2010 Şubat Anneleri

cidden ya ne zaman pcyi açsam meleksen burda :1shok: maşallah naniknanik
ay dün kızımın hareketlerini hissetmedim de korktum. yoğunluk ve yorgunluktanmış meğer. dinlenince baktım kızım oynuyor.
çok şükür Rabbime!!!
ayyy kızım olacakkkkkk :dance:

kızlar burnumun ucunda tam ortada kırmızı bir sivilce çıktı :roflol: dünden beri ona gülüyorum çok komik :roflol:
sanki tekrar ergenliğe girdim. yüzümü siyah noktalar sivilceler bastı. -tatlicadiarzu-

günaydın kızlar... iyi haftalar herkese...

Alanyadaki hortumu izledim hafta sonu yanılmıyosam papatya Alanyadaydı dimi... Haberi olan var mı ondan... merak ettim...

kızlar kızçelerinizi savunun oğluşum geliyoooo sositososito
benim göbüşümde OĞLUŞ varmış öğrendikk opuyorumnanaktan baştan göremedik doktor erkeğe benziyo ama dedi biraz göbişimi salladı öksürdüm felan ALlah ım fırıl fırıl dönüyo göstermicek sanırım dedi aaa dur bak pipisi dedi hatta resmini çekti elimize verdi kafa ölçüsü beyni kaburgaları herşeyini inceledi kalp atışlarınıda gördük maşallah 14 cm olmuş teyzeleriii

selam kızlar..

nasıl gidiyor bakalım. biz babaannemize geldik, bol bol yemek yiyoruz burada.:) kayseriye döndüğümde kaç kilo almış olacağım çok merak ediyorum..

neyse hepinizi çok öpüyorum, benim de sandalye üstünde 50-60 sayfa geçmiş okumaktan belim ağrıdı.yatayım artık..

ay bu arada escos'cum oğluşun hayırlı olsun. arya'cım senin de kız kesinleşmiş hayırlı olsun. mutlu03 hoşgeldin canım..

iyi geceler..

muck muckk...

Ayy yaren teşekkürler canımcım.. opuyorumnanaktanBenimki geçen hafta ve bu hafta aniden büyümeye başladı sanki.. Sizde de öyle mi oldu... Kocaman olucak bu bebiş..:) :CüvCüv:

Kızlar benim asıl sabah sabah sorunum.. Uçuş-Uçak mafoldumben
yurtdışına 2 haftalık göndermek istiyorlar beni.. zorunlu geçirecekleri XRAY ler artı orada doktorum falan da yok bi fenalaşsam nereye giderim tek başıma.. Uff canım sıkkın yani.. :sinifsinif:ne yapacam ben???
Kadınlar için gerçekten zor hayat.. Şimdi gidip müdüre açıklamam lazım tekrardan agöndercez diye tutturmuşlar... bir de abantta eğitim çıkarmışlar atlamalı zıplamalı ekim başında.. Ayy geeçn sene olsaydı Ok yada seneye ama herşey beni buluyorr bu sene ya.. :sinifsinif:

Günaydın şekerlerŞeniz beni bu cimcime uyutmamaya başladı maşallah yarım saatte bir kıpır kıpır:nazar: eğer uyku düzenleri anne karnında oturuyorsa yandım ben.akannehir cumartesi dr da dedi senin kız çok uykucuydu şimdi çok yaramaz olmuş dedi kordonuyla oynuyordu korktuk aslında babasıyla kordona dolanma olayı var ya oynaması kötümü acaba sizinde oynuyormu bebişiniz kordonuyla.bu arada eşim kız olduğunu duyunca ilk önce biraz morali bozuldu çok belli etti dr la ikimiz çok güldükkaydirigubbakcemile3 şimdi sevio güzel kızım die.ama 20.haftaya kadar beklicekmiş belki değişirmişkaydirigubbakcemile3 ahhh şu erkekler.geçmişi az biraz okuyabildim herkes iyi maşallah.bana kızımı görmek iyi geldi haftaya güzel başladım umarım bu hafta süper geçer hepimize.opuyorumnanaktan

selam kızlar..

nasıl gidiyor bakalım. biz babaannemize geldik, bol bol yemek yiyoruz burada.:) kayseriye döndüğümde kaç kilo almış olacağım çok merak ediyorum..

neyse hepinizi çok öpüyorum, benim de sandalye üstünde 50-60 sayfa geçmiş okumaktan belim ağrıdı.yatayım artık..

ay bu arada escos'cum oğluşun hayırlı olsun. arya'cım senin de kız kesinleşmiş hayırlı olsun. mutlu03 hoşgeldin canım..

iyi geceler..

muck muckk...

saol cnm evet cimcime gelio bizim evede Allah izin verirse.listede de zaten hep kızdı değişmemiştik.escoscumunda oğlu oluyor demek ohhhh süper bir topik oldu burası oğlanlarla kızlar nerdeyse eşit.kız senesi diolar ama oğlanlarda var baya.:nazar:

çok güzel bi yazı paylaşmak istedim...

