canım yeni bir şey tattırırken midesinin boş olmasına dikkat et yoksa çıkarıyorlar..bende yaşadım korkulacak bişey yok hatta alıştım diyebilirim :))canım yogurdu verınce kustu. kabul etmedi sanırım mıdesi
keçi sütünü bazan ya direk biberonla veriyorum içine pekmez ilave ederek ya da şu günlerde içine bir kaç cicibebe bisküvi ilave ederek..hafif ısıtıyorum,değilse bisküviler erimiyor... daha sebze çorbası vermedim..inşallah vericem onu da..bazan elma,armut cam rendede rendeleyip kaşıkla veriyorum..bir kaç kez de kavanoz maması verdim..meyve püreli olanlardan..tam düzen bizde de oluşmadı malesef daha...2 saatte 1 de oluyor 5 saatte 1 de...acıkma düzenleri değişiyor...
en başta bir kaşıkla başlanıyor canım..severse hergün miktarı artır ..hatta yiyorsa bence devam et :))ama anne sütün yeterliyse bence hiç gerek yokslm kızlar
ben dün oğluma 1 kaşık elma suyu verdim
siz nekadar veriyorsunuz meyve suyu yada püreyi
selam kızlar.
bugün başka bir doktora götürdüm kızımı. şu kakasında kana benzer şeyler için.
o da aynı şeyi söyledi. totosunda çatlak olabilirmiş. çünkü tahlilde birşey çıkmıyor.
bu arada daha aylık kontrolümüze 10 gün var ama boyumuzu kilomuzu öğrendik:)) 6250gr ve 61cm olmuş kurbağam... gayet normal dedi. napıyorsanız yapmaya devam edin dedi
bu doktorunda görüşünü aldım. bebeğin kilo alımı yerindeyse 6. aya kadar sadece anne sütü. bakalım bu ay kendi doktorumuz ek gıda önerecek mi?
en başta bir kaşıkla başlanıyor canım..severse hergün miktarı artır ..hatta yiyorsa bence devam et :))ama anne sütün yeterliyse bence hiç gerek yok
maşallah kuzuna canımkıyafetlerini soyup tartıyor değil mi doktorunuz..
geçen anasağlıkta kıyafetleriyle tarttılar kızımı marul gibiydi :)) 600 gr fazla çıktı
canım yeni bir şey tattırırken midesinin boş olmasına dikkat et yoksa çıkarıyorlar..bende yaşadım korkulacak bişey yok hatta alıştım diyebilirim :))
ben 3 saatte bir yediriyorum..bazen(nadir de olsa)iştahli yiyor bazen de hiçç yemek istemiyor..
sen nasıl anlıyosun acıktıklarını ben bitürlü çözemedim şu afacanın dilini yahu :))
canım bende snein gibi yapıyordum.kızım geçen ay hiç kilo almadı.banada mama verme dediler ama verdim ben.çoçuk sürekli aç kalmış benim
ağladıklarında parmağımı çok iştahla emip parmağımı geri çektiğimde tekrar ağlıyorlarsa acıktılar diyorum :))
canım naber?
o taytlardan aldım bugün, sen aldın mı ? aklıma geldin :) umarım güzeldir umduğum gibi..
herkese günaydınn
selam arkadaşlar..
Rabbim bana yardım etsin arkadaşlar bu kız bugun yine beni mahvetti. sabah yıne kötü başladık emmemek için elinden gelenı yaptı ben memeyı vermeye çalıştıkca agladı durdu. o kazandı tabiki sonunda o decere agladıgını görünce pes ettim sagdım sütümü biberon tutmayı bılmedıgı için kaşıkla içirdim. ögle yıne emzireyım dedım acıkmıştır yok yıne aynı ne yapıcam ben ya. almıyor. hiç yogurt vermemiştim süt emmiyor bi tatlı kaşıgı yogurt versem dedım . verdim bıraz 1 dakıka geçmedi kızardı bozardı mıdesınde ne varsa hepsini fırşkırrtı burnundan bıle geldi.üstü başı mahvoldu . tabi benımde öyle. ikimizde üzerimizi degiştirdık. yine cokkkkkkkkkkkkkkkkk bunaldımmm.
aç veeeeeeee mutlu yatıyor anakucagında şimdi. nasıl bı çocuk mu anlamadım gıttı. dogdu dogalı hıç sevemedı bu cocuk memeyı.((((((((((((((((((((((
parmagını emiyor
selam kızlar.
bugün başka bir doktora götürdüm kızımı. şu kakasında kana benzer şeyler için.
o da aynı şeyi söyledi. totosunda çatlak olabilirmiş. çünkü tahlilde birşey çıkmıyor.
bu arada daha aylık kontrolümüze 10 gün var ama boyumuzu kilomuzu öğrendik:)) 6250gr ve 61cm olmuş kurbağam... gayet normal dedi. napıyorsanız yapmaya devam edin dedi
bu doktorunda görüşünü aldım. bebeğin kilo alımı yerindeyse 6. aya kadar sadece anne sütü. bakalım bu ay kendi doktorumuz ek gıda önerecek mi?
Kızlar benim oğlana salıncak aldım büyük ölçüde rahatlattı beni mışıl mışıl uyuyor
canim sanki kuzeyi anlattin bana
velet aciktigini da mi anlamiyor nedir almiyor memeyi biberonu bizimkide almiyor
sana tavsiyem bebegini kucaginda uyut tam dalarken ver memeyi o zaman aliyor ben bir aydan fazladir boyle yapiyorum baskada cozum bulamadim dogrusu
eger sen baska cozum bulursana banada soyle lutfen
Bebek gelişiminde yürüteç, örümcek kullanılmalı mı?
