• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

sevgili annecikler:)) bendende bebişlere nacizanebir çorba tarifi
bilenler biliyodur bilmeyenler için yazıyorum heheeee:)))
PATATES ÇORBASI (ölçüyü artırarak kendinizede yapabilrsiniz)
küçük boy soğanı rendeleyip tereyağ ile kavuruyoruz(ben gencere soğan veriyorumisterseniz koymayabilirsiniz)
1 adet patatesi rendeledikten sonra soğanlara ilave ediyoruz.3 4 dakika kadar kavurup tavuk suyu yada sıcak su ilaveediyoruz koyuluğunu nasıl istersenizokadar su ekleyebilirsiniz.püre kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.sonra tel süzgeçten geçiriyoruz(veya blendırdan)
diğer yandanda 1 yumurta sarısı ve yarım bardak sütü çırpııp kaynayan tencereye ilave ediyoruz.isteğe göre su ilave edilebilir bir taşım daha kaynatıldıktan sonra afiyetle YİYORUZZ İNŞALLAHHHH

küçük boy soğanı rendeleyip tereyağ ile kavuruyoruz(ben gencere soğan veriyorumisterseniz koymayabilirsiniz)
1 adet patatesi rendeledikten sonra soğanlara ilave ediyoruz.3 4 dakika kadar kavurup tavuk suyu yada sıcak su ilaveediyoruz koyuluğunu nasıl istersenizokadar su ekleyebilirsiniz.püre kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.sonra tel süzgeçten geçiriyoruz(veya blendırdan)
diğer yandanda 1 yumurta sarısı ve yarım bardak sütü çırpııp kaynayan tencereye ilave ediyoruz.isteğe göre su ilave edilebilir bir taşım daha kaynatıldıktan sonra afiyetle YİYORUZZ İNŞALLAHHHH

güzel deneyelim...inşalllaaaah yer....

kaysüt diye bi marka var..pastorize olarak satılıyor..büyük marketlerden bulabilirsin canım..

Teşekkür ederim canım denicem.

Kızlar benim bebek kan ilacından mıdır bilmem kakasını 4 günde bir, ağlayarak filan yapıyor. İnternetten araştırdım yoğurt ve muz kabız yapıyormuş. Muz artık çok az veriyorum. Yoğurtu da azalttım. Sizinkilerin durumu nedir? Su da içiremiyorum, içmiyor. Siz kabız olmaması için ne yapıyorsunuz? Zeytinyağı, tereyağı vs. veriyorum zaten. Meyve az yiyor. Hazırlayıp bir saatte çeyrek kase zor yediriyorum.

Teşekkür ederim canım denicem.

Kızlar benim bebek kan ilacından mıdır bilmem kakasını 4 günde bir, ağlayarak filan yapıyor. İnternetten araştırdım yoğurt ve muz kabız yapıyormuş. Muz artık çok az veriyorum. Yoğurtu da azalttım. Sizinkilerin durumu nedir? Su da içiremiyorum, içmiyor. Siz kabız olmaması için ne yapıyorsunuz? Zeytinyağı, tereyağı vs. veriyorum zaten. Meyve az yiyor. Hazırlayıp bir saatte çeyrek kase zor yediriyorum.

günde 4-5 kere çok koyu renkli siyaha yakın .bazen cıvık bazen katı acayipppte kokulu yapıyor.rengi kan ilacından da kokusu nerden geliyor bilmiyorum.annesiyim ama valla öğğğ yapıyorum yok böyle bir koku bütün evi sarıyor.

canım aldım tarifini yarın evdeyim yapıcam hem yumurtasınıda böylece yemiş olur.her sabah ekleyemıyorum çünkü.

selamlar hanımlarr...bende şubat annesiyim ve takipçinizim. bir konuda deneyimlerinize ihtiyacım var.. bebeğim standart sabah kahvaltısını beğenmiyordu. ( yumurta, pekmez, mama...vs... olan) bende netten başka bir tarif buldum... 2 hurma,2 kayısı kurusu,kaynatıyorum cezvede,bir yandan da tereyağı ile mısır ununu kavuruyorum.. sonra üzerine kaynattığım sudan katıyorum posasınıda tel süzgeçten geçiriyorum.. daha sonra bu karışıma tahin,pekmez,labne peynir,ceviz,mama yumurta sarısı ekliyorum..
bu kahvaltıya başladıktan sonra oğlum, gün içinde tabiri caizse ağlayarak yemek yer oldu.. çeyrek kase çorba, yoğurt, meyve bazende hiçç.... acaba kahvaltısı çokmu doyurucu oluyo kafam çok karışık hanımlar....yardım lütfennnn....

