2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

özledik hepimiz aynıyız canım yaramaz bunlar yaramaz...ii olsunlarda...inşallah hakkında hayırlısı olsun canım..

günaydın kızlar.

burak paşa yine bu gece uyuduktan 1 saat sonra dikildi ayağa..salladım uyudu,beşiğe koydum 2 dk sonra,dingg ayakta..daha gözlerini açmadan beşikten dikilip bizim yatağa bakıyor..bir de kapıya baktı hemen..arada bazen ses yapınca aşağıdakiler kızar falan diyorduk..sanırım burak korkuyor..bunu anladım ve hemen yanıma aldım..sabaha kadar güzelce uyudu yanımda..yani o güzel uyudu ama ben biraz açıkta kaldım :) neyse ben de uyumuşum..sabah ta keyifli keyifli kalktık..
bugün ev temizleniyor..bu hafta biraz grip gibi kırgınlık vardı üzerimde,bir de gece uyuyamayınca..sadece evde dinleneceğim, başka da bişey yapmayacağım..

kolay değil atlattıkları aras paşanın.normal daha yeni oldu acırdır kuzumun..aman inşallah hasta olmaz.

ah özlem.bu maalesef istem dışı bişey.ister istemez böyle düşünüyorsun.senindi ikinci gelince yapacagını düşünüyorum.tabi herkes bir değil eybet ama.yinede oluyo.onda vardı ama bunda yok.yada tam tersi.yani biraz vicdan yapıyorsun.işte kendine engel olamıyurzun.imkanlar el verdikce aynı şeyleri yapmaya çalışıyorum ben.

hadi bakalım umarım ne olursa olsun düzelir.ama benime emmeden değildir demek istedegim ipek daha öncedende böyleydi.yani son zamanlarda olmuş bişey degil bu dimi.

havvacım bana biraz ayrıntı verermisin.nasıl bişey bu.neler yapıyorsun.nasıl katılınıloyo.bende yapmak isterim..olmadı özelden gönder ama bilgilenmek isterim.

unuturmuyuz kız..ama sende gir arada .sınav için iy etmişsinn..
sorma o koltukladrın üstünde gezmeler bende 1,5 aydır var.ödüm kopuyo düşecek oiye.bide kovalamaca sınıyo iyice koşuyo.bide defnede şöyle bi huy var koltugun kolların dedigimiz uç kısmına oturuyo.yaa ödüm kopuyo alıyorum ordan.bi bakmışım tekrar orda.of allah korusun yavrularımızı.

günaydın..
sorunun nedenini bulmana sevindim.o korku varsa. bi müddet sizin yanınızda yatmak isteyecektir tabi.bu arada odasını ayırdınızmıı.
zeynepte kükken yanımızda yatınca bir kere bile yunmazdı.uyansada bi bakar biz yanındayız geri kendi kendine uyurdu.ama odasındaysa.bi kaç kez ilalk kalkardı..

zeynep iki gün önce ne etmiş biliyormusunuz.ben yemek yapıyordum.defnede uyuyurdu beşiginde ögle.
zeynep geldi anne defne uyundı dedi.tamam dedim geliyorum.yok anne gerek yok baak dedi,,,bi baktım defne yanımda.şok oldum nasıl olur bi kız beşikteydi.kendi başına inemez ..zeynep anne ben aldım dedi..ayy korktum.kızım alma sen daha küçüksün dedim .yokk ben büyüdüm diyor..sonra ikindi uykusundan uyundı defne zeynep yine koşturdu ben alacagım diye.yanına gittim hadi al bakalım nasıl alıyorsun dedim.amaç nasıl alıyo bi gözlemlemek istedim..zeynep kucagını açıyo.defnede uzanıyo.ayy çekip aldı kucagına yaa.valla 4,5 yaşındaki kızım beşikte kardeşini aldı.hemde hiç acıktamadn..yaa şimdi zinmi versemm.yoksa unuttursammı zeynebe.eşimbırak alışsın diyo.ama korkuyorum ya düşürürse diye.eşimde bişey olmaz artık çok küçük degil.alışırsa iyi olur diyo.
ee ben ne edeyim şimdi kızlar...izinmi vereyimm.vermeyeyimmi.zeynep çok istekli.büyüdüm abla oldum artık alabilirim diyo..çokta dikkatlidir aslında kızım benim..zaten bahara beşigi söktürüp zeynebin odasına bi yatak alıp ablısıyla yatacak defne..

