2010 Temmuz Anneleri Birlikte Zayıflıyor

Benim de doğum oncesi kılom 52 ; suan 58 kıloyum . Rejım yapmıyorum 6 . aydan ıtıbaren yanı 1o gun sonra yavas yavas hafıf seyler yemege baslıycam ama rejım deil . Cunku hala emzırmeye devam edıcem . Hep bırlıkte zayıflayalım ıste ne guzel . Gunde ıkı ogun yıyorum sabah ve aksam ; arada ufak seyler atıstırıyorum geceleri sureklı cerez yıyorum ( bunu kesebilirim ; )) ) aksam yemeklerı normal yanı ne cok ne az beyaz ekmek yıyorum ( kepeklı yıyebılırım ) . Sut ıcmıyorum bebıse alerjı yapıyor .

Ben doğum öncesi 59 kiloydum 76 ile doğuma gittim eve geldiğimde kilom 69 du..ama eemediği için oğlum veremedim kiloları büyük oğlumda 53 ile hamile kalmıştım 75 ile doğuma gitmiştim oğlum 5 aylıkken 55 kiloya düşmüştüm ama emzirdim 2 sene bu oğlan emmedi yaa delircem ben nasıl zayıflıycam 66 kiloyum en az 6 kilo fazlam var ama ben 10 kilo vermeliyim ben de başlıycam artık spora ve azaltıcam kalori miktarını...

ben 60 la hamile kaldım 85le doguma girdimşu andada 68 kiloyum şu andada15 kilo fazlam var nasıl verecem bilmiyorum . iyi bir formülü olan varmı

ben 60 la hamile kaldım 85le doguma girdimşu andada 68 kiloyum şu andada15 kilo fazlam var nasıl verecem bilmiyorum . iyi bir formülü olan varmı

aslında araştırıyorum ama emzirdiğim için hepimiz emziren anneler olduğumuz için 1 yıldan önce yapamıyorum..

plates yapabilirsin.. Ebruyla...
her gün kalkamıyorum ben... bebekler durmuyooo..
ama gün aşırı 2 günde bir yapabilirsin... göbiş için

* Sık aralıklarla, azar azar beslenin
* Öğün atlamaktan kaçının
* Günde 2,5 – 3 lt su içmeye çalışın
* Aşırı tuz ve tuzlu besinler tüketmekten kaçının
* Düşük enerjili diyetler yapmayın
* Şeker ve şekerli tüm besinlerden (Çay şekeri, bal, reçel, pekmez, çikolata, pasta, hazır meyve suları, meşrubatlar, gazlı içecekler, tatlılar...) uzak durun
* Vücudun ihtiyacı olan şekeri meyvelerden alın. Meyvelerin suyunu sıkmaktansa bütün olarak tüketin
* Margarin, tereyağı gibi katı yağlar yerine bitkisel sıvı yağları tercih edin
* Artan protein ve kalsiyum ihtiyacı yeterli ölçüde yoğurt, süt ve peynir tüketin
* Süt, yoğurt ve peynirde doymuş (kötü) yağlar bulunduğu için yarım yağlı veya yağsız (light) olanlarını tüketin
* Yiyecekleri kızartmak, kavurmak yerine; haşlama, ızgara yapma, buğulama, buharda veya fırında pişirme yöntemlerini kullanarak hazırlayın
* Yağ alımını azaltmak için etle pişen yemeklere yağ koymayın
* Pasta, kek, kurabiye, börek vb hamur işlerinde de bol miktarda yağ, şeker, un, yumurta vb bulunduğu için mümkün olduğunca bu besinleri yemekten kaçının. Canınız çok isterse ikram edilenin yarısını yiyin
* Posalı besinler (kurubaklagiller, tam taneli tahıllar, sebze – meyve) tüketmeye özen gösterin; posalı besinler kan şekerini, kan basıncını (tansiyonu) ve kan kolesterolünü istenilen seviyede tutarlar. Bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önlemeye ve kilo vermeye yardımcı olurlar.
* Yiyeceklerle beraber alınan demirin vücutta kullanılmasını önemli ölçüde engelleyen çay, kahve, kolalı içecek tüketimini ise mümkün olduğu kadar azaltın ve yemeklerden 45 dk önce veya sonra tüketin.
* Uyku saatlerinizi dengelemeye çalışın; düzenli ve kaliteli uyuma alışkanlığına sahip bireylerin metabolizması daha hızlı çalışmaktadır. Geç saatlere kadar oturmak ise besin tüketimini ve fazla enerji alımını artırır.
* Stresten uzak durmaya çalışın: Uzun süreli stres kişilerin kan şekerinde dengesizliklere neden olup, tatlı ve karbonhidrat ağırlıklı besinlere eğilimi artırmaktadır.

Zayıflamaya uyumlu tıbbi beslenme tedavisinde genel ilkeler sıralanacak olursa:

