kızlar iyigeceler
nazı yıkadık çok ağlamıştı rahatlasın diye yıkayıverdik, mama yaptım uyutayım dedim pusetindeydi alırken hızlı aldım galiba çok korktu çok ağladı içim parçalandı moralim bozuldu
sizin bebeklerde öylemi naz çokk ürkek, hapşırılsın öksürülsün bi kapı kapansın biri birazcık yüksek bi tonla nazzz desin zıplıyor yavrum çok korkuyo. uykuya dalacakken bi korkuyor bazen ayağımda sallarken, iki kolunu yana açıyor korkuyla. inanırmısınız bilmiyorum ama ben inanıyorum, bu pazartesi kurşun döktürcez kızıma ve bana. nazara karşı böyle irkilmelere karşı çok iyi geliyor.
canım benimki emerken memeyi bıraktığı zamanlar burnu tıkalı olduğu zamanlar. burnu tıkalı falan olmasın. yada yoruluyorda olabilir. biraz bekle dinlensin sonra ver. burunları tıkalı olduğu zamanda emek istemiyorlar. memenin üzerine 60 cc mamayı içti mi peki? içtiyse doymadığı için uyumuyordur canım.ama zaten geceleri uyuyorsa gündüz kısa uykular uyumsı normal cnm? geceleri nasıl uyuyor peki? ben kaşıkla veremedim benim sıpaya. hem kaşıkla verirken mama soğuyor gibi geldi bana bibern verdim ama memeyide alıyor. belkide uykusu yoktur biraz bakındır oyna öyle uyutmayı dene bakalım cnm.
maşallah canım hep uyuysun inş. çok zor gece uyukusuz kalmakgunaydın kızlar...
bızımkı bu gece guzel uyudu masallah...
ogleden sonra dr gıdıecez yıne totomuzu gostermeye...
her hf her hf doktordayız daraldım wallahı ya...
gelmeye calısırım gene.
esmacım sana doktor mu dedi mama ver diye, yoksa kendin mi karar verdin? belki emir'in kilo alımı iyi ise, gerek yoktur. ağlamasının başka bir sebebi vardır..
canım burnu tıkalı deil emerken huysuzlanıyo barıyo gitsin gece saat başı felan 3 4 kez uyanıyo emiyo uyuyo maşallah
ama gündüz emerken huysuzlanıyo biberona alıştı sanırım ondan çekmek zor geliyo ağzı süt emerken bırakıyo ağlıyo ay doktoramı götürsem bilmem çok fena huysuz
uyanıyo mesela az oynatıyom hemen kucak istiyı gezidiriyom konuşuyom felan az yatırayım oturayım kucağımdayken ağlıyo emziriyom bazen uyuyo bazen uyumuyo üstüne mama verince uyuyo
maşallah canım hep uyuysun inş. çok zor gece uyukusuz kalmak
her hafta nie gidiyonuz doktora
canım doktor vermedi hep ağlıyo du 5 dk uyuyup uyanıyodu annemler tetysemler felan aç dediler mama ver dediler ondan başladım ama sık vermiyorum iki öğün
günaydın kızlar
beris çim sağol canım mama her emzirmeden sonramı vericem kaç saatte bir vericem nasıl ayarlıcam kızlar
aynı benim gibisin sende gündüz azalıyo sütüm gece biraz doluyo oda gece emip uyuyo doyuyo ama gündüz hep huysuz hep ağlak uyusa en fazla 45 dk çok nadir 1 saat uyuması kızlar anlatıyolar bazısının bebeği 3 saat uyuyomuş nerdeee
şimdi emzirdim arkasından 60 cc mama verdimiki ölçek ama kaşıkla verdim memeyi almaz die bikaç kez biberonla verdim meme istememeye başladı bide benimki meme emerken memeyi bırakıyo ağzı süt dolu olduğu halde nasıl ağlıyo yırtıyo kendini biberon istiyo sanırım of off zor valla hiç uslu olmucak galiba benim oğlum
canım burnu tıkalı deil emerken huysuzlanıyo barıyo gitsin gece saat başı felan 3 4 kez uyanıyo emiyo uyuyo maşallah
