• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

burak 20günde 300gr almış 7500gr olmuş..banada bacakları çok zayıf geliyo...kolları yanakları tombiş bacaklar çöp gibi...niye acaba...

he he bunların hepsi aynı galiba duru'nun suratını gören 10 kg sanar ama bacaklar çöp demiyelimde zayıf ama boyumuza veriyoruz biz.olumunekankayizsmile

Maşallah burak 'a da ayda 500 gr ı falan bulacak demekki ee bide o bu 20gün içinde sünnette oldu normal benceeeeeee.

he he bunların hepsi aynı galiba duru'nun suratını gören 10 kg sanar ama bacaklar çöp demiyelimde zayıf ama boyumuza veriyoruz biz.olumunekankayizsmile

Maşallah burak 'a da ayda 500 gr ı falan bulacak demekki ee bide o bu 20gün içinde sünnette oldu normal benceeeeeee.

evet canım doğru diyosun sünnette oldu bu ay garibim...bide bu sıralar hiç emmiyo...çok çok acıkınca yapışıyo memeye...sıcaklardan diyorum ben...

arkadaşlar armut suyu veya püresi veriyormusunuz bebişlere...
ben veriyorum ama bugün hastaneden verilen listede 8-9 aydan sonra yazıyor. ishal yaparmış sebep de bu.
ama kızıma ishal falan yapmadı, kafam karıştı...
armut bize cok iyi geldi .. 4.cü ayda verlecek meyve sularına armut elma havuç diyor doktorlar bunlar gaz yapmaz mş.

kızlar bu extra gıdalardan sonra bnmki pek memenn yuzune bakmıyo sadece uyumak istrdiğinde 2 tutuyor o kadar sizde durum ne?bilmiyorumkismile

merhaba canım hoşgeldin aramıza bebeğini gile güle büyüt.ee niye sadece ek gıda topiğindesin buyur burayada gel.

2010 Şubat Annişleri Hadi İçeri :)) - Sayfa 1127 - Kadınlar Kulübü, Kadın, Kadınca

uyurken mama vermeyi denesen belki biberon alır o zaman.benim öyle bi sorunum olmadı sadece öneri işte.6400 ama bi önceki ay ne kadardı 1 ayda ne kadar almış önemli olan o .ayy sende öyle bir sormuşsun ki kendimi bebek beslenme uzmanı gibi hissettim.
ee verileceklerin hepsini veriyorsun prinçli kaşık mamalardanda verebilirsin yazdıkların arasında yok ama veriyormusun çorba ver mesela.aradada sütün varsa emzirr sürekli tabii.

canım 1 ay önceki kilosu 6kg.bir ay doldu sadece 400gr az degilmi..beni emiyor sürekli ama neden az kilo alıyo anlamadım kan tahlili felan yaptırdım temiz cıktı..çorbaya baslamadım henüz..muhallebi bir kere verdim begenmedi yarın yine denicem..canım uyurkende vermeye calıstım biberon yok almıyo aglamaya baslıyo emzikte hiç almadı..19 subatta dogdu kızım 3.600gr..fikirlerin için tesekkür ederrim bu arada..

bızde ek gıdaya basladık benım ıstegım uzerıne kızlar.
sutum war ama ıpek cok emmıyor maalesef ama kasıkla bısey yemeye bayılıyor...
doktorumuzun dedıgıne gore bazı bebekler emici bazıları yıyıcıymıs.
ıpekte yıyıcı grubuna gırıyo memeyı cok cok 5 dk emıyo ama kasıkla bısey yedırsem gıkı cıkmıyo...
napalım 5 ay dolu dolu emzırdım bundan sonrada ogun aralarında emmeye devam edıcek 1 ay erken baslamıs olduk ek gıdalara...

lıstemız soyle

kahvaltı --- anne sütü
ara öğün --- meyve püresi yada suyu
öğle --- sebze çorbası
ara öğün --- anne sütü
ikindi --- yoğurt
akşam --- gece kaşık maması (ülker hero baby organik sütlü irmikli gece)
gece ve gün içinde istedikçe ve aldıkça yine anne sütü...

canım 1 ay önceki kilosu 6kg.bir ay doldu sadece 400gr az degilmi..beni emiyor sürekli ama neden az kilo alıyo anlamadım kan tahlili felan yaptırdım temiz cıktı..çorbaya baslamadım henüz..muhallebi bir kere verdim begenmedi yarın yine denicem..canım uyurkende vermeye calıstım biberon yok almıyo aglamaya baslıyo emzikte hiç almadı..19 subatta dogdu kızım 3.600gr..fikirlerin için tesekkür ederrim bu arada..

