2010 Şubat Anneleri

Bu da 6. AY

CENİN'İN GÜNCESİ
21 hafta yaşındayım; bir keresinde ben çok yaramazlık yapıyordum sonra tanımadığım bazı sesler duydum, çok güzeldi, sessizce dinledim, anneciğim babacığıma “galiba senin gibi sanatçı olacak, Vivaldi’yi çok seviyor” dedi, o sesin adı “müzik”imiş, Vivaldiyi tanımıyorum ama, artık annemle hep müzik dinliyoruz, müzik dinlemeyi çok seviyorum, bazen dinlerken uyuyorum, annemde mutlu oluyor. Anneciğimin ayak ve ayak bilekleri benim büyümemden dolayı şiştiği için hep dinleniyoruz. Babam dedi ki eğer yüzünde ve ellerinde şişme olursa doktora gitmemiz gerekirmiş. Kalbim çok çalışıyor, sürekli kan pompalıyorum ama yine de bu aralar yavaş büyüyorum, sadece 400gram oldum.

22 hafta yaşındayım ; Ben bir muz kadarmışım, muz denen şey mide yakar mı annemin midesi yanıyormuş, bir de diş etleri şişiyormuş, babam “bu kadınlar hep böyle, her şeyden şikayet ederler” diyor. Kendi kendine de “sabırlı ol, hepsi geçecek” diye tekrarlıyor sürekli, o böyle kendi kendine konuşunca çok komik oluyor. Ben yaklaşık 500 gr. olmuşum, anneciğim uzun süre ayakta duramıyor, ve yürümeye gittiğimizde o alçak topuklu ayakkabı giyiyor. Çünkü beli ağrıyor, hamileyken vücudunun ağırlık merkezi sürekli değişirmiş, biraz oturuyoruz sonra ayağa kalkıyoruz, biraz ayakta duruyoruz sonra tekrar oturuyoruz, ben daha çok yoruluyorum. Omurgalarım ağrıyor. İyi ki otururken dizlerini kalçasından yukarıda tutuyor, böylece ağrılarım geçiyor.

23 hafta yaşındayım kocaman oldum ama annem hala şikayet ediyor ne zaman büyüyecekmişim, bacakları şişiyormuş şimdi de , o da yatıyor, benim için daha iyi oluyor yine müzik dinliyoruz hatta kitap bile okuyoruz, anneciğim anne karnında çocuğun eğitilebileceğine inandığından sürekli okuyor, bir çok şey öğrendim. Bazen müzik onu çok etkiliyor ve ağlıyor, ben de kızıyorum ters dönüyorum, doktor da hemen ona bunu söylüyor, çok üzüldüğünü görünce yine dönüyorum, neden üzülüyor ki, hep aynı şekilde duramam tabi ki canım sıkılıyor. Doktor ona benimle konuşmasını onu duyabilmem için orta kulağımın gelişimini tamamlamaya başladığını söyledi, ben bunu zaten biliyordum, o kadar çok gürültü var ki burada kendimi bile duyamıyorum, bağırdım ama beni hiç dinlemiyor, sonra neden tekmeliyormuşum. Tekmelerim işte….

24 hafta yaşımdayım artık çok hareket edince terliyorum ve hasta olduğum içinde öksürüyorum, bir de şu tatlı parmak yok mu hep onun yüzünden hıçkırıyorum. Ben hıçkırınca anneciğim de tekme attığımı zannediyor. 33 cm boyu 570 gr. ağırlığı olan biri buraya nasıl sığar, ne kadar daha var öteki dünyaya gitmeme öfffff bir an önce anneciğimi ve babacığımı görsem, dün gece anneciğim uyurken babacığım beni okşadı benimle konuştu, hatta anneciğimin huysuzluklarını anlatıp beni uyardı. İkisini de çok seviyorum. Bir de şu doktoru çok merak ediyorum, düzenli olarak onu görmeye gidiyoruz. Şimdi de anneciğimin şeker tarama testi olması gerekiyormuş.