ama gündüz emerken huysuzlanıyo biberona alıştı sanırım ondan çekmek zor geliyo ağzı süt emerken bırakıyo ağlıyo ay doktoramı götürsem bilmem çok fena huysuz
uyanıyo mesela az oynatıyom hemen kucak istiyı gezidiriyom konuşuyom felan az yatırayım oturayım kucağımdayken ağlıyo emziriyom bazen uyuyo bazen uyumuyo üstüne mama verince uyuyo
esmacım benim kız her memeden sonra mama içiyor 120 ml gündüz, 150 ml gece veriyorum. gece meme almıyor cunku.. bu şekilde 3.5 4 saat tok kalıyor. gece 150 verince 4.5 5 saat uyuyor. biberon olarak dr brown kulllanıyorum şimdiye kadar memeden kopuş olmadı. ama ben memedeyken okşuyorum konuşuyorum şarkı söylüyorum falan, biberon verirken hiç konuşmuyorum şirinlik yapmıyorum. bu sayede memeden kopmadı severek alıyor. memede ağlaması gazdan olabilir, ağzında pamukçuk olabilir bi bak istersen. mama kutularının üstünde ne kadar verileceği ayına göre yazıyor
sütü az olanlar..pekmez şerbeti için gece yatmadan. sulandırılmış pekmez.. ben akşam içtim bi büyük bardak azcık fayda etti.
ama benim süt üretimim azalıyor kendimi biliyorum. keşke olsa 6 ay emzirsem.. neyseki mamalar var. aç kalmasın gerilemesin kuzum.
benden size tavsiye sütü yetmeyenler, az olduğunu düşünenler, bebeklerimizin doyup doymadığını ne kadar yutup yutmadığı en iyi biz anlarız. eğer sütünüzün az olduğunu yetmediğini düşünüyorsanız, mama vermelisiniz. çünkü ilk 6 ay çok önemli. gerilememeleri lazım. zaten sıvıyla besleniyorlar hemen acıkıyorlar. önemli olan sağlıklı olmaları. sütüm az diye çok üzüldüm ağladım ama artık aştım kendimi. olanı veriyorum, 3-5çekse o bile içimi rahatlatıyor. aşı niyetine. o sağlıklı sıhhatli olsun da önemli olan o. hiç emmese çookk üzülürdüm bazıları 20 gün emiyor. gene Allaha şükür az da olsa hala veriyorum.
canım burnu baya tıkalı ayakta tutsam bile zor nefes alıyor yüksek yastık işe yaramaz. serumun içinde bebeklere 1-2 damla günde 1-2 kere yazıyor o yüzden bol dökemiyorum. pompa var serumdan sonra çekmeyi deniyorum bazen işe yarıyor.çok çok geçmis olsun canim ikinizede
burnu tikaliysa yataginin altina bi yastik yok azcik yüksek olsun
canim genelde serumlar küçük oluyo zaten onun hepsini bikerede kullanicaksin bol dök ki açilsin eger burnunu çekmek için pompan varsa onuda kullanabilirsin baya bi rahatlatiyo
masallah
çok sağol canım. tonimer ne ki canım o da mı buruna damlatılıyor? ağızla çekilen aspratörlerden bulamıyorum nerelerde satılıyor ki? herkes memnun o aspratörlerden.ayşe demek oğluşun erkek oluyor şimdiden geçmiş olsun ALLAH damatlığınıda göstersin inşallah:))
akpak sizede geçmiş olsun canım Allah şifa versin günlük fizyolojiklerden bende çok kullandım hem burnu açmıyor hemde çok az kullanıp çöpe gidiyor.doktorumuz bize 1 aylıktan itibaren tonimer verdi çok iyi birde ağızla çekilen aspiratöreden verdi valla hiçbirşey kalmıyor anında açılıyor hiranın burnu
canım burnu baya tıkalı ayakta tutsam bile zor nefes alıyor yüksek yastık işe yaramaz. serumun içinde bebeklere 1-2 damla günde 1-2 kere yazıyor o yüzden bol dökemiyorum. pompa var serumdan sonra çekmeyi deniyorum bazen işe yarıyor.