* İnanmak, başarmanın yarısıdır denilir. Kişi, zayıflayanlardan hiçbir eksiğinin bulunmadığını hatta fazlasının olduğunu düşünmeli; bu fazlalıklardan da kurtulmak adına kesin karar vererek zayıflama sürecini başlatmalıdır.
* Günlük uyku süresinin 7 - 8 saat arasında tutulması gerekmektedir. Daha az veya çok uyumak kilo alımını artırıcı etkiler göstermektedir.
* Uyandıktan sonraki ilk 1 saat içinde spor yapılmıyorsa, kahvaltının mutlaka bitirilmesi gerekir.
* Yapılan bilimsel araştırmalar, aynı miktarda enerji alsalar da 3 öğüne göre 6 öğün beslenenlerin daha kolay kilo verdiğini göstermektedir. Öğün sayısının artırılması, mideyi dolu tutarak sonraki öğünde fazla yemeyi engellemektedir. Bu nedenle sık aralıklarla, azar azar beslenilmelidir.
* Aç tavuk düşünde darı ambarı görür denilir. Uzun süren açlıklar sonrasında kan şekeri düşer ve fazla besin alımına davetiye çıkarılır. Bu nedenle diyet ara öğünler ile desteklenmeli, gün içerisinde yaklaşık olarak her 3 saatte bir beslenilmelidir.
* Akşam yemeğini yatmadan ~ 3.5 saat önce sonlandırmak gerekir.
* Yemek süresi uzatılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, tokluk hissi 20. dakikada oluşur. Dolayısıyla her lokmadan sonra çatal - kaşığı tabağa bırakmak, besinlerden keyif ve tat alabilmek adına iyice çiğnemek gerekir.
* İnsülin seviyesinde ani değişikliğe yol açarak tekrar tatlı yeme isteği uyandıracağı için rafine şekerden olabildiğince uzak durulmalıdır. Şekerin fazlasının vücutta yağa dönüştüğü unutmamalıdır. Kan şekeri üzerinde olumsuz etkilerinin olmaması ve enerji içermemeleri nedeniyle, rafine şeker yerine yapay tatlandırıcılar güvenle kullanılabilir.
* Enerjisi yüksek, besin değeri düşük kaymak, krema, mayonez, cips, sos, kuruyemiş gibi yağlı besinlerden mümkün olabildiğince uzak durulmalıdır.
* Yiyecekleri kızartmak yerine haşlama, ızgara yapma, buğulama, buharda veya fırında pişirme yöntemlerini kullanarak hazırlamak çok daha sağlıklı olacaktır.
* Biri de bir, bini de bir diyerek hamur işlerinden olabildiğince az miktarlarda yenilmelidir.
* Düzenli yapılan egzersiz diyetin etkinliğini artırdığı gibi, koruma programında da başarıyı destekler. Fiziksel aktivitenin artırılması metabolizma hızını artırıcı etkiler göstermektedir.
* Kurubaklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, kuru barbunya), kepekli tahıllar (esmer ekmek, bulgur pilavı, kepekli pirinç / makarna / erişte / un), yulaf, sebze ve meyveler içerdikleri lifler sayesinde midede hacim sağlayarak uzun süre tok tutar ve diyete uyumu artırırlar. Ayrıca kan şekeri, kolesterol ve tansiyonu istenilen seviyelerde tutmaya yardımcı olmaktadır. Dışkılama sayısını ve miktarını artırarak kabızlığı önlemeye yardımcı olur, kalın bağırsak kanserinden koruyucu etkiler içerir. Lif alımını artırmak adına soyulmadan yenilebilen sebze ve meyveleri kabukları ile birlikte tüketmekte yarar vardır.
* Posalı besinlerin bahsedilen etkilerini gerçekleştirebilmesi için, gün içerisinde bayanların 10, erkeklerin 14 bardak (yaklaşık olarak saat başı bir bardak) su içmesi gerekir.

Sonuç olarak; zayıflama programı kişiye özel, bireyin benimseyip, yaşam tarzı haline getirerek uygulayabileceği, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırabilecek özellikte olmalıdır. Ayrıca obezitenin tedavisinde tek başına diyet tedavisi yeterli olmamakta, beraberinde egzersiz programı ve davranış değişikliği tedavisi de gerekmektedir. Bu bağlamda kısa mesafelerde taşıt kullanılmaması, alışverişe tok karına çıkılması, her lokmadan sonra çatal ve kaşığın tabağa bırakılması, tabağa fazla yemek alınmaması gibi davranış değişiklikleri hayata geçirilmelidir.

sağol canım....
hala yanlış bildiğim şeyler varmış...
sayende öğrendim...

Dilara Koak - MEZURA - Emzirme Dnemi

arkadaşlar bu linkte de güzel bilgiler var okumuşsunuzdur belki daha önce
benim hamilelik öncesi kiloma gelmeye 3 kilom var ama daha önceden kilo aldığım için hedefin 10 kilo vermek
inşallah yaz olmadan veririz kiloları
ben yürüyüş yapcam inş.
faydasını görürüm umarım

Doğum öncesi kiloma 1 kilo var..Ama doğum öncesi kilom da zaten hormon ilaçları yüzünden kilo almış halimdi....

benimde dogum oncesi kiloma donmem icin 10 kilo vermem lazim (
gerci 60 kilo olmudum ama 60in altina inmek beni rahatlaca biliyorum 57 falan olsam simdilik yeter...

benimde dogum oncesi kiloma donmem icin 10 kilo vermem lazim (
gerci 60 kilo olmudum ama 60in altina inmek beni rahatlaca biliyorum 57 falan olsam simdilik yeter...

ben 62 ye razıyım...
evlendiğimde 52 iydimmmmm

canım tombiş falan değilsin bence.dar giymişsin göbek falan o yüzden fazla çıkmış.yaza kadar fıstık gibi olursunnn myline sana canım bu yazı

slm kızlar bende 20 tmz annesiyim.62 kilo hamile kaldım 84 doğuma girdim şimdi 71 kiloyum...vermem gereken 12 kilo var.4 ay zorla emdi.artık emmiyo.nasıl idicek bu kilolar.zaten veremezsem kesin kararlıyım liposaksın yaptırıcam kocaman bi göbüşle dolaşmak istemiyorum..

aynı gün doğurmuşuz....
ben 69 oldum bu arada....
7 kiloyu da inşallah tez vakitte YaRabbim....veririm.....

56 kilo olmuşum.göbekte azaldı baya...üzerinede sinirstres+iş+ev+bebek
kaça bölünsem acaba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…