2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Ayşegül ablam gelmiş hoşgelmiş.. özledim sizi ben ama ya.. defne kuşumuzun da resmini koy görmedik ne zamandır..
bacım eskiler boşa dememiş evini temiz tut misafir gelir kendini temiz tut ölüm gelir diye.. sen de alış artık baskınlara bi de onları çoluğu çocuğu büyümüş işleri güçleri daha azdır git gelleri çoktur.. sayılı gün çabuk geçer bi bakmışsın ordan da taşınıyorsunuz.. sağlık olsun gerisi boş..

Kız Zeyno onu paralar.se öyle sus pus yada paralar yada açar anası bile tanımaz başlar bilmiş bilmiş konuşmaya oda.

siz bir gün öncesinden alıp tutunda bence ancak hazırlarım deseydin.sana dedik istanbul a gel diye gelir yardım ederdik valla taa maraşlara yardıma gelemem anacığım Sibel bi el at olaya.

paşanın çorbasını yedirip geleyim...

sabah 10-akşam 10 damla ver kesinlikle iştahsızlığı kansızlıktan.

ayşegül hoşgeldin cnm
kız alışırsın inş. hemencecik
anacım 25 kişimi gelicekler one be ayyy yetişebilcenmi onca insana herşeyden ikişer tepsi yapman gerek

kızlar ben birazdan çıkarım eşim gelicek oğlumla çarşıya gedecukkkk
önce bi yemek yerizz sonra kocamla nekadan alışveriş edersem artık amenna
bu bayram çocuklara harçlık veremicem birer çorap alim barim anacım sülaledede kaç çocuk var sayısı uuuu

kız benmde aklıma geldi..
gelirim valla...
hazırlık yapmaya erkenden sabah gelrim akşamda dönerim eve..

evet burcu canım öyle yapıcaz..
sabah akşam 10 damla..
üzümde aldım artık ondanda verrim günde 10 tane falan...
komposto yapsam diyorum onuda blendırlıyıp içirsem..
artık coşarım ben ne yapacağımı şaşırrım..

:79:

:79::79:

kız ben gelirim üzülme sen valla gelirim..
ama kış olması zorladı beni..
günler çok kısa git gel geç olur..
yaza inş sendeyim..sende gel kız..

ayy gel valla.seni başta sayıyorum zaten.ama biz yazı beklemeden antebe gelecegiz sanırım..konşuruz daha.

aferinn bak ben demeden abla dedim.sağol canım..kız her zaman dağınık deeliz tabi ama oluyo işte.zaten ne zaman dağınık olsak biri basıyo ama hiç olmamam lağzım artık.büyükler doğru demiş.

he he ya o oğlanı açacak.yada görüşmeyece benim kız.he gı bi el atın..istanbul çıkmasın istimeştim.doğru..

ayşegül hoşgeldin cnm
kız alışırsın inş. hemencecik
anacım 25 kişimi gelicekler one be ayyy yetişebilcenmi onca insana herşeyden ikişer tepsi yapman gerek

hoşbulduk bacım.he valla 25 kişi..ne etcen sıkıcaz dişimizi..

kızlarım iyi.taşınırken çok korktum hasta olurlar diye ama olmadan atlatık şükür....defnem artık tek elle bi yenden tutuna tutuna yürümeye çalışıyo.bi kaç gün önce elini çekti az bi ayakta kaldı düştü tabi.doktora gitmedik.bizimdi 9.ay bilgiliz yok.artık 10.ayına hem doktor araştırması yapayım hemde genel kontrole götürürüm.defnem artık benim kız pek konuşma heveslesi degilmiy gibiydi .ama artık meme estedigi zaman memmem diyo.aba diyo.abla oluyo.arada inne diyo.ama çogunlukla bizi habaa diye çağırıyone oluyosa artık.

aferinn bak ben demeden abla dedim.sağol canım..kız her zaman dağınık deeliz tabi ama oluyo işte.zaten ne zaman dağınık olsak biri basıyo ama hiç olmamam lağzım artık.büyükler doğru demiş.

kız iki çocukla evde bi de valla sürekli toplu duruyosa bravo..
biz daha çocuk yokken iki kişi evdeysek dağıtırdık evi.. evdeysek ne yaparsak yapalım toplu durmuyo.. pazar günü temizliyom ben de evi bari hafta içi çok yokuz fazla dağıtmayalım kirletmeyelim diye.. tabi cumartesi misafir gelecekse ayrı:86:

defne uyardı ben bi çorba içireyim.biz hala pütürlü yemiyoruz ama artık el atacagım.evimide toparladım şimdi defneye yogunlaşabilirim.çorbalarına ekmek ufalayarak başlayacagım.her sabah yumurta peynir deniyorum o diliyle iteliyo.bizdede aynı durum söz konusu yemek yerken tükürüyo ya.pürrrr.yada gargara yapar gibi iteliyo.üztümüz başımız batıyo işte.bide yemek yerken bi yerde sabit kalmıyo dolaşlak istiyo.emeklerken ağzına verecekmişim.ben inatlaşıorum olmaz diye o inatleşıyo.ehh orta yolu bumaya çamışoydruz..