yok canım ya ayırmadık daha odasını..her gece niyetleniyorum ama kıyamıyorum sonra

he bir de dün travazol demişsin..daha önceki pişiğinde bi çare almıştım ama hem fayda etmedi,hem de birinden(burda esradan-escos heralde) bebekler için kullanılmaması gerektiğini duymuştum..dün gece pudraladım iyice..eğer yine devam ederse haftasonu özel bakıma alıp, pamuk,sıcak su,kurulama bezi,bi krem,bi kızdırılmış yağ,geceleri de pudra uygulamasına başlarım artık..öyle delinme falan yok ama kızarık sadece..belli ki canı yanıyor ama

bence izin ver zeynebe..bu defa kardeşini ondan esirgediğini düşünebilir..daha kötü sonuçlar olabilir..hem artık çok da küçük değil..yağmur her sabah uyandığında ayaklarını kaldırıp bak ben artık büyüdüm diyor...:)

Merhaba canlarım

İki çocuk meselesinde en şanslı benim galiba:) İkisi de bebek,ikisi de sevimli:)
Valla Burcucum ikinci çocuğun olursa anlarsın ne demek istediğimizi.Hülya'nın dediği gibi ilk çocukta daha çok dikkat ediyorsun,daha heveslisin.Ayşegül'ün dediği gibi,ilk bebekte kalp atışı duyduğunda yaşadıklarınla ikinci de yaşadıkların aynı değil.Ama her durumun farklı bi güzelliği var inan.Hep diyorum ya anne olarak anne olmak çok farklı bi duyguymuş.
Ama Burcu senin demeye çalıştığın şeyi anlıyorum.Bazı insanların dilleri ikisini de aynı derece seviyorum dese de kesinlikle bebek olanı daha çok sevdiğini bende hissediyorum.Bunun sebebi ilk çocukla yanlış eğitim,kopan ilişkiler ve ortada sürekli "yaramazlık yapan" bir çocuk.Anne ikincisinin farklı olacağına inanır,inanmak ister ve ona bağlanır sıkıca.Asıl mesele iletişim kuramamak aslında.Yoksa ki bi takım hatalar hepimiz yapıyoruz,hepimiz acemiyiz.
Ben 3 yaşında bilmiş bilmiş konuşan bi çocuğu da çok severim.Boyundan büyük laflar eden.Yatağa yatıp,sınırsız hayalgüçleriyle anlattığın masala ortak olan."Anneeaeaea tulavetim bitti" diye bağıran toddleri,
5 yaşında elinde faaliyetiyle kalbi yerinden çıkacak şekilde koşup,kucağına atılan,okulda yaşadıklarını soluksuz anlatan yuva kuşunu,6 yaşında okuma yazmayı öğrendiğini görmeyi iple çektiğimiz okul çağı çocuğunu da çok severim Yaş ilerledikçe iletişimin artması,paylaşımın çoğalması gerekir.Tabi bilemiyorum yine de neler yaşayacağız bakalım çocuklarımızla.Hep dua ediyorum inşallah hep konuşur çocuklarımız bizimle.Sözümü dinlediği zamanlarda öyle mutlu oluyorum,hep böyle beni dinle olur mu diyorum

