• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

ya aslında tutuyo ama tadı ekşimsi gibi oluyo meyvayla felan tatlandırıyorum işte anca öyl eyiyo...10 çorba kasıgı cok denilmiş ama bence az ben bi kase yapıyorum oda 130cc denk geliyo ve kızım daha azıyla doymuyo..6. aylarına girdiler ek gıda agırlıklımı olmalı besinleri siz günde kaç defa emziriyosunuz..benimki günde 4 defa emiyo sütüm olursa ama bugünlerde azaldı kızım emiyo ama cok geç geliyo süt yaa oda sıkılıp bırakıyo sizde böle bişi oluyomu..

benim sütüm yok canım hiç emzirmiyorum 4 -5 saatte bir besleniyor yani meyve yediyse 2 saat sonra yoğurt ama kahvaltı yediyse 5 safati buluyor onraki çünkü tok tutuyor.

sağolun arkadaşlar inşallah desteklerinizle bizde başlarız ek gıdalara meyve sularını çok sevdi kızım dünde doktordaydık biraz geç kaldık bebek büyüdüğü için biraz hızlı geçebilirsin yarından itibaren meyze püresi ve yoğurt ver dedi yoğurt mayaladım bugün sizin tariflerinizle inşallah tutar
,

hoşgeldin canım aramıza öncelikle geçmiş olsun zaten geçmiş gitmiş inşallah bir daha sorunla karşılaşmazsınız.

yoğurt tutar hiç merak etme artık ben ölcüsüz falan yapıyorum ilkinde tutmasada 1-2 dene tutar.olmadı yada ekşi oldu bayb mix ile mayala süper oluyor tadı.

selam canlarim ne haber? yawww bu oruc isine kafam takildi, aslinda tutmak istiyordum ama az önce bir arkadasimla konustum kendisi camilerde sohbet veriyor yani HOCA! o bile egerki emzirioyrsan oruc tutma ki bu sana Allahi tealanin vermis oldugu bir ödül, tutuugun taktirde egerki kendine bebegine iyi bakamazsan onu helak edersen iste ozaman oruc tutucam diye onlarin hakkina girmis olursun dedi! yaff kafam karisti! normalde benim sütüm cok ama cok azdir birde diyorumki oruc tutarsam dahadami azalirsempatiksalakcinni

ben doktoruma sordum senin çocuğunu başkasdımı doyurcak dedi yani tutamıcam bende zaten dinende bebeğin rızkından kesemeyiz o da günah sonra tutup çdicez artık allah kısmet ederse

shine slm canım naber... maşallah ahmet ne güzel kilo almış....bizede de bacım ne yediriyon ne içiriyon...burak kilo alacağına zayıfladı sıpa...

shine slm canım naber... maşallah ahmet ne güzel kilo almış....bizede de bacım ne yediriyon ne içiriyon...burak kilo alacağına zayıfladı sıpa...

slm canm iyidir senden ne haber? Valla ben pek ek gıda veremiyorum ahmete .bebelac 2 veriyorum bebe büskivisi pekmez labne pyniri yogurt gibi karısımlar yapıyorum .Evde yapılırsa corba. Yogur vs.Öyle sebze meyve sevmiyoruz.Sofrada ne varsa onlardan azıcık miktarda olsa tadıyor.( Hatta gecen gün cacık verdim bayıldı sıpa hemde sarımsaklıydı düşün yani vermeyince agladı bile :roflol: ) Bol bol emzirmeye calısıyorum .Ama pek sütüm yok.Birde bizim sıpa kıcını kaldrımaya aciz hala bi emekleme kıpırtsı yok aklı fikri hoppidik yani hoplamak ama artık kollarım dayanmıyor canm. 42 kilo olmusum eridim bittim dogrusu :)Benim kilolar ahmete gidiyor sanırım.

kızlar selamlar. bu ara pek giremiyorum hafta sonu misafirim geliyor yine ve yemek yatak ev işi derken bir de bebişime özel menüler hazırlıyorum hiç giremiyorum.. iki gündür de ömerin mamasından bulamadım çeşit çeşit sebze yemekleri yapıyorum ona özel yağsız tuzsuz.. tabi uğraş verip yemeyince çıldırasım geliyor:))hain tavşan!babamız gibi yemek seçiyoruz sormayın.. ama hazırlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıorum amaçım kilo aldırmak değil sağlıklı beslemek ve tüm sebze ve meyvelee tadlara açık olmasını sağlamak diye misyonumu da kendime sık sık yineliyorum.. Şimdi biraz menülerden bahsedelim kızlar sizde neler pişirdiniz neleri sevdiler yediler bahsederseniz süper olacak!!

