2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

burcu kız bende hep merak ederim ikinci bebekte ilkindeki gibi heyecan oluyomu sevgisi aynı oluyomu die yaşamadan bilemicezz

ben ikincide herşeyin daha farkında ama heyecanlıydım, ikisinide çok seviyorum ama küçük bıcırık hepimiz tarafından abisi de dahil çok seviliyor, bebek olmanın verdiği sevimlilik yüzünden sanırım. 3. de nasıl olurum bilmiyorum yaşayınca yazarım

valla burcucum burağa hamileyken utku ya bakar bakar haksızlık ediyormuşum gibi düşünürdüm..ama sonra düşündüm dedim bu işe ilerde en çok utku sevinecek kardeşi olacak varmı daha ötesi..aha yapmıym bana bişey olmaz ama o tek kalır..kalmasın istedim tek..şimdi sorarsan hangisini seviyon diye yeminle ikiside aynı..hiç farkı yok olamazda bence..ama fatma nın dediği gibi küçüklerin sevimli olmalarının farkı var..sevdiriyolar kendilerini ama hiç fark yok

ilk çocuk çok farklı bi duygu.ilk heyecan.ilk mutluluk.zeynebin yerene kimse dolduramaz.lkkalp atışlarını duydugumda göz yaşlarım dinmedi.ama defnede daha bilinçli olmadan kaynaklanan bi olgunluk oluyo.onunda kalp atışını duydugumda kalbin pır pır attı ama gülümsedim.ağlamadım..dogdugunda ise ikinisdede ağladım.ne kadar çocuk dogurursan doğur hepsini yere farklı oluyormuş.ikiside sevgisi farklı gösteriyo.insan ayırım yapamıyo.can işte yaaa.cannn...

ahh cadı bi bilse..

Selma cevabın üzerine acayip gaza geldim bende mi yapsam ne.

ben senden eminim ikinciyi yapacagına..

burcu kız bende hep merak ederim ikinci bebekte ilkindeki gibi heyecan oluyomu sevgisi aynı oluyomu die yaşamadan bilemicezz

çok güzel farklı bi duygusu var.bende hep zeynep gibi sevecekmiyim derdimm..bu beter yaa.evin küçügü olmak en büyük şans bencee.

aaa üçünçümü diyonn..maşallah kız..
yaa burdaki iki çocuk anneleri hip üçüncüyü istiyo.ya bendemi bi anormallik var.neden ben istemiyorum..
ayy biliyom yoruldummm.yoruldummm...

valla bende istiyorum ayşegül..şansımı denicem bir kez daha...inş kızım olur...hayırlısıyla tabi..bir ara kesin konuşuyodum yapmam diye ama..sizin kızları görünce bi kızım olsun istiyorum..hem başbakan ne 3 olsun 3:))))

allahım isteyen herkese gönlündeki kadar versin.biz eşimle artık istemiyoruz.adam çocuk bakmaktan yoruldu..bende yıprandım artık..rabbim onlara uzun ömür versin

Son düzenleme:
Kızlar bu süt olayını Zeynepe ben önerdim. Çok yıpranmış. Ve Doruk ta aynı. Gün içinde normal ben eve gidince resmen benden ayrılmak istemiyor.

Biz zaten dolu dolu 1 sene emzirdik bu bücürleri. Çok şükür çok güzel besinlerini aldılar. Artık onlara bir faydası yok bu sütün. Zaten süt geldiğide yok. İnce bir sıvı. Hicbir faydası yok. Ve bence meme emen bebekler eski günlerini istedikleri için ve emerek bunu karşılayamadıkları için strese giriyorlar. Birçeşit kaybetme korkusu yani. İpek şu anda her besini alıyor Doruk alamıyor herşeyi ben yinede düşünüyorum. Çünkü resmen artık tişörtleri parçalıyor. veriyorum emiyor 2 dk. sonra bırakıyor. Ve bence bunun stresini yaşıyor beni hep gözünün önünde istiyor.