Zeynepcim emzirmeyi bırakmayı düşünüyorsun,bence de çok iyi düşünmelisin.Emzirmeyi bıraktırdığında da bi sonuç alamazsan çok üzülebilirsin.Mesele meme emmek istemesinden mi kaynaklanıyor? Yoksa o mesele emme dürtüsünü mü tetikliyor?
Bi pedegogla konuşmak iyi gelir,en azında yaşadıklarını tanımlar,yolda gösterir tabi ama yine de kararı sen versen çok daha iyi olur diye düşünüyorum nacizane.Uyku problemlerinin en zor çözümlü olanı güven eksikliğinden kaynaklananı.Nasıl olur güven duymaz,kendimi adadım resmen diyebilirsin.Kolikle ve gaz sıkıntılarıyla başlayan bi yenidoğanlık,hastalıklar,mizaçta da olan bi takım şeylerin etkisi de olabilir.Bazı insanlar sevgi arsızı olurlar,ne kadar sevsen de yetmez,sen sevdikçe daha çok sev isterler.Meme isteği acaba bundan mı kaynaklanıyor?
Mesela şu an Toprak'ın meme düşkünlüğü tamamen bundan.Zeynep emdikten sonra hemen dibimde bitiyor.Bakalım O'na da verecek miyim? Onu da seviyor muyum demek oluyor bu.

Sebebi budur demiyorum.Ne olabilir acaba diye düşünelim diye yazıyorum bunları.Açıkcası şu an tüm gece memede kalması filan eline geçen fırsatı değerlendirmek olduğunu da düşünüyorum.Çünkü Toprakta da var bu, yaşlarının getirisi galiba.Sürekli dediğini yaptırmak için denemeler yapıyor.Eline fırsat geçirdi mi de kullanıyor, valla isterseniz bana kızın ama şımarıyorlar,ilgi arsızı olup çıkıyorlar.Mesela halasıyla birbirlerini çok seviyorlar bizimki.Halası ne dese yapıyor.O oldu mu beni gözü görmüyor.Mızır mızır hep kollar açık halasına gidiyor.Bunu neden yapıyor? Biliyor çünkü halasının dediğini yapacağını.Ah bunlar varya bunlar herşeyi biliyolar diye boşuna demiyoz.

Çok yoruldun yıprandın çabuk bi çözüm aradığını da biliyorum Zeynepcim.Bilmem takatin kaldı mı ama bi kitap önericem sana Elizabeth Pantley'in "Uyku Problemlerine Dair Çözümler" Doğal ebeveyn bi kadın.Kendisi de anne.Bütün gece emzirdiği de olmuş.Yöntemlerini deneyen annelerin deneyimleri de var.Son şansım deyip deneyen ve başarılı olan bi arkadaşım var.O tavsiye ediyor herkese.
İnşallah bir an önce çözüm bulursun canım.Allah yardımcın olsun.

selam kızlar nasılsınız bu ara uğrayamadım buralara.annemler vardı geçen hafta gittiler ama kardeşimle yeğenim burdalar onlar haftaya dönücekler.aşımızıda olduk çok şükür ateş olmadan atlattık.hala gr kilo almamışız üzüntüden mahvoldum aylardır.yemiyo gerçi nasıl alsın tek emmeyle.
bu arada alarada bana anormal derecede düşkün odadan dışarı çıkarmıyo hiç kimseye gitmiyo geceleri uyumuyo ayakta sallanıyo sürekli takatim kalmadı artık sabrımda.napıcamı bilemedim.zeynepçim aynı durum bizdede var yani.bide iice meme delisi e bişide yemeyince Allah bol sabır versin hepimize ne diyeyim.
bu arada geçmişi okuyamadım herşey yolundadır herkeste inş

Ayşegülcüm internet sitesine giriyorum TEMA nın. Oarada palamut ya da fidan siparişi bölümü var. Ben palamut sipariş ediyorum iki seferdir. Bir adet sipariş 9 meşe palamudu. Ben iki adet veriyorum ki sertifika gelsin. Bir taneye göndermiyorlar çünkü. Ödeme kredi kartıyla oluyo. İki palamut 10 tl yanlış hatırlamıyorsam

kocişin doğu günü kızımla sürpriz yaptık.. kalp şeklınde kırmızı pasta ve kızından babasına yılın babası plaketı yaptırdım bayıldı..

