• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

evet yaaa ne bulsa agzına götürüyor. korkuyorum valla hep zararlı şeyler. kitaplar, gözlük kapları, kumanda, cep telefonu, poşet, kablo.... vs. bide elinde alınca bagra bagra aglıyor bücür.
artık dün ama karar verdim. o aglayınca bende aglıcam bagra bagra bakalım nolucak o zaman :2:

kızlar bu grip mahvetti bizi..tüm öğünlerimiz 180-200 cc civarıydı şimdi ikisi de zorla 60 cc yiyip bi de kusuyolar..acayip zayıfladılar..bugün yardımcım gelince çınara nolmuş böyle erimiş dedi..içim acıdı valla..napıcam ben ya ooff off offff.!!
bi fikri olan yardımcı olabilecek var mı kızlar yaa??diş de yok hala o da sıkıntı yapıyo mudur acaba diyorum ama nereye kadar herşeyi dişe bağlayabilirim bilmiyorum..ağlamak üzereyim sinirden..
nolur bir yardım edin kızlar yaa lütfeeennn..!!!

KIZLAR ELBETTE OKUMUŞSUNUZDUR BİLİYOSUNUZDUR AMA ALDIĞIM BİT MAİLİ PAYLAŞMAK İSTEDİM

Bebeğim neden her şeyi ağzına götürüyor?
Bebeğiniz neredeyse her şeyi ağzına götürüyor ve mikrop kapması ya da boğazına kaçırması riski nedeniyle huzursuz mu oluyorsunuz? Bazı önlemleri alarak ve dikkatli davranarak bebeğinizin dünyayı güvenle keşfetmesine (ve elbette kendi içinizin rahatlamasına) yardımcı olabilirsiniz.

Bebekler neden cisimleri ağızlarına götürürler?

Bir yaşından küçük çocukların nesneleri ağızlarına götürmeleri aslında son derece olumlu bir işarettir ve etraflarındaki dünyaya yönelik ilgilerinin arttığını gösterir.

Yaşamın ilk yılında bebekler dünyayı bütün duyuları ile (görme dokunma işitme koklama ve tatma) tanımaya çalışırlar. Dolayısıyla çeşitli duyularını kullanarak ne kadar çok keşifte bulunurlarsa o kadar da çok şey öğrenirler.

1 yaşından küçük bebekler el hareketlerini kontrol etmeyi öğreniyor olsa da henüz parmaklarını kullanmakta çok ustalaşmamışlardır. Bu nedenle eline aldığı bir şeyi daha fazla incelemek istediğinde ağzına götürerek o şeyin sert mi yumuşak mı olduğunu yiyip yiyemeyeceğini ses çıkarıp çıkarmadığını vb. anlamaya çalışır.

Nesneleri ağzına götürerek farklı şekiller ve dokuları öğrenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda neyin tadının güzel neyin tadının kötü olduğunu da öğrenirler. Dolayısıyla bebeğiniz tadını beğenmediği şeyi bir daha ağzına götürmeyecektir.

Güvenlik için nelere dikkat etmelisiniz?
Cisimleri ağzına götürmesi bebeğiniz için olumlu bir deneyim olsa da onun güvenliğine de dikkat etmelisiniz.

Nefes borusuna kaçarak tıkanmaya neden olma riskini azaltmak için bebeğinizin bütün olarak ağzına sığamayacak büyüklükte oyuncaklarla oynamasına özen gösterin.

Bir nesnenin bebeğin boğazına kaçıp kaçamayacağını test etmenin bir yolu bu nesneyi tuvalet kağıdı rulosunun içine sokmaktır. Eğer rulonun deliğine girebiliyorsa bebeğin boğazına da kaçabilir demektir ve dolayısıyla güvenli değildir.

Ayrıca cismin bebeğin ağzını kesecek ölçüde sert olmamasına ve küçük parçalara ayrılabilir olmamasına da dikkat etmelisiniz.

Zaman zaman evinizi bebeğinizin bakış açısı ile gözden geçirerek ağzına koyması olası tehlikeli cisimleri ortadan kaldırmanız çok yararlı olacaktır.

Mikrop kapma olasılığı

Bebeğinizin ağzına götürdüğü nesnelerden mikrop kapma olasılığı konusunda ise sanılanın aksine ev içerisinde yere düşen bir şeyi ağzına götürmesi çok da önemli değildir (elbette bunu yapması tavsiye edilmez ancak yaptığında panik olmanıza da gerek yok).