sadece anne sütü için 400 gr iyi canım bizim kızlarda ayda 100-200 gr bebeğimiz var dr ek gıdaya başlatıyor ama anne sütü için normal diyede vurguluyor.artık hareketlendiler 1 kilosu tutsa hareket ettikce yarısını eritiyorlar.Muhallebibi elmalı-muzlu prinç unu ilede yapabilirsin onların tadı daha hoş yada içine 1-2 tane cici bebe yada meyve katılabilir.biberon için biraz uğraştıracak seni ama israrla 2 gün arayla ver sonunda pes edecektir.Elif bu azmiyle 4. ayında emzik verdi azimli arkadaşım.:)

kızlar bu extra gıdalardan sonra bnmki pek memenn yuzune bakmıyo sadece uyumak istrdiğinde 2 tutuyor o kadar sizde durum ne?bilmiyorumkismile

canim madem öyle aciktiginda ilk önce memeni ver, sonra ardindan ek gidayi dene!

bencede kaşığa alıştıysa ilk önce memeni ver açken emsin sonra ek besin ver ya arkasından yada 1 saat sonra zaten artık anne sütü en fazla 1 saat tok tutuyor gibi gözüküyor.

bızde ek gıdaya basladık benım ıstegım uzerıne kızlar.
sutum war ama ıpek cok emmıyor maalesef ama kasıkla bısey yemeye bayılıyor...
doktorumuzun dedıgıne gore bazı bebekler emici bazıları yıyıcıymıs.
ıpekte yıyıcı grubuna gırıyo memeyı cok cok 5 dk emıyo ama kasıkla bısey yedırsem gıkı cıkmıyo...
napalım 5 ay dolu dolu emzırdım bundan sonrada ogun aralarında emmeye devam edıcek 1 ay erken baslamıs olduk ek gıdalara...

lıstemız soyle

kahvaltı --- anne sütü
ara öğün --- meyve püresi yada suyu
öğle --- sebze çorbası
ara öğün --- anne sütü
ikindi --- yoğurt
akşam --- gece kaşık maması (ülker hero baby organik sütlü irmikli gece)
gece ve gün içinde istedikçe ve aldıkça yine anne sütü...

hayırlısı olsun canım.

duru gece uykusuna yatarken kaşık maması istemiyor biberondan emerek uyumayı seviyor yada ağlama krizine giriyor o yüzden bizim uyku oncesi biberon maması.

bızımkıde aksıne emerken uyumuyor... hıc oyle bı huyu yok...
1 ay sonrada puturlu gıdalara gecıcekmısız...

bızımkıde aksıne emerken uyumuyor... hıc oyle bı huyu yok...
1 ay sonrada puturlu gıdalara gecıcekmısız...
hadi hayırlı olsun şekerim.. pütürlü gıda ne oluyor mesela? püre mi? pek bilmiyorum sura bakmayın!!

Xside vallahi ek gıda danışmanımız oldun kız!:)

canım mesela corbaların ıcıne kıyma katıcaz 1 tatlı kasıgı falan.
pureler putursuz oluyo.
kıyma mesela puturlu gıda.
anlatabıldım umarım :)

emin misin zeynep ben pütürlüden sebzeleri daha az ezmek ,cici bebeyi daha az elemek gibi anladım.

emin misin zeynep ben pütürlüden sebzeleri daha az ezmek ,cici bebeyi daha az elemek gibi anladım.

bılmem kı burcu.
puturlu nasıl oluyo dedıgımde kıyma koyabılırız o puturlu grubuna gırer dedı...
ama cıcı bebeyı az ezmek te puturlu olabılır...

bencede pütürlü az ezmek anlamına geliyo diye biliyorum...blendırdan geçirmeden çatalla ezmek gibi....tabi kıymada pütürlü bi gıda yani...

hadi hayırlı olsun şekerim.. pütürlü gıda ne oluyor mesela? püre mi? pek bilmiyorum sura bakmayın!!

Xside vallahi ek gıda danışmanımız oldun kız!:)

:1: :1:

Sorun canım yardımcı olabilirsem ne güzel.
ALINTI

Peki, bebeğin ek gıda almaya hazır olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?

Artık, sizin yedikleriniz bebeğin de ilgisini çekmeye başlamıştır, hatta uzanıp tabaktaki veya elinizdekileri almaya çalışabilir.

Ağzına verilen gıdayı veya kaşığı diliyle itmez.

Ağzına oyuncak veya kaşık sokulduğunda öğürmez.

Destekle de olsa, dik oturabilmektedir.

Ek gıdaya geçerken nelere dikkat etmek gerekir?
Bebek yorgunsa, keyfi yoksa beslemeye çalışmayın.

Bir seferde tek bir yeni gıda deneyin. Böylece, allerjiye neden olan bir gıdayı kolayca saptayabilirsiniz.

Küçük miktarlarla başlayın, yavaşça arttırın. Bebeğiniz yeterince aldığını size anlatacaktır, bundan sonrası için zorlamayın.

Reddettiği bir gıdayı 1-2 hafta kadar ara verip sonra tekrar deneyin.

:1: :1:

Sorun canım yardımcı olabilirsem ne güzel.
ALINTI

Peki, bebeğin ek gıda almaya hazır olduğunu nasıl anlayabilirsiniz?