şimdi.. geçen haftalarda kabak üstüne çeşitlemeler yaptım,bağırsak sıkıntılarımız oldugundan kabak da cok lifli ve yaralı oldugundan.. onu haşladım hafif zeytinyağıyla bazı günler bazen kırmızı (paprika) biberi dograyıp ikisini haşladım.. ronda ardından tel süzgeç çorba yapıp tattırdım.. bazen bunu maması ile karıştırdım... daha kolay yedi bazen pirin unu ve reeneyle pişirip hepsini karıştırdım .. yedi!! tabi yedi dediğim benim oğlum gurme oldugundan sadece tadıyor :PP 90cc maximum 100. genelde 50-60 min. yiyor..emiyor da ama sütün yettiğini sanmıyorum...

sonra..başka bir gün et haşladım zeytin yağıyla rondodan geçirdim paprikalı kabaklı ezemeye dahil ettim.. acayip öğürdü.. kırmızı et yasak mıydı bu dönemde bilmiyorum aradım bulamadım kitaplarda.. cıkardı!! sonuç kırmızı et negatif

başka bir gün tavuk haşladım suyunu alıp, yoğurtla karıştırarak ve sonunda da pirinç unu ilave ederek güzel bir çorba yaptım.. buna mamalı mamasız oalrak servis ettim sevdi!! (ya ben mamayı da bir şekilde vermek zorunda olduğumdan anne sütü yeterli olamdığından karıştırıyorum çünkü oğlum sık sık az az yiyor burada vermezsem gün boyunca kalır meyve öğünleri civarı da veremiyorum o yyuzden)

başka bir gün ise taze fasülyenin çekirdeklerini ve kendisini de püre yapıp oirinç unlu sisteme dahil ettim. Kabul gördü ama zorla..

bu hafta da semiz otu ayıklayıp dolaba koymuştum her gün bir iki yaprak artırarak onu haşlayıp rezene ve pirinç unuyka brleştirip sonra tel süzgeçten geçirip verdim. maaşallah deyin bunu da tattı ve yedi bir kaç gündür de mama olmadığından gece ve bebelac kahvaltı ekleyip bazen yediriyorum bunu oğlen yada akşam.. sabahları genellikle mamasını veriyordum ama bu ara pekmez ve biskivi yumurta ve peynire başladım yavaş yavaş artık yakında 6 aylık olucaz...

bu arada geceleri rüyamda boyuna benim yaptıklarımı yedirdiğimi ve ardından ağız dolusu kustugunu goruyorum coook uzuluyorum sonra uyanıp bakıyorum kusmamış.. off annelik de zormuş be:))

sonuç olarak işe yaramayan
patates-kabızlık yaptı
direk haşlanmış pirinç:kabızlık yaptı
havuç suyu-gaz yaptı
bezelye ilavesi--cook işe yaradı
kimyon sevmedi-öğürdü
mercimekli karışım bugun denedeim kimyon nedeniyle olabilir öğürdü..
şeftali gaz yaptı
yogurt tek başına gaz yaptı.
kayısı armut ok.
bugün denediğim mercimek semiz otu pirinç unu kimyon karışımı negatif! yarın kimyonsuz tekrar denicem
şu anda yeşil dolma biber haşlıyorum z.yağıya onunla yeni bi karışım yapıcam.. çook meşgulum çook..bir de arada misafirlere pişrisem ii olcek!!
aklıma gelenler bunlar kızlar sizde yazın ne yer ne içerler nasıl daha çok!! yerler??:)