kığzlar çıkayım ben yarın daha çok görüşürüz.ee pijama partisi veriyonuzmu hala

ayşegülcüm hoşgeldin gülegüle..az önce ben ilk defa ekmek doğrdım yemeğine yedi valla. yoğurtla kandırdım öğürdükce biberonu tıktım ağzına nerdeyse bitirdi kaseyi.. böyle böyle alışacaklar ne yapalım

Offfffff bir gittim ancak bitirebildim işleri . Bugün geç kaldım yarına sohbete yetişirim inş. .Yazdıklarınızada bakacağım tabi. Konuşursak tabi onlarıda anlatırım merak eden olursa

Bu arada Ayşegül gelmiş hoşgelmiş canım özledik seni

benimki yarın uzun süre aç kalacakya son öğününde ne vermemi önerirsiniz kızlar.. hani tok tutması açısından..

Az önce baktımda Ayşegül ne kadar çok misafir gelecekmiş sana ayol. Nasıl başedeceksin anacıım bu kadar çok misafirle
Ama çevrenle kaynaşmış olursun böyle gelip gitmelerde. Ev alma komşu al demiş eskiler nede olsa .
Zamanda su misali bir bakmışsın ordaki geçireceğiz yıllarda akıp geçmiş.

SELAMLAR...
dellendim geldim yine!
misafir geldi gayet güzel yedik içtik sofradan kalktık,apar topar kalktılar neymiş ortaköydeki sosyete pazarını görüceklermiş. kayınvalidemde takıldı peşlerine.
yağızı bana bıraktı,ceren de bize geldi okuldan çıkınca dolayısıyla. ewi birbirinde bırakıp gittiler,başımda 2 çocuk,ewi topladım,onları doyurdum,sonra ipeği doyurdum,tam 1.5 saattir de ayağımda sallıyorum. cocuk sesıne uyuyamıyor,huysuzlanıyor. yok boyle bı dusuncesızlık ya.
yarım saat sonra dewam edıyorum yazdıklarıma.kayınvalidem geldi. çıkıştım biraz. ilk defa hem ona hem çocuklara sesim yükseldi. her gün her gün çocuklar bizde. bana mı guveniyosun be kadın?
dedim anne onlar cocuk gormeye gelmemıs,karın doyurmaya gelmısler. yiyip kalkmaları bır oldu,gittiğinizden beri ew topla cocuk doyur mama hazırla ıpege yedır uyut,bı de uyumuyo cocuk sesınden bakamıyorum ben 3 tane cocuga dedım. bi daha bırakmıyım ben 2sınıde dedı. dedım ıyı olur yanı delırttıler benı. ne durdan alıyolar ne sustan. 1.5 saattır ıpegı sallıyorum ya ben sessız olun dedıkce daha cok kuduruyolar dedım.
tam dıyorum ıyı kadın,dogumdan sonra olanlardan sonra azcık kanım kaynıyo. bişey oluyo çark ediyorum gene. yıyın ıcın kalkın bıde 2 cocuk bırakın başıma var mı boyle bısey ya... bagırdım kalbı kırıldı galıba.
banane ben kırılacagıma o kırılsın!

bu arada...
BURCU tebrik ederim canım...yolların tozunu attırırsın artık...
ÖMÜRÜM erkek olmuş,kocaman maşallah ve geçmişler olsun paşama.
TUĞBA susmicaksın bacım. ben onu bilirim. sustukça tepene cıkıyolar. kaynanada,kocada. koyucaksın tepkini,yapma yemek 3 gun ac kalsınlar. annene gıtmek ıcın ızın ıstemek ne ya? aç kapıyı git. bu kadar töleranslı olma lütfen arkadasım,cok üzerler yoksa seni. deveye diken adama .... yararmış unutma! iyilik iyilik te bi yere dek.
AYŞEGÜL gelmiş... hoşgeldin bacım. karşılaşamadık seninle. iki lafın belini kıramadık
aklımda bunlar kaldı ya. ben yazımı tamamlayana kadar kaç sayfa gectı tabı kım bılır bı daha bakıyım bı gecmıse.

benimki yarın uzun süre aç kalacakya son öğününde ne vermemi önerirsiniz kızlar.. hani tok tutması açısından..

hımmm ne tok tutar...
tavuklu bi çorba olabilir. sebzeli tavuk çorbası mesela.
yada muz,bebe bisküvisi falan. çok sıvı verme azcık katımsı olsun.
muhallebi de tok tutar. muhallebi yap,içine yarım muz az da pekmez koy. 1-2 de cici bebe. baya tutar sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…