slmmmmmmmm kizlarrrrrr.... nihat girebildim sonunda ama kimsecikler yok :26: yeni eve tasindigim icin daha telefon baglanmadi onun icin giremiyorum ama firsat buldukca esten dosttan kacamak yapip okuyorum gecmisi! kuzularimin fotolarina bakiyorum! sipalarrr byüdüler valla daha gecen sene dogum icin gün sayarken simdi 1.yasini devirdiler bacaksizlar benim kizimda yasinda yürüdü simdi hizina yetisemiyommm ama cadinin ne yemesi var ne uykusu. aksam 11 de yatiyo 6.30 da ayaktayiz ama en az 5 kez uyaniyooooo... offff yemeide yok 9kilo olmus dün asisi vardi. bu arada ekleyebilirsem dogumgünü fotolarini payalsirim sizlerle ama pc de cok yavas! neyse kizlar kaciyorum ben birazda kuzularin fotolarina bakammmm öptmmm benii unutmayinn anacigimmmm

Merhaba tecrubeli anneler
Yardiminiza ihtiyacim var ozelliklede kiz bebisi olanlara
Benim minigim bugun 5 gunluk oldu
Altini degistirirken vajinasinda kan gordum hemsireye sordum normal dedi bu arada kizim ememediginden zayifladi 2 gundur hastanedeyiz emmeyi ogreniyoruz cok sukur bugun silikon gogus ucu ile kendisi emdi
Hemsire ne kadar normal desede icim rahat degil
Ayrica beyaz sumuksu akinti vardi daha once
Sizce telaslanmamda haklimiyim:18:

allah analı babalı büyütsün allah bağışlasın bilgim yok ama hemşire normal diyosa bişi yoktur bence olmadı doktora sor canım hemen endişelenme daha çok şey bekliyo sizleri tabi annelik duygudsu insanı hemen endişeye itiyo ah bi duygulandım bizimkiler büyüdü kardeşleri bile var 2011 bebeişleri maşallah ya...

Gözün aydın canım. Güle güle büyüt bebişini. Hemşire haklı vajinadan gelen kan değil sadece rahmi temizleniyo. Anne karnındaki tüm sıvılar çıkacak elbet vücudundan. Telaşlanma. Sümüksü akıntı da normal. Emmiyosa sakın ha FAZLA ısrar etme. Benim kızım da emmek istemedi. Ben fazla ısrar edince beslenme eksikliğinden hastane de yatmak zorunda kaldı. Sağıp verdim bir yıl boyunca. Ama silikonla aldıysa devam et. Onu da bırakırsa açken emzirmeye çalış sonra da sağ ver.

Cok tesekkur ederim kizlar doktorada sordum sizin dediklerinizin aynisini dedi normalmis yani. Neyse oyle olsun baska birsey olmasinda.
Cok korkuyorum biri kucagina aldigi zaman cunku kizim 42 haftalikken dogdu 2740 grdi dogdugunda ememeyince zayifladi 2458e dustu simdi 40 gr almis yani suanki kilosu 2498
Havvaesen canim sutumu her 3 saate bir sagiyorum kizimi 9da emzirmeye calistim uyanmadi biberonda almadi hemsiresi burnundaki serumdan verdi.

Sanirim bi kac gun daha buraliyiz.

