ahh keşke hergün böyle olsalar.bi kerecik oldu işte..ama genelde akşam 10 da yatıyor.3-4 arası kalkar.emer yarım saat sonra uykuya dalar sonra 6.5 7 gib tekrar kalkar tekrar emer.8 de kalkarız..genelde böyle.aman bu bilem iyi şükür.uykuzu kalmıyorum .maşallah.
Herkeze merhaba bu rotavirüs aşısını biz yaptırdık doktor yaptırabiliyosanız yaptırın ücretli olduğu için aileye bırakıyoruz dedi bende yaptırdım.Kızlar size bişey sorcam ben bi tuhafım bugunlarde piskolojik olarak kızımı kimseye vermek istemiyorum kimse sevsin istemiyorum özellikle kaynanamlar felan böyle hemen kucaklarından alasım geliyo sizdede öylemi seneye bende çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum kaynannam yakın olduğu için o bakar gibi geliyo bana o zaman nasıl bırakacam bilmiyorum şimdiden düşünmeye başladım benim bakamadığım çocuğuma onun bakması sinirimi bozuyo ben istediğim gibi zaman geçiremicem istediğim gibi yetiştiremicem o bakacak diye düşünüp üzülüyorum şimdiden nasıl kafamdan atcam bu düşünceleri bilmiyorum...
ben haftada 2 yıkamak istiyorum ama hiç yapamadım daha.banyo yaptırmak bir merasim çünkü. evin ısısını 27-28'e çıkartıyoruz. ya annem ya ablam olması lazım. eşimle yıkayınca zor oluyo. onlarda her istediğimde olmuyorlar. haftada bir anca yıkyıorum bilmiyorumkismile gülşah gibi günlük silip yağlıyorum pişebilecek yerleri.
bir de burak çook ağlıyo banyo yaparken.suya nasıl alıştırcam bilmiyorum ya. kafasına su dökerken basıyor çığlığı, giyinene kadar susmuyo.
biz 2 kere vücudunu arkalı çünkü sabunluyorz, 2 kere de kafasını şampuanlıyoruz. çok efor sarfediyorum valla burak'ı yıkarken.
hergün suya sokup çıkarsam alışır mı acaba? tabi havalar ısınınca..
saol ayşegül sende ayaklan artık
ecenaz'ıda yanımda götürdüm ben 4 saat kaldım zaten kuaförde kzımda üzmedi beni çok şükür 1 kere emzirdim boya atılmadan sonra uyudu oda...
bitanesi valla benimkide öyle uykusu olsa bile faltaşı gibi açılıyor gözleri uykusu kaçıyor heralde anasına çekmiş bu konuda bende ölsem uykusuzluktan duş alınca uyuyamıyorum
reyhan negüzel canım aman maşallah biz daha düzenimizi tam kuramadık
kızlar zeynebin gönderdiği linkte 2. 3. aylarda bebekle nesneyi uzanıyorlarmış bizde böyle bişey yok mesela oyuncaklarına elini uzatıyormu sizinkiler bizimki göz takibi yapıyor izliyor ama daha hiç uzanmadı
lmaz: lmaz: lmaz:
ah canım ya... daha buyuk olsa daha zor olurdu sızın ıcın... arkandan aglardı boyle belkıde daha ıyı. hem tum bunlar hep onun ıcın dımı ama...
hımmm bugun bende yapcam canım sagolasın...
bızımkı genel olarak 11 gıbı uyuyo gunduz 9 a kadar gece 2 kez kalkıyo. kalkıncada ortalama yarım saat 1 saate gerı uyuyo. arada sapıttıgı oluyo tabı. gunduzde aralıklı olarak 4-5 saat falan uyuyodur en fazla...
gun asırı yıkıyorum ben canım.
yok ya bızımkı banyodan sonra cin kesılıyo en az 2-3 saat gozunu kırpmıyo walla.
dun gece bende nobetteydım ıpek cok huysuzdu. normalde 11 de uyuyan cocuk 1 de yattı. 4 te gerı kalktı 6 gıbı yattı. 7 dede komple uyandı. sanırım gazı wardı cok butun gece ıkındı durdu yawrum. sabah 9 da gerı yatırdım 11 e kadar ıkına ıkına uyudu...
daha uzanmıyo ama tepkı verıyo gordugu nesneye canım
bızımkıde oyle heyecanlanıyo hemen bıseyler gorunce sempatiksalakcinni
bız bugun 2 aylık oldukkkkk :lepi::lepi::lepi:
Selam kızlar
Ya Duru nun halen saatleri belli değil kaçta yatar kaçta kalkar bende şaşırdım ama düzen kurmam lazım 15 gün sonra işe başlıycam nasıl yapıcam bilmiyorum şimdiden düşündükçe ağlıyasım var.Defne inşallah hep böyle gider en azından 4-5 saat yatıyor maşallah Duru 2 saaten fazla yatmıyor emiyor 2 saat daha araları 1 saat sürüyor bazende 4-5 saat bekliyorum zor valla.
