• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

evet biz ögünümüzü sıralayalım annelere bilgimiz olsun dimi boşuna açmadık burayı..
basah 06,30 emiyoruz
08.00 emiyoruz
10.00 emiyoruz
11.havuç suyu 30cc kadar
12.00 emiyoruz
14.00 sebze çorbası.(br küçük patate.bir küçük havuç bir çay kaşıgı pirinç yada irmik.bugün kabak koydum.haşladım.sonra tencereye zeytinyagı koyup.sıcak su koyup bu haşladıklarımı koyup bi güzel.blendirdan geçirdim.sonra bir iki kaynattıktan sonra.iki parçaya ayırdım. ilk verecekseniz yarım gincan yeterli.biz maşalla dün ilk degaa bir fincan dolu içtik.çok sevdi sanırımm..)
15.00 emiyo
19..00 yogurt(sade sevmedi içine yarım elmanın yarısını cam rendeden geçmiş püresi yarısınında suyunu çıkarıp yogurda iyave ediyorum)çok severek yedi.dün ilk dea bir fincan yedi sanırım yavaş yavaş alışıyoruz..
geri kalan tüm zamandada emiyo..
ama artık şu hazır mama olan sütlü pirinhçli kaşık maması var doktor önce onla bala ded.onuda günümüze ileve edecegim...
sevgiler...

görende benim kızı tosuncuk sanar :roflol: öyle bi yazmışımkiii.
ama öyle valla.kız ben bu kadar emzirmesem acep ne olurki halimizCADIARZU
neyse sıkı sık emsinki süt dolsun tekkar.
ama kızlar ek gıdaya başladıgım dan buyana sanki sütüm daha yetiyo gibi gelmeye başladı...

anam ben daha bu topiği okuyacam baştansona işim çok sempatiksalakcinni
dört aylık olunca azar azar taddırayım diyorum ikişer üçer kaşık

yok canım sütasın bebek yoğurdu.normal yoğurtta kullanılabılırmış ama.ben özellikle baby mix le yaptım demir destekli falan diye.hep eski yogurddundan yenisine maya alacagım.
verecegın zaman tam tarife göre yap benimki tam tuttu.

ayy sanki ülkeyi kurtardım nasıl mutlu oldum anlatamam

cok tesekkur ederim cnm, valla bende oyle yapayim. cok iyi oldu..

canim ben Almanyadayaim
ya sen?

Ben Avustralya'dayim cnm baya bir uzak :gitme:

evet biz ögünümüzü sıralayalım annelere bilgimiz olsun dimi boşuna açmadık burayı..
basah 06,30 emiyoruz
08.00 emiyoruz
10.00 emiyoruz
11.havuç suyu 30cc kadar
12.00 emiyoruz
14.00 sebze çorbası.(br küçük patate.bir küçük havuç bir çay kaşıgı pirinç yada irmik.bugün kabak koydum.haşladım.sonra tencereye zeytinyagı koyup.sıcak su koyup bu haşladıklarımı koyup bi güzel.blendirdan geçirdim.sonra bir iki kaynattıktan sonra.iki parçaya ayırdım. ilk verecekseniz yarım gincan yeterli.biz maşalla dün ilk degaa bir fincan dolu içtik.çok sevdi sanırımm..)
15.00 emiyo
19..00 yogurt(sade sevmedi içine yarım elmanın yarısını cam rendeden geçmiş püresi yarısınında suyunu çıkarıp yogurda iyave ediyorum)çok severek yedi.dün ilk dea bir fincan yedi sanırım yavaş yavaş alışıyoruz..
geri kalan tüm zamandada emiyo..
ama artık şu hazır mama olan sütlü pirinhçli kaşık maması var doktor önce onla bala ded.onuda günümüze ileve edecegim...
sevgiler...

ben daha sadece sabah emzirdiktan sonra veriyorum bana oyle dedi hemsire, 2 ay tek ogun ek gida ver dedi. sonra 2.ye gec dedi.. aslinda baya bir guzel yiyiyor kizim masalah. gece vermeyi bende dusunuyorum. bir kac gecedir uykusundan cok uyanir olsu. belki yemek yerse daha rahat uyur diye dusunuyorum..ama kararsiz kaldim simdi bende. yarin asi olmaya gitcez ozaman sorarim dra.

bir de bana dediler ki 2 ay boyunca tek tek meyve ve sebze ver..corbalara sonra gec..ben neden bu kadar farkli soyluyorlar anlamadim cnm ya. ulkeye gore bebek beslenmesi degisiyor heralde kaydirigubbakcemile3

emzirdikten sonra senin kuzun ne kadar uyuyor cnm?> benim ki onceden 2 saat uyurdu ama son zamanlarda 1 saat uyuyor sonra 1, 1.5 saat ayakta kaliyor..valla ben tek basima biraz zorlaniyorum yeterince dinlenemiyorum, evimin isini yapamiyorum.. sen nasil yapiyorsun bir de Zeynep var.. belki de Allah yardimci oluyordur

Ayrica gece hic emzir miyor musun? aksam saat 7'de yedirip oyle sabaha kadar uyuyor mu? valla benim kiz kac defa kalkiyor..onceden emzigi agzina koyunca uyuyordu ama simdi emerken uyumak istiyor gece..

aksam kacta uyuyor cnm gece uykusuna seninkisi?

