• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

kızlar merhaba.salı günü minik oglumuz kerem dünyaya geldi.suyum azaldıgı ıcın suni sancı verıcektı ama ben korktum ve sezeryan oldum.cok güzel bır duygu herkese nasıp etsın rabbım.epidural oldumsütüm hala yok.

canım gözün aydın..Allah analı babalı büyütsün..:lepi:

kızlar merhaba.salı günü minik oglumuz kerem dünyaya geldi.suyum azaldıgı ıcın suni sancı verıcektı ama ben korktum ve sezeryan oldum.cok güzel bır duygu herkese nasıp etsın rabbım.epidural oldumsütüm hala yok.

oyyyyyyyy bir bebeğimiz daha olduuuuuu kaydirigubbakcemile2 maşallahhhh canımmmm allahım yavruna uzun ve sağlıklı bir ömür versinnn :))

canım Allah bağışlasın,gözün aydın

bugün doğum haberleri bayağı yoğun hihoyyyt

canım Allah yardımcın olsun inşallah bebişinde ayın sonunu bekler hayırlısıyla zamanında alırsın bebeğini kucağına sıra bize gelir.
cnm saol inşallah bekler dualarınızı esirgemeyin lütfen
offfffffff doktor güya bana iş yapmak ayakta dolanmak yasak dedi bende ütü yapıyorum şimdi boshayallersmile
cnm çok yorma kendini oturdugun yerde yapabildigin kadarını yap doktor yasak dedikçe biz azıtıyoruz canımızın kıymetini ne zaman anlıcaz :gitme:
cnm tebrik ederim senı rabbım ogluna ve sana saglık versin inşallah benıme suyumda azalma gördü doktor galiba sıra ben de kaydirigubbakcemile3
buaradaa aşkı memnu izleyenler okumak isterseniz
akşamki senaryo varr topikte kopyaladımkaydirigubbakcemile3

alkisalkisalkis

herkese selaaam

günlerdir işler yoğun aslında içerde görünüyorum ama arada girip geçmişi okudum
doğum yapan arkadaşlar olmuş katrem kelebek papatya. tebrik ederim kızlar Allah sağlık sıhhat versin kuzucuklarınıza...
bilmediklerim varsa kusura bakmayın kızlar :CüvCüv:

dogumdan sonra ates basıyor sakın boynunuzu falan üsütmeyın ben yanıyorum dıye gezerken bısy almadım sımdı tutuldu ıyıce.sal götürün yada havlu sarın.

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

maşallah canım oğluna
Allah analı babalı büyükmet nasip etsin sağlıcakla
inşallah en kısa zamanda sütün de gelir opuyorumnanaktan

Back
X