• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

bizim ek gıda olayı iyice kördüğüm oldu tam başlıyoruz alerjik kabarmaları başlıyor hiranın yine bırakıyoruz
geçen ay yeni bir doktora başladık ve çok şükür hiranın alerji olayını çözdü gibi görünüyor
6 aya kadar ek gıdaya başlatmıyor bizi günde sadece 1 kere meyve oonun dışında sadece anne sütü 10 gün sonra çorbalar.ama ben şimdiden neler yaparım diye araştırıyorum dün organik marketlerde satılan çorbalık tahıl karışımı aldım çok övdü satıcı bakalım nasıl olucak olucak onun dışında burcu senin paylaştığın iperhanımınçiftliği adresine mail attım bizim bahçede yetişmeyen herşeyi ordan sipariş vericem organik marketlerin güvenilirliği konusında endişelerim vardı bu adres çok iyi oldu çok teşekkür ederim.çünkü hira tarım ilaçlarınada alerjik reaksiyon gösteriyor her yediği ilaçsız olması lazım

bizim ek gıda olayı iyice kördüğüm oldu tam başlıyoruz alerjik kabarmaları başlıyor hiranın yine bırakıyoruz
geçen ay yeni bir doktora başladık ve çok şükür hiranın alerji olayını çözdü gibi görünüyor
6 aya kadar ek gıdaya başlatmıyor bizi günde sadece 1 kere meyve oonun dışında sadece anne sütü 10 gün sonra çorbalar.ama ben şimdiden neler yaparım diye araştırıyorum dün organik marketlerde satılan çorbalık tahıl karışımı aldım çok övdü satıcı bakalım nasıl olucak olucak onun dışında burcu senin paylaştığın iperhanımınçiftliği adresine mail attım bizim bahçede yetişmeyen herşeyi ordan sipariş vericem organik marketlerin güvenilirliği konusında endişelerim vardı bu adres çok iyi oldu çok teşekkür ederim.çünkü hira tarım ilaçlarınada alerjik reaksiyon gösteriyor her yediği ilaçsız olması lazım

Slm arkadaşım anlattıgınız siteyi araştırdım hangi ürünleri sipariş etmeyi düşünüyorsunuz?

Seni zilli Hira seni :olmaz: nazlı kız olacak anacığım tarım ilacına laerjisi varmış.

bende baktım canım güzel şeyler var liste geldi dur bakalım arada bende sipariş vereyim diyorum.

benim kzım herşey yiyo artık doktorumuz ver dedi. ufak ekmek parçaları bile veriyom ağzına sofrada maşallah..

kizlar ya birsey sorcam bebislerinize günde kac sefer ek gida veriyorsunuz? mesela corba yada püre yaptiniz diyelim nekadar yiyebiliyor? dolu bir kaseyi bitirebiliyor mu? ben kizima mesela hazir kasik mamasi yapiyorum cok kücük bir kaseye onu bile bitiremiyor yaaa :gitme: nolacak böyle bilmiyorum valla boshayallersmile ... birde günde kac ögün ek gida veriyorsunuz?

cnm ben öğleden önce meyve suyu yada püresi öğlen sebze çorbası akşamüstüde yoğurt veriyorum tabi sadece veriyorum benim kız yemiyo o ayrı biriki kaşık zor yiyo ya ağzını kilitliyo yada püskürtüyo sadece tarhana yiyo oda bikaç kaşıktan fazla.emiyo sürekli doyuyo demmekki bilemedim bende doymasa ağlar heralde demi

ay nolcak bunlarin hali yaaaa offffbilmiyorumkismile benim cadi da artik hicbisi yemiyo . sabah yedi yedi- yemedi aksama kadar agzina bir lokma sürmüyor ( sabahta gece uyudugundan dolayi ac kaliyor ondan yani yoksa yine yemiycekte... mafoldumben ) oysa cesit cesit nelerr yapiyorum neler ! hazir olsun evden olsun onu deniyorum bunu deniyorum yok anacim! ben veriyorum o elime vuruyor ben veriyorum o vuruyor! ya bacak kadar boylariyla nerden vuruyorlar anlamiyorum haa:emir_bebek: biberonu uzatiyorum iki eliyle itekliyor:bbo:

benim kızım 5 aylıkken başladım ek gıda tadımlarına, şimdi nerdeyse 6 buçuk aylık olacak, hala daha sebze yediremiyorum.
Sabahları sütlü pirinçli mama + bisküvi + peynir + yumurta sarısı (tamamını koymuyorum) yemeye başladı, o da bir günü bir gününe uymuyor. Bir gün 2 silme çorba kaşığıyla yaptığım bu karışımın tamamını yiyor, bir gün 2 kaşık alıp başka yemek istemiyor.