25 hafta yaşındayım; anneciğime kramp denen bir şey gelip ağrı yapıyormuş o da ağlıyor, futbol topu kadar büyüdüm, anneciğim diyor ki beli ve bacakları zonkluyormuş, zonk ne demek? Zonk sesini duyunca bacaklarına buz koyuyor ya da duş alıyoruz. Yine de geçmezse doktorumuzun verdiği ilaçları alıyoruz. Babam çok heyecanlı bir şekilde geldi bu akşam. Anneme bağıra bağıra “ biliyor musun üç boyutlu ultrason varmış” dedi. Yani benim çeşitli açılardan görüntülerimi alıyor, bu
görüntülerin arasını bilgisayar kendi dolduruyor, bana benzeyen bir görüntü ortaya çıkarıyorlarmış. Ama doktorumuz bunu bize söylemişti çok önemli bir şey değilmiş. Babacığım beni görmek için sabırsızlanıyor herhalde.

Kızlar günaydın. Uuzn zamandır giremiyorum. Evdeki internet bozuk, işyerimde iki gün bozuktu ama sonra da öyle yoğundum ki başımı bile kaşıyamadım. Nasılsınız bakalım görüşmeyeli, ne var ne yok?

canım cicilerini güle güle giy dedim duymadın.puan vermek istediğin üyenin msjının sağ üst tarafında terazi var orayı tıkla tamam de okadar canım

AYy özürdilerim hayatım görmedım kusura bakma ısyerındeyım yetısemıyorum yazdıklarınıza :) kusuruma bakma bu arada teşekkürler puanları vermeye baslıyım ben :)

Kızlar günaydın. Uuzn zamandır giremiyorum. Evdeki internet bozuk, işyerimde iki gün bozuktu ama sonra da öyle yoğundum ki başımı bile kaşıyamadım. Nasılsınız bakalım görüşmeyeli, ne var ne yok?

HOŞGELDİN şeker.bizler aynıyız şükür herkes iyi.sen nasılsın?

cnm saolsun meleksencimde bizimle paylaşmak istemiş ama kendide etkilenmiş.ister istemez etkilenio insan.aklına negatif şeyler getirio.ben sitede bile gezmiyorum artık böyle haberler denk gelicek die.kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum hep iyi şeyleri düşünüyorum.hayat işte acı şeylerde çok var Allahım sabır versin.[/QUOTE]

tabi tatlım bu arada atlamayayım meleksencim yanlış anlamasın paylaşım için gerçekten sağolsun. hayatın her anı farklı acıda var tatlı da böyle durumlar herkesin başına gelebilir o yüzden dikkatli olmak lazım hemde çok aman kızlar dikkatli olalım :teselli:

özlemcim güle güle giy canım
fatıma cım adaşım hoş geldin canım

Günaydın hoşbulduk canım a.s.

CENİN'İN GÜNCESİ
17 hafta yaşındayım; anneciğim kendini görebildiği ayna denen bir şeye bakıyor, karnının büyüdüğünü söylüyor, kasıkları ağrıyormuş ve çok terliyormuş. Tabi ben önceki yaşlarıma göre daha hızlı kilo aldığımdan anneciğimde kilo alıyor. Cildimin altında yağ depoluyorum artık, kalbimle günde 30 litre kan pompalıyorum, ben de çok yoruluyorum, bazen de korkuyorum, geçen gün birisi ince uzun bir boruyla suyumdan çaldı, sonradan öğrendim ki, doktor benim suyumu test edecek, benim sağlıklı olup olmadığıma bakacakmış.

18 hafta yaşındayım; anneciğim geceleri uyuyamıyor, ben onu incitmek istemiyorum ama ben de burada sıkılıyorum ve o benimle konuşmuyor. Heeeeyyyy neden benimle konuşmuyorsun sen? Ama ben seni seviyorum. Annemin tansiyon denen şeyi düşmüş, ani hareketler yapıp, ayağa kalkmaması gerekiyormuş. Artık 210 gr. oldum anneme daha çok benziyorum. Bir de bağırsaklarım mekonyum denen bir şey yapıyor, o çok gereksiz bir şey…