Hastalıklara toz değil virüs ve bakteriler sebep olur. Bu nedenle çocuğunuzun hasta çocuklarla oyuncak alışverişi yapmamasına dikkat etmeniz ve elleri ile oyuncaklarını sık sık yıkamanız önemlidir.

Buna karşın bu yaşlarda diğer çocuklarla oyunlarda bolca karşılıklı temas ve oyuncak değişimi yaşanır. Tedbirli olmak her zaman için akıllıca bir tutum olsa da anne-babaların çocukları her şeyden ve her mikroptan koruyamayacağını unutmamalı ve çocuğunuzun keşfetme girişimlerini çok fazla sınırlamamalısınız.

evet yaaa ne bulsa agzına götürüyor. korkuyorum valla hep zararlı şeyler. kitaplar, gözlük kapları, kumanda, cep telefonu, poşet, kablo.... vs. bide elinde alınca bagra bagra aglıyor bücür.
artık dün ama karar verdim. o aglayınca bende aglıcam bagra bagra bakalım nolucak o zaman :2:

cnm yeni diş çıkarmış doruk sağlam olur inş. sanada ALlah kolaylık versin
gece uyumayınca gündüzde gücü kalmıyo insanın aynı benim oğlumda oyuncakla oynamıyo

kızlar bu grip mahvetti bizi..tüm öğünlerimiz 180-200 cc civarıydı şimdi ikisi de zorla 60 cc yiyip bi de kusuyolar..acayip zayıfladılar..bugün yardımcım gelince çınara nolmuş böyle erimiş dedi..içim acıdı valla..napıcam ben ya ooff off offff.!!
Bi fikri olan yardımcı olabilecek var mı kızlar yaa??diş de yok hala o da sıkıntı yapıyo mudur acaba diyorum ama nereye kadar herşeyi dişe bağlayabilirim bilmiyorum..ağlamak üzereyim sinirden..
Nolur bir yardım edin kızlar yaa lütfeeennn..!!!

burçin canım öncelikle sakin ol diş döneminde ise eğer illaki kilo kaybı oluyo onun dışında mesela zayıfladı diyosun sulu gıdaları daha çok verebilirsin besin değerini artırabilirsin az az yesinler sık sık besle mesela
neşeleri nasıl peki

Selam kızlar sabah ta yazmıştım ama nereye gitmiş yahu yazdıklarım neyse
Hepimize güzel bir hafta olsun
3 gün bol bol eğleştik kuzumla bi sürü işimi de yaptım babamız da evde olunca iyi oluyo o oynuyo ben işimi yapıyom
Dorukla Burak anneleri yormuşlar bu hafta sonu demek hımm
Hülyacım o ütüler kısır döngü.. ama ben artık biriktirmiyorum sonra başa çıkamıyorum telden tıplayıp ütülüyom hemen sonra düşünmüyorum.. ev işi çoook nankör pöff..
Doruk 7. dişi de hayırlı olsun maşallah yaşına kadar hepsini çıkaracak bu hızla:9: bizde daha 1 tane yok

Burçincim doktora gittin mi sağlık sorunları yoksa keyifleri yerindeyse eğer geçecektir mutlaka
sen iki kat zorlanıyorsun tabi Allah yardımcın olsun

burçin canım öncelikle sakin ol diş döneminde ise eğer illaki kilo kaybı oluyo onun dışında mesela zayıfladı diyosun sulu gıdaları daha çok verebilirsin besin değerini artırabilirsin az az yesinler sık sık besle mesela
neşeleri nasıl peki

mızır mızırlar canım, kucak istiyolar durmadan..
çınara hep yoğun kıvamlı şeyler vermek durumundayım reflüden ötürü canım..ayşenur canı isterse herşeyi yer ama şu ara ne biberonla ne kaşıkla veremiyorum..çınar o kadar iştahlıydı ki öbeziteye dönüşür mü diye korkudan doktora gitmiştim hatta..obeziteye dönüşmedi ama reflü oldu yavrum..şöyle diyim 3 kase çorba yediğini biliyorum..ama bu değil kriterim hep 180-200 cc yi baz aldım doktorumun tavsiyesiyle..bu aylarda 150-200 cc yenmeliymiş her öğün..ama biz anca 60 cc yiyoruz ve onu da çoğu öğünde kusuyoruz..napıcamı bilemez haldeyim..grip geçmek üzere mesela dün ikisine de ilaç vs vermedim yani..herşeyi dişe bağlayıp kendimi kandırmaktan da çok yoruldum artık..galiba gücüm bitiyo benim napıcam yaa off :((((((((((

Burçincim doktora gittin mi sağlık sorunları yoksa keyifleri yerindeyse eğer geçecektir mutlaka
sen iki kat zorlanıyorsun tabi Allah yardımcın olsun
canım doktorumuzla devamlı irtibat halindeyiz..telefonla kontrol altında tutuyor bizi..ekstrem bişey olursa götürücem ama sanırım bugün pes edicem ve alıp çınarı en azından gidicem doktora..
burçin geçmiş olsun cnm ya inş. düzelirler
diş çıkarırken böle oluyo işte
diş mi değil mi bi anlasam, bi bilsem nedenini rahatlıcam da bilemiyorum işte..!!!!!!!!!!!

kızlar benim aşım vardı hamileyken ilk dozunu olmuştum ikinci dozu var aslında bugün olmam gerekiyodu ama gitmedim olmasam olmuyomu acaba yaa

Selam kızlar sabah ta yazmıştım ama nereye gitmiş yahu yazdıklarım neyse
Hepimize güzel bir hafta olsun
3 gün bol bol eğleştik kuzumla bi sürü işimi de yaptım babamız da evde olunca iyi oluyo o oynuyo ben işimi yapıyom
Dorukla Burak anneleri yormuşlar bu hafta sonu demek hımm
Hülyacım o ütüler kısır döngü.. ama ben artık biriktirmiyorum sonra başa çıkamıyorum telden tıplayıp ütülüyom hemen sonra düşünmüyorum.. ev işi çoook nankör pöff..
Doruk 7. dişi de hayırlı olsun maşallah yaşına kadar hepsini çıkaracak bu hızla:9: bizde daha 1 tane yok

ütü mü??? :36: bana bööö geldi ondan. yığılı duruyor valla. ne zaman biter ben de bilmiyorum. lazım oldukça yapıyorum bu ara. :39:

diş, bizde de yok hala. bizimki varmış izlenmi veriyor ama... galeta bile yiyor :52:

çınara hep yoğun kıvamlı şeyler vermek durumundayım reflüden ötürü canım..ayşenur canı isterse herşeyi yer ama şu ara ne biberonla ne kaşıkla veremiyorum..çınar o kadar iştahlıydı ki öbeziteye dönüşür mü diye korkudan doktora gitmiştim hatta..obeziteye dönüşmedi ama reflü oldu yavrum..şöyle diyim 3 kase çorba yediğini biliyorum..ama bu değil kriterim hep 180-200 cc yi baz aldım doktorumun tavsiyesiyle..bu aylarda 150-200 cc yenmeliymiş her öğün..ama biz anca 60 cc yiyoruz ve onu da çoğu öğünde kusuyoruz..napıcamı bilemez haldeyim..grip geçmek üzere mesela dün ikisine de ilaç vs vermedim yani..herşeyi dişe bağlayıp kendimi kandırmaktan da çok yoruldum artık..galiba gücüm bitiyo benim napıcam yaa off :((((((((((

bizde de diş yok lala ve mızır mızır durumları, sürekli kucakta olma isteği var. iştah yarı yarıya diyebilirim. öyle 3 kase yedirmedim ben hiç ( sık ve az az yediriyorum.) ama iştahı iyiydi. belli bi dönem böyle olabiliyormuş. normale dönerler yakında merak etme. büyük ihtimal dişle alakalı bence de: haftala önce başlıyor sıkıntıları.

sen gayet güzel bakıyorsın bebeklerine: biçok 1 bebek annesi tanıyorum çevremden eline su dökemez. gücüm bitiyor falan da deme. kısa sürede eski düzeninize kavuşursunuz: öyle düşün öyle ollsun.

kızlar benim aşım vardı hamileyken ilk dozunu olmuştum ikinci dozu var aslında bugün olmam gerekiyodu ama gitmedim olmasam olmuyomu acaba yaa

ilk dozu niye olldun o zaman. git yaptır aşını bence. ne olur ne olmaz. ben olmuştum. diğeri de 1 sene sonra.

Son düzenleme:

3 kase çorba hakkaten iyi yiyormuş ben 1 kaseyi yese göbek atıcam nerdeyse maşallah subanallah nazar değmesin sende haklısın biz bi taneyle uğraşırken sen iki taneyle uğraşıyosun daha zor tabiii

ara sor esmacımm

Ya kızlar bende hala hastalanmadım benimkide çok düzensiz geliyo geldimi 15 gün sürüyo bekliyorum halaaa

Back
X