selamlar hanımlarr...bende şubat annesiyim ve takipçinizim. bir konuda deneyimlerinize ihtiyacım var.. bebeğim standart sabah kahvaltısını beğenmiyordu. ( yumurta, pekmez, mama...vs... olan) bende netten başka bir tarif buldum... 2 hurma,2 kayısı kurusu,kaynatıyorum cezvede,bir yandan da tereyağı ile mısır ununu kavuruyorum.. sonra üzerine kaynattığım sudan katıyorum posasınıda tel süzgeçten geçiriyorum.. daha sonra bu karışıma tahin,pekmez,labne peynir,ceviz,mama yumurta sarısı ekliyorum..
bu kahvaltıya başladıktan sonra oğlum, gün içinde tabiri caizse ağlayarak yemek yer oldu.. çeyrek kase çorba, yoğurt, meyve bazende hiçç.... acaba kahvaltısı çokmu doyurucu oluyo kafam çok karışık hanımlar....yardım lütfennnn....

üfff düşündüm de bunu ben yesem 2 gün bişey yemem herhalde. çok ağır canım yaaa. bi de hergün yapıyorsan çocuk uyanmak istemiyordur. sen vazgeç bu sevdadan. (bence)

yarım çay bardağı pirinci üstünü çok az geçecek kadar suda haşlayın
pirinç yumuşayıca, 4-5 adet kuru kayısıyı dilimleyip pirince ilave edin, oda biraz pişince 1 su bardağı kadar
devam sütü yada pastörize süt hangisini kullanıcaksanız ,
arzuya göre şeker ve vanilya koyup, blendırdan geçirin

bi denicem ben. denemek isteyen buyursun...

yarım çay bardağı pirinci üstünü çok az geçecek kadar suda haşlayın
pirinç yumuşayıca, 4-5 adet kuru kayısıyı dilimleyip pirince ilave edin, oda biraz pişince 1 su bardağı kadar
devam sütü yada pastörize süt hangisini kullanıcaksanız ,
arzuya göre şeker ve vanilya koyup, blendırdan geçirin

bi denicem ben. denemek isteyen buyursun...

süpermiş denicem ....::lepi:

üfff düşündüm de bunu ben yesem 2 gün bişey yemem herhalde. çok ağır canım yaaa. bi de hergün yapıyorsan çocuk uyanmak istemiyordur. sen vazgeç bu sevdadan. (bence)

evet bende farkına vardım... ve vazgeçtim bu sevdadan... doymadığını düşündüm hataymış... yavrum yaa annesinden nefret edicekkkkk.... :bbo:

Duru'ya dün akşam yemek yaptım,

kıymaları ben ceviz büyüklüğünde yapıp buzluğa atmıştım.

3 tane ceviz büyüklüğünde kıyma.
1 tane küçük patates.
2 tane ceri domates / yada yarım domates rendesi olabilir.
15 tane önceden pişirip buzluğa attığım bezelye.
1 yemek kaşığı zeytinyağ.

1 yemek kaşığı zeytinyağın içine kıymayı at 2 -3 çevir rengi değişsin.domatesleri ve patatesleri at 2-5 dk kendi suyunda bırak kavrulur gibi pişsin.sonra 1 su bardağı su koy 5-10 dk pişir benim bezelyelerim önceden piştiği için son 5 dk içine attım beraber kaynadı 5 dk sonra çay kaşığı ucu ile tuz attım .bu kadar.annem bugün yedirecek tadını ben beğendim bildiğimiz bezelyeli yemek işte yerse onuda girip yazıcam haber bekleyin :)

bunu tabi çatalla ezip yedireceğiz blendır falan yok artık.

1 tane küçük patates.

1 yemek kaşığı zeytinyağın içine kıymayı at 2 -3 çevir rengi değişsin.domatesleri ve patatesleri at 2-5 dk kendi suyunda bırak kavrulur gibi pişsin.sonra 1 su bardağı su koy 5-10 dk pişir benim bezelyelerim önceden piştiği için son 5 dk içine attım beraber kaynadı 5 dk sonra çay kaşığı ucu ile tuz attım .bu kadar.annem bugün yedirecek tadını ben beğendim bildiğimiz bezelyeli yemek işte yerse onuda girip yazıcam haber bekleyin :)

lezzetli bişey çıkar bu tariften kesin. yarın denerim canım. sağol.

