burcu kız bende hep merak ederim ikinci bebekte ilkindeki gibi heyecan oluyomu sevgisi aynı oluyomu die yaşamadan bilemicezz
ayy hülya yeni maraton başladı sana valla. ilk ayların rahat ama tam ağırlaştığın zaman haziran temmuz ve sıcaklar oda kayseri sıcakları fena kavuracak seni .yine mayısta kalsaydın keşke ama tam planlamıyınca yumurtadan hangi ay çıkarsa bahtına.
acaba 2. çocukmu daha korunacak ilk çocuk mu daha çok sevilecek ilk göz ağrısı denecek bunu yaşamadan öğrenemiyeceğim galiba.
şayet 2-3 çoçuğu olan anneler sanki durgularını anlatırken ilk çoçuğun hatrı kalmasın diye az yalancık diyo gibime geliyor.hani o ilk daha farklı olur yeri gibime geliyor ama 2.de çok küçük yada 3. de off yaaa anlatabildim mi bilmiyorum...
ilk çoçuk kadar kadar kadar işte
doktorunda öyle uygun görüyorsa yaptır tabi canım,
memeden kesmeyide doktorunada bir danış istersen canım bu aralar hepsinde var bir anormallik neden böyleler bende anlamadım.....
saçlar çekilmez cici yapılır anneye ablaya cadı defne
Selma cevabın üzerine acayip gaza geldim bende mi yapsam ne.
burcu kız bende hep merak ederim ikinci bebekte ilkindeki gibi heyecan oluyomu sevgisi aynı oluyomu die yaşamadan bilemicezz
ben ikincide herşeyin daha farkında ama heyecanlıydım, ikisinide çok seviyorum ama küçük bıcırık hepimiz tarafından abisi de dahil çok seviliyor, bebek olmanın verdiği sevimlilik yüzünden sanırım. 3. de nasıl olurum bilmiyorum yaşayınca yazarım
ilk çocuk çok farklı bi duygu.ilk heyecan.ilk mutluluk.zeynebin yerene kimse dolduramaz.lkkalp atışlarını duydugumda göz yaşlarım dinmedi.ama defnede daha bilinçli olmadan kaynaklanan bi olgunluk oluyo.onunda kalp atışını duydugumda kalbin pır pır attı ama gülümsedim.ağlamadım..dogdugunda ise ikinisdede ağladım.ne kadar çocuk dogurursan doğur hepsini yere farklı oluyormuş.ikiside sevgisi farklı gösteriyo.insan ayırım yapamıyo.can işte yaaa.cannn...
ahh cadı bi bilse..
ben senden eminim ikinciyi yapacagına..
çok güzel farklı bi duygusu var.bende hep zeynep gibi sevecekmiyim derdimm..bu beter yaa.evin küçügü olmak en büyük şans bencee.
aaa üçünçümü diyonn..maşallah kız..
yaa burdaki iki çocuk anneleri hip üçüncüyü istiyo.ya bendemi bi anormallik var.neden ben istemiyorum..
ayy biliyom yoruldummm.yoruldummm...
valla bende istiyorum ayşegül..şansımı denicem bir kez daha...inş kızım olur...hayırlısıyla tabi..bir ara kesin konuşuyodum yapmam diye ama..sizin kızları görünce bi kızım olsun istiyorum..hem başbakan ne 3 olsun 3:))))
Kızlar bu süt olayını Zeynepe ben önerdim. Çok yıpranmış. Ve Doruk ta aynı. Gün içinde normal ben eve gidince resmen benden ayrılmak istemiyor.
Biz zaten dolu dolu 1 sene emzirdik bu bücürleri. Çok şükür çok güzel besinlerini aldılar. Artık onlara bir faydası yok bu sütün. Zaten süt geldiğide yok. İnce bir sıvı. Hicbir faydası yok. Ve bence meme emen bebekler eski günlerini istedikleri için ve emerek bunu karşılayamadıkları için strese giriyorlar. Birçeşit kaybetme korkusu yani. İpek şu anda her besini alıyor Doruk alamıyor herşeyi ben yinede düşünüyorum. Çünkü resmen artık tişörtleri parçalıyor. veriyorum emiyor 2 dk. sonra bırakıyor. Ve bence bunun stresini yaşıyor beni hep gözünün önünde istiyor.
Ben şanslıyım işe geliyorum rahatlıyorum ama Zeynep için çok zor. Kız çok bunalmış. Tabiki şu anda bebeklerin hepsi anneye düşüyor ama Zeynepin anlattığı biraz daha yoğun ve farklı. Bence memeyi kesme onu rahatlatacak. Bu hemen bir günde nasıl olsa olmuyor. 1 haftada bunun için ugraşacak ama sonra rahat edecek bence.