Ayrica gece hic emzir miyor musun? aksam saat 7'de yedirip oyle sabaha kadar uyuyor mu? valla benim kiz kac defa kalkiyor..onceden emzigi agzina koyunca uyuyordu ama simdi emerken uyumak istiyor gece..

aksam kacta uyuyor cnm gece uykusuna seninkisi?

yok canım olurmuu.yazdıgımxa dikatli bak.sonra kalan zamanda diyorum.gecede dahil.tabiki kalkıyo.ama benim kızın dogdugundan bu yana gece uyumaları iyi şükür.en geç akşam 10.da yatar emzirim yatar.gece 4,5 yada 5 gibi kalkar.emer uyur.sonra 6,50yada 7,5 arası uyanır..

ben üç ögün olarak başladımm..meyve,sebze çorbası ve yogurt...
meyve iki çeşit.elma havuç olarak devam edecegim şimdilik..

xdaisyx canım zor oluyo banada..evet bende iki çocuk var.benimde yardım edenim yok.allah razı olsun eşim işten gelir gelmez zeyneple yatana kadar eşim ilgilenir.oyununa kadar.gündüzde zeynebim akllı benizorlamaz.kendiişini kendi görüyo zaten..yemegimi yaparken defneyi pusete koyuyorum.beni seyreder yemek yaparken.o uyurken zeyneple iilgilenirim.öyleişte rabbim gerçekter yaroım ediyo.bende korkuyordum nasıl edecegim diye ama şükür uykumuda rahat alıyorum.defnem maşallah gece bir kere kalkıyo.bendeuyuyorum rahat rahat..
seninki bu kadar kısa aralıkla uyanıyorsa acıkıyor olabilir...

xdaisyx canım zor oluyo banada..evet bende iki çocuk var.benimde yardım edenim yok.allah razı olsun eşim işten gelir gelmez zeyneple yatana kadar eşim ilgilenir.oyununa kadar.gündüzde zeynebim akllı benizorlamaz.kendiişini kendi görüyo zaten..yemegimi yaparken defneyi pusete koyuyorum.beni seyreder yemek yaparken.o uyurken zeyneple iilgilenirim.öyleişte rabbim gerçekter yaroım ediyo.bende korkuyordum nasıl edecegim diye ama şükür uykumuda rahat alıyorum.defnem maşallah gece bir kere kalkıyo.bendeuyuyorum rahat rahat..
seninki bu kadar kısa aralıkla uyanıyorsa acıkıyor olabilir...

bakmasi zor gelmiyor ama yoruluyorum butun gun buyudukce de kucaklamasi tasimasi da zor oluyor, aksama kadar belimin agrisindan kopuyorum inan ki.. kayinvalidem falan var aslinda burda ama onlar aksamlari 1, 2 saatligine sevmeye gelirler. oyle gunduz gelelim biz bakalim sen de isini gucunu yap yok yani..napalim bizim de kaderimiz buymus.Yakinda okulum da baslicak gel bak diyemiyorum, kendiliginden bakmaya gelmeyene nasil derim bilmiyorum..

Aslinda sutum var galiba, yani saginca az cikiyor ama doymasa yaygarayi basar.. bizimkisi uykusundan uyaninca geri uykuya dalmakta zorlaniyor galiba. bende basaramayinca hemen emziriyorum..gece emzirmesi zor gelmiyor bana ama huysuzlaninca uyuyamiyorum iste. dis icin de erken diyorum..neyse cok sikayet etmeyeyim :P Allahima sukur bir rahatsizligimiz yok ama..

Günlük şişe süt yada pastorize süt ile direk içemiyor evet ama yoguru süt ile yapmak zorundayız.

ya kizlar bebege sebze verirken su kavanoz icerisinde olan kavanoz sebze pürelerinden versek olmaz mi? ben daha kendim hic yapmadim meyve ve sebzeleri. hazir kasik mamalarindan ve kavanoz meyve sebze pürelerinden veriyorum.

ya kizlar bebege sebze verirken su kavanoz icerisinde olan kavanoz sebze pürelerinden versek olmaz mi? ben daha kendim hic yapmadim meyve ve sebzeleri. hazir kasik mamalarindan ve kavanoz meyve sebze pürelerinden veriyorum.