Bebekler neden hareket ederler?

Bebeklerin rahim içinde (siz tersini düşünseniz de) keyifleri oldukça yerindedir ve "o ufacık yerde" sıkışmış değillerdir. Aksine, istedikleri her şeye (gıda maddeleri, oksijen, ısı, korunma duygusu) sahip olduklarından mutludurlar. Dünyanın en güvenli yeri muhtemelen burasıdır. Ancak bebeğinizin de bazı görevleri vardır: Bebeğiniz kendini "öteki dünyaya" yani bizim dünyamıza hazırlamak durumundadır. Bebeğiniz doğduğunda vücudundaki tüm kasları (kol ve bacak kasları, solunum kasları) mükemmel bir şekilde çalışır durumda olmalıdır. Kaslar çalışmadıklarında kitlesel olarak azalma yani "erime" eğilimindedir. Bu nedenle bebeğiniz içeride düzenli olarak egzersiz yapar. ışte bu egzersizler sizin tarafınızdan "oynama" şeklinde hissedilir. Oldukça enerji gerektiren bu egzersizler siz çikolata gibi kalorili gıdalar aldığınızda genellikle hızlanır.
ınsan bir pozisyonda sürekli olarak yattığında rahatsız olur ve pozisyonunu değiştirir. Bu, bebeğiniz için de geçerlidir ve siz bunu bebeğinizin daha büyük olan beden hareketleri şeklinde hissedersiniz. Bebeğiniz bu daha büyük hareketleri gün içinde sık bir şekilde yapar.

Bebeğiniz amniyos sıvısını düzenli olarak yutar ve sıvının devri daimi bu yutulan sıvının kana, buradan da böbreklere geçmesi ve idrar olarak boşaltılması şeklinde sağlanır. Bebeğiniz yutmayı yeni öğrendiğinden çok sık olarak hıçkırık nöbetlerine tutulur. Bu hıçkırıkları da çoğu durumda net bir şekilde hissedebilirsiniz.

Rahim güçlü bir kas yapısına sahiptir ve ileri haftalarda doğum eylemindeki kasılmalar için antrenman yapmaya başlar. Antrenmanlar ilk başta rahimin sadece belli bölgelerde kasılması şeklindedir. Bu bölgesel kasılmalar bebeğiniz tarafından algılandığında onu daha farklı bir pozisyon alarak o bölgedeki daralan yerden kurtulma arayışına iter ve bebeğiniz "üstüne doğru gelen duvardan" kaçma çabasına girer ve bedeni bu amaca yönelik hareket eder.

Gebeliğin son haftalarında bebeğiniz henüz baş yukarı duruyorsa 180 derece dönerek baş aşağı pozisyona geçer ve doğum pozisyonunu alır.

Daha ileri gebelik haftalarında zaman zaman bebeğinizin içeride size cevap vermek için çabaladığını da görebilirsiniz.

Bebeğiniz göbek kordonunu en iyi şekilde korunduğu bölgede tutmak zorundadır. Bu bölge bacaklar arasıdır ve bebeğiniz kordon herhangi bir nedenle başka bir konuma geçtiğinde onu ideal yerine getirmek için çaba gösterir.

