canlarım bu da kuranı kerimden bi alıntı yaş hurma hakkında...
Hz. Meryem'in doğum hâdisesinde şu ifadeleri görüyoruz:
"Sonra doğum sancıları Meryem'i bir hurma ağacına dayanmaya götürdü (mecbur etti) "Ah ne olaydım, bundan önce ölseydim de, unutulmuş olsaydım" dedi... Meryem'i (Cebrail) aşağı tarafından şöyle çağırdı: "— Sakın üzülme, Rabbin senin alt yanında bir "Su arkı" yarattı. Hurmanın dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün. Artık ye, iç, gözün aydın olsun"
(Meryem Suresi / 23,24,25,26)
Niçin yaş hurma... Yaş hurma hakkında, en yeni ilmi araştırmalarda şöyle denmektedir: Hurmada Oxytoksin maddesi gibi, rahim kaslarını kasıp doğumu hızlandırıp, doğumdan sonra da ağızları açık kalan damarları sıkıştırıp kanamayı önleyen bir madde vardır. Ayrıca hurma, kalın bağırsakları da temizleyip lavman vazifesi görerek doğum ameliyesini kolaylaştırmakta faydalıdır.
hmmm peki bakalım.
sezaryen olacaklar da yiyecek mi bu hurmayı peki?
Yalelcim tek derdimiz açılım olsun zemuszemus
Artıkın 36. haftamızı bitiriyoruz yavaş yavaş doğum için hazırlanmaya başladık anlayacağın![]()
canım, 36 çok erken. bebeler mümkün olduğunca içerde kalmalı. göbüşte geçirdiği her 1 gün, bebiş için çok büyük fayda.
doktorum, 38+ olmadan doğum falan bekleme.. dedi bana. daha erken gelmeye çalışırsa, ben durdururum o doğum sürecini.. demişti.
hakkatten de, birkaç kere erken doğum çabası gösterdi benim kızım, ama engelledik son 2 haftadır.
boynuna kordonunu doladı bu hafta, 2 tur hem de. dolayısıyla normal doğum imkansız hale geldi gibi.. haftaya cuma için sezaryen tarihi aldık biz de.