Anne sütüyle hala karnını doyuruyor (4 saatte bir emziriyorum). 6-7 aylık bebeklerde, 4-6 buz küpü kadar yemeleri normalmiş günde (ek gıdaya alışkın bebekler). Yeni alışanlar günde 1-2 buz küpü miktarında yiyebilirlermiş, normalmiş. "wholesomebabyfood" diye bir siteyi okuyorum, orada yaziyor. bircok kisi burayi takip ediyor. ingilizceniz varsa mutlaka bir goz atin, cok faydasini gorebilirsiniz.

Yani çok da dert etmeyin yemiyor diye. Eğer kilo alımı normalse, doktorunuz kilosu az demediyse, bence zorlamayın ki karın tokluğu hissini öğrensinler, doyunca yemek yenmeyebileceğini öğrensinler. yoksa ilerde benim gibi tok bile olsa tıka basa yiyip sonra kiloluyum diye moralleri bozulmasın :))

günaydınlar kızlar..benim kızımında gün boyu beslenme sekli söyle..sabah uyanınca anne sütü..ögle ve sabah arası biberon maması yada heronun sütlü bisküvili muzlu kahvaltısı kızım bunu cok seviyo ve bi dolu kase yiyor masallah..ögleden sonra anne sütü 2 saat sonra yogurt meyveli.yogurdu sevmiyor ekşi geliyor sanırım yogurt yapmayı beceremiyorum yaa..aksama dogru anne sütü..saat 9 gibi hala açsa milupanın gece sütlü pirinçlisinden bi dolu kase veriyorum biraz koyu kıvamlı..gecede yine anne sütü..kilosu azdı kızımın masallah almay basladı 15günde 300 gr aldırabildik..sebzelere haftaya gecicem bakalımm.

Burayı okuyunca bizimki homini gırtlak sanırım sabah 7de kalkıyo emiyor saaat 10 da 1 büyük şeftali yada armut yanına 3 kayısı (kayısı sayısını dünden beri 3 e çıkarttım oda hayır demedi) öğlen 1 kaseye yaklaşık 150 cc oluyor sebze püresi gibi çorbadan koyu oluyor çünkü saat 4 tede 150 cc yoğurt içine 2 tane bebe bisküvisi koyuyoruz aralardada 150 cc anne sütü bırakıyorum onu içiyormuş gündüz akşamda saat 7,5 da yine sebze çorbası yiyiyor gece 12 de ve sabah 5 te emzirmeye kaldırıyorum inşallah bu ay 500 gr almış olur çok merak ediyorum bende bizim beslenme düzenimizde böyle

Burayı okuyunca bizimki homini gırtlak sanırım sabah 7de kalkıyo emiyor saaat 10 da 1 büyük şeftali yada armut yanına 3 kayısı (kayısı sayısını dünden beri 3 e çıkarttım oda hayır demedi) öğlen 1 kaseye yaklaşık 150 cc oluyor sebze püresi gibi çorbadan koyu oluyor çünkü saat 4 tede 150 cc yoğurt içine 2 tane bebe bisküvisi koyuyoruz aralardada 150 cc anne sütü bırakıyorum onu içiyormuş gündüz akşamda saat 7,5 da yine sebze çorbası yiyiyor gece 12 de ve sabah 5 te emzirmeye kaldırıyorum inşallah bu ay 500 gr almış olur çok merak ediyorum bende bizim beslenme düzenimizde böyle

maşallah bu beslenmeye bence daha fazlada alır sebze corbası ne yapıyorsun ve yogurdu nasıl yapıyosun canım..

yook benimki sebze sevmiyor hele bu ara hiç birşey sevmiyor iştahı yok.ve çok hareketli kollar baçaklar hiç durmuyor sürekli puseti tekmeliyor o bacaklar bir türlü yerinde durmuyor.

dinave bebe büskivisi yaptın mı ben tarifi aldım ama evde var açık o bitsin yapıcam.

Goncagül sen yoğurtu tuturamıyormusun ?

Ben sebze çorbası kabak patates kesin hergün koyuyorum döüşümlü olarakta taze fasulye ve semizotu koyuyorum 2 günde bir tavuk suyu katıyorum ve hergün mutlaka dönüşümlü olarak kırmızı mercimek pirinç ve irmikli yapıyorum bide her öğüne faklı yapıyorum öplen mercimekse akşam irmik koyuyorum bazen arada meyvede doğruyorum çorbasına maşallah güzel yiyior

yoğurduda normal halis inek sütü allerji yapmıştı o yüzden onu kullanmaıyorum paket sütü biraz ısıtıyorum avent biberonun içine 1 tatlı kaşığından biraz fazla yoğurt koyuyorum ılınan sütten 50 cc koyup iyice homojonize ediyorum sonra diğer tarafta süt iyice ısınıyor biberonun boğum yerine kadar ilave edip iyice karıştırıyorum 3 havluyla kapatıyorum böyle yapınca katı olmaya başladı

