• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

:roflol: cok hossun,ya okadar kötü mü cümleler 7 yıl yurtdısındaydım ondandır belki... dur dikkatli yazayım....

6,5 aylıkken ek gıdaya basladık. pirinç,patates,... maalesef kabızlık yapıyo.Aydın okadar zorlanıyokii! erkek kardeşim bebekken bu şekilde fıtık olmuş,korku benimki de...

ıspanak zararlı demek..... hazır mamaların icinde olunca ben de deniyim demiştim. vermiyim bundan sonra sagol

ıspanağın zararı yok dr bana verdiriyor sadece bakla bal yumurta beyazı bunlar zararlı

kızlar bıldırcın yumurtası veriyo musunuz? diğer yumurtanın hepsini yiyemiyo oğlum.hem sabredemiyo hemde boğazına yapıştığı için biraz yiyo bırakıyo.mamasıyla karıştırsam yine olmuyo çünkü onuda tam yemiyo.birde tadını ayrı alsınki alışsın istiyorum.bıldırcın yumurtasını beyazıyla beraber verdim iki üç defadır.onu yedi küçük olunca.bi alerjide yapmadı.acaba bıldırcının sarısı diğerini karşılıyo mudur?sizler nasıl yapıyosunuz

Benim kızım da 28 ocak doğumlu.İlk dört ay çok kabızlık sorunu yasadı.% gün cıkmadığı oluyordu.Hatta duphalac ,biogaia gibi ilaçlar verdi doktorlar.Sürekli comformil mama kullandık ama pek bir sey değişmedi.Dördüncü aydan sonra ek gıdaya gecince yavas yavas düzeldi.Özellikle milupanın tahıllı ballısını vermeye baslayınca hergün cıkmaya basladı.Şimdi masallah sorunumuz kalmadı.Günde iki kere bile yaptığı oluyor.

kızlar bıldırcın yumurtası veriyo musunuz? diğer yumurtanın hepsini yiyemiyo oğlum.hem sabredemiyo hemde boğazına yapıştığı için biraz yiyo bırakıyo.mamasıyla karıştırsam yine olmuyo çünkü onuda tam yemiyo.birde tadını ayrı alsınki alışsın istiyorum.bıldırcın yumurtasını beyazıyla beraber verdim iki üç defadır.onu yedi küçük olunca.bi alerjide yapmadı.acaba bıldırcının sarısı diğerini karşılıyo mudur?sizler nasıl yapıyosunuz

Ben hiç onu denemedim.Ama beyazı fazla protein içerdiği için doktorlar vermeyin diyorlar.Ben yumurtayı az haslıyorum sarısını bayıla bayıla yiyor Duru.Ama bir iki kere beyazı araya karıstı hemen yüzünde üç dört tane kırmızı nokta olustu.Şimdi dikkat ediyorum bende.Sen onu bir doktora danıs istersen fisfisfis

Ben hiç onu denemedim.Ama beyazı fazla protein içerdiği için doktorlar vermeyin diyorlar.Ben yumurtayı az haslıyorum sarısını bayıla bayıla yiyor Duru.Ama bir iki kere beyazı araya karıstı hemen yüzünde üç dört tane kırmızı nokta olustu.Şimdi dikkat ediyorum bende.Sen onu bir doktora danıs istersen fisfisfis

bikaç defa denedim ama bi alerji yapmadığı için devam ediyorum şimdi.ama bi sorıyım yinede dr uma.canım yumurtayı az pişmiş vermemek gerekiyomuş.en az 7dakika kaynaması gerekiyo yumurtanın.az pişmiş yumurtada bakteri çabuk ürüyo oyüzdn....

bikaç defa denedim ama bi alerji yapmadığı için devam ediyorum şimdi.ama bi sorıyım yinede dr uma.canım yumurtayı az pişmiş vermemek gerekiyomuş.en az 7dakika kaynaması gerekiyo yumurtanın.az pişmiş yumurtada bakteri çabuk ürüyo oyüzdn....

Yaaaaa inanmıyorum ben o zaman uzun süredir cok büyük bir hata yapıyorum kaynadıktan sonra 75 e kadar sayıp kapatıyorum.Ama Duru cıvık olmazsa yemiyor.Hata ben yumurta sayesinde kahvaltı yaptırıyorum.Cicibebe peynir pekmez karışımını yumurta arasında iteliyorum yoksa kesinlikle yemiyor.Ay nasıl yapıcam ben şimdi eyvahedigeldismile

Yaaaaa inanmıyorum ben o zaman uzun süredir cok büyük bir hata yapıyorum kaynadıktan sonra 75 e kadar sayıp kapatıyorum.Ama Duru cıvık olmazsa yemiyor.Hata ben yumurta sayesinde kahvaltı yaptırıyorum.Cicibebe peynir pekmez karışımını yumurta arasında iteliyorum yoksa kesinlikle yemiyor.Ay nasıl yapıcam ben şimdi eyvahedigeldismile

bebekler için yumurtayı katı yemek eziyet zaten.yutamıyolar.ben o yüzden bıldırcın yum. veriyorum.iki lokmada gidiyo.ama normal veriyosamda kan damlasını pekmezli suyla içirdiğim için arada onu veriyorum biberonla.yada mamaya karıştırab,ilirsin.inşallah öyle yer.yada yemezsede bıldırcını deneyebilirsin

Benim kızım da 28 ocak doğumlu.İlk dört ay çok kabızlık sorunu yasadı.% gün cıkmadığı oluyordu.Hatta duphalac ,biogaia gibi ilaçlar verdi doktorlar.Sürekli comformil mama kullandık ama pek bir sey değişmedi.Dördüncü aydan sonra ek gıdaya gecince yavas yavas düzeldi.Özellikle milupanın tahıllı ballısını vermeye baslayınca hergün cıkmaya basladı.Şimdi masallah sorunumuz kalmadı.Günde iki kere bile yaptığı oluyor.
evet bize de duphalac vermiştiler bağıra çağıra ishal gibi yaptı olmadı.. biogaia yı da verdiler.. conformil ve diğer süt alerjisi olan bebekler için olan mamaları da verdi doktorlar..onları seçici oğlum zaten tükürdü.. bi ara semiz otu verdim kabak armut kayısı yiyordu ama diş olayına onları da bırakmıştı şimdi hiç birini sevmiyor kaabağı ben mamanın içine karıştırıyorum mecburen vitamin falan kalmıyor tabi ama en azından yapsın diye..hazır mama yiyor o da yerde günde 2 kez..başka bişii pek yok.. kuru eriğin pekmezli kahvaltısını hazırlarken eriğin kendisini koymaya başladım 2 gündür...gün içinde bayaa gaz yapıyor vızıldıyor ama 2 gündür maaşallah sabah kendi yapıyor içinde bakıyorum erikler..iğrenç biliyorum ama artık kaka uzmanı oldum1!! ne işe yarıyor diye takp ediyorum.. :kedi:
merhaba benim kızım 22 şubat doğumlu mart 13 doğması gerekiyord:kedi:u ama erken geldi benim kızımın kaka olayı çok problemdi yavrum 5 gün yapamadığı oluyordu ek gıdaya başlayınca düzeldi nedeni ise yeşil yapraklı sebzeler ben çorbalarına maydonoz pırasa kereviz brokoli karnıbahar havuç yarım patets koyuyorum bence yeşil yapraklıları arttır ve koyu yapma faydasını göreceksin ve elma çok öenmli ben saat 11 gibi 200 c elma suyu veriyorum

Uyy sen benden de beter çıktın yazdığını anlamak için 3-5 kez okudum cümlelerikaydirigubbakcemile3
Burcu duy bak sana gelsin bu lafımlülülülülülü

