2010 ocak bebekleri neler yapabiliyor? Gelişimleri için hangi oyunları oynatalım?

benimki daha oturarak yemek yiyemiyor, oturarak yedirmeye calistigimda verdigim kasigi diliyle disari itiyor. hala diliyle ittirerek yiyor ben de mecbur yatirarak yediriyorum. meyvelerin posalarini yediremiyorum mesela cok sert oluyor ve bogazina kacicak diye korkuyorum
bide yüzüstü dönüyor ama sadece sol yanindan dönebiliyor, daaha sonra tekrar sirüdtü dönemiyor agliyor ben gelip ceviriyorum.

bende yazayım,gel dedigimizde atılıyor,bir şey uzattıgımızda uzanıp almak için hamle yapıyor.yere pike serdim dçöne döne odayı geziyor hatta tv sehpasındaki örtüleri çekmek hobisi:)
ıslak mendil paketine deli oluyor onu gördümmü hopluyor:)koltugun kenarında ayaga diktigiimde kendisi 2 3 dk desteksiz duruyor ayakta:)
destekli oturabiliyor.yabancıların içinde bana gelmek için hamle yapıyor.bana daha çok guluyor..gun boyu çıglık dinliyorum:)biberonu gördüügnde çırpınıyor uçacak gibi:)
aman aman kahkaha ile gülmüyor ama herkese tebessüm ediyor.oglak bebekleri ciddi olurmuş diye okumuştum bir yerde sanırım dogru..
birde tvde haber izlerken spiker sunum yapıyor ya benimki bana söylüyor sanıyor nasıl gülüyor çok komik geliyor bu bana:)

kızçemde oynak havalarda ayak ve kollarla tempo tutuyor
atta ve baba diyor...
oturmayı hiç sevmiyor...
2 dişimiz cıktı....
bıyıklı erkeklere ağlıyor...

kızçemde oynak havalarda ayak ve kollarla tempo tutuyor
atta ve baba diyor...
oturmayı hiç sevmiyor...
2 dişimiz cıktı....
bıyıklı erkeklere ağlıyor...

Maşşallah konuşmaya mı başladı? Bilinçli mi söylüyor peki? Bizimki de babaya benzer sesler çıkarıyor ama bilinçli değil tabii...

juli bbeke ilk baba derse arkası erkek olurmuş anne derse kız:))))
hadiya melisayı gören zaten arkası irkek diyii
ne alakaysa :dilcikar:

Maşşallah konuşmaya mı başladı? Bilinçli mi söylüyor peki? Bizimki de babaya benzer sesler çıkarıyor ama bilinçli değil tabii...

biz cok calısma yapıyoruz
bütün gün baba baba baba diye diye öğrendi
attayı da öyle biz söylediğimzde tekrar ediyor
fakat babayı daha bilinçlii söylüyor

okaa anne demeye calıstırdım ama ıı-ıhh demiyii

şimdi dede calısmasına basladık 2 kere dedi dededen 50 kağıdı kaptı

benim yegenimnde esmer siyah saçlı erkekleri görünce çok aglıyordu 3 yaşına gircek hala korkuyor:))
hatta kardeşim öyle onu görünce acaaaayııı çöpe at diyor:))

juli sen ticari açam güderek bu kızı konuşturuyorsun hee.hemen ayrise dede dayı amca dedirtmem lazım 50 kagıtan bayagu bi para eder kaydirigubbakcemile3

ya deli olcam bizim oğlan daha anca yeni dönmeye başladı en fazla beni tanıyor ne bu yaa çatlıycam bizde oğlak ağır abi diyoruz ama sizinkiler maşşallah coşmuş

arac canım diğer mesajındada yazdım
sakın bebeğini baskalarıyla kıyaslama
hepsi kendine munhasır bebelerin....
hem tanıyordur neden tanımasın sana öle geliyordur

mesela benim kızımda baskalarına yaptığı gülme leri bana o kadar yapmaz..

