mamadan nasıl mayalanıyor yaa?evet öyle gibi anlaşılıyo önce ama vermeye başlayınca görüyoruz az olduğunu
çünkü benim oğlum karnını doyurcak kadar yemiyo henüz
tadıyo sadece
geçende yoğurt tattırdım hiç sevmedi
4 gün bir gıda ver sonra yenisine geç dedi benim doktor
yoğurdu inek sütünden mayalama mamadan mayala dedi
ben de keçi sütünden mayalasam? dedim,tamam dedi
ayyy ne çok dedi dedim:)
evet öyle gibi anlaşılıyo önce ama vermeye başlayınca görüyoruz az olduğunu
çünkü benim oğlum karnını doyurcak kadar yemiyo henüz
tadıyo sadece
geçende yoğurt tattırdım hiç sevmedi
4 gün bir gıda ver sonra yenisine geç dedi benim doktor
yoğurdu inek sütünden mayalama mamadan mayala dedi
ben de keçi sütünden mayalasam? dedim,tamam dedi
ayyy ne çok dedi dedim:)
geçmiş olsun canım bizim 2009 annelerindede vardı bir bebeğimiz süte karşı alerjisi vardı ,sonradan çıktı ortaya anne hiç bir şekilde içinde süt ve süt ürünleri bulunan şeyler yiyemiyordu ,kek,dondurma v.b. hiç bir şey yiyemiyordu çocuk hemen rahatsızlanıyordu...1 yaşında sona erdi çok şükür..aklında bulunsun istedim.eğer sorun sütle alakalı olursa onunula irtibata geçebilirsin şeker..canım neye bilmiyorum sürekli kabarıyor bütün vücudu bacakları karnı sortı yüzü sürekli kaşınıyor. bize önce nemlendirici sürün dedi olmadı zaditen die bir damla verdi biz onu 4 gün kullandık 10 gün kullanın demişti ama sürekli uyuttu çocuğu benim sinirlerim bozuldu kızarıklığı da geçince kestim damlayı kafama göre 1 hafta sonra felaket şekilde tekrar kabardı çocuk kaşıntıdan her yerini yara yapmıştı uyuyamıyodu sabaha kadar kaşıyoduk yüzünü kafasını neyse tekrar götürdüm zaditen damlayı tekrar başlattı ve kortizonlu krem verdi neye allerjisinin olduğu bulunamıyomuş anne sütünden kaynaklanıyomuş şimdi kullanıyoruz damlayı fakat 8. gün bugün yine kızardı ama hafif oldu bu sefer 15 gün kullanın dedi ama damla bittikten sonra yine takrar ederse napıcaz bilmiyorum ek gıdalara geçerken dikkat etçez dedi o yüzden kafama göre vermiyim bişe diyorum
halkısın canım ezbere iş yapmamak lalzım
alerji nedenini bulamıyorlarmıymış ki
kuzeyinde galiba besin alerjisi var kakası hep mukuslu ve arada kanlı oluyor arada deride ufak kabartılar oluyor pazartesi günü kendi doktoruna kontrole götüreceğim birde devlet hastanesinde ki doktoru çok övdüler ona gideceğim
test yaptıracağım nedenini bulmama lazım ek gıdaya net geçiş yaptıgımızda sıkıntı yaşarız yoksa
kilo alıyo 3 haftada 600 gr almış doktor hani yetmiyodu sütün dedii.kan tahlili yapıldı kan değerlerini çok beğendi demir ilacı wermediğim ender bebeklerden biri dedi.ama sağıp depolycak kadar diil artık sütüm dediğim gibi deepfrezee dekileri de tükkettik bide aç kalırsa bebeğim doymazsa naparım düşüncesiyle biraz rahatlarım die ek gıdaya başlamak istedim. liste werdi dotorumuz anlattı neler yapıcağımızı bugün yarım elma suyuyla başladık 10cc ni içti.yatmadan öncede kay keçi sütüyle mayaladığım yoğurtan 10 kaşık kadar yedi :) tabi emzirmeye dwm.
sebep ne peki ,yani doktor mu dedi,neye göre dedi,sen kendin mi başladın?? merak ettim kaynanalık yapmıyorum :)))herkese slm..
ben ek gıdalara başladımm artık..
yaklaşık 15 gün falan oldu..
1 öğün pirinç unu 1 öğün kawonozdaki meywe pürelerinin yarısı..
yatmadan öncede bisküvii tabi yedirmeden öncede emziriyorumm sürekli..
sorun yoksa problem yo kdemektir,doktoruna bunu bir süre söyleme bence :))) fırça yersin ,ölçüleri çok kaşırma canım organları yorarsın,miğde ,böbrek ,karaciğer ,bağırsaklar yorulursa sorun çıkar mazallah..yemesi güzel maşallah...maların hpsini dene bebelac,aptamil,sütün gelmesi için de kendi yemeğinede dikkat edersin olur biter :)ben kendim başladım sütüm yetersiz mama da içmiyo ama maşallah ek gıdaları güzel yiyo çokda memnunum
Huricim verdiğin bilgiler cok faydalı bızım topik ek gıda konusunda bıraz hızlı cıktı : )) Seninle aynı fikirdeyim kendi sütüm den ara ara şüphe etsem de emzirmeye devam ...
Ee okuyunca da bırbırımızden etkılenıyoruz haliyle .. Artık herkesin kendi tercihi gönül isterki herkesin bol sütü olsun ya da işe geç başlasın bebişleri bol kilo alsın ama herkesin imkanları aynı değil elbetteki.
sorun yoksa problem yo kdemektir,doktoruna bunu bir süre söyleme bence :))) fırça yersin ,ölçüleri çok kaşırma canım organları yorarsın,miğde ,böbrek ,karaciğer ,bağırsaklar yorulursa sorun çıkar mazallah..yemesi güzel maşallah...maların hpsini dene bebelac,aptamil,sütün gelmesi için de kendi yemeğinede dikkat edersin olur biter :)
Huricim verdiğin bilgiler cok faydalı bızım topik ek gıda konusunda bıraz hızlı cıktı : )) Seninle aynı fikirdeyim kendi sütüm den ara ara şüphe etsem de emzirmeye devam ...
Ee okuyunca da bırbırımızden etkılenıyoruz haliyle .. Artık herkesin kendi tercihi gönül isterki herkesin bol sütü olsun ya da işe geç başlasın bebişleri bol kilo alsın ama herkesin imkanları aynı değil elbetteki.
evet bende o sebepten çok fazla birşey diyemiyorum ama benim asıl sorunum ,yani anlatmak istediğim niye emzirmiyorsunuz değil,ek besine geçerken dikkat edelim çocuğa iyilik yapıyoruz diye kötülük etmeyelim ,ölçüler çok önemli yoksa hiç emziremeyen annelerde var ,yada 3 yaşına kadar emzirenlerde var o anneye çocuğa göre değişir onu yargılayamayız tabi ki,ama çok dikkat gereken bir konu keçi sütünden 2 yudum aldım tüm gün midem bulandı yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?