2010 Temmuz Anneleri : )

ben 15 günde bir falan annemlere gidiyorum ne kadar değişmiş diyorlar

bebekler ve çocuklar için bir gün bile farkettiriyor

hayır arkadaşım hiç te geç kalmıycaksın İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ bencede we bizim de doktorumuz öle diodu taaa ki sütüm azalana we deepfrezee de ki sütlerde tükenene kadar.çoook üzüldüm ama sütüm tekrar çoğalsın die deli gibi ne faydalıysa yedim ama çoğalmadı.sütüm war ama arada akşamları doymadığını hissediyodum neyse bugün doktorum geçirmek zorunda kaldı ek gıdaya.ama senin sütün yeterliyse we kilo alıyosa sakın başka bişi werme bence çünkü anne sütü MUCİZE...

canım bebeğin neye alerjisi vardı senin?

canım neye bilmiyorum sürekli kabarıyor bütün vücudu bacakları karnı sortı yüzü sürekli kaşınıyor. bize önce nemlendirici sürün dedi olmadı zaditen die bir damla verdi biz onu 4 gün kullandık 10 gün kullanın demişti ama sürekli uyuttu çocuğu benim sinirlerim bozuldu kızarıklığı da geçince kestim damlayı kafama göre 1 hafta sonra felaket şekilde tekrar kabardı çocuk kaşıntıdan her yerini yara yapmıştı uyuyamıyodu sabaha kadar kaşıyoduk yüzünü kafasını neyse tekrar götürdüm zaditen damlayı tekrar başlattı ve kortizonlu krem verdi neye allerjisinin olduğu bulunamıyomuş anne sütünden kaynaklanıyomuş şimdi kullanıyoruz damlayı fakat 8. gün bugün yine kızardı ama hafif oldu bu sefer 15 gün kullanın dedi ama damla bittikten sonra yine takrar ederse napıcaz bilmiyorum ek gıdalara geçerken dikkat etçez dedi o yüzden kafama göre vermiyim bişe diyorum

platin süt azlıgı neye göre cnm bebegın kılo alamıyor mu yoksa , benım de az gıbı ama yetıyor yumusak hatta artık ped bıle koymuyorum bebegım ortalama kıloda ..

halkısın canım ezbere iş yapmamak lalzım

alerji nedenini bulamıyorlarmıymış ki

kuzeyinde galiba besin alerjisi var kakası hep mukuslu ve arada kanlı oluyor arada deride ufak kabartılar oluyor pazartesi günü kendi doktoruna kontrole götüreceğim birde devlet hastanesinde ki doktoru çok övdüler ona gideceğim

test yaptıracağım nedenini bulmama lazım ek gıdaya net geçiş yaptıgımızda sıkıntı yaşarız yoksa

yaa kızlar bebısım sut emerken karnı gurulduyor sonra ellerını karnına vuruyor ayaklarıını uzatıyır aglıyor ve emmeyı kesıyor neden boyle oluyor anlamıyorum gaz mı acaba .. sızde de oluyor mu

yaa kızlar bebısım sut emerken karnı gurulduyor sonra ellerını karnına vuruyor ayaklarıını uzatıyır aglıyor ve emmeyı kesıyor neden boyle oluyor anlamıyorum gaz mı acaba .. sızde de oluyor mu

canım bağırsakları hareketlı demekki

kakasının miktarını ve kıvamını kontrol et canım

bu aylarda pek gaz kalmaz genelde ama belki gazdır

sıcak havlu koy derım ben karnına

Cilt Hastalıkları | Atopik Dermatit
bizim hastalık bu canım atopik dermatit aynısı şimdi bakıyodum. doktor da atopik dermatit verdi zaten. bende allerjik astım var ondan kaynaklanıyomuş genetik olarak bebeğime de geçmiş. besinler sadece tetikliyomuş. ama ben dedim hangi besinler ben yemiyeyim onu bulmak çok zor dedi.kakası mukuslu hatta yeşil hatta lif lif olabilir dedi hepsi normal dedi ama kan olmaması lazