2010 Şubat Anneleri

günaydın canlarım yaklaşık 50 sayfa kadar geçmiş okuyup nihayet yetiştim sizlere... şükür kavuşturana...

Canım ya hangi eczane o. Çok iyiymiş fiyatı ben 75 TL'ye aldım valla.

canım walla burda evimin yanındaki ecz. bu fiyata satıyolar... nasıl farklı olur fiyatı bu kadar bende bilmiyorum...

canım ben dedim eczanelerde sordum 75tlydi aynısımı bilmiyorum lierac phytolastil jel bundan aldım. En ucuz boynerde buldum.gerci netten strawberryden de siparis verirdim 48 tldiy ama 10 gunu bulur diye vermedim.surur surmez vucudum rahatladı oyle gerilmiski insallah catlamayız..

aynısı canım 100 ml pembe-krem gibi bi kutusu var...

doktor bir kac defa tam pozisyonu yakaladi bebeyim saolsun durmadi yerinde buyuk ihtimal bu bitane kız dedi esimle gulmeye basladik esim sevindi cok

bu arad 3 lu testimizi yaptirdik persembe sonuclar hazir olur dediler

gözün aydın canım kızçen hayırlı olsun... ama o erkek istiyodum sevinemedimleri bence söylememiş ol bizde duymadık.... çok günah canım.. bak eşin ne güzel sevinmiş... rabbim hayırlısını versin inşallah hayırlı evlat olsunlar... test sonucunda inşallah temiz çıkar güzel haberler alırsın...

valla benim geçmişi okumaktan göbeğim çatladı yeni bitirdim. yeni takımını güle güle kullan canım beğendim. biraz canım sıkkın bebeğim iyi ama üçlü test sonucumdaki bir parametre riskli çıktı.. dr gene ikinci kez ayrıntılı ultrason istiyor bu sefer özel bir radyoloji merkezine yönlendirdi. canım sıkkın düşünceliyim korkuyorum fazla da düşünmemeye çalışıyorum sıkıntılıyım anlıcağınız..

canım rabbim herşeyin hayırlısını versin inşallah... ama ben korkmanı gerektirece bişey olduğunu düşünmüyorum... o testler tabiki önemli ama çokta %100 sonuç vermiyo biliyosun... hem 1 tanesinde sanırım risk görülmüş.. oda ne kadar sınırın altında acaba?? bence canını hiç sıkma emininm ayrıntılıdan sonra kocaman bi ohh çekiceksiniz..

voles,mydarling kızlar günaydın geçmişimi okuosunuz

canım aynen öyle maşallah bi birikmişki... bu arada paylaşım için sağol bi an 21. haftaları unuttun sanmıştım ama sonradan geldi:)) çok teşekkürler çok güzel bi yazıydı...

günaydın arkadaşlar :)) Cadılık dersi mi veriliyor? Beni de yazın sınıfa:))

Günaydın Burcu bu yandaki resim bebişin üç boyutlu resmimi yani senin bebişin resmimi.sayet öyle ise amanınnn yüz hatları belli artık herşeyi tas tamam.

Kızlar gÜnaydın nasılsınız geÇmİŞe Çok bakamadım ama herkes İyİ sanırım ben bugÜn daha İyİyİm,bİr arkadaŞım var sabah akarŞı doĞum yaptı oraya gİttİm Çok zorlanmıŞ Öle dİyo

günaydın nasıl olsun iyimisin.

günaydın güzel anneler.
gerçi günaydınlık artık bişey kalmadı ama neti daha yeni açtım.ah yatabilsem bu saate kadar.ama zeynoyla erkenden kalkıyoruz.

kızlar ben geldim hastaneden
bebeğim 17+6 çıktı maşallah doktor her seferinde büyük çıkıyo doğum tarhini şimdilik belitmiyorum dedi
3lü test yapıldı kan sonucunu yarın alıcam elimdeki kağıtta
BPD:42 mm ( sanırım bu kafa ölçüsü )
HC:143 mm
AC:124 mm
FL:23 mm
yazıyor analmalrını biliyormusunuz
doktor maşallah sonuçlar iyi dedi ama
bu arada topuklarım çok ağrıyodu vede uyuşuyodu kalsiyum eksikliği olduğu içinmiş kalsiyum ilacı verdi bide başım çok ağrıyo arada dedim minoset verdi çok dayanamayacağın hal halınca iç dedi
bu sefer cinsiyetini göremedik başı aşağıda ayakları yukarda uyuyodu ölçümler için iyi oldu ama :))

:nazar:kaydirigubbakcemile5

esma voles günaydın canlarım esma kız seninki erken doğacak desene.
bende kocişe dedim yarın için gidelim izin alamam dedi.bayramdan sonraya kaldı.

esmacım burda açılamalı yazıyor
1-BPD: Biparyetal çap (ing=BiParietal Diameter). Bebeğin şakakları seviyesinden alınan bir kesitin yatay çapının (bir şakaktan diğer şakağa) milimetre olarak değerlendirilmesidir. Bu parametre ölçüldüğünde ultrasonun verdiği gebelik haftası 26. haftaya kadar ±7 gün hata payıyla gerçek gebelik haftasını verir. 26. haftadan sonra hata payı daha yüksektir.