Canım benim yaşadıklarımın benzerini yaşıyorsun.Beslenme yetersizliği büyük ihtimal. Bizimki gibi. Ben de 40+5 de doğum yapmıştım. Geç gelen ebebklerin özelliği midir nedir acaba:26:sen iki saatte bir sağ. 3 saat geç olabilir 5 günlük bebk için. uyanmıyosa hiç acımadan topuğunu sık. ya da üstünü az giydir. sıcaktan da mayışabilir. Dr öyle demişti bana. mutlaka uyanacaktır bunları yaparsan.
Biz yenii doğan yoğun bakımda yatırmıştık ki daha iyi bakılabilsin diye. günde 100 gr almaya başlamıştı. Ağzından hortumla besliyorlardı anne sütünü

Yarin bebek beslenme uzmani gelecek bakalim ne dicek
Valla uyandirmak icin heryeriyle oynuyorum gidikliyorum falan ayaklarinida skyorum ama uyanmadi sabah. Bakalim birazdan yine deniyecegim emzirmeyi yavastan uyandirmaya calisiyim anca
3 saatte bir 40 cc sutumu veriyoruz meme almazsa biberon onuda almazsa hortumdan besleniyor
Annelik duygusu cok guzel ve cok zormus. Zayifladigini duyunca cok uzulmustum

güzel anlatmışsın..

allah kavuştursun canım..herkes iyi.

teşekkür ederimm..ben bi bakayım.sağol..

kocişin doğu günü kızımla sürpriz yaptık.. kalp şeklınde kırmızı pasta ve kızından babasına yılın babası plaketı yaptırdım bayıldı..

oo süperr..valla çok güzel fikir.

yerleşminsin güle güle otur.unutmadık seni.

artı arkaddaşlar yazmışsende doktora gitmişsin.iyi bari sorun yok ne güzel.
umarım çabucak toparlanır.ilk zamanlarda yaşanıyo böyle şeyler maalesef..
allah bağışlasın.

hayırlı haftalar olsun inşallah...nasılsınız canlarım kuzular nasıl

ben bugün arasa balık çorbası yapacam sardalyeden patates havuç kabaklı filan bişi olmaz dimi please cevap canlar...

sibel sen nasıl yapmıştın canım tarif

bide süte geçtik ya şuan kutu süt içiyoruz ben biberonu sıcak suya otuırtuyom tekrar ısıtıp kaynatmama gerek varmı..balada geçtim sütle bal vermemein sakıncası varmı...

son olarak canlarım arasa tavuk yediriyom et denedim yemedi et suyuna çorba yapıyom bize yaptığım zaman suyunu katıyom onun yemeğine şimdi dolaba koymak istiyorum tavukl ve et suyu pet bardaklarda...sorum şu gülmeyin et suyu için etin neresini kaynatacam sadece kemikmi yoksa si neresini gülmeyin nolur tavuğu baget kaynatıyomda eti nasıl yapacam bilemedim hadi benim canım yardımcı annelerim cvp bekliyom...

öptümmmmmmmmmm

Son düzenleme:

fatoşcum ben balık çorbası etmedim hiç.ama deneyenler var yazarlar birazdan.
et suyunu ben kemikli .etli oluyo anlardan kaynatıyorum ben..ama sadece kemisiz etde olur kaynatman gerekiyorsa.kemikli kaynatmak biraz daha yağlı çıkarıyo et suyunu ondan daha terci ediliyo.

sütüde kaynatmana gerek yok amacezveye koy ocakta ılısın..ılıtmanadn bişey olmuyo.bende süt veriyorum cezvede ılıklaştırıp sonra bılını koyuyom.karıştırıp biberona koyuyom..

günaydın..
defnenin uykusu az düzeliyo sanırım.bi kaç gündür iyi uyuyo.ama şu dişi bi çıkaramadık.hala patlamadı..bu arada bende demiyordum iyice alışsın diye defne biberona bayagı alıştı artık.önce illaki bir iki ögürüyo ama sonrasında içiyo.ama hala keçi sütü içiyo.nek sütüne bi geçemedik.ne bileyim yine cayar diye yazmadımgına geldi artık çünkü..bi yazıyom içiyo.sonra bi yazıyom içmiyo..ama bi haftadır içiyo şükür.almamızlık etmedi.hala az içiyo ama olsun bi gün artar dimi..

hafta sonu ütümü ettim.şimdi evi süpürüp yemeklerimi edeyim ögleden gelirim..byy..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…