1 tane küçük patates.

ohhh afiyet olsun Duru'ya...
bende normal sebze yemeklerinden veriyorum artık. bugun akşam kabak var mesela,vericem ondanda.

elif burcu hulen tariflerinizi bende yazdım sırayla denicem şifa olsun yavrularımıza

bende bugün balık çorbası yaptım hiraya bilindik tarif ama yazayım
önce kabak patates havuç pırasa kereviz sapı 6 7 dal maydonoz ve 2 adet defne yaprağını haşladım balığı ayrı olarak yağsız tavada pişirdim
maydonozları ve defne yaprağını sebzelerin içinden çıkardım çıkardım
haşladığım sebzelerin içine balığı didip blendırdan geçirdim defne yaprağı güzel koku verdi balık kokusu olmadı

Son düzenleme:
günde 4-5 kere çok koyu renkli siyaha yakın .bazen cıvık bazen katı acayipppte kokulu yapıyor.rengi kan ilacından da kokusu nerden geliyor bilmiyorum.annesiyim ama valla öğğğ yapıyorum yok böyle bir koku bütün evi sarıyor.

Benimki 2 gün sonra tekrar yaptı. Düzeldi heralde. Bebeklerin sanırım hepsi öyle kokulu yapıyor. O tatlı şeyden nasıl öyle kaka çıkıyor değil mi :)))

elif burcu hulen tariflerinizi bende yazdım sırayla denicem şifa olsun yavrularımıza

bende bugün balık çorbası yaptım hiraya bilindik tarif ama yazayım
önce kabak patates havuç pırasa kereviz sapı 6 7 dal maydonoz ve 2 adet defne yaprağını haşladım balığı ayrı olarak yağsız tavada pişirdim
maydonozları ve defne yaprağını sebzelerin içinden çıkardım çıkardım
haşladığım sebzelerin içine balığı didip blendırdan geçirdim defne yaprağı güzel koku verdi balık kokusu olmadı

peki canım bunu yedi mi???

kızlar diş yüzünden meyve suyu püresi ardımdan sebze çorbası denemesi esnasında agustos işah gitti .. ondan sonra sadece emmeye döndü yoğurt zaten sevmedi gitti.. herşeye öğürüor ve kafa çeviriyor.. aynı babası.. bugün yine bişii yemedkik yerse 2 günde bir kaşık mamaları onları da su ile yapılanları bile devam sütüyle yapıyorum ki kalorili olsun.. olmuyor yemiyor tükürüp duruyor doktor soğan sarımsak kıyma ver dedi yemek yaptım nohutlu ona kıymalı salça dmates tuz olmayacak dedi.. nohut baklagil ver dedi.. yok yok bizimi yine yemedi.. üstten de diş çıkıyor dedi..bizim ek gıda sevdamız başka bahara kaldı..

1 tane küçük patates.

merhaba canım tarif çok süper hakikaten ben de deneyeyim ama doktor tuzu domatesi yasak dedi..neyse asıl konu ben çatalla eziyorum ama çok fena öğürüyor yediği ne varsa kıusuyor nasıl alıştırıcaz bu işe? daha püreyi öğürüyor benim oğlum yaa tadından mımafoldumben

merhaba canım tarif çok süper hakikaten ben de deneyeyim ama doktor tuzu domatesi yasak dedi..neyse asıl konu ben çatalla eziyorum ama çok fena öğürüyor yediği ne varsa kıusuyor nasıl alıştırıcaz bu işe? daha püreyi öğürüyor benim oğlum yaa tadından mımafoldumben

Kabak-patates-havuç Duru'da yemedi canım.sürekli öğürdü sonrada ağzını kitledi.pütürlüye alışması için en güzeli kendi yekelerinize ekmek içi batır ver yesin az tuzlu birşey olmaz.9 aylık oldular biraz sabır ile alıştırabilirsin.patates haşla içine az tereyağ koy elinle ver yesin.Kaşık la değil ama elle alıştı bizimki.hem sizinle sofrada oturunca pek bi iştahla yiyorlar sonra pilavı -yemeğin suyu ile ıslat ver böyle daha seviyorlar.

alışmadığı için kusuyor bırak 1-2 kussun ama sen yine ver ki alışsın.tabii koca kocada tıkma ağzına.muzu elinle az ver mesela.

benim yemek tarifine bak içine az salça koysam tamam işte bizim yemeklerimiz.Domates pişmez ise alerjik ama pişince sorun yok.tuzuda az az başla dedi benim dr kaşık ucu ile koyuyorum.

1 tane küçük patates.

Duru çok beğenmiş kızlar deneyin.

Dünde taze fasulye yaptım.

ben önceden Zeytinyağlı gibi doğrayıp buzluğa atmıştım.

1 avuç doğranmış hali ile 20-25 tane taze fasulye.
2 ceviz büyüklüğünde kıyma.
10 tane kadar bezelye
1 tane ceri domates
az biraz brokoli,
zeytin yağ-tuz

hepsini at. pişsin bu kadar.Domatesleri rendelemiyorum ben incecik doğruyorum zaten küçük domates kullanıyorum ya arada pişip bayağı bi eriyor.çalattala eziyoum ama ezmeside zor oluyor fasulyesi küçük küçük catalla kırıyorum.

Back
X