19 hafta yaşımdayım; anneciğimle babacığım doktorda bir alete bakıp benim hareketlerimi seyrettiler. Ama ben büyüdüğüm için anneciğimin beli ağrıyormuş, buna çok üzüldüm. O da topuklu ayakkabılar giymemeliymiş babam öyle diyor, neden giyiyor ki. Biz de tekrar doktora gittik. Anneciğimin kalçaları ve memeleri büyüdüğü için çatlaklar oluşuyor, çatlak olduğundan dolayı da kaşıntı oluyormuş, doktor dedi ki bol sıvı almamız gerekiyormuş, bir de çatlak kremi kullanmalıymışız. Eğer cildimiz kurumazsa çatlak olmazmış. Benim çatlaklarım yok ama her yanım o tüylerle kaplandı bu da yetmezmiş gibi annemin sürdüğü çatlak kremi gibi bir şeyi o küçük ressamlar her yerime sürüyor. Bunun adı vernix imiş. Bu beni sudan korumak içinmiş, ukala küçük ressam dedi ki, biraz daha bu suyun içinde kalırsam buruş buruş olacakmışım.

20 hafta yaşıma girdiğimde beni şaşırtan başımın üzerinde çıkan saçlar oldu, onlara alışamadım bir türlü. Bu aralar karnım guruldamaya başladı, şu tatlı parmaktan mı acaba ne dersiniz? Kemiklerim çok güçlü olduğu için hareket edebiliyorum, bir de anneciğimin sesini duyduğumda o da beni duyabilsin diye bağırıyorum ama duymuyor, ben de onu tekmeliyorum böylece benimle konuşuyor. Ona boyumun 25 cm. kilomun 340 gr. olduğunu söyledim. Annem aynanın karşısında kendi kendine konuşuyor “zaman ne kadar çabuk geçiyor, karnım epey büyüdü” diyor herhalde benim onun göbek deliğiyle aynı hizada olduğumu fark etti, her yaşımda bir cm. yukarı çıkacağım, göbeğinden geçen o çizgi koyulaşmaya başladı, ama doğumdan sonra tamamen kaybolacakmış. Biz çok sağlıklıyız; anneciğim gereksiz kalori almıyor, iyi besleniyor.

ne kadar güzel anlatmış, saol canım

Günaydın Bulbul, iyiyiz sen nasılsın,

Özlemcim mesajın üstündeki teraziye tıklıyorsun tamam diyorsun bu kadar

ANNENİN 9 AYLIK YAŞAMIAnnenin 9 Aylık Yaşamı (5 Ay)
Gebeliğinizin ortalarında kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.Saçlarınız ve cildinizdeki olumlu değişikliklerden dolayı daha da güzelleşeceksiniz.Bebeğinizin
hareketlerini hissetmeye başlamanızda sizi heyecanlandıracaktır.

Neler oluyor:
• Cildinizdeki koyulaşma daha da artabilir.bu;doğumdan sonra kaybolacaktır.
• Memelerden kolosturum denen (ilk süt) kıvamlı bir salgı gelebilir.Kolosturum bebeğin ilk günlerde gereksindiği temel maddeleri içerir. Hamilelikte bu sütü yalnızca silmeniz yeterli olacaktır. Meme uçlarını sıkarak daha fazla süt gelmesi için zorlamamalısınız.
• Bebek hareketlerini hissetmeye başlayacaksınız. İlk zamanlarda onları bağırsak hareketleri ile karıştırabilirsiniz.
• Vajinadan beyaz bir akıntı gelebilir.
• Karnın alt bölümünde rahmi yerinde tutan bağların gerilmesine bağlı ağrı hissedilebilir.
• Burun tıkanması,burun ve dişeti kanamaları görülebilir.
• Kabızlık ve mide şikayetleri devam edebilir.
• Eklemler ve eklem bağları gevşediğinden sırt ağrısı,kasıklarda gerilme gibi şikayetler olabilir.
• Meme uçları dahada koyulaşır ve meme büyümesi 5.ci ayda çarpıcı boyutlara ulaşabilir.
• Duygusal olarak hamilelik gerçeğini kabullendiniz. Duygusal gelgitlerde azalma olur.

Ne yapmalı:
• Şu sıralar sağlıklı beslenmeye özellikle dikkat etmelisiniz çünkü bebeğinizin en hızlı büyüdüğü ve sizin en çok kilo alacağınız döneme giriyorsunuz.
• Kendinize dikkat etmeli,düzenli jimnastik yapmalı ve belinizi korumalısınız.Yüksek topuklu ayakkabılardan sakınm

ya ne güsel herkse kendine ciciler almış ben daha gidemedim bile ne giycem ben de pek tembelim herhalde kızlar cicilerinizi güle güle sağlıkla giyin inşallah :nazar:

GÜNAYDINNNN KIZLAR

Kilim Mobilya
diva delüxe krem rengini aldık
yatak oluyor bazası var. salonumuzda oturma grubu vardı. oturma odamızda da bir tane koltuğumuz vardı. şimdi oturma odamıza salondakini geçireceğim bunu da salona aldım. nasıl salona gider mi?

güle güle kullan salon takımını güzelmiş.hayırlı olsun.

