• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

İngiliz uzmanlarının araştırmalarına göre zeka ve IQ geliştiren 10 besin varmış bunlar

1- Somon balığı: Beyin için en yararlı deniz ürünlerindendir. Beyin hücrelerinin gelişimini sağlayan Omega-3 içerir. Haftada bir kez yenmesi tavsiye edilir.
2- Morina balığı: Morina balığı, vücut için gerekli iyot alımını sağlar ve IQ'yu yükseltir.
3- Sığır eti: Haftada en az iki kez 140 gram sığır eti yenmeli.

4-Yumurta: İçindeki kolin maddesi, çocukların beyin hücrelerini yeniler, güçlendirir. Hafızayı güçlendirir, daha hızlı öğrenmeyi sağlar.

5- Ay çekirdeği: Sınav için dersleri tekrar ederken bir avuç çekirdek yemek çocukların sinirlerini yatıştırır. Ayrıca kasların gevşemesini sağlayan magnezyum sayesinde iyi bir uyku sağlar.
6- Yulaf: Vücuda yavaş yavaş ama iyi bir enerji sağlar. Her gün kahvaltıda yemeye dikkat edin.
7- Yaban mersini: Çilekle birlikte hafızayı güçlendirir ve öğrenme kapasitesini artırır.
8- Barbunya: Besinden alınan B1 vitamini eksik olursa, hafızanın normalden daha zayıf olmasına neden olur. Haftada 2-3 kez yenmelidir.
9- Bezelye: B1 ve B3 vitaminlerini içerir. Haftada en az iki ya da üç tabak alınmalıdır.
10- Su Beynin ideal şartlarda çalışması için su oranı yeterli olmalıdır. Günde 6-8 bardak su içilmelidir.

biz haftada 1 somon balığına başladık haftada 2 gün daha 1 büyük 1 küçük balık yani haftada 3 gün balık yicek inşallah

morina balığı nasıl olur bilmiyorum ama çok faydalı olduğunu daha öncede okumuştum türkiye satılıyormu denizlerimizde varmı hiç bilmiyorum bilen varmı?

doktorumuz daha sonra ayçekirdeğini ezip muhallebi yada kahvaltısına karıştırmanı isticem demişti ama daha söylemedi kaç aydan sonra veriliyor bilmiyorum

günde 1 yumurta sarısına çıkardık çok şükür alerji yapmadı

yulafıda her sabah kahvaltısına koyuyorum

yaban mersininin tazesini mısır çarşısında buldum hergün meyvesine 7 8 tane karıştırıyorum

bezlye çorbalarına ekliyordum ama dondurucuya atmadım malesef

ve su hiraya suyu ağlayarak içiriyorum malesef
farkında olmadan somon yumurta yulaf yabanmersini bezelyeyi veriyormuşum zaten

Son düzenleme:
ben bu öğlen kabak yemeği yedirdim.
bildiğiniz kabak,eve pişirdiğimden.
taze naneli,sarımsaklı,soğanlı,bol domates ve pirinçli kabak yemeği :)

size birşey söyliyimmi yulaf nedir valla bilmiyorum hiç işim olmadığı için bilmem.

ay çok methini duydum ama nerden alıcam de hele Pervin alayım bende.

Bezelye halen var İstinye parkta var taze bezelye hemde güzel ben getirtip buzluğa attım.

yaban mersini ne ya ayy ben bu konularda neden bu kadar cahilim :( Ay çekirdeğini duymuştum ama ayı var demekki dr lar halen söylemedi.

