2010 Temmuz Anneleri : )

Ya bende öyle düşünüyordum ama akşam öyle deyince kafama takıldı...

ya kızlar takip ettiğim kadarıyla sızler balık yıyorsunuz benım bı ark ta hamişte ona dr u demıskı seller falan oldu ya belıklarda cıva oranı cok yuksekmıs o yuzden ılk 3 ay yeme demıs sonra ben ka-endı dr ma soledım o da ewet dogru o zamn 3 aydan sonra ye dedı ama ılk 3 ayda cok onemlı yaa

Bu kitabı doktorum bana, ilk randevumda yazdı verdi mutlaka al oku diye..Alamadım henüz alıcam ben de..Geçen kontrole gittiğimde aldın mı okuyor musun dedi hayır demiştim:=:)

kızlar bu kıtaptan bende de war.benım mıde bulantım yok cok sukur de ıannaılmaz sekılde iştahsızlık war bende dr a dedım kı ben beslenemıyom heralde bebek buyuyemıcek dedım merak etme bebkler 3 aydan sonra annenın yıyeceklerınden beslenır dedı zaten bebek yedırmıyor sana dedı kendını korumak amaclıymıs

balıkta civa olayıyıla ilgili bir yrde okumuştum evet hamilelikte çok yenmesini önermiyorlar. büyük balıklarda civa oranı yüksek olduğu için küçük balıklardan yiyin yiyecekseniz deniyor. birde yanlış hatırlamıyorsam ton balığında civa olmadığını rahatlıkla yenebileceğini yazmışlardı.

ılk 6 hafta çok güzeldi. Ohhh ne güzel birşeyimiz yok felan diyorduk ama işte olan bu zamandan sonra oldu bir başladı pir başladı bulantılar, baş dönmeleri, uyku hali, baş ağrısı, iştahsızlık, halsizlik v.s
Özellikle de şu son günlerde etkisini giderek arttırdı.

Ben de sizlerle aynı endişeye kapılıyorum. Beslenemiyorum. Hiç bişe yiyemiyorum doğru düzgün...

Yarın kontrolüm var. Ben de doktorumla görüşücem...

bana da doktorum ton balığını kesinlikle yeme dedi.ton balığı açık deniz balıgıymış.ve acık denizlerde civa oranı daha yuksekmiş.o yuzden ton balığını tamamen ilk 3 ay kesiyoruz dedi.
ayyy vallaha bu doktorları aslında dinlememek en güzeli aslında.teknoloji ve bilim gelistikce insan daha pimpirik oluyo.eskiden boyle seyler mi vardı yaa.masallah herkes turp gibi dogmuş.hele annelerimiz babalarımız cogumuzun 4-5 kardeş.o zamanki şartlarda o imkanlarda nerden bulupta yiyosun haftada 2-3 kez balığı o kadar kalabalık aileye.
amannn iştahı olan bence yesin işte besin degeri yuksek olan ne varsa...pasta börekten uzak dur deseler anlıycam..ton balığından uzak dur deyince sinir oluyorum doktora..ki ton balığını da sevmem aslında...
amma uzun yazmışım:)

Anlaşılan o ki; balık konusunda da doktorların bir dediği diğerini tutmuyor..

Boşverin zaten yesek yesek haftada 1 ya da 10 günde 1 yeriz en fazla..

Ona bakarsanız yediğiniz elma da tamamen doğal mı sanki:)

Çiğ salam sosis sucuk yemeyin mesela. Eti iyi pişmiş yeyin...

Ben çiğ köfte hastasıyım ama çiğ et olduğu için etsiz yedim geçen hafta biraz:)

ilk aylarda beslenme konusu çok aşırı etkili değil bebek üzerinde yani ben öyle biliyorum .. zaten o her halükarda ihtiyacı olanı alıyo .. işte halsiz düşen dişleri filan giden biz oluruz ileriki aylarda .. kendimiz için sağlıklı beslenmemiz gerekiyo daha çok .. yağlı tuzlu ve şekerli besinler önerilmiyor.. bi de açık deniz balıkları da önerilmiyo benim bildiğim .. çiğ et salam sosis v.s çiğ yumurta yasak .. işte ne bilim iyi yıkanmış meyve sebze süt türü iyi pişmiş et türü yemek gerekiyor..

Çiğ eti ellemek bile yasak ben böyle duymuştum çünkü diyelim elinizde bi kesik ve çizik var ordanda bulaşabilirmiş ve sebze,meyve yıkadıktan sonra ellerimizi tekrar iyice yıkamamız gerekiyormuş

kızlar ewt ilk aylar beskenme cok önemli degil yani zararlı yemeyelim de hatta kilo bile kaybeden oluyo süt ceviz somon(omega deposu)dereotu (kalsiyum oranı sütten fazla)gün içinde azda olsa tüketmeye calıssak kafi....gecen sene bu zamanda hamileydim ya bilgim geniştir :)

Herkese güzel haftasonları diliyorumm...
Ben çıkıyorum kızlar...
P.tesi görüşmek üzeree...
Kendinize ve bebişlere iyi bakınn..

Arkadaşlar merhaba,ben balık yemiyorum ama günde 2 kez balık yağı alıyorum..marincap...

slm güzel anne adayları.. umarım sağlıklı bir gün geçiriyorsunuzdur...
bugün genel test sonuçlarım çıktı.. bütün değerlerim normal ama %mon değeri 10.8çıkmış...normali 4.0 ile 10.0 aralığı biraz yüksek sanırım... ne anlama geldiğini internetten bulamadım.. bilgisi olan var mı acaba bu konuda?(daha dr göstermedim sonucu randevum pzt.. 2 gün pimpiriklenirim şimdi biri beni rahatlatsı lütfen)

slm öncelıkle.bılgım yok canım.

selam canım eğer bahsettiğin mo ise o hemogram sonucundan herhangi bir değer ,genel olarak hepsinin değerlendirmesine bakılır..sende normal demişsin zaten çok az bir farkla geçmiş sınırı inan önemli değil için rahat olsun..

arkadaşlar bi türlü bebeğimintakvimini profilime ekliyemiyorum. nereye yapıştırıcam biliyomusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…