Aryaa paylaşım için sağol canım çok güzel anlatmış.

ya ne güsel herkse kendine ciciler almış ben daha gidemedim bile ne giycem ben de pek tembelim herhalde kızlar cicilerinizi güle güle sağlıkla giyin inşallah :nazar:

tatlım kalk git sende ufacıkta olsa bişi al kendine walla tembelliğin filan kalmaz.bana en iyi gelen ve moral veren şey alışveriş.bir çorapta alsan mutlu oluyorum.

GÜNAYDINNNN KIZLAR

güle güle kullan salon takımını güzelmiş.hayırlı olsun.

Aryaa paylaşım için sağol canım çok güzel anlatmış.

günaydın cnm rica ederim.

burcuberru hoşgeldin canım
arya paylaşımların güzel saol canım.

bişey değil cnm.bu arada fatoscum izmirde de bebek kıyafetleri beşikler filan çok ucuzmuş.bizim bu bursa çok pahalı.yada ben ucuz biryere denk gelmiyorum.istanbulda da chiconun toptan ucuz yeri varmış bursada hiç yokmu ya böyle yerler biliomusun sen?

tatlım eşim grip olmuş onunla ilgileneyim derken bende çok hasta oldum ilaçta kullanamıyorum halim pek fena kaç gündür o yüzden canım bişey yapmak istemiyor :a015: birde biz yarın yola çıkyoruz ta bartına gitcez ben nasıl gitcem bilmiyorum ya en az 12 saat :çok üzgünüm:

tatlım eşim grip olmuş onunla ilgileneyim derken bende çok hasta oldum ilaçta kullanamıyorum halim pek fena kaç gündür o yüzden canım bişey yapmak istemiyor :a015: birde biz yarın yola çıkyoruz ta bartına gitcez ben nasıl gitcem bilmiyorum ya en az 12 saat :çok üzgünüm:

kıyamam cnm ya çok uuzunmuş yol gerçekten.bugün bol bol dinlen madem.hamielikte grip çok ağır geçiyor ben 3 haftada kendime zor geldim kalın giyin yollarda cnm geçmiş olsuna.s.

Ben de iyiyim sağolun. Özlemişim sizi. Doktorum başka hastaneye geçti canlarım. Ve orada polikliniğe çıkmayacağı için ortada kaldık iyi mi!? Özel hastanedeydi sonra devlete bölüm şefi yardımcısı oldu. Cebini falan vermişti ulaşırsın bana bir şekilde ayarlar devam ederiz demişti ama telefonumu açmadı, mesaj yazdım cevap vermedi.Bende ismini duyduğum başka bir doktordan randevu alayım dedim bir ay sonraya gün verdi. Velhasıl boş bir doktor bulup gittim çok alakasız bir yere. Tam cinsiyet öğrenilecek, üçlü test zamanı acaip bi stres yaşadık. Ve bebek de cinsiyetini göstermedi. Ya da doktor göremedi bilmiyorum. 20 gün sonra gel dedi tabi diğer doktordan da bir ay sonraya randevuyu aldım. Bu zamana kadar sen bir doktora düzenli git git işin ortasına gelince böyle açıkta kal. Yeni doktor da ne kadar önemser bu satten sonra bilmiyorum.

Canım cok gecmıs olsun dıkkat et kendıne yolarda daha da kotu olma sakın şimdiden hayırlı ugurlu yolculuklar sıze Allah hayırlısıyla gidip dönmenizi nasip etsin inşallah..

Bulbulcum bende doktor değiştirmeyi düşündüm ama sonrada bu saatten sonra ilgilnmezler diye düşünüp vaz geçtim, birde alıştım ben doktoruma, yoğun falan ama rahatlatıyor hemde bayan. snde keşke eskisine devam edebilsen...

Back
X