Ben sebze çorbası kabak patates kesin hergün koyuyorum döüşümlü olarakta taze fasulye ve semizotu koyuyorum 2 günde bir tavuk suyu katıyorum ve hergün mutlaka dönüşümlü olarak kırmızı mercimek pirinç ve irmikli yapıyorum bide her öğüne faklı yapıyorum öplen mercimekse akşam irmik koyuyorum bazen arada meyvede doğruyorum çorbasına maşallah güzel yiyior

yoğurduda normal halis inek sütü allerji yapmıştı o yüzden onu kullanmaıyorum paket sütü biraz ısıtıyorum avent biberonun içine 1 tatlı kaşığından biraz fazla yoğurt koyuyorum ılınan sütten 50 cc koyup iyice homojonize ediyorum sonra diğer tarafta süt iyice ısınıyor biberonun boğum yerine kadar ilave edip iyice karıştırıyorum 3 havluyla kapatıyorum böyle yapınca katı olmaya başladı

iki ögünmü veriyorsun çorbayı...bide çorbaya meyvemi??
nasıloluyo anlatsana.ilginçç..
bana beslenme tablosunu anlatsana nevranın.sabah ögle akşam...hım..

bızımkıde bu aralar aç...
ne yiyo ne emiyo...
şimdi kabaklı sebze çorbası koydum umarım içer...

benikinin baştan beri dogru düzgün yemedide.şimdi az yediginide yemiyo.resmen agzını kitliyo.bide kafayı çeviriyo yememek için.saga solaçevirip duruyo..offf...

kızlar bi kaç tarif yazıcam.
hepsi alıntıdır...

Peynirli Ispanak Püresi (6 ay ve üzeri)
2 su bardağı su veya sebze suyu
1 yemek kaşığı pirinç unu
Haşlanmış ıspanak yaprakları
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Biraz tuz-1yaş üstü
Biraz peynir

Suya pirinç ununu ekleyerek 15 dakika pirinç ununu pişirin.
Üzerine kıyılmış veya rondodan geçirilmiş haşlanmış ıspanak yapraklarını ekleyin.
Zeytinyağı ve tuzu ilave edip 5 dakika daha pişirin. En son rendelenmiş veya
ufak ufak kestiğiniz peynirleri ekleyin. Bebişinize afiyetle yedirin.

Balkabağı Püresi (5 ay ve üzeri)

Malzemeler
1 su bardağı balkabağı rendesi
6 adet kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı su

Yapılışı
Balkabağının kabuğunu iyice temizledikten sonra rendeleyip veya
küp küp kesip bir tencereye koyun. Kuru kayısıları ortadan ikiye
ayırarak tencereye ilave edin. Kuru üzümlerin çöplerini ayıkladıktan
sonra su ile birlikte tencereye koyup kapağını kapatarak orta ateşte
kayısılar yumuşayana kadar pişirin. Blender ile pürüzsüz püre kıvamına
getirerek bebeğinize ılık olarak yedirebilirsiniz.

Öneriler
● Kuru kayısı alırken sarı ve parlak olanların yerine daha koyu renkli,
şekilsiz ve katkı maddesi içermeyenleri tercih edin.
● Bebeğinizin sevdiği kıvama göre su miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.
● Püreyi daha sulu kıvamda hazırlarsanız içine kaşık mamalarından ilave ederek yedirebilirsiniz.
● Püreyi pişirirken içine elma, armut, muz gibi meyvelerden karıştırarak farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
● Püreyi pişirirken bebeğinizin ayına göre içine ceviz ilave edebilirsiniz.
● Püreyi bebeğinize yedirmeden önce içine az miktarda pekmez karıştırarak lezzetini arttırabilirsiniz.
● Yaşından büyük çocuklar için malzemeyi küp küp keserek pişirdikten sonra yedirebilirsiniz.

Yoğurtlu Pirinç Pilavı (6. Ay ve Sonrası)

Malzemeler:
3 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
Pirinçleri iyice yıkayın. Bir tencerenin içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağını koyun.
Üzerine iyice yıkadığınız pirinçleri koyup, 2 bardak su ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Pilav ılıyınca bir kasenin içerisine koyup üzerine yoğurdu ilave edin.

Kabak Çorbası (6 ay ve üzeri)

100 g kabak
1 patates
2 dal maydanoz
20 cl süt
5 g tereyağı
2 bardak su

Doğranmış sebzeleri suda haşlayın en son süt, tereyağı ile karıştırın, kaynatın.

Not: İsterseniz patates yerine yarım marul veya 2 veya 3 yaprak pazı da kullanabilirsiniz.

Pırasa ve Havuç püresi-4 Ay Üzeri

MALZEMELER:

Pırasanın beyazı ( 1 adet )
Havuç ( 80 gr. )
Zeytinyağı ( 1 çay kaşığı )

HAZIRLANIŞI:

Pırasanın beyazını doğrayın ve kabuğu soyulmuş havucu ince ince dilimleyin…
Tencereye 100 ml. su ekleyerek, buharda pişirin…
Karıştırırken, gerekirse su ilave edin…
Hepsini tekrar karıştırın ve sıcak olarak süzgeçten geçirerek servis yapın.

Not: Bu yemek anne sütünün yetmediği durumlarda verilir.

Son düzenleme:
Back
X