İpek yine annesini isteyecek yanında ama bu şekilde ortalığı kaldırmaz diye düşünüyorum. Tabi ki doktoruna danıssın. annelik içgüdülerini dinlesin. Benim ki bir öneri.... ipek ede yazık zeynepede.
yaz geliyor mesela giyinicez ince ince bu veled gelip çekiştiricek üstümü başımı. valla rezil oluruz. bide süt gelse gam yemicem....
Kızlar bu süt olayını Zeynepe ben önerdim. Çok yıpranmış. Ve Doruk ta aynı. Gün içinde normal ben eve gidince resmen benden ayrılmak istemiyor.
Biz zaten dolu dolu 1 sene emzirdik bu bücürleri. Çok şükür çok güzel besinlerini aldılar. Artık onlara bir faydası yok bu sütün. Zaten süt geldiğide yok. İnce bir sıvı. Hicbir faydası yok. Ve bence meme emen bebekler eski günlerini istedikleri için ve emerek bunu karşılayamadıkları için strese giriyorlar. Birçeşit kaybetme korkusu yani. İpek şu anda her besini alıyor Doruk alamıyor herşeyi ben yinede düşünüyorum. Çünkü resmen artık tişörtleri parçalıyor. veriyorum emiyor 2 dk. sonra bırakıyor. Ve bence bunun stresini yaşıyor beni hep gözünün önünde istiyor.
Ben şanslıyım işe geliyorum rahatlıyorum ama Zeynep için çok zor. Kız çok bunalmış. Tabiki şu anda bebeklerin hepsi anneye düşüyor ama Zeynepin anlattığı biraz daha yoğun ve farklı. Bence memeyi kesme onu rahatlatacak. Bu hemen bir günde nasıl olsa olmuyor. 1 haftada bunun için ugraşacak ama sonra rahat edecek bence.
İpek yine annesini isteyecek yanında ama bu şekilde ortalığı kaldırmaz diye düşünüyorum. Tabi ki doktoruna danıssın. annelik içgüdülerini dinlesin. Benim ki bir öneri.... ipek ede yazık zeynepede.
yaz geliyor mesela giyinicez ince ince bu veled gelip çekiştiricek üstümü başımı. valla rezil oluruz. bide süt gelse gam yemicem....
Mesela bu kız benim arkadaşım. Bir okuyun blogunu. Bebeği 14 aylık. Bir fikir verir
bir duru'nun bir günü: Hoşçakal Meme!
valla burcu ablam açık açık diyo, yağmuru daha çok seviyorum diye :) söylediğinde çok ciddi ama gönlü nedir bilemem.
cocuk olunca nasıl olur bilmiyorum ama şimdi burağa hamileyken dikkat ettiğimden daha az dikkat ediyorum kendime..o zaman kurallarım vardı,ceviz,balık düzenli yerdim mesela..şimdi sadece süt ve elevit kuralım var o kadar..o da süt içmediğim zaman belim(kemiklerim yani) ağrıyor,belki psikolojik bilmiyorum..
bi poşet kaldırmamışımdır belki zorunlu olmadığım sürece..ama şimdi burak hep kucağımda..
haksızlık konusu beni de çok endişelendiriyor..özelllikle de burağı 2 ay sonra bırakıp işe başladım,bunda 2 cocuk olacağı için mecbur 1,1.5 sene snra başlayacağım..bu konuda burağın hakkını yemiş oluyorm,vicdanen rahatsızım..mesela eğer bu 6 aydan fazla emerse o zaman da burağa haksızlık olacak..
mesela bebek olunca sling alayım diye düşündüm, yok dedim burakta almamıştım,haksızlık olmasın..:) sanırım çok zor olacak 2 bebek olayı..
dideme kızmıştım abartıyorsun diye ama aynı şeyleri düşünmeye başladım şimdiden..
Zeynepçim Allah yardımcın olsun arkadaşım. En doğru kararı sen vereceksin.Bunun için sakin bir kafaya ihtiyacın var. Pedagog bence iyi fikir. İhmal etme derim. Önerileri seni rahatlatacaktır.
Bu arada kızım için ısmarladığım doğum günü hediyesi geldi.Geçen sene de doğumunda aynı hediyeyi vermiştim kuşuma. TEMA dan ağaç sertifikası. Ömrüm oldukça her doğum gününde yaşı kadar ağaç dikeceğim kzıma. Bu hediye galiba torunlara da olacak aynı zamanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?