sağol canım hastalığımızı pek kimse farkedememişti
çok sağol canım. tonimer ne ki canım o da mı buruna damlatılıyor? ağızla çekilen aspratörlerden bulamıyorum nerelerde satılıyor ki? herkes memnun o aspratörlerden.
hülyacım güle güle harca paranı yakışıklı oğlunla :)
ayşe demek sünnet ettiriyorsun hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz.
zeynep napacaksın kızının sağlığı için inşallah en kısa sürede kurtulursunuz. çok şükür kendi kendine yapabilmiş minik kız. ya operasyon geçirseydi. eyvahedigeldismile
gülşah sağol tatlım.
anlatacak başka kimim var ki?! yine size anlatacağım:
dün eşim kardeşimin kızarkadaşını sordu araları nasıl dedi. ben de "bir kere soğudu kardeşim, ayrılmak istiyor ama zamanını bekliyor" dedim. eşim cevaben imalı imalı "erkek milleti böyledir işte bir kere soğudu mu artık biter" dedi. "nasıl yani?" :1shok: dedim. "öyle işte" dedi.
zaten uzun süredir aramız iyi değildi. içimde bir parça sevgi kalmıştı. ama o sevgi de hastaydı, demek bir cümlelik ömrü kalmış. bu cümleyle öldüüüüü. sertap erenerin bir parçası var ya "birkaç damla süzüldü gözümden, çok ağlamadım"
ağlamadım. hiçbirşey hissetmiyorum. hayallere daldım. kızımı alıp gitsem yeni bir hayat kursam...
gecenin devamında hiçbirşey olmamış gibi davrandım. daha önce nasıl yaşıyorsak öyle. işte o zaman anladım ki zaten bir aramızda hiçbirşey koymamışız ki.
aman hiç de üzülmüyorum. hatta kendimi daha özgür hissediyorum sempatiksalakcinni
esmacım benim kız her memeden sonra mama içiyor 120 ml gündüz, 150 ml gece veriyorum. gece meme almıyor cunku.. bu şekilde 3.5 4 saat tok kalıyor. gece 150 verince 4.5 5 saat uyuyor. biberon olarak dr brown kulllanıyorum şimdiye kadar memeden kopuş olmadı. ama ben memedeyken okşuyorum konuşuyorum şarkı söylüyorum falan, biberon verirken hiç konuşmuyorum şirinlik yapmıyorum. bu sayede memeden kopmadı severek alıyor. memede ağlaması gazdan olabilir, ağzında pamukçuk olabilir bi bak istersen. mama kutularının üstünde ne kadar verileceği ayına göre yazıyor
AKPAK canım Allah hakkında hayırlısını vrsin eşine sordunmu senden soğudumu die eminmisin yada
limonnn canım nerden aldın dediğin biberonunu
anlatacak başka kimim var ki?! yine size anlatacağım:
dün eşim kardeşimin kızarkadaşını sordu araları nasıl dedi. ben de "bir kere soğudu kardeşim, ayrılmak istiyor ama zamanını bekliyor" dedim. eşim cevaben imalı imalı "erkek milleti böyledir işte bir kere soğudu mu artık biter" dedi. "nasıl yani?" :1shok: dedim. "öyle işte" dedi.
zaten uzun süredir aramız iyi değildi. içimde bir parça sevgi kalmıştı. ama o sevgi de hastaydı, demek bir cümlelik ömrü kalmış. bu cümleyle öldüüüüü. sertap erenerin bir parçası var ya "birkaç damla süzüldü gözümden, çok ağlamadım"
ağlamadım. hiçbirşey hissetmiyorum. hayallere daldım. kızımı alıp gitsem yeni bir hayat kursam...
gecenin devamında hiçbirşey olmamış gibi davrandım. daha önce nasıl yaşıyorsak öyle. işte o zaman anladım ki zaten bir aramızda hiçbirşey koymamışız ki.
aman hiç de üzülmüyorum. hatta kendimi daha özgür hissediyorum sempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?