2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

nasılsın bacım

anladım canım kemikli et kaynatırım bende etlide yaparım.

sütü bazen öle bazende dediğim gibi yapıyorum...baldada sorun yoksa tamam dır sağol kuzummm

nasılsın bacım

anladım canım kemikli et kaynatırım bende etlide yaparım.

sütü bazen öle bazende dediğim gibi yapıyorum...baldada sorun yoksa tamam dır sağol kuzummm

iyim canım çok şükür:)
yok balda bi sorun yok.alerji etmedigi sürece artık büyüdüler vermezde sakınca yok.hem tat veryo süte.defne sade içmiyo sütü.ballı olunca içiyo..
rica ederim canım..

Günaydın arkadaşlar,

Harika, kahkahalarla dolu bir hafta diliyorum hepimize....

Haftasonun çok yorucuydu benim. Kıcım yer görmedi desem yeridir. Şimdi geldim de masama bi nefes aldım. Bu arada, baston puset olayımı hallettim. chicco 220 tl idi. ben mothercare in indirimli olan ürününü aldım. 105 tl. ye .dorukta ctesi oturdu. sevdi sanırım. fotosunu koyacam bir ara.

Bu hafta Doruk u sütten kesip kesmemeye karar verme haftam. Artık gece uykularımız çok bölünmeye başladı. Olmayan birşeyi vermeye çalışıyorum resmen çocuga. memeden keseyim olan çıkan sütüde sağıp kahvaltılarına vereyim bir süre diye düşünüyorum. bakalım bu haftaki hal ve tavırları tam net karar vermemi saglayacak. biraz depresyonlu bir sürec yaşıcaz ama eninde sonunda olacak bu napalım

Sizler neler yaptınız? anlatın bakem.

günaydın kızlar.
cmt full misafir ağırladım. dün de anne bebek çocuk fuarına gittik. kızıma bi kaç cici aldık dayanamadık :)
ipek aramızda yatıyordu beni istiyordu malum,biz de beşiğini bizim yatağın yanına aldık. hemen dibimize koyduk. trabzanları da indirince yattığı yerden beni görüp elimi bile tutabiliyor artık.
gerçi evin altı üstüne geldi herşeyin yeri değişti yatak odası çocuk odası karıştı saçma sapan bi şekil oldu odalar ama napalım. dün akşam beşiğinde uyuttum. o yattı bende yatağıma yattım. 45 dk belki 1 saat kudurdu istemedi mızırdandı ama sonra uyudu. gece hiç uyanmadı ama çok mızırdandı. uyur uyanık beni aradı. uzandım elini tuttum sustu geri yattı.
en azından aramızda değil. yani yine burnumun dibinde oldu böylece,aramızda bi trabzan var ama yatağında hiç değilse... ne bileyim...

Günaydın kızlar.
Yaşgünümüzü kutladık cumartesi günü. Burdan aldığın havuçlu top ve mercimekli köfte tarifleri güzel oldu beğendim. Teşekkür ediyorum tarif verenlere.
Dün de bi arkadaşım erken doğum yapmış oraya gittik. 35 haftalıkken sancısı tutmuş. Bebeği alınca kakasını yapmış ve yemiş olduğunu farketmişler. Bebiş yoğun bakımda kendileri evde. Çok üzüldüm.

geçmiş olsun gülşahcım..Doğum gününüz kutlu olsun,nice yaşları olsun eflalin..

sevindim zeynepcim senin adına..hem de çok..biz de 2 gece birlikte yattık,bu gece beşiğinde uyudu..korkuyo demiştim ya, unutmuştur inşallah...

özlemcim siz de rahata kavuşursunuz inşallah, dediğin mantıklı geldi bana..annelik içgüdüsü ile herkes doğru yolu araya araya buluyo işte bi şekilde..

kızlar günaydın nasılsınız bizde hastaydık iyileştik biraz daha herkese çok teşekkürler bizi merak etmişsiniz
derinde artık kendi uyumaya başladı gibi yanına yatıyorum sarılıyor sonra arkasını dönünce kendi uyuyor inşallah böyle gider

çok geçmiş olsun kuzuya bende 35 haftalık doğum yaptım inş. düzelir bebişcik

Günaydın kızlar...
Zeynepçim inşallah böyle daha iyi olur. En azından uyanmamış geceleri. Yavaş yavaş düzelir inşallah.
Gülşahçım yaşınız kutlu olsun. Allah hayırlı ömürler versin Eflal'e.
Özlemcim sizin için de hayırlı olsun.
Ben 11 aylık kestim esrayı daha doğrusu çok nazlı içiyodu. Ben de yavaş yavaş kestim. Çok huzurluyum çünkü ben elimden geleni yaptım içmesi için 11 ay o makinenin sesini günde dört kez çektim ne işkenceymiş ya...

Esrayı perşembe dr a götürdüm. Bronşit olmuş. Antibiyotik ve iğne verdi. çarşamba kontrol var inşallah düzelir. 5 ve 6. dişiler biraz garip çıktı bi<im. 6. diş olması gereken yerde altta önde solda çıktı ama 5. diş sağ azıda çıktı.

