kızlar selamlar. bu ara pek giremiyorum hafta sonu misafirim geliyor yine ve yemek yatak ev işi derken bir de bebişime özel menüler hazırlıyorum hiç giremiyorum.. iki gündür de ömerin mamasından bulamadım çeşit çeşit sebze yemekleri yapıyorum ona özel yağsız tuzsuz.. tabi uğraş verip yemeyince çıldırasım geliyor:))hain tavşan!babamız gibi yemek seçiyoruz sormayın.. ama hazırlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıorum amaçım kilo aldırmak değil sağlıklı beslemek ve tüm sebze ve meyvelee tadlara açık olmasını sağlamak diye misyonumu da kendime sık sık yineliyorum.. Şimdi biraz menülerden bahsedelim kızlar sizde neler pişirdiniz neleri sevdiler yediler bahsederseniz süper olacak!!
şimdi.. geçen haftalarda kabak üstüne çeşitlemeler yaptım,bağırsak sıkıntılarımız oldugundan kabak da cok lifli ve yaralı oldugundan.. onu haşladım hafif zeytinyağıyla bazı günler bazen kırmızı (paprika) biberi dograyıp ikisini haşladım.. ronda ardından tel süzgeç çorba yapıp tattırdım.. bazen bunu maması ile karıştırdım... daha kolay yedi bazen pirin unu ve reeneyle pişirip hepsini karıştırdım .. yedi!! tabi yedi dediğim benim oğlum gurme oldugundan sadece tadıyor

P 90cc maximum 100. genelde 50-60 min. yiyor..emiyor da ama sütün yettiğini sanmıyorum...
sonra..başka bir gün et haşladım zeytin yağıyla rondodan geçirdim paprikalı kabaklı ezemeye dahil ettim.. acayip öğürdü.. kırmızı et yasak mıydı bu dönemde bilmiyorum aradım bulamadım kitaplarda.. cıkardı!! sonuç kırmızı et negatif
başka bir gün tavuk haşladım suyunu alıp, yoğurtla karıştırarak ve sonunda da pirinç unu ilave ederek güzel bir çorba yaptım.. buna mamalı mamasız oalrak servis ettim sevdi!! (ya ben mamayı da bir şekilde vermek zorunda olduğumdan anne sütü yeterli olamdığından karıştırıyorum çünkü oğlum sık sık az az yiyor burada vermezsem gün boyunca kalır meyve öğünleri civarı da veremiyorum o yyuzden)
başka bir gün ise taze fasülyenin çekirdeklerini ve kendisini de püre yapıp oirinç unlu sisteme dahil ettim. Kabul gördü ama zorla..
bu hafta da semiz otu ayıklayıp dolaba koymuştum her gün bir iki yaprak artırarak onu haşlayıp rezene ve pirinç unuyka brleştirip sonra tel süzgeçten geçirip verdim. maaşallah deyin bunu da tattı ve yedi bir kaç gündür de mama olmadığından gece ve bebelac kahvaltı ekleyip bazen yediriyorum bunu oğlen yada akşam.. sabahları genellikle mamasını veriyordum ama bu ara pekmez ve biskivi yumurta ve peynire başladım yavaş yavaş artık yakında 6 aylık olucaz...
bu arada geceleri rüyamda boyuna benim yaptıklarımı yedirdiğimi ve ardından ağız dolusu kustugunu goruyorum coook uzuluyorum sonra uyanıp bakıyorum kusmamış.. off annelik de zormuş be:))
sonuç olarak işe yaramayan
patates-kabızlık yaptı
direk haşlanmış pirinç:kabızlık yaptı
havuç suyu-gaz yaptı
bezelye ilavesi--cook işe yaradı
kimyon sevmedi-öğürdü
mercimekli karışım bugun denedeim kimyon nedeniyle olabilir öğürdü..
şeftali gaz yaptı
yogurt tek başına gaz yaptı.
kayısı armut ok.
bugün denediğim mercimek semiz otu pirinç unu kimyon karışımı negatif! yarın kimyonsuz tekrar denicem
şu anda yeşil dolma biber haşlıyorum z.yağıya onunla yeni bi karışım yapıcam.. çook meşgulum çook..bir de arada misafirlere pişrisem ii olcek!!
aklıma gelenler bunlar kızlar sizde yazın ne yer ne içerler nasıl daha çok!! yerler??:)
öptüm sizi!!
opuyorumnanaktan