Kabak-patates-havuç Duru'da yemedi canım.sürekli öğürdü sonrada ağzını kitledi.pütürlüye alışması için en güzeli kendi yekelerinize ekmek içi batır ver yesin az tuzlu birşey olmaz.9 aylık oldular biraz sabır ile alıştırabilirsin.patates haşla içine az tereyağ koy elinle ver yesin.Kaşık la değil ama elle alıştı bizimki.hem sizinle sofrada oturunca pek bi iştahla yiyorlar sonra pilavı -yemeğin suyu ile ıslat ver böyle daha seviyorlar.

alışmadığı için kusuyor bırak 1-2 kussun ama sen yine ver ki alışsın.tabii koca kocada tıkma ağzına.muzu elinle az ver mesela.

benim yemek tarifine bak içine az salça koysam tamam işte bizim yemeklerimiz.Domates pişmez ise alerjik ama pişince sorun yok.tuzuda az az başla dedi benim dr kaşık ucu ile koyuyorum.

evet şekerim maaşallah hadi bakalım darısı başımıza amin..

burcucum yulaf unuda var onuda aldım muhallebi için ama kahvaltıya kullandığım hipp in yulafı var sütle hazırlanıyor.kutusunda sütle hazırlayın diyor ben keçi sütüyle hazırlıyorum
yabanmersnide çok çok faydalı her derde deva bir meyve küçük üzüm gibi birşey heryerde bulunmuyor kurusu satılıyor bebeklere çay olarakta verilir.ben şans eseri mısır çarşısında buldum tazesini meyvesine koyuyorum.

çok sağol bezelyeyi söylemen iyi oldu bende alayım organik bölümü varmı malum hiranın alerjisi:( istinye parkta nerde satılıyor

Son düzenleme:
şifa olsun ipeğe

bende bugün brokoli çorbası yaptım yine bilindik ama yazayım
brokoli ve ben ıspanakta koydum haşladım püre haline getirdim
ayrı bir kasede 1 yumurta sarısı 2 y.k un ve 3.y.k yoğurdu karıştırdım tavuk suyu hazırlamıştım bu karışımı tavuk suyunın içine kattım brokoli ve ıspanak püresinide ekledim pişirdim.tadı güzel oldu tuz ekleyip akşamada biz yiyicez:)

farklı brokoli çorbası tarifi olan varmı kızlar?çok faydalı sık sık yapmayı düşünüyorum

Son düzenleme:
bize daha domates ve salçalı şeyler yasak banada yasaktı yasak yeni kalktı hiranın yasağı devam bakalım ne zamana kadar?sizin tarifleri domatessiz denicem artık:((

ben bugün brokoli-kabak çorbası yapıcam.
2 gündür zor kaka yapıyor-kabak iyi gelir.
bi tarif yok,kafadan sallamasyon işte :)

burcucum yulaf unuda var onuda aldım muhallebi için ama kahvaltıya kullandığım hipp in yulafı var sütle hazırlanıyor.kutusunda sütle hazırlayın diyor ben keçi sütüyle hazırlıyorum
yabanmersnide çok çok faydalı her derde deva bir meyve küçük üzüm gibi birşey heryerde bulunmuyor kurusu satılıyor bebeklere çay olarakta verilir.ben şans eseri mısır çarşısında buldum tazesini meyvesine koyuyorum.

çok sağol bezelyeyi söylemen iyi oldu bende alayım organik bölümü varmı malum hiranın alerjisi:( istinye parkta nerde satılıyor

ben onu biliyorum hamileyken ilk başlarda kahvaltı yapamazdım onlardan alıyordum konfleks kutusu gibi dimi tamam tamam alayım onu bşiliyorum.ama ununu bilmiyordun.ondanda alayım arada muhallebisini onunla yaparım.sağol şekerim.

Bezelye için sana özelden yazdım.

Kızlar yabak mersini reçeli var Koska nın 7 lira falan kavanozu ama çok lezzetli. deneyin derim.

babasını söyliyeyim de tazesini bulamazsak recelide olabilir evet koska güvendiğim bir marka hep.

kızlar ömür hiç meyve yemiyor nasıl yapsam.. fikir var mı??

cnm ya Burcu'nun dediğini dene yada sebze meyve aparatı kullan. oyun oynar gibi filedeki meyvenin suyunu somurup durur Ömür. (inşallah :) )
bi de yoğurtla verebilirsin. öyle de güzel oluyor.