2-HC: Başçevresi (ing= Head Circumference). BPD kesitinde bebeğin başının çevresinin milimetre cinsinden değerlendirilmesidir. Bu parametre özellikle BPD'nin çok ufak ya da çok yüksek olarak ölçüldüğü durumlarda bebeğin baş büyüklüğü hakkında değerli bilgiler verir (örnek: özellikle makat duran bebeklerde BPD hatalı bir şekilde ufak bulunabilir, bu durumu mikrosefali (bebeğin başının ufak olması) olarak değerlendirmeden önce HC bakılmalı ve HC değerinin verdiği gebelik haftası dikkate alınmalıdır).

3-AC: Karın çevresi (ing= Abdominal Circumference). Hemen kalbin altından alınan bir kesitte bebeğin karın çevresinin milimetrik olarak değerlendirilmesidir. Hatapayı nispeten yüksek bir parametredir ve özellikle diğer parametreler ile uyumsuz bulunduğunda klinik önem kazanır

(örnek: diğer parametreler 30. haftayı gösterirken AC'nin 26. haftaya tekabül etmesi muhtemel bir gelişme geriliği açısından şüphe uyandırır, ya da diğer parametreler örnek olarak 32. haftaya uyarken bu parametre 36. haftaya uyduğunda bebeğin yağ dokusu depolarının normalden fazla olduğundan şüphelenilerek anne adayı iri bebek gelişimine yolaçan diabet (şeker hastalığı) açısından incelemeye alınır)

4-FL: Uyluk kemiği uzunluğu (ing=Femur Length). Uyluk kemiği vücudun en uzun kemiğidir ve bacağın üst kısmında yeralır. Özellikle 26. gebelik haftasından sonra gebelik haftasını ±10 gün hatapayıyla verir. Hiç takibe gelmemiş ve SAT'ını bilmeyen anne adaylarında bu kadar yüksek hatapayı bile gebelik haftasını değerlendirmek açısından önem kazanır ve bu anne adaylarında FL'nin verdiği hafta esas alınır ve gebelik takibi bu sonuca göre yönlendirilir.

kızlar bu arada geçmişi okumadım herkes iyimi çok heyecanlaıım ve çok acıktım bişiyler yemeye çalışıyorumm bide :)

Kızlar gÜnaydın nasılsınız geÇmıŞe Çok bakamadım ama herkes ıyı sanırım ben bugÜn daha ıyıyım,bır arkadaŞım var sabah akarŞı doĞum yaptı oraya gıttım Çok zorlanmıŞ Öle dıyo

günaydın canım iyi olmana sevindim yavaş yavaş toparlıyosun kendini... dikat et canım da tekrar nüksetmesin... arkadaşınında gözü aydın canım... kolay olmadığını hepimiz biliyoruz zaten candan can oluyo bu başlı başına zor zaten... anneye zor ama emin olun bebeğe daha zor...

kızlar ben geldim hastaneden
bebeğim 17+6 çıktı maşallah doktor her seferinde büyük çıkıyo doğum tarhini şimdilik belitmiyorum dedi
3lü test yapıldı kan sonucunu yarın alıcam elimdeki kağıtta
BPD:42 mm ( sanırım bu kafa ölçüsü )
HC:143 mm
AC:124 mm
FL:23 mm
yazıyor analmalrını biliyormusunuz
doktor maşallah sonuçlar iyi dedi ama
bu arada topuklarım çok ağrıyodu vede uyuşuyodu kalsiyum eksikliği olduğu içinmiş kalsiyum ilacı verdi bide başım çok ağrıyo arada dedim minoset verdi çok dayanamayacağın hal halınca iç dedi
bu sefer cinsiyetini göremedik başı aşağıda ayakları yukarda uyuyodu ölçümler için iyi oldu ama :))

gözün aydın canım değerler hakkında yorum yapamıycam bişey anlayamadım ama dr. herşey yolunda dedikten sonra zaten bize bişey demek düşmez bence kaydirigubbakcemile3

Esmacım sonucların güzelmıs hayırlı olsun canım ınsan nasıl rahatlıyor dımı yaa vallahı sımdı benım randevum ekımın ılk haftası zor dayanıyorum arkadaslar cok uzun gelıyor bana akannehir

Back
X