Yarın duru'nun aşısı var aşı sonrası ateşi çıkmasın diye ası sonrası fitilmi atsam hemen tabii bide dr a fitil yazdırmalıyım.aşı yaptıranlar ateş çıkmadan fitil atsam ne olur siz nasıl yaptınız çıktımı ateşi bebişlerin.
yanında kim vardı bacım.bendemi öyyle yapsam.
çok şükür düzenimizi kurduk.bi sıkıntım yok.bizim tek sorunumuz kendi kendine uyumuyo.onun içinde erken daha ama şimdiden alışsıydı ii olurdu tabii.
ateş düşürücü olarak fitil önermiyo benim doktorum.önce muhakkak şurup olmalı diyo.fitille ateş düşürmek son çaree..aşımızı olduk biz eve gelince ateşi olmadıgı halde şurubunu içirdim.ateşini olup olmaması önemli degil hem için daha rahat eder..
ben daha yaptırmadım cnm cmt gıdıcez dr a...Selam kızlar
Duru banyo yaptı uyudu bende ancak girebildim sayfalar çok çabuk ilerliyor atlıya atlıya okuyabiliyorum.
Ya Duru nun halen saatleri belli değil kaçta yatar kaçta kalkar bende şaşırdım ama düzen kurmam lazım 15 gün sonra işe başlıycam nasıl yapıcam bilmiyorum şimdiden düşündükçe ağlıyasım var.Defne inşallah hep böyle gider en azından 4-5 saat yatıyor maşallah Duru 2 saaten fazla yatmıyor emiyor 2 saat daha araları 1 saat sürüyor bazende 4-5 saat bekliyorum zor valla.
aynı ben kaynanamların ellemesini bile istemiyorum ama ablam Duru nun suratını yalıyor resmen ses etmiyorum :umursamaz:. onlar elini tutuğunda çekip alasım geliyor çoçuğu Allahtan annem bakacak yoksa sıyırırdım kesin.
Duru banyo yaparken ağlamıyor hatta seviyor bile ama haftada 1 az değilmi belki o yüzden suyu sevmiyordur..elektrikli ocak varsa yak altında yıka.ve 2 kere liflemek çok be altı üstü kusuyorlar sen çok tutuyorsun banyoda bence işine karışmak gibi olmasın da.
Biz küveti bizim yatağın üstüne koyuyoruz ufo yu açıyorum.süngerle 1 kere arkası hemen yüz üstüne çevir 1 kere ön vucut 1 kerede kafası sonra hop çıkar 2 günde 1 yıkıyoruz.sık banyo yapan çoçuk çabuk büyürmüş nerler bizde yazolsa hergün yıkanacak ama kış korkuyorum.banyo yaptığı günde dışarı çıkartmıyorum üşütürüz maz allah.
Yarın duru'nun aşısı var aşı sonrası ateşi çıkmasın diye ası sonrası fitilmi atsam hemen tabii bide dr a fitil yazdırmalıyım.aşı yaptıranlar ateş çıkmadan fitil atsam ne olur siz nasıl yaptınız çıktımı ateşi bebişlerin.
aynen 2 ayı gıttı kaldı 1 ay... sabır ya sabır...bencede şu an düzenlerini kurmaya çalışıyolar örneğin bir önceki gün benim oğlan gündüz bütüngün uyudu gecede iki kere kalktı ama dün ne gündüz ne gece uyudu 3 ay sabredicez başka çare yok gibi görünüyo
masallah kuzeye ınsallah degısmez hıc...slm kızlar nasılsınız?biz sabah aşıya gittik oğluma 3 tane aşı yaptılar çok ağladı bebeğim.şimdi uyuyo inşallah ateşlenmez.ebe 8 saatte bir ağrı kesici ateş düşürücü ver dedi.gitmeden verdim ama içmedi şurubu geri tükürüyo sevmedi napcaz bilmiyorum.bu arada zeynepcim ben kuzeyi hiç sallamıyorum kendi kendine uyuyo inşallah değişmez.
he kız oldu wallayanında kim vardı bacım.bendemi öyyle yapsam.
benimki uzanmıyo.sadece verdigim oyuncagı tutuyo.göz temasımız var.takip eder bizi.agular çıkarır hatt adün öyle bi çıglık attı sevinç çıglıgı ilk defe çok mutlu olduk.elini uzatması için bence çok erken.bende o linki okudum ya öyle bişey yazmıyo.o kesin üçcüncü ay sonudur..
hayırlı olsuun.koca kız olmuş ipek böcüüü..))