Günaydın kızlar.

Fatoş balık çorbası için Duru somon un tadını sevmedi Didemin önerisi ile ben dil balığı aldım.onu çok sevdi kokusu falanda yok sevdi o yüzden.1 parça dil balığını ayrı haşlıyorum suyunu diküyorum diğer tarafta patates-soğan-havuç ve kırmızı mercimek haşlıyorum sebzeler ğişince balığıda ekleyip az yağ azda tuz ile blendırdan geçiriyorum.

et için sadece eti pişirip yada sebze çorbasında yapacaksan antrikot kolay pişiyor.ama suyunu saklamak için kasaptan az etli kemik al suyu lazım çoçuk için de etlerini siftleyip veriyorlar.kemik daha iyi ilikli olduğu için .

Sütten kesme olayı için söylüyorum.
Duru 5ç. ayında memeyi bıraktı , Burak 6. ayında bıraktı Arasta erken bıraktı ama ayını hatırlamıyorum , Emir erken bıraktı....
Duru ile burak niye gece sık sık uyanıyor , ağlıyor bizde meme yok ama yalancı emzikle bile durmuyorlar evde gezdir yok ,su yok ki uyumadan önce meme olmasada karınları tok biliyoruz.dertleri sadece meme değil bende emmek değil yani.
elbette siz bilirsiniz karar sizin ama kestikten sonrada uyanıp aynı şeyleri yapınca geri sütü nasıl getireceksiniz bence onuda düşünüp karar verin.sonuçta meme vermesekte tek farkımız göysümüzü açmamamız onun haricinde bizde kalkıyoruz onlarla uyumuyoruz ,uykusuz kalıyoruz.emmek için uyumadıklarını uyandıklarını sanmıyorum.

Özlem ağzına eline sağlık ne güzel anlatmışsın herşeyi.
senin kıskanan topitopunu yerim ben.benide seviyormuymuş seni sevmeyen ölsün bal oğlan.

Sütten kesme yerine yatarken mama verilse uyumadan önce daha iyi olabilir mi acaba?

sorun bence açlıkları değil.aç olduklarından uyandıklarını sanmıyorum yesem ben yiyemem diyeceğim muhallebiyi , ekmek doğranmış koca kase çorbayı içiyor hatta bazen çorbanın içine pilav atıyorum ve birde yoğurtla yediriyorum ama yine uyanıyor.kimisi hastalıktan kimisi huy edindi bunu artık uyku sevmiyor kimisi belki tam doymadığından susadığından kimiside arada Duru gibi Edepsizliğinden uyanıyor.

Sen halen mama veriyormusun Gülşah.bende son 1 kutu kaldı 500 gr buda bitsin mamayı kesiyorum.

Bende bıraktım mamayı Burcum yatmadan önce süt+bal veriyorum sadece.
Zaten 8.aydan beri gece emmeyi bırakmıştık.Çok şükür farketmedi mama vermeyince,gece uykuları bölünmedi.

GÜNAYDIN KIZLAR BU UYKU SORUNU BİZDEDE VAR gecede 50 kere kalkıyoruz emmek istiyo ama özlemin dediği gibi bendede süt çok azaldı sağ göğsümde hiç yok soluda iki kalkışta bitiriyo zaten ondan sonrası facia çekiyo gelmiyo bu sefer yırtıyo ortalığı amam karnı aç değildir eminim demekki buda bi dönem sanırım artık bi yerlerde bayılıcam muhtemelen benimki gündüzde uyumuyo yarım saat en fazla oda günde iki kere onun dışında sürekli peşinde ööle oyuncak falan da bakmıyo sürekli bi yereleri karıştırma derdinde oooff offf

Ben Zeynebi emziriyodum Toprak düştü hafifce,ağladı diye kucağıma aldım.Göğüs açık tabi o arada
Hemen kaptı Toprak Çok komik ya

Tamam 2 akşamda 11 civarı muhallebi vererek deneyeyim bakalım. Karnı tok olunca ne olacak.
İnanın bende kendimi hazırlıyorum bu memeden kesme olayı için. kolay bisey değil. ama farkettimki gün geçtikce daha cok zorlaşacak. nasıl olsa bırakacak artık bıraksın diye düşünüyorum. inanın yoruldum bende artık. eger memeden kalkmıyorsa o zamanda başka sorunu ne diye ararım. şu anda herşeyi memeyle bagdaştırıyorum Burcucum. ben cok zayıfladım. sütümün bir faydası kalmadı. üstüne bide o emmeye çalışıp birşey bulamayınca daha cok sinir oluyorum.

Bakalım bu h.sonuna kadar bir karar vermem lazım. en kötü karar kararsızlıktan iyidir.

ben süt verdim içmedi devam sütü verdim içmedi dün aptamilin aldım bide onu denicem bakalım sütü sade vermiştim ondanmı içmedi acaba içine bal koyup deniyim bakalım biz nescafe içiyoduk onada süt koyduk sütü tükürdü nescafeye yılıştı şaşkın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…