aslinda evde yapmak daha iyi diye biliyorum ben. taptaze yapiyorsun cunku o kavanozdakiler uzun sure rafta kalsin diye ne katkisi vardir kim bilir. bir gun dene istersen evde yapmayi cok zevkli oluyor. ben biraz fazla yapiyorum buz kabina koyup ustunu kapatarak buzluga atiyorum. 6 hafta boyunca kullanabiliyorsun. ben mevsimi olmayan meyve sebzelerin kavanozunu almayi dusunuyorum

Duygucuğum kendin yapsak çok daha sağlıklı katkı maddesi yok organik diyorlar ama pek güvwnmiyorum benim kıza alerji yaptı dr ne kadar katkısız olabilirki kendin yap dedi ben 6-7. ayına kadar hazır almıyacağım belki daha fazla evde yapmak gerçektende zevkli.

aslinda evde yapmak daha iyi diye biliyorum ben. taptaze yapiyorsun cunku o kavanozdakiler uzun sure rafta kalsin diye ne katkisi vardir kim bilir. bir gun dene istersen evde yapmayi cok zevkli oluyor. ben biraz fazla yapiyorum buz kabina koyup ustunu kapatarak buzluga atiyorum. 6 hafta boyunca kullanabiliyorsun. ben mevsimi olmayan meyve sebzelerin kavanozunu almayi dusunuyorum

buzluğa mı atıyorsun ?? bence oda pek sağlıklı değil günlük yapsanız çokmu yoğunsun?çalışmıyordunda galiba valla kendin günlük yap derim canım en azından bağışıklık sistemleri biraz daha gelişene kadar.meyve püresi en fazla 2 dk alıyor çorba desen 10-15 dk ki başında beklemeyede gerek yok.

Duygucuğum kendin yapsak çok daha sağlıklı katkı maddesi yok organik diyorlar ama pek güvwnmiyorum benim kıza alerji yaptı dr ne kadar katkısız olabilirki kendin yap dedi ben 6-7. ayına kadar hazır almıyacağım belki daha fazla evde yapmak gerçektende zevkli.

buzluğa mı atıyorsun ?? bence oda pek sağlıklı değil günlük yapsanız çokmu yoğunsun?çalışmıyordunda galiba valla kendin günlük yap derim canım en azından bağışıklık sistemleri biraz daha gelişene kadar.meyve püresi en fazla 2 dk alıyor çorba desen 10-15 dk ki başında beklemeyede gerek yok.

bencede buzluğa atmakta doğru deil.en güzeli taze yapıp hemencecik yedirmek...en azından biraz büyüyene kadar....

cnm doktorum dedi hepsini yap buzluga at hergun azar azar yedir diye..ben de ilk basta sicak bakmamistim ama doktorum birsey olmaz deyince bende oyle yaptim.hem bebek hemsiresi hemde doktor dedigi icin yapiyorum. ama simdi icime suphe dustu en kisa zamanda baska bir dra sorayim..

bende herşeyi günlük yapıp taze taze yediriyorum..bende şu sütlü pirinçli hazır mamalar varya ona bi başlayayım diyorum yarın veya bir iki güne kadar.içine degişik şeylerde korumm...

bende herşeyi günlük yapıp taze taze yediriyorum..bende şu sütlü pirinçli hazır mamalar varya ona bi başlayayım diyorum yarın veya bir iki güne kadar.içine degişik şeylerde korumm...

ayşegül defnenin kakasında bi değişlik oldumu ek gıdalara geçince pazar günü yolda çok ağladı kerem bende acıktı diye marketten hazır meyve püresi aldım bayağı yedi bide geçtik ek gıdalara bayağı katı yapıyo kakasını şimdi bide rengi yeşile dönüştü sendede oldumu bi değişiklik

ayşegül defnenin kakasında bi değişlik oldumu ek gıdalara geçince pazar günü yolda çok ağladı kerem bende acıktı diye marketten hazır meyve püresi aldım bayağı yedi bide geçtik ek gıdalara bayağı katı yapıyo kakasını şimdi bide rengi yeşile dönüştü sendede oldumu bi değişiklik

Beyza'nin da kakasi degisti. kivami koyulasti, ama rengi ayni. belki yedirdigin gidaya gore degisir rengi.

evet canım bizimkide yeşil.ve hafif katı(yemek söyler gibi oldu kaydirigubbakcemile3 )
ben doktorumu aradım söyledim.çok normal artık katı gıdaya geçence degişir dedi.yeşil dedim.korkma normal dediii...

ya kızlar bana hero baby dan paket geldi..içinde bisküvi mama falan var...bisküviyi açtım yermi acaba die yedi....versemmi vermesemmi kararsızım...hani meyvesuyundan önce onu vermenin zararı olurmuki...yani günde 1tane..açtım maksat ziyan olmasın...

Back
X