2010 Temmuz Anneleri : )

Ben oglusuma kulotlu corap aldım cok rahat ettım tavsıye ederım . hıc usumuyor artık yumusacık hemde corabı cıksada sorun olmuyor ve rahat hareket edıyor .

bizim oğlanın külotlu çorabı var ama havalar sıcak die daha giydirmedim hiç. zaten kızarıyo bacakları hep allerjisi var doktor giydirmeyin deyip duruyo ya bi de benim oğlanın ayakları çok terliyo yaa incecik çoraplarda bile su gibi oluyo babasına çekti heralde:)

sıcak suyla masaj yap canım sonra sağ pompayla

teşekkür ederiz teyzeleri

böyle pantolan kazak falan giyince büyük adam oluveriyor işte

benımde oldu cnm bı kac gun az emzırdıysen yogunluktan fılan hemen doluyor . hep o gogsunden emzır cnm dus alıp gecmıs olsun ...

ben valla çift pijama giydiriyorum içine biri patikli diğeri normal birde çorap

dışları çıkacaksam eğer külotlu çorap giydiriyorum dar sıkmasın diye

ama bu sabah beşiğine koymuştum ayak ucundada kalın katlanmış battaniyr vardı nasıl yaptıysa onu üzerine almış debelene debelene sırılsıklam olmuş

yastık bile su gibiydi hemen üstünü değiştirdim ama inşallah hasta olmaz

bende ılk dısarda gıydırdım sımdı baktım usudu gıbı yıne gıydırdım yatırdım ben usuyunce bebekte usumus gıbı gelıyor : )) benımkının de ayakları terlıyor babasınında terler zaten : ))

canım masaj yapınca o bölgeye geçiyor benimde sağ göğsümde oluyor bazen

demek duruş pozisyonundan kaynaklıymıs bende dikkat edeyim bundan sonra

ben içine kısa kollu badi giydiriyorum üstüne de normal bisiklet yaka penye ayaksız altüst pijama. ayaklıları sevmiyorum çünkü ayakları zaten terliyo çift kat çorap gibi oluyo.ayaklarına da normal çok kalın olmayan bir çorap. ben de eskiden bi yelek daha giydirirdim mesela doktor kızdı 20 derece oda sıcaklığında tek penye pijamayla durur bu çocuk boğmayın çocuğu dedi sırtında isilik olmuş dedi bir de vücudunda kızarıklıklar olunca ben daha esnek giydirmeye başladım ben ne giyiyorsam onun üstünde de o var. henüz üşütme belirtisi göstermedi gece de penye değil polar battaniye örtüyorum ama emzirmek için kucağıma alırken battaniyesine sarıp alıyorum bir de sabah ilk başta battaniyesine sarıp kucaklıyorum bir süre sonra atıyorum battaniyesini.nerde yaşadığına göre ve evinin ısısına göre değişir ama bizim ev sıcak oluyo biz kısa kolluyla ya da tek uzun kollu penyeyle duruyoruz mesela

baharcım,maşallah oğluşuna ben de öyle giydirdim bayramda :)
bu arada yaşından büyük göstermek dediniz de ,aklıma gelmişken söyleyeyim..bayramın son günü kardeşime de uğradık..1 senedir görüşememiştik..o da 2 . ye hamile şu an..Oğlu Arda 3 yaşında henüz..1 sene içinde o kadar büyümüş ki..sanki 3 yaşında değil de ilkokul 3 . sınıf öğrencisi gibi olmuş..Gözüme fazla uzun göründü...
ben de öbür tarafa foto ekleyeyim :)

bizim bugün kontrolümüz vardı aşılarımızı olduk, kızım 4 ay 1 haftalığız kilomuz 7450 boyumuz 65 cm ..

ek gıdaya başlatmadı, ek gıdaya geç başlayan bebekler iştahsız oluyorlarmış doğru mu diye sordum, onu da sizlerden öğrenmiştim.. benim şahsi fikrim doğru dedi... o zaman dedim ben başlayacağım :) 3 hafta sonra başla o zaman meyve suyu ve püresi dedi.

Son düzenleme:

ben de sordum aynı şeyi sizin oğlunuz ağzına soktuğum spatulayı yiyo dedi ama biz yemek yerken ağzımıza bakıyo çok yaa ve ağzına kaşığı götürür gibi yapsak hemen ağzını açıyo insanın bişiler yediriveresi geliyo ilk 6 ay vermeyin dedi bize de ben vermek istiyodum

bizimki de kesinlikle vermiyor kilo alımı gayet iyi neden vermek istiyorsun dedi..ilk 6 ay sadece anne sütü alması lazım dedi..bak dedi rota virus aşısını nasıl alıyor bu ek gıdaları da alır dedi..ama ben ısrar ettim, iştahsızlık oluyormuş ben de gördüm bir arkadaşımda çünkü..o da evet oluyor dedi..o zaman 3 hafta bekle dedi..çünkü 6. aydan önce işe başlamadan ben başlatmak istiyorum dedim..ısrarcı davranınca kabul etti.

Son düzenleme:

ben de 5. ayda işe başlıycam işe başlamadan ek gıdalara başlayalım dedim enazından 5. ayda başlayalım dedim iştahsız oluyomuş dedim yok bişi olmaz merak etmeyin dedi sabredin 7-8. ayda ızgara köfte yedirirsiniz dedi.zaten allerjisi var çocuğun anne sütü hakkını kesmeyin vermeyin lütfen hiçbişi dedi. bizim doktor inatçı.

bende vermek ıstıyorum hatta gozum hep mama kasıklarında rendelerde mama onluklerınde ama ek gıdaya baslayınca daha az emer dıye basslamıycam

sürekli söylersen kabul eder bence, bu bizim doktora benim kaçıncı soruşum..ilkten doymuyor bu diye başladım öyle sanmıştım birara çünkü sonra altından girip üstünden çıktım..

iştahsız olmasını istemem çünkü ...

ama yine de temkinli olmak lazım bu sefer de anne sütünü bırakmaz umarım..çok az vericem ben tadımlık gibi.

canım bebeğin neye alerjisi vardı senin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…