Kızlar yabak mersini reçeli var Koska nın 7 lira falan kavanozu ama çok lezzetli. deneyin derim.

reçel mi? kuzulara reçel veriyor musunuz?? ben hiç vermedimm.

ben de bugün sallamasyon bi çorba yaptım Miray'a. ölçüsü de yok aslına: göz kararı:)

ıspanak, brokoli, havuç, irmik, yeşil mercimek suda haşladım. piştikten sonra az zeytinyağı, 2 kaşık yoğurt ve bi çimdik tuz ekleyip blenderdan geçirdim. (ama pütürlü bıraktım biraz. Yiyebiliyor Miray)

severek yedi bizimki.

bu arada haftalık bi beslenme listesi hazırladım ben. en azından herşeyin vitaminini alsın: bazen farkında olmadan bişeyi 2 gün üstüste verip, başka bi besini es geçebiliyoruz. böyle iyi oldu.
artık: kıyma, tavuk ve balık haftada 1 gün mutlaka vericem. listeye ekledim. bakalım uygulayabilecek miyiz?

burcu yok tatlım konfleks gibi değil kaşık maması gibi toz halinde.ama sade olarak aldığım yulaf ununun içinde kabuklar var tam öğütülmemiş o yüzden muhallebilerine onu karıştırıyorum sade olarak yenmiyor valla denedim:))

bende reçel hiç vermedim şekerde vermiyorum reçel şekerli olduğu için onuda vermiyorum

cnm ya Burcu'nun dediğini dene yada sebze meyve aparatı kullan. oyun oynar gibi filedeki meyvenin suyunu somurup durur Ömür. (inşallah :) )
bi de yoğurtla verebilirsin. öyle de güzel oluyor.

reçel mi? kuzulara reçel veriyor musunuz?? ben hiç vermedimm.

recel verdim canım ama ben receli kendim yaptım şöyleki incir ve kırmızı üzümden yaptım.ve şeker yerine içine Pekmez kattım sabahları kahvaltısına 1 tatlı kaşığı reçel 1 tatlı kaşıda pekmez ekliyorum.bizde kansızlık çıktı o yüzden miktar biraz fazla.

burcu yok tatlım konfleks gibi değil kaşık maması gibi toz halinde.ama sade olarak aldığım yulaf ununun içinde kabuklar var tam öğütülmemiş o yüzden muhallebilerine onu karıştırıyorum sade olarak yenmiyor valla denedim:))

bende reçel hiç vermedim şekerde vermiyorum reçel şekerli olduğu için onuda vermiyorum

Pekmezle şekerlendiriyorum ben.tuz azcık çorbasına yemeğine atıyorum ama şeker hiç vermedim doğal şeker kullanıyoruz.

ben Eti'nin Yulafını aldım sabahları kahvaltıda verdim 2 gündür yedi valla yaprak olanlardan hemde toz değil bu daha iyidir herhalde.

recel verdim canım ama ben receli kendim yaptım şöyleki incir ve kırmızı üzümden yaptım.ve şeker yerine içine Pekmez kattım sabahları kahvaltısına 1 tatlı kaşığı reçel 1 tatlı kaşıda pekmez ekliyorum.bizde kansızlık çıktı o yüzden miktar biraz fazla.

Pekmezle şekerlendiriyorum ben.tuz azcık çorbasına yemeğine atıyorum ama şeker hiç vermedim doğal şeker kullanıyoruz.

ben Eti'nin Yulafını aldım sabahları kahvaltıda verdim 2 gündür yedi valla yaprak olanlardan hemde toz değil bu daha iyidir herhalde.

hımm anladım cnm. inş kısa sürede kansızlığınızı atlatırsınız. ama pekmez bilindiği gibi öyle kan oranına fazla etki etmiyormuş: dr yeşil yapraklı sebzelerde daha çok var demir dedi. haberin olsun cnm.

hımm anladım cnm. inş kısa sürede kansızlığınızı atlatırsınız. ama pekmez bilindiği gibi öyle kan oranına fazla etki etmiyormuş: dr yeşil yapraklı sebzelerde daha çok var demir dedi. haberin olsun cnm.

onlarada başladık bi 15 gün oldu ıspanak-brokoli-semiz otu-taze fasulye bu ara evde ağırlıklı pişiyor.

Back
X