Her anne adayı ve özellikle de ilk gebeliğini yaşayan anne adayları bebek hareketlerinin yukarıda anlatıldığı gibi net bir ayrımını yapamaz ve her bebeğin oynama alışkanlıkları farklıdır. Eğer yeterince çaba gösterirseniz bebeğinizin yukarıda sayılan hareketlerinin ayrımını önümüzdeki haftalarda güzel bir şekilde yapar duruma gelebilirsiniz

benim göbüşümde OĞLUŞ varmış öğrendikk opuyorumnanaktan baştan göremedik doktor erkeğe benziyo ama dedi biraz göbişimi salladı öksürdüm felan ALlah ım fırıl fırıl dönüyo göstermicek sanırım dedi aaa dur bak pipisi dedi hatta resmini çekti elimize verdi kafa ölçüsü beyni kaburgaları herşeyini inceledi kalp atışlarınıda gördük maşallah 14 cm olmuş teyzeleriii

alkisalkisalkisalkisalkisalkis cnm tebrik ederim demek sende öğrendin oğlanlar kızları eşitlio maşallah.bana bu sefer hiç usg resmi vermedi.kafatası var sadece:1no2: 3'lü test istedi ama dr değiştireceğim için yaptırmadım.Maşallah cnm yakışıklına:nazar:

Ayy yaren teşekkürler canımcım.. opuyorumnanaktanBenimki geçen hafta ve bu hafta aniden büyümeye başladı sanki.. Sizde de öyle mi oldu... Kocaman olucak bu bebiş..:) :CüvCüv:

Kızlar benim asıl sabah sabah sorunum.. Uçuş-Uçak mafoldumben
yurtdışına 2 haftalık göndermek istiyorlar beni.. zorunlu geçirecekleri XRAY ler artı orada doktorum falan da yok bi fenalaşsam nereye giderim tek başıma.. Uff canım sıkkın yani.. :sinifsinif:ne yapacam ben???
Kadınlar için gerçekten zor hayat.. Şimdi gidip müdüre açıklamam lazım tekrardan agöndercez diye tutturmuşlar... bir de abantta eğitim çıkarmışlar atlamalı zıplamalı ekim başında.. Ayy geeçn sene olsaydı Ok yada seneye ama herşey beni buluyorr bu sene ya.. :sinifsinif:

Cnm senin oğluşun hareket getirecek herhalde hayatına onun şansına çıkıodur bu aktiviteler.dr izin veriyormu peki uçağa binmene.ben otobüse binip manisaya gitmeye bile cesaret edemiyorum babamıgörmeyeli 6 ay oldu.eşim belki süpriz yapıp bilet alır die bekliyorum ama yok almıcak galiba.bence eğer tehlikeliyse gitme cnm ya .

günaydın kızlar... iyi haftalar herkese...

Alanyadaki hortumu izledim hafta sonu yanılmıyosam papatya Alanyadaydı dimi... Haberi olan var mı ondan... merak ettim...

günaydın şeker.papatya girmemiş galiba hiç ben biraz geçmişe baktım göremedim onu.

Günaydın şekerlerŞeniz beni bu cimcime uyutmamaya başladı maşallah yarım saatte bir kıpır kıpır:nazar: eğer uyku düzenleri anne karnında oturuyorsa yandım ben.akannehir cumartesi dr da dedi senin kız çok uykucuydu şimdi çok yaramaz olmuş dedi kordonuyla oynuyordu korktuk aslında babasıyla kordona dolanma olayı var ya oynaması kötümü acaba sizinde oynuyormu bebişiniz kordonuyla.bu arada eşim kız olduğunu duyunca ilk önce biraz morali bozuldu çok belli etti dr la ikimiz çok güldükkaydirigubbakcemile3 şimdi sevio güzel kızım die.ama 20.haftaya kadar beklicekmiş belki değişirmişkaydirigubbakcemile3 ahhh şu erkekler.geçmişi az biraz okuyabildim herkes iyi maşallah.bana kızımı görmek iyi geldi haftaya güzel başladım umarım bu hafta süper geçer hepimize.opuyorumnanaktan

saol cnm evet cimcime gelio bizim evede Allah izin verirse.listede de zaten hep kızdı değişmemiştik.escoscumunda oğlu oluyor demek ohhhh süper bir topik oldu burası oğlanlarla kızlar nerdeyse eşit.kız senesi diolar ama oğlanlarda var baya.:nazar:

aryacım gözün aydın çok sevindim demek prenses geliyo hee harika bişey demi valla benim bebiş çok kıpraşmıyo arada hissediyorum daha anca diyolar zaten,kızıma arkadaş geliyo desene çok sevindim canım zemuszemus

VOLES cim saol paylaşımın için yerim ben onları egzersiz yapan minik kol bacaklarını.Allahın mucizesi cnm ya maşallah kuzularımıza.17.haftadan sonra hareketler iyice hissediliyor sanırım ben 2 gündür iyice hissediyorum kuvvetlendi.