çok şükür düzenimizi kurduk.bi sıkıntım yok.bizim tek sorunumuz kendi kendine uyumuyo.onun içinde erken daha ama şimdiden alışsıydı ii olurdu tabii.
ateş düşürücü olarak fitil önermiyo benim doktorum.önce muhakkak şurup olmalı diyo.fitille ateş düşürmek son çaree..aşımızı olduk biz eve gelince ateşi olmadıgı halde şurubunu içirdim.ateşini olup olmaması önemli degil hem için daha rahat eder..
kurbis maşallah ne güzel sallamadan nasıl uyuyo bunlar yaa((öyle bırakıyon uyuyormu...defne yırtar ortalıgı valla...
ben gün aşırı yaptırıyorum banyo.iki kez vücudunu yıkıyom.iki kezde başını.bitti))
sağolun kızlar cvp verdiğiniz için içim rahatladı belki hatırlarsınız hamileliğimde ağır böbrek enfeksiyonu geçirip 3 gün 40 derece ateşle hastanede yatmıştım ve çok kuvvetli antibiyotikler kullandım 2 ay boyunca o yüzden içim rahat değil gelişimini sürekli takip ediyorum sizlerle kıyaslıyorum şimdiye kadar maşallah herşey çok iyi hatta bazen ayından daha önde gidiyor bazı davranışları
ayşegülcüm gün gün ay ay bölümü var orda 2. ayında bir şeye doğru uzanma hareketi yapabilir yazıyor
kızlar artık zeka gelişimi için oyuncak seçmeye başlamamız lazım yavaş yavaş anlıyorlar varmı sizin aklınızda kararlaştırdığınız oyuncak?mesela oyun halısı almayı düşünen varmı?
su an tek oyuncagı cıngırak walla. bıde donence...sağolun kızlar cvp verdiğiniz için içim rahatladı belki hatırlarsınız hamileliğimde ağır böbrek enfeksiyonu geçirip 3 gün 40 derece ateşle hastanede yatmıştım ve çok kuvvetli antibiyotikler kullandım 2 ay boyunca o yüzden içim rahat değil gelişimini sürekli takip ediyorum sizlerle kıyaslıyorum şimdiye kadar maşallah herşey çok iyi hatta bazen ayından daha önde gidiyor bazı davranışları
ayşegülcüm gün gün ay ay bölümü var orda 2. ayında bir şeye doğru uzanma hareketi yapabilir yazıyor
kızlar artık zeka gelişimi için oyuncak seçmeye başlamamız lazım yavaş yavaş anlıyorlar varmı sizin aklınızda kararlaştırdığınız oyuncak?mesela oyun halısı almayı düşünen varmı?
ewet canım sadece emziğini veriyorum uyuyo.emzik düşünce ağlıyo tekrar veriyorum uyuyo
sağolun kızlar cvp verdiğiniz için içim rahatladı belki hatırlarsınız hamileliğimde ağır böbrek enfeksiyonu geçirip 3 gün 40 derece ateşle hastanede yatmıştım ve çok kuvvetli antibiyotikler kullandım 2 ay boyunca o yüzden içim rahat değil gelişimini sürekli takip ediyorum sizlerle kıyaslıyorum şimdiye kadar maşallah herşey çok iyi hatta bazen ayından daha önde gidiyor bazı davranışları
ha tama ozaman senin kurtarıcın emzikmiş.benimki almıyo emzik beni kullanıyo emzik olarak ne yaptıysam almadı velet..
ben bi daha bakayım bakaım.
benimkinin ses çıkaran oyuncaklar var zaten zeynodan dolayı.onu eline tutuşturuyorum.sıkı sık tuyo zaten.bazen seyrettiriyorum oyuncakları ses çıkartıyorum oda seyredip çırpınıp duruyo.bide kırmızı kuklamız var arada onu geçirip konyturuyorum.hoşuna gidiyo..bazende yüzüne örtü örtüyorum bakalım ne yapacak diye.hemen çırpınıyo onu atmaya çalışıyo kafasını saga sola çeviriyo.sonra bi çıgılk al bunu diye.yani sürekli hem deniyorum kızımın tepkilerini hemde oynuyoruz.daha çok yani..
bizimde sadece dönence ve çıngırağı var.
zeynepçim paylaşım için teşekkürler gerçekten çok faydalı şeyler var ben bu doktora çok güveniyorum yani kadir tuğcuya
bizde o doktora başlıyoruz inşallah anadolu yakasında bağday caddesinde muayenehanesi ama napalım katlanıcaz çünkü doktorumda memnun değilim malesef(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?