öptüm sizi!!
opuyorumnanaktan

canim yanlis anlama ama gercekten sen cok panik yapiyorsun! ve bebegin oldukca yogun bir besin aliyor e dolayisiyla 4-5 saat yememesi normal güzelim. düsünsene ayni tarifi sen kendine yap kendin yiyebilecegin ölcüde emin ol sende doyarsin cünkü ceviz pekmez, misir yulafi peynir karisimi gercekten bir bebek icin cok doyurucu. 5 saate yakin oldu diyorsun bu cok degilki canim. benim bebisim her 4-5 saattte ek gida aliyor ki bu bes bucuk saatide buluyor oda yerse tabi en fazla 6-7 mama kasigi oda! yani o benim nasil yedirmmeme bagli sabah cok cok tok tutan bir mama yaptigimda yani senin tarif ettigin mama mesela cok doyurdugu icin 5 saati buluyor diger bir ögün yemesi. ama yok sadece kasik mamasi yapsam hicbirsey katmadan birazda civik yapsam o fazla doyurucu olmadigi icn acikiyor 4 saate iniyor. birde bebgim uyaniyor diyorsun cok normal canim benim bebisim gece 2-3 defa uyaniyor ... tabi kiyaslama yap demiyorum ama gercekten bebeginin beslenmesi cok cok iyi ayni sekilde uyumasi da canim. yani üzme kendini bosaolumunekankayizsmile yoksa heriflerden cikartiyoz acisiniiii zavallilardannnn alsanaalsanasmile kaydirigubbakcemile3

belkide ondan evet bide sıcaklardan öğün araları uzuyor. belkide ben panik yapıyorum cnm bilmiyorum. evet benim eşim diyor çocuk ne zaman huysuzluk yapsa abak benim başıma patlıyor. acısını ondan çıkartıyorum.

arkadaşlar merhaba benim bebeğim 13 şubatta dünyaya geldi bende paylaşımlarınıza ortak olmak istiyorum aylardır ama biz çok zor bi bebeklik geçirdik son bir aya kadar çok zordu yani ben kısaca hikayemizi anlatıyım bebeğim 13 şubatta normal zamanından 3 hafta önce dünyaya geldi ben 30 saat sancı çektim ve normal doğumdan 40 dikişle çıktım çok zor bi doğum oldu bebek haznede uzun süre kalınca beni kesmek zorunda kaldılar ve tabi bebeğim havasız kaldığı için hemen yoğun bakıma alındı 3 gün yoğun bakımda 2 günde sarılıktan yattık hastanede ama bunlarlada bitmedi eve geldikten 5 gün sonra bebeğim yenidoğan zaatüresi olmuş yeniden küveze aldılar ve biz bir aylıkken çıkabildik hastaneden doğum kilosu 2700 dü bebeğimin ama hastalıktan çok zayıfladı bir aylıkken 2050ydi kilosu ştabi hastane sonrası huzursuzluklar ağlama nöbetleri ilk 4-5 ay faciaydı hiç durmadan ağlardı asla uyumazdı hep ayağımda sallardım inanın topuklarımda kocaman yaralar oldu sürekli sallamaktan ama çok şükür atlattık şuanda 7500 gram ve 68 cm gelelim asıl meseleye biz ek gıdalara henüz başlamadık son 3gündür şeftali veriyorum hepsi bu şimdi bebeğinize menüleri neye göre oluşturuyorsunuz tarifleriniz neler yazarsanız sevinirim biz sadece emiyoruz dışarı falan çıkacak olursakta aptamil mama kullanıyoruz ben geçmişi okumadı henüz ama okumaya çalışcam sizlerde yardımcı olursanız çok sevinirim çok uzun oldu kusura bakmayın

geçmiş olsun canım. zor günler geride kalmış. güle güle büyüt bebeğini ben elma suyu ile başladım şimdi meysim meyvelerinden veriyorum gerçi yemiyor oda ayrı konu sonra sebze çorbası şimdi püre olarak veriyorum ilk patates havuçla başladım belli aralıklarla yeni bir sebze ekledim. bide yoğurt veriyorum. sabah kahvaltı veriyorum. akşamda muhallebi. benim verdiğim ek gıdalar bu kadar cnm.