esmacım gözün aydın ben demiştim demi oğlun olucak diye bildimmi bakımmm,,ee bu kadar kıza oğlanda gerekli değilmi allah sağlıklı uzun ömürlü etsin inşallah hayırlısı olsun:emir_bebek:

aryacım gözün aydın çok sevindim demek prenses geliyo hee harika bişey demi valla benim bebiş çok kıpraşmıyo arada hissediyorum daha anca diyolar zaten,kızıma arkadaş geliyo desene çok sevindim canım zemuszemus

saol cnmm evet kızımız olucak inşallah eşime kalsa 20.haftada değişebilirmişlaelaelaelaelae
ay walla arkadaş olsalar ne güzel olur.yaşıt olucaklar.dr çok kıpırdıo ama senin ilk gebeliğin olduğu iiçin çok hissedemiyorsun dedi.ilk gebeliklerde zor oluyormuş anlamak.gaz sandıkların hep bebişin dedi.güzel kızım die sevmek daha güzel oluyormuş cnm di mi cinsiyeti bilmeden sevmek dahi zor.şimdi isimm arıyorum önerilere açığım.

kızlar ben bebişimin hareketlerini arada hissediyorum böle dönüyo falan ama çok yoğu hissetmiyorum sorun yoktur değilmi benim gibi olan varmı kızlarr

saol cnmm evet kızımız olucak inşallah eşime kalsa 20.haftada değişebilirmişlaelaelaelaelae
ay walla arkadaş olsalar ne güzel olur.yaşıt olucaklar.dr çok kıpırdıo ama senin ilk gebeliğin olduğu iiçin çok hissedemiyorsun dedi.ilk gebeliklerde zor oluyormuş anlamak.gaz sandıkların hep bebişin dedi.güzel kızım die sevmek daha güzel oluyormuş cnm di mi cinsiyeti bilmeden sevmek dahi zor.şimdi isimm arıyorum önerilere açığım.

valla o isim konusu çok zor ben hala karar veremedim DİLARA hoşuma gidiyo bu aralar ama bilmiyorum belki arkadaş olurlar nede güzel olur valla çok sevinirim

kızlar ben bebişimin hareketlerini arada hissediyorum böle dönüyo falan ama çok yoğu hissetmiyorum sorun yoktur değilmi benim gibi olan varmı kızlarr

yoktur cnm dr bende sormuştum bazen hissetmiyorum hiç die 20.haftadan sonra sürekli hissetmeye başlarsın dedi.ilk gebeliklerde öyle oluyormuş.hem ilk zamanlar çok uyuyorlarmış.bu arada ben kilo aldım die korkuyordum ya 1 kilo almışım 3 haftada tartıya çıkmasam olurmu dedim dr çok kilo aldım dedim tartılınca şaşırdım.sana korku yaramış dedi.şiştiğimi söyledim gözlerinde şişiyorsa şişlik olduğu gün gel hemen idrar testi yapalım dedi.

valla o isim konusu çok zor ben hala karar veremedim DİLARA hoşuma gidiyo bu aralar ama bilmiyorum belki arkadaş olurlar nede güzel olur valla çok sevinirim

cnm bende Asya istiyorduma ama eşim beğenmiyor.DERİN olsun diyor.ya da SU anlamlarıda önemli.Aslında Naz isminide çok beğenirdim ama çok yakın bir arkadaşım koyduğu için onu seçeneklere koymuyorum.güzel isimler duydukça paylaşalım.mesela oğluşu olucaklar benim bir arkadaşım oğlunun ismini EFRAN koydu değişik belki ilginizi çeker.yerimseniben

yoktur cnm dr bende sormuştum bazen hissetmiyorum hiç die 20.haftadan sonra sürekli hissetmeye başlarsın dedi.ilk gebeliklerde öyle oluyormuş.hem ilk zamanlar çok uyuyorlarmış.bu arada ben kilo aldım die korkuyordum ya 1 kilo almışım 3 haftada tartıya çıkmasam olurmu dedim dr çok kilo aldım dedim tartılınca şaşırdım.sana korku yaramış dedi.şiştiğimi söyledim gözlerinde şişiyorsa şişlik olduğu gün gel hemen idrar testi yapalım dedi.

ne güzel bak 1 kilo çok normal valla aman kötü bir durum olmasında ilerde çok hissederiz desene insan korkuyo yinede doğru desene 2 haftamız daha var hissetmek için olsun,bakalım benimde 5 ekimde kontrolim hayırlısı olsun

Back
X