Bebeklerin yürümeye geçmesi yardımcı olması için kulllanılan yürüteçlerin uzmanlar tarafından önerilmediğini biliyor muydunuz? yürüteçler ve halk arasına örümcek diye de adlandılan aletler, orantısız adale gelişimine ve ev kazalarına bağlı yaralanmalara neden olduğu belirtildi.Yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyleyen Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, “çocukların parmak üzerinde yükselmesiyle bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratırken, ön taraftaki adaleler zayıf kalıyor. ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor” dedi.Yürüteç kullanımının aile bireylerine kolaylık sağladığı için tercih edildiğini belirten Doğan, “Ev içindeki bireylerin rahat etme isteği, yürütecin bebeğe eğlenceli gelmesi, bebeğin sağlıklı gelişiminden daha önemli olamaz” dedi.
Yürütecin, yürümeyi hızlandırdığı yönündeki görüşlerin yanlış olduğunu ifade eden Doğan, yürütecin yanlış yürüme alışkanlıkları kazandırabildiğine dikkati çekti. Doğan, yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
“Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine neden oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.”
Yürüteç kullanımının, bebeğe geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağladığını da dile getiren Doğan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamaların bebeğin kaslarını güçlendirdiğini söyledi.
“ANNE YARDIMIYLA YÜRÜMESİ İLETİŞİMİ KUVVETLENDİRİR”
Yürüteç kullanımı yerine anne-babanın bebeklerinin ellerinden tutarak adım atmasına yardımcı olmalarının, duygusal iletişimi kuvvetlendireceğini ifade eden Doğan, “En doğru olanı, doğal seyrine bırakmaktır. Bunun dışında anne-baba tarafından yürütülmeye çalışılmalıdır” dedi.
Doğan, özellikle erken dönemde yürüteç kullanılmasının, hazır olmayan eklemlere yük bindireceğini belirterek, bebeğin, dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebildiğini kaydetti.
Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri uyarısında bulunan Doğan, yürümenin 9-10. aydan itibaren başladığını, sağlıklı bir bebeğin 14. aya kadar yürümesi gerektiğini söyledi.
YÜRÜTEÇ KAZALARINA DİKKAT
Yürütecin, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara neden olabileceği uyarısında bulunan Doğan, kazaların genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde olduğunu söyledi.
Yürüteçle meydana gelen kazaların, aniden ve aile bireylerinin yanındayken olduğunu vurgulayan Doğan, bebeğin, yürüteçle hızlı ve kontrolsüz hareket edebildiği, eşyalara uzanabildiği için tehlikeye açık olduğunu kaydetti.
Bebeğin yürümeye başladığında ortopedik ayakkabı giymesinin de şart olmadığını belirten Doğan, “Ortopedik ayakkabı, ortopedik özürlüler içindir. Normal bir çocuğun buna ihtiyacı yoktur” dedi. Doğan, tabanda çökme, içe basma gibi problemlerin ayakkabıdan kaynaklanmadığını ifade ederek, bebeğin evin içinde ayakkabısız yalın ayak yürümesinin daha sağlıklı olduğunu söyledi.
kafam karıştı......
sağlık ocaklarında kıyafetle tartıyorlar.evde tamemen soyup öyle tartıyorum ya da en fazla yeni altlarını almışsam alt bezleri ile tartıyorum ..çınar 6,900 gr, Almina 6,700 gr civarı..ama uzun zamandır bu kilodalar..sanki kilo alımları durdu..boyları uzamaya başladı sanırım..çınar 64,5, almina 64 cm oldular..
canim bisey cikmamasina sevindim
bizimkindede var kan bizede doktor bisey yok tahlil temiz cikti demisti
bir doktorda sut ve sut urunlerine alerjisi olabilir demisti
bakalim bayramdan sonra alerji dktoruna goturecegim
ayyyy bu topikteki bebeklerin tum kotu ozelliklerinin toplami neredeyse kuzeyde var
babasi gibi huysuz bu cocuk
ağladıklarında parmağımı çok iştahla emip parmağımı geri çektiğimde tekrar ağlıyorlarsa acıktılar diyorum :))
yok canım üzülme benim kızın eline su dökemez kimse yeme konusunda :))
az önce alminanın dediğini yaptım,elimi yıkadım geldim ağzına verdim
eçekkk elimi çok çok emdi biberon verdim ağzında geveliyo..
yok benim kızı melekler doyuruyorD
benimde kafam karıştı, benim bildiğim ortopedik ayakkabı alın derler, ayakları rahat ve kaliteli ayakkabıda olsun ki bir sorun çıkmasın diye duyarım hep.. yürüteç ve yürümede bu dediğim.
yalın ayak evde dolaşsın ı bende duymuştum.. hangisi doğru acaba :)
bi de 4.ay aşımızı yarın olacağız. banyo olayı bundada geçerli mi? 3 gün banyo yasak mı?
verem aşımız kabarmadı onu soracağım yarın..
Iyılık cnm senden naber ? Aldın mı cok merak ettım geldıkten sonra gıydırıp cekersın bende bakayım netten aldın dıy mı cunku yerlerı baya uzaktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?