Ben şanslıyım işe geliyorum rahatlıyorum ama Zeynep için çok zor. Kız çok bunalmış. Tabiki şu anda bebeklerin hepsi anneye düşüyor ama Zeynepin anlattığı biraz daha yoğun ve farklı. Bence memeyi kesme onu rahatlatacak. Bu hemen bir günde nasıl olsa olmuyor. 1 haftada bunun için ugraşacak ama sonra rahat edecek bence.

İpek yine annesini isteyecek yanında ama bu şekilde ortalığı kaldırmaz diye düşünüyorum. Tabi ki doktoruna danıssın. annelik içgüdülerini dinlesin. Benim ki bir öneri.... ipek ede yazık zeynepede.

yaz geliyor mesela giyinicez ince ince bu veled gelip çekiştiricek üstümü başımı. valla rezil oluruz. bide süt gelse gam yemicem....

yemegim pişiyo.off ilik defa bu saatte yemek ediyom.çıktık dışarı saldıkçayıra.yeteşmeyecek yemek 5.30 a.( artık bekleyecegiz.

senin söyledigin biliyorum canım.şuanda defnede acayip memeye baglı.yani benimkide parçalayacak üstümü.ama benimki memede uyur.me olmazsa uyuyamıyo.
zaten zayıf.kıyamıyorum.ama büyüyüncede çok zor olacak evet haklısın.benim dedigim sorun bu gibi gelmiyo.ama sütten kessen tabi ona diyecegim yok..başka bişey olabilir.doktora gidince bi danışsın bakalım ne diyecek.kessin derse bizdemi kessek:26:
beh hep size diyorumya.emzidenler nasıl uyutuyorsunuz banada bi yöntemsöyleyin diye.çünrkü bende artık memede uyusun istemiyorum.bilke öyle böyle oda keser..ama benimde bi doktora danışmam gerek tabi.

özlem söylediğin bence de mantıklı süt zaten pek etkili değil..herşeyi yiyen bi çocuk için önemi de yok bence..ipek belki böylelikle biraz senden uzaklaşabilir uzaklaşabilir derken normal çocuk gibi olur yani..burak bu sıralar anlattığınız gibi değil..bir ara öyleydi asla ayrılmıyodu yanımdan şimdi babayı görünce beni unutuyo..ama memede uyuması aynı..inletiyo ortalığı meme olmazsa..bende veriyorum hemencecik dalıyo..

valla burcu ablam açık açık diyo, yağmuru daha çok seviyorum diye :) söylediğinde çok ciddi ama gönlü nedir bilemem.

cocuk olunca nasıl olur bilmiyorum ama şimdi burağa hamileyken dikkat ettiğimden daha az dikkat ediyorum kendime..o zaman kurallarım vardı,ceviz,balık düzenli yerdim mesela..şimdi sadece süt ve elevit kuralım var o kadar..o da süt içmediğim zaman belim(kemiklerim yani) ağrıyor,belki psikolojik bilmiyorum..
bi poşet kaldırmamışımdır belki zorunlu olmadığım sürece..ama şimdi burak hep kucağımda..

haksızlık konusu beni de çok endişelendiriyor..özelllikle de burağı 2 ay sonra bırakıp işe başladım,bunda 2 cocuk olacağı için mecbur 1,1.5 sene snra başlayacağım..bu konuda burağın hakkını yemiş oluyorm,vicdanen rahatsızım..mesela eğer bu 6 aydan fazla emerse o zaman da burağa haksızlık olacak..

mesela bebek olunca sling alayım diye düşündüm, yok dedim burakta almamıştım,haksızlık olmasın..:) sanırım çok zor olacak 2 bebek olayı..

dideme kızmıştım abartıyorsun diye ama aynı şeyleri düşünmeye başladım şimdiden..

su çiçeği aşısını bende yaptırcam 15 ayı tam dolsun getir dedi doktor...
özlemcim bizim kuzenler oldu geçen hafta suçiçeği kaynımın çocukları ikiz bunlar aşıları vardı hafif atlattılar..ama yinede çok yoğun dökmüğş vucutları ben yaptırcam canım

zeynep bencede özlemin dediği gibi memeden kessen daha rahat etçen arkadaşım...ama bu aşamada çok zorlanacağın kesin bacım...