Artıkın alışsın bünyesi yaf kabız olcak diye düşünme:sinifsinif:
Bu saydıklarını sürekli eklediysen,eklemen gerekir tabi,alışmış çocuğun sindirim sistemi..Kademeli olarak geçiyoruz ek besine,bu arada da alıştırıyoruz her yediğini yeni şeyi sindirmeyi.Ay sen böyle düşünüyonmu sürekli ne yerse sindiremez falan diye yazık sana kız bilmiyorumkismile

bak buralardan bile bana sarıyor laelaelaelaelae

valla cnm sumay gibi ben de srekli tuvalet derdindeyim sorma 1 gün yapamasa uyuyamıyor bile ınliyor nasıl düşünmesin.. bizim de aynı sorunumuz var karın ağrısı vs.. mamalara bile kabak rende koyuyorum olmadı kuru erik suyuyla pekmezli kahvaltı hazırlıyorum
yada baktım yiyor hemen içine elma rendesini tıkıyorum ki bağırsakları çalışsın yoksa çalışmıyor -5 günde 1 mutlaka fitile ihtiyac duyuyoruz yoksa uyuyamıyor ne yapacağımıben de sasırdım bırakayım 7 gün mü sürer kendi yapsın dedim 4.cü günde inledi durdu yavrum gene fitil yaptık ve kendi kadar tuvalet çıktı içinden düşün ne kadar zor.. inşallah ömür boyu böyle olma zmecbur çalıştırıcıları koyuyorum.. ne yapalım..herkesin bebeği çatır çatır yeyip çatır çatır yapamıyor..:(:sinifsinif:

Duru normal zorlanmadan günde 1 kere kakasını yaptığı halde akşamda 1/2 çay bardağına 2 tane kuru kayısı atıp ıslatıyorum sabahra blendırdan geçirip kahvaltısına katıyorum bazende yarım elmayı küp küp doğrayıp ikisini kaynatıp blendırdan geçiriyorum doğal yollardan önlem alarak iyi yapıyorsun şimdiden tedbirli davranki ilerde vucut kendi kendine yapmayı öğrensin inşallah yani.birde bu keçi sütü aldı başını gidiyor ya oda bağırsakları açıyor canım ama sen dr a sor öyle ver

Yumurta sarısını cıvık veren arkadaşım yasak.iyice pişir geri gidemedimde öyle yazdım kusura bakma.

bende ıspanak veriyorum ama iyice yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletiyorum semizotuda aynı şekilde.

kızlar bugün oğluma kek yaptım.çok güzel oldu.topkek kalıplarına yaptım bi taneye yakın yedi maşallah.benim oğlum bebe bisküvisini sevmiyo pek kahvaltıda denicem birde.hem daha faydalı içinde ne olduğunu biliyosun.tavsiye edrim kızlar.isterseniz tarift verebilirim :))

kızlar bugün oğluma kek yaptım.çok güzel oldu.topkek kalıplarına yaptım bi taneye yakın yedi maşallah.benim oğlum bebe bisküvisini sevmiyo pek kahvaltıda denicem birde.hem daha faydalı içinde ne olduğunu biliyosun.tavsiye edrim kızlar.isterseniz tarift verebilirim :))

aqrkadaşım sen yaz tarifini biz burayıda takip ediyoruz

aqrkadaşım sen yaz tarifini biz burayıda takip ediyoruz

genelde yazdıklarıma cvp alamadığım için önce sorayım dedim.

