoğaldı artık özellikle de babasına karşı

elindeki herşeyi ağzına götürüyor....
parmaklarını deli gibi emiyor...yakında yumruk şeklinde hepsini sokacak az kaldı....
ce eeee oynuyoruz bizde......kahkahalar atıyor....
dönencesini zaten çeke çeke kendine doğru eymeyi başardı...
oyun halısının üst oyuncaklarını mama sandalyesine taktım evin içinde çığlık çığlığa onlarla oynuyor..ben nereye gidersem çekiyorum onuda bayılıyor...
reklamları izlerken kendinden geçiyor...
müzik duyduğu anda ayakları kıpır kıpır....
ben konuştukça acayip sesler çıkarıyor.....gülüyor..bağırıyor...
dahaaaaa yazarı aklıma geldikçe....

elindeki herşeyi ağzına götürüyor....
parmaklarını deli gibi emiyor...yakında yumruk şeklinde hepsini sokacak az kaldı....
ce eeee oynuyoruz bizde......kahkahalar atıyor....
dönencesini zaten çeke çeke kendine doğru eymeyi başardı...
oyun halısının üst oyuncaklarını mama sandalyesine taktım evin içinde çığlık çığlığa onlarla oynuyor..ben nereye gidersem çekiyorum onuda bayılıyor...
reklamları izlerken kendinden geçiyor...
müzik duyduğu anda ayakları kıpır kıpır....
ben konuştukça acayip sesler çıkarıyor.....gülüyor..bağırıyor...
dahaaaaa yazarı aklıma geldikçe....

benim oğlumun elide sürekli ağzında,hatta eli ağzındayken bir taraftanda ağlıyor,sanırım diş etleri bayagı bi hassaslaştı,baskı yaptıkça acıyor( hatta bir dişi çıkmak üzere bayagı bi kabarma var... 2.haftadır komple dönmeye başladı,sürekli gülümsüyor,güzel güzel sesler çıkartıyor,kucagımdayken dimdik duruyor,destekli bi şekilde oturabiliyor,mama yiyebiliyor,ağzını açıyor:)) kendi kendine ninni yapıyor,uyutuyor... oynamaya ilgiyi bayılıyor,herşey ilgisini çekiyor,dikkatli dikkatli bakıyor... Tv.ye bayılıyor:) zıplatılmaktan çok hoşlanıyor.. büyüyor benim kuzum..

4 ay 13 günlük olduk ayaklarını tamamen basıyor

sırtüstü yatarken tamamen dönüyor ki tek kolu altta kalıp hemen geri düşüyor kaydirigubbakcemile3

yani ben geri çeviriyorum

korkunç hareketli doktor erken emekleyecek ve erken yürüyecek dedi.

o yüzden gözümün önünden ayırmıyorum

kesinlikle oturmuyorum

kahkahalar çığlıklar hat safhada :))

salyalarını ve elini hatta yakında kolunu sokacağını ağzını saymıyorum

oyy annesi gurban

merhabalar, biz de 25 ocak doğumluyuz.
bol bol salya tükürük dolanıyoruz.
bugün ilk defa yan dönüp oyuncağa uzandık, oyuncağı tutup geri sırtüstü döndük ama... öyle tamamen dönme durumları yok henüz..
parmak, iki parmak, üç parmak, bazen nerdeyse tüm el hep ağızda...
bir de emerken bazen memeyi sıkıştırıyoruz dişlerimizin arasında, anne "yavrum napıyosun, acıyo, aaayyy" yapınca memeyi bırakıp anneye sırıtıyoruz... :) sonra anne kıyamıyo tabi... devam ediyoruz aynı şeye... :)

diş demişim, ne dişi ya.... dişetlerinin arasında sıkıştırıyo... 4 aylık daha ne dişi... :)

buraya niye kimse bişe yazmıyor
halbuki ençok merak ettiğim yer burası
hadin arkadaşlar
bakalım bebişlerimiz neler yapabiliyor

benim kızım destekli oturabiliyor
ayrıca rahatlıkla dönebiliyor
kısa bir süre ayağına basabiliyor
çağırdığımızda kollarıyla kucağa atlıyor
artık pütürlü gidalarıda yemeye başladı
mesela dün dolma yedirdim çok hoşuna gitti
bende çok mutlu oldum tabiki
şimdilik bukadar
aklıma geldikçe yazarım

tam dönebiliyor. oyuncağını bir elinden diğer eline geçirebiliyor. anlamsız sesler çıkarıyor bağırıyor. emeklemeye benzer hareketler yapıyor. ama tabi emeklemiyor. bulduğu herşeyi ağzına götürüyor. elinden oyuncağını aldığında kızıyor ağlıyor. amaaaa gülmüyor. kırk yılda bir keyfi isteyince lütfediyor hanımefendi. es es subayı gibi kaşlar çatık geziyor.

buraya niye kimse bişe yazmıyor
halbuki ençok merak ettiğim yer burası
hadin arkadaşlar
bakalım bebişlerimiz neler yapabiliyor

Sana katılıyorum canım. ben de bu topiği merakla takip ediyorum. Ben de yazayım aklıma gelenleri.

Karnı açıktığı zaman beni gördüğünde böğürerek bana atılıyor. Karnı aç değilse umurunda bile değilim :)) Yeter ki kucaktan kucağa gezsin. Genelde herkese gidiyor. Ama 1-2 kişiye gıcık oldu niyeyse, mesela eniştemi daha uzaktan görsün ağlamaya başlıyor. Hoş ona ben de gıcığım ya kaydirigubbakcemile3

Destekli oturabiliyor. Rahatlıkla dönmeye başladı nihayet. Yere battaniye seriyorum. ıki dakika odadan ayrılıyorum döndüğümde yuvarlana yuvarlana odanın öbür köşesine gitmiş buluyorum. Bir de adım atmayı öğrendi bu ara. Kollarının altından tutunca salonu bir uçtan bir uca yürüyor. ılgisini çeken birşey görürse yerinde sayıyor, çok komik oluyor o zaman, kolbastı oynuyormuş gibi görünüyor :dance:.

Bu arada herşey ağzında. ışin en zor kısmı da bu. ıstediği şeyi vermezsem kıyameti koparıyor, verirsem hemen ağzına götürüyor. Unutturana kadar epey ağlıyor... Hele de şu ıslak mendil paketinden çok çekiyorum. Dün mecbur kaldım verdim sivri kenarıyla yüzünü çizmiş sıpa...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…