arasta hapşuruyo ameliyat olduğu taraf sağ taraftaki ayağını çekiştire çekiştire ağlıyo canı yanıyo yavrumun hapşırık aksırık gelmiyo ameliyata...

karşılaştırma illaki oluyo hülyacım.
zeynep 6 ay emdi.ki kendi kakarı..bak defne hala emiyo.üzülürüm erkenden bıraktı zeynep diye.
zeynepte şurda dogum oldu hemde özel.adama dedim buda aynı olacak beni ilgilendirmez maddiyak.ne makar olursa olsun.
şimdi eşim diyo su secigi bunadamı etterecegiz.delirdim.ne damak zeynep oldu buda olacak.tama dedi..ama karşılaşttırma oluyo.emmesi üzülürüm öyl deme.kendi kararları.umarım bu ikinci bebe daa uzun emer.

Bence bu haksızlık olaylarına bakış açınızı değiştirin arkadaşlar.

İnsan herzaman çocukları için en güzelini istiyor. Elinden gelenini yapmak istiyor. İkisinede herşeyi aynı yapmanız mümkün değil. birine birsey yaparsın digerine başka birşey. Her çocuk kendi kısmetiyle doğar ve yaşar. O yüzden bu konuda vicdan yapmayın bence. dogacak olanında hakkını yemiş oluyoruz o zaman. onun sucu 2. olmak mı yani....

evet kızlar bu şu an için sadece bi düşünce...
memeden kesmeyi düşündüm. mantıklı geldi.
bi pedagogla görüşmeyi düşündüm o da mantıklı geldi...
yani şu an o kadar çaresiz durumdayım ki her şeye bi umut sarılıyorum. oturup enine boyuna düşünmem gerek. ersinle konuşmam gerek. bişeyler yapmalıyız.
hülya çıkın kayınvalidene bırakın diyosun. 1.5 ay öncesinde bunu yapıyoduk ama şu an mümkün değil. tuvalete zor gidiyorum değil ki başkasına bırakmak. bu sorunu çözmeden bırakamam kimseye.
bu haftasonu ersinle enine boyuna konuşmam gerekiyor.

Zeynepçim Allah yardımcın olsun arkadaşım. En doğru kararı sen vereceksin.Bunun için sakin bir kafaya ihtiyacın var. Pedagog bence iyi fikir. İhmal etme derim. Önerileri seni rahatlatacaktır.

Bu arada kızım için ısmarladığım doğum günü hediyesi geldi.Geçen sene de doğumunda aynı hediyeyi vermiştim kuşuma. TEMA dan ağaç sertifikası. Ömrüm oldukça her doğum gününde yaşı kadar ağaç dikeceğim kzıma. Bu hediye galiba torunlara da olacak aynı zamanda.

çok güzel düşünmüşsün canım..bencede ona verbileceğin en güzel hediye budur..

huuuuuuu hhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

kızlar iyimisinizzzzzzz

ben iyiyim ama çokkk yoruluyorum. naz baya yaramaz oldu. değil kadınlar kulubune bakmak, yemek yaparsam ne ala mualla :))

naz da bana aşırı derece düştü. zeynep seni anlayabiliyorum. bende tuvalete girince kapıda oturup 2 gözü 2 çeşme ağlıyor. çıkınca bacaklarıma sarılıyor. işin kötü tarafı babasında da durmuyor Naz. illa ben olcam.

ayaklanınca çok hareketlendi,sürekli karıştırıyor. inanmayacaksınız ama koltuklara çıkıp bi başından bi başına koşuyor. gözümüzü ayıramıyorz. gece uyuduğu zaman bende hemen yatıyorum. Allah sizi inandırsın ancak uyurken dinleniyorum.

arada bakabilirsem o uyurken facebooka bakıyorum. bide sınavları araştırıyorum, Allah izin verirse tekrar üniversite okuyacağım. burdaki doğu görevi bitsin, şu köhne yerden dönerken 2,5 sene sonra inşallah tekrar sınava girip yükselmeye karar verdim gittiğim yerde. Naz o zaman kreş çağına gelir inşallah. sonra ayrıntılı yazarım.

muhabbetleri özlemişim. ara ara girmeye çalışçam. beni unutmayın, arada adımı anın. ok mi? :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…