normal kek gibi yaptım aslında.ne bulduysam kattım :) yumurta sarısı,tahin,tatlandırmak için pekmz,4 badem ve 1cevizi robotta iyice çektim koydum,3kaşığa yakın un,tarçın(kan yapıyo) keçi sütü,birde elma rendeldim.kalıba koyup 15dk kadar pişridim.sonra oğlumla oturup afiyetle yedik:)güzel oldu grçekten.denemenizi tavsiye edrim

keki benim kızımda çok seviyo yoğurtlafalan karıştırıp veriyorum
tşk ederiz tarif için MELTEMcim tahin pekmez koymak gelmemişti aklıma denicem

keki benim kızımda çok seviyo yoğurtlafalan karıştırıp veriyorum
tşk ederiz tarif için MELTEMcim tahin pekmez koymak gelmemişti aklıma denicem[/QUOTE
rica ederim canım şeker yerine pekmez daha iyi oluyo.ben eline veriyorum kendisi yiyo birde.çok tatlı oluyolar:) yemek yemeye alıştırmak için de iyi yöntem.bide keke teeyağı koymutum şimdi aklıma geldi

kızlar bide siz makana veriyo musunuz.ben dün çorbasını yemeyince onu yaptım.tavuk ve havuçlu yaptım çok sevdi.elimle tane tane vedim.

keki bende deniyeyim bi ara eline sağlık kuzunada afiyet olsun meltem.

ben makarna salatası yapınca veriyorum bezelye-havuç-makarna yoğurtla karıştırdığımız içinde maydonozda oluyor ama boğazına takılır diye maydonozu ayırıp veriyorum.yani veriyorum derken dolu dolu değil ama yine 2 yemek kaşığı falan oluyordur toplamı.

keki bende deniyeyim bi ara eline sağlık kuzunada afiyet olsun meltem.

ben makarna salatası yapınca veriyorum bezelye-havuç-makarna yoğurtla karıştırdığımız içinde maydonozda oluyor ama boğazına takılır diye maydonozu ayırıp veriyorum.yani veriyorum derken dolu dolu değil ama yine 2 yemek kaşığı falan oluyordur toplamı.

saol canım.senin kuzunada afiyet olsun.evet canım bende yediğim herşeyden az az veriym.makarnayıda anca iki üç kaşık yiyodur benimki de.

Kızlar ben boyna büyük market dolaşıyorum keçi sütü sabah filan mı bitiyor ne yok ortada.
Bu günlük sütlerin oraya mı bakacaz, yoksa paket sütlerin yanına mı? Bir sürü migros gezdim,
uyuma da baktım bulamadım.

Bir de bebek bisküvisi zararlı demişler kendi yapanlar varmış denemek istiyorum ama
tarif bulamadım. Gerçi benim bebek sabah kahvaltısını sevmiyor heralde içinde devam sütü var diye.

Son düzenleme:
Kızlar ben boyna büyük market dolaşıyorum keçi sütü sabah filan mı bitiyor ne yok ortada.
Bu günlük sütlerin oraya mı bakacaz, yoksa paket sütlerin yanına mı? Bir sürü migros gezdim,

Bir de bebek bisküvisi zararlı demişler kendi yapanlar varmış denemek istiyorum ama
tarif bulamadım. Gerçi benim bebek sabah kahvaltısını sevmiyor heralde içinde devam sütü var diye.

canım keçi sütü kutu sütlerin olduğu yerde satılıyo.zaten diğer paketler gibi olunca göze çarpmıyo.ama sadece büyük marketlerde değil.ben burda küçük bi markettebn alıyorum.birde carfursadan alıyorum.orda bulabilirsin sende.

bebe bisküvisini yapanlar genelde sert oldu diyo.ben denemedim ama kek yaptım.onu sevdi oğlum deneyebilirsin.

büyük markete gerek yok ki yani migros harici mahallelerdeki marketlerde bile var artık.migroslarda vardırda sen bulamadın galiba 1 kg lık pastorize süt kutularında ve KAY sütün var sadece .senin gözünden kaçtı yada benim gibi bakar körsen gördüğünüde görmemişsindir.

Ben bebe bis yapmıştım ama valla tarifini bende internetten aldım ağzına bile sürmedi sert oldu kimisinin içi pişmedi falan.hepsi aynen çöpe cicibebeye devam.

Back
X