Artık, sizin yedikleriniz bebeğin de ilgisini çekmeye başlamıştır, hatta uzanıp tabaktaki veya elinizdekileri almaya çalışabilir.

Ağzına verilen gıdayı veya kaşığı diliyle itmez.

Ağzına oyuncak veya kaşık sokulduğunda öğürmez.

Destekle de olsa, dik oturabilmektedir.

Ek gıdaya geçerken nelere dikkat etmek gerekir?
Bebek yorgunsa, keyfi yoksa beslemeye çalışmayın.

Bir seferde tek bir yeni gıda deneyin. Böylece, allerjiye neden olan bir gıdayı kolayca saptayabilirsiniz.

Küçük miktarlarla başlayın, yavaşça arttırın. Bebeğiniz yeterince aldığını size anlatacaktır, bundan sonrası için zorlamayın.

Reddettiği bir gıdayı 1-2 hafta kadar ara verip sonra tekrar deneyin.

ewet bızımkıde hazır o zaman...
elımdekı seyı alıp agzına sokmaya calısıyo.
kasıkla beslenmeye bayılıyo ne wersem gıkı cıkmadan yıyo.
dık oturabılıyo.
bıseyler yerken bız, yalanır gıbı yapıyo agzını sapırdatıyo sempatiksalakcinni

ewet bızımkıde hazır o zaman...
elımdekı seyı alıp agzına sokmaya calısıyo.
kasıkla beslenmeye bayılıyo ne wersem gıkı cıkmadan yıyo.
dık oturabılıyo.
bıseyler yerken bız, yalanır gıbı yapıyo agzını sapırdatıyo sempatiksalakcinni

siz yemek yerken ya yanınıza oturtma yada ağzına yediklerinden azcık ver ama daha çok küçükler yağlı falan nasıl yesinler baktırma zeynep yazık biri yer biri bakar demişler :) bu işin şakası ama babam asla yemek yerken masaya çok yakın oturmasına izin vermez gerçektende dikkatlice bakıyor ağzımıza bakıyor resmen yediklerim boğazımda düğümleniyor ayından çalar(küçük olur )der bizimkiler.

sadece anne sütü için 400 gr iyi canım bizim kızlarda ayda 100-200 gr bebeğimiz var dr ek gıdaya başlatıyor ama anne sütü için normal diyede vurguluyor.artık hareketlendiler 1 kilosu tutsa hareket ettikce yarısını eritiyorlar.Muhallebibi elmalı-muzlu prinç unu ilede yapabilirsin onların tadı daha hoş yada içine 1-2 tane cici bebe yada meyve katılabilir.biberon için biraz uğraştıracak seni ama israrla 2 gün arayla ver sonunda pes edecektir.Elif bu azmiyle 4. ayında emzik verdi azimli arkadaşım.:)

canım biberonu dayayyınca baslıyor sızlanıp sonrada aglamaya stres oluyorum babası vermeye calıstı almadı bakalım yine denicem sonradan alısmaz cok zorlanırım.3aylıkken bir ayda 200 gr almıstı doktor cok az mama takviyesi yapalım dedi ogunden bei pinpirikli oldum kızım kilo alsın diye kafaya takıp duruyorummm..baska doktora görtürdüm 2 ayrı doktor ikiside nomal kiloda dedi ama ben tatmin olamıyorum halbuki cok saglıklı gelişimi cok iyi masallah anne olmak cok güzel ama cokta evhamlı oluyo insan..
bugün hosaf suyuna muhallebi yaptım pirinçli devam mamasınıda koydum az bişi yedi iki gündür kaka yapmıyodu onu yedikten sonra yaptı hemde baya fazla masallah..tavsiye ederim kaka sorunu olan bebekler için..hosafta baya bişi vardı yarasın kızıma..

,

canım biberonu dayayyınca baslıyor sızlanıp sonrada aglamaya stres oluyorum babası vermeye calıstı almadı bakalım yine denicem sonradan alısmaz cok zorlanırım.3aylıkken bir ayda 200 gr almıstı doktor cok az mama takviyesi yapalım dedi ogunden bei pinpirikli oldum kızım kilo alsın diye kafaya takıp duruyorummm..baska doktora görtürdüm 2 ayrı doktor ikiside nomal kiloda dedi ama ben tatmin olamıyorum halbuki cok saglıklı gelişimi cok iyi masallah anne olmak cok güzel ama cokta evhamlı oluyo insan..
bugün hosaf suyuna muhallebi yaptım pirinçli devam mamasınıda koydum az bişi yedi iki gündür kaka yapmıyodu onu yedikten sonra yaptı hemde baya fazla masallah..tavsiye ederim kaka sorunu olan bebekler için..hosafta baya bişi vardı yarasın kızıma..
,

afiyet olsun kızına.kakasınıda yaptı ya rahatlar biraz daha.

ne hoşafı yaptın ?

Back
X