kız escos ne yaptın ne ettin nasıl uğraştın bunlarla sen bea ayrıca nerden nasıl buldun bu tarifleri ben hiç duymadım rezeneyle pirinç ununun karıştığını ki sen buna ne bulduysan koymuşun aynen dineva nın dediği gibi normal şeyler yap ömer paşayada doya doya yesin heee:))))

Kız normal çorba yap çocuğa sen anlatıkca ben fena oldum çocuk nasıl yesin
kız bilmiyorum ben normal çorba ne ya...neriormal çorba tereyağlı acılı vs oluyo onu yermi ki ya?? yazın da yapayım hadi vallahi açığım ya.. ben uyduruyorum ama doktor verdi tarif hepsinde pirinç var....hadi baaana herkes tarif yazsın...yardımmm

ben un çorbası yapıyorum azıcık tereyağında unu kavurup tavuk suyunu ekliyorum bazen içine azıcık tel şehriye koyuyorum benim velet tuzsuz yemediği için mecburen azıcık tuzda koyuyorum bunu seviyo gencer
kabak patates piriç taze fasülye hepsini bir haşlıyorum çiğden zeytinyağını ekliyorum bunu gencer yemiyo
tarhana çorbası yaptım salçasız bunuda sevdi ama erken olduğu için bidaha yapmadım
mercimek çorbası yapıyorum kendimize patates soğan filan eklediğim ondan tattırayım dedim nerdeyse 1 kase içti ama mercimekte daha erken
domates çorbası yaptım yine kendimize bunada bayıldı yani sonuç olarak benim sıpa kendimize ne yaparsam onlara bayılıyo bebek için özel hazırlanmış şeyleri (yağsız tuzsuz) asla yemiyo
bi örnek daha pirinç unu yapıyorum azıcık şekerli onu yemiyo puding veriyorum yalana yalana yiyo:))))

bende pirinç ununu muhallebiyi nasıl yapıyor veriyorsunuz onu sormak istyorum gencer hiç sevmiyo benim yaptığımı acaba benmi biiyleri yanlış yapıyorum

ben un çorbası yapıyorum azıcık tereyağında unu kavurup tavuk suyunu ekliyorum bazen içine azıcık tel şehriye koyuyorum benim velet tuzsuz yemediği için mecburen azıcık tuzda koyuyorum bunu seviyo gencer
kabak patates piriç taze fasülye hepsini bir haşlıyorum çiğden zeytinyağını ekliyorum bunu gencer yemiyo
tarhana çorbası yaptım salçasız bunuda sevdi ama erken olduğu için bidaha yapmadım
mercimek çorbası yapıyorum kendimize patates soğan filan eklediğim ondan tattırayım dedim nerdeyse 1 kase içti ama mercimekte daha erken
domates çorbası yaptım yine kendimize bunada bayıldı yani sonuç olarak benim sıpa kendimize ne yaparsam onlara bayılıyo bebek için özel hazırlanmış şeyleri (yağsız tuzsuz) asla yemiyo
bi örnek daha pirinç unu yapıyorum azıcık şekerli onu yemiyo puding veriyorum yalana yalana yiyo:))))

ne güzel...teşekkurler..mercimek ve tarhana için niye erken ben bu hafta pişiip hem kendime hem ona içicem ama tereyağsız ypıcam patates falan da koymıcm..baharat da olmaz.. ıyhh tuz da bebege yasak.. ee gene dondu acaip bişeye.. ama olsun yediği kadar. uff

ben pirinç unu suyla yapıp100 ml üstüne gazlı bebeler için 3 ölçek mama ekliyorum yiyor..dene istersen..

bizim kaka yapma gaz problemimiz var aşamıyoruz.. ciyak ciyak dun sabahatan beri yapamadık... ogleden sonra bir kustu.. kayısı püre ve bebelac gece sütlü tahıllı verdim sadece 60 ml yedi az önce..ya tıkanıklıkfalan olmasın da.. çook kustu çünkü.. cnm sıkkın.:sinifsinif:

günaydın kızlar canım cok sıkkın yaa kızım beni emmek istemiyo dün sabah emdi gündüz hiç emmedi ac oldugu halde..aksam muhallebi verdim uyuttum gece emdi okadar...simdi yiene emmek istemiyor....napıcam bilmiyorum biberonamı alıstı acaba kasıkla vereyim bari yine...bugün doktora gidicez doktoru ne dicek bakalım..

