görsel olarak çok çabuk algılıyorum..kendimi bildim bileli böyleyim..bence sanatsal alanda yetenekleri olan ya da sanatın herhangi bir dalıyla uğraşanlar kusurları farketmeye ve mükemmelliyetçiliğe yatkın oluyolar.
görmeye ve güzele odaklı oldukları için...
maşallah ozana, bu topiğin abisi o.
sonra da alminayla çınar geliyo tabi
görsel olarak çok çabuk algılıyorum..kendimi bildim bileli böyleyim..
amma çok incelemişsin nasıl aklında kaldı diyorlar..oysa öyle saatlerce incelemem..
hepimizin farklı özellikleri var işte....
hem ikiziz ,hem ayın 2 sinde doğduk hem de topiğin 2. siyiz öyle mi oluyor :))
canım bende öyle düşünüyordum dr söyledi bizde aldık zaten araştırdım yürütecler 6aydan sonra kullanıyrormuş.evet bizim oglan baya erkenci davranıb31+4günlük dogmuşdu.
saol canım.allah hepsini korusun
neyse kızlar sizlere doyum olmuyor ben ara sıra ugrarım.vallah oğlumda fırsat bulamıyorum.adetimde iyice düzesizleşdi.iyice bunaldım.dr gittim kist cıktı rahimde,guatır falan iyice moralim sıfır oldu.şimdi tadavi alıyorum.adetde olmadım daha da canım sıkıldı.evde bi sürü iş var.bide üstelik eşimin ailesiye uğraşıyorum.
maşallh canım yavrularına.benim sabit bi dr var canım.docentmiş.evet biliyo erken dogdugunda.bende şaşırmışdım ama dr dedim benden daha iyi biliyor herhalde düşündümAllah Allah çok şaşırdım..Genelde belli bir aydan önce önermez dr lar diye biliyorum...erken doğum olduğunu biliyor mu dr unuz ?
32+4 de doğdu benimkiler de...
oyacım erken doğum yaptırdıkları yetmedi hala senle mi uğraşıyolar?
kusura bakma eşinin ailesi ama onlara dangalak demek istiyorum
utanmazlar
ben de tabiri caizse gözüm başka yerimde gezerim
ne vardı ne yoktu hiç hatırlamam ya da en gereksiz ve belirleici olmayan ayrıntıları hatırlarım...
ama duyduğumu ve okuduğumu asla unutmam.
oyacım erken doğum yaptırdıkları yetmedi hala senle mi uğraşıyolar?
kusura bakma eşinin ailesi ama onlara dangalak demek istiyorum
utanmazlar
oyacım kaç kilo şu an oğlun ? yani en büyük seninki ya o bakımdan sordum
evde bir sürü iş var ama üşeniyorum yapmaya.
oyacım sen hanımefendiliğini bozmuyosun ama böyle yaptıkça üstüne geliyolar galiba...
illa kavga dövüş seviyesizleşmek gerekmez mesafeni koy.
eşine de sakın şunu yaptı bunu dedi deme.
ben üzülüyorum, kırılıyorum böyle olsun istemiyorum ama oluyo.
daha az görüşelim aramızda çirkin şeyler yaşanmasını istemiyorum de...
çok üzülmüştüm sen erken doğum yapınca onlar yüzünden..
daha ne yapabilirler ki canından oluyodun Allahtan da mı korkmuyolar
Bebek gelişiminde yürüteç, örümcek kullanılmalı mı?
Bebeklerin yürümeye geçmesi yardımcı olması için kulllanılan yürüteçlerin uzmanlar tarafından önerilmediğini biliyor muydunuz? yürüteçler ve halk arasına örümcek diye de adlandılan aletler, orantısız adale gelişimine ve ev kazalarına bağlı yaralanmalara neden olduğu belirtildi.Yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyleyen Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, “çocukların parmak üzerinde yükselmesiyle bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratırken, ön taraftaki adaleler zayıf kalıyor. ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor” dedi.Yürüteç kullanımının aile bireylerine kolaylık sağladığı için tercih edildiğini belirten Doğan, “Ev içindeki bireylerin rahat etme isteği, yürütecin bebeğe eğlenceli gelmesi, bebeğin sağlıklı gelişiminden daha önemli olamaz” dedi.
Yürütecin, yürümeyi hızlandırdığı yönündeki görüşlerin yanlış olduğunu ifade eden Doğan, yürütecin yanlış yürüme alışkanlıkları kazandırabildiğine dikkati çekti. Doğan, yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
“Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine neden oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.”
Yürüteç kullanımının, bebeğe geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağladığını da dile getiren Doğan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamaların bebeğin kaslarını güçlendirdiğini söyledi.
“ANNE YARDIMIYLA YÜRÜMESİ İLETİŞİMİ KUVVETLENDİRİR”
Yürüteç kullanımı yerine anne-babanın bebeklerinin ellerinden tutarak adım atmasına yardımcı olmalarının, duygusal iletişimi kuvvetlendireceğini ifade eden Doğan, “En doğru olanı, doğal seyrine bırakmaktır. Bunun dışında anne-baba tarafından yürütülmeye çalışılmalıdır” dedi.
Doğan, özellikle erken dönemde yürüteç kullanılmasının, hazır olmayan eklemlere yük bindireceğini belirterek, bebeğin, dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebildiğini kaydetti.
Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri uyarısında bulunan Doğan, yürümenin 9-10. aydan itibaren başladığını, sağlıklı bir bebeğin 14. aya kadar yürümesi gerektiğini söyledi.
YÜRÜTEÇ KAZALARINA DİKKAT
Yürütecin, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara neden olabileceği uyarısında bulunan Doğan, kazaların genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde olduğunu söyledi.
Yürüteçle meydana gelen kazaların, aniden ve aile bireylerinin yanındayken olduğunu vurgulayan Doğan, bebeğin, yürüteçle hızlı ve kontrolsüz hareket edebildiği, eşyalara uzanabildiği için tehlikeye açık olduğunu kaydetti.
Bebeğin yürümeye başladığında ortopedik ayakkabı giymesinin de şart olmadığını belirten Doğan, “Ortopedik ayakkabı, ortopedik özürlüler içindir. Normal bir çocuğun buna ihtiyacı yoktur” dedi. Doğan, tabanda çökme, içe basma gibi problemlerin ayakkabıdan kaynaklanmadığını ifade ederek, bebeğin evin içinde ayakkabısız yalın ayak yürümesinin daha sağlıklı olduğunu söyledi.
kafam karıştı......
eeee napıcam ben şimdi?
laylaycım marketlerde kırmızı kapaklı camşişede sek marka günlük süt oluyo onlardan alsana heryerde var.
esmacım sen daha iyi bilirsin de onlar ordan burdan toplayıp satıyolar o sütleri yani günlük tabi taze ama temiz mi pis mi emin olamazsın, kaynatınca da yararlı bakterileri de ölecek.
bence ya günlük pastörize süt al ya da keçi sütü al o da pastörize...
ay daha gaz problemi sürüyo mu erenin..
yavrum ya kıyamam ona...:94:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?