maşallah bebeklere beril daha atılmıyor vallahi oturmuyorda destekle bile zor oturtuyorum ya
melisaya bak maşallah baba dede beril ancak çığlık atıyor yav

anam ben bu topiği görmemişim yavvv
bizim yaptıklarımız mememey aşırı zafıı var her gittiği kişide direk göğse hamle yapıyo kız erkek farketmiyo gelş gel yapınca bana gelmii ama babası bütün gün bakıyoya baba eve gelince deli gibi atılıyo
dede diye sabahtan akşama baıriyo bu ara abi adii gibi bişiler diyoo abisinin ısrarları üzerine
uyumuyo uyuyanada mani oluyo yürteçte geri geri gidiyoda şimdi yanyan başladı yakında doru yolu bulcek
dönmeyi başaralı epey oldu evde hep yerde hatta geçengğün kanepeden düştü sakallı erkeklere çıırii sevmiii
abisi geleli değişti abiyi köprüye göndermesemmi napsam abisi odadan çıkınca ağliyoo kaşık yada biberon görünce ağzına girene kadar baırıyo bizimde aklımıza gelenler bölee

benim oğlum malesef günlerce ben ve babasından başka kimseyi görmüyor gördüğü zaman sürekli gözlerini kaçırıyor alışdıkdan sonra bidaha aynı şeyi yapmıyor
kıyaslamaya gelince daha önce hiç bebek büyütmedim etrafımda da tecrübeli kimse olmadığı için haliyle oğlumla aynı dönemde doğan bebeklere bakıyorum bu kim daha iyi diye değil daha çok benim bebeğimin gelişimi normal mi bunu ölçmek için yanlış anlaşılmak istemem nitekim burdaki tecrübeli annelerin yazdıklarından çok faydalandım....

benimkide yarım yamalak oturuyor
cıglık atıyor
hiç yabancılık cekmiyor
herkese gidiyor (beni sinir ediyo bu konuda)
ayaktakine gülücükler atıyo kimseye atılmıyo,
benim yüzüme bile bakmıyo sadece cok acıkıpta emmek isterse başkasının kucagındayken bana gelmek istiyo
herkesle oynuyo bana gelince emzircem yatırcam zannediyo herhalde bagırıyo sıpa(

benim kızım çok tükürüyo :)
kucağımda oturuyo (ama desteksiz mümkün değil bir saniye duramıyor).
erkeklerin kucağında duruyo uslu uslu,
kadınların kucağında alt dudak büzülüp büzülüp çığlık çığlığa ağlıyo sonra.
sağa sola dönüyo ama öyle bir yuvarlanma durumu yok
yüzüstü yatırdığımda birkaç dakika içinde sıkılıp bağrıp çağrıyo bana.

ona güzel resimli kitaplar aldım 2-3 tane, yatağa uzanıp emzikle masal gibi o kitapları okuyorum ona, çok huzurlu oluyor... bayağı dikkatle dinliyo, kitabı tutuyo çekiştiriyo falan... acayip sesler çıkarıyorum ara sıra, ses taklitleri vs, dönüp bana bakıyo, öpüyorum gülüyo... ben de kafayı yiyorum bu ne tatlılık diye, mıncık mıncık yapıyorum, daha çok gülüyo sonra :)

canım o zaman sık sık dısarı cıkart kalabalık görsün
ilerde kalablık ortamda huysuzluk etmesin....
ama oturma konusma yürüme emekleme diş tüm bebeklerde farklı zamanlarda olur...
o yüzden benim oğlum yapmıyor die üzülme...

aynen yaa herkese gidiyo sinir oluyorum bende
ne kıskaç anayım sempatiksalakcinni

masal kitabıu hiç aklıma gelmemişti yaww
ne gibi kitaplar okuyorsun..

benim kızım artık bir kaç dakika desteksiz de oturmaya başladı
tabi daha tek başına oturur pozişsyona gelemiyor anca biz oturtuyoz öyle duruyor
yorulunca yüzüstü veya yana düşüyor
gördüğü herşeyi yakalamak istiyor
yakaladımı da affetmiyor hemen ağzına götürüyor
bol bol çığlık atıyor ama anlamlı heceler henüz yok
poposundan destekleyince kaepenin kenarında kısa bir süre ayakta durabiliyor
henüz diş çıkarmadık ama sanırım kısa bir süre sonra çıkarır
şimdilik aklıma gelenler bunlar

cadoloz senin bebiş kaç aylık oldu
yürüteç için daha erken değilmi
ben pek sağlıklı değilmiş diye duymuştum
ama sanırım bende sekizinci aydan sonra yürütece koyarım diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…