Sıkma canını sıcaklardan heralde bizim bebeklerde öyle escos bende kabak patatess hergün veriyorum dönüşümlü olarak semizotu taze fasulye kouyuyorum ve hergün mutlaka bakliyat koyuyorum mercimek pirin irmik mesela dün akşam
patates+kabak+darı+semizotu güzelce pişirdim blendırdan geçirdim 1 çay kaşığı tereyağı koydum 2 çorba kapçesi içti sende böyle bi dene istersen ama darıyı akşamdan ıslaki pişsin yada düdüklüde önceden pişir

Pirinç ununu ben şöyle 1 kere denedim 100 ml süt 2 tatlı kaşığı pirinç unu 1 tatlı kaşığı şeker güzelce pişirdim çok güzel yedi ama sonra ciciannemiz kof kilo yapar sütten kesilkince verilir o verme dedi bende bi daha vermedim ama güzel yemişti

Hanımlar, tuz ve şeker yasak değil mi bebeklere? şeker boş kalori, hiç besleyici değeri yok, gelişimine yardımcı hiç bir içeriği olmayan birşey, tuz da böbreklerine dokunabilir diye biliyorum.
Nasılsa tat alma duyuları henüz gelişmedi (yemek tuzsuz gelmez ki onlara yani), eğer şimdiden tuzlu yemeye alışırlarsa ilerde hep çok tuzlu yemek isteyebilirler. Tansiyon hastası falan olmasınlar, Allah korusun...

Tat alma duyuları gelişmediği için yediği bir yemeği bir kere iki kere beğenmedi diye değişik şekillerde yedirmeye çabalamaktan önce bir 10-20 defa denemek gerekebilir diye duydum. Ancak öyle değişik bir şey yediklerini öğrenip kabullenip farklı gıdaları kabul edebilirlermiş. Tabi afiyetle meyvesini sebzesini yogurdunu yiyen uslu bebekler de var, anneler kıymetlerini bilsinler meleklerin :)

Eğer ki anne sütüyle besliyorsanız bir yandan, hiç zorlamayın bence şeker tuz, sırf yemek yesin diye... anne sütünden zaten ne kadar tuza ihtiyacı varsa tam da o kadarını alabiliyorlar zaten....

Escos valla sen yaptın ben yoruldum.

ben bu şekilde yapmıyorum ki zaten ne ben nede annem yapabilir ama bununlada ilgili değil Duru katiyen yemekz bunları.

Biz tarhanayı seviyoruz ve

tarhana-patates-kabak
tarhana-kırmızı mercimek
kırmızı mercimek ağırlşıklı-patates ki bunu pek sevmiyor
annemim ev için yaptığı ayran çorbası valla tarihi zordur yarma ile yapıyor çünkü ama bunu seviyor.çorba bu kadar .yani evde yaptığım bu kadar arada hazir havuzlu alıyorum sebze güveç var onu alıyorum nedense hazırsa sebze yiyor biz yapınca yemiyor.

Pirinç unuda Elifciğim gogly 'nin elmalı muzlusu var sadecesini Duru'da sevmiyor yavan geliyor birde Elmalı dene 150 cc suya 4 tatlı kaşığı falan kuyuyorum gerçi artık ben göz kararı yapıyorum miktar tam bilmiyorumda.haftada 1 yaparsak seviyor.

sütlü-prinçli kaşık mamasını seviyoruz. kahvaltıdanda pekmezi çıkartarak deniyeceğim çok tatlı mı oluyor dıye nedir pek yemek istemiyor sar zor veriyoruz.ama genelde bi iştahsızlık söz konusu tüm bebeklerde.

Betty
ben tuz seker vermiyorum ama bazen rezeneye atmak gerekebiliyor içmeyince mecbur kalınca yasak tınlamıyorum valla.su içmezse idrar yolları enfeksiyonu olacak onun yerine res-zeneye 1/2 şeker attığım oluyor.

Ve bence kesinlikle damak tadları var yani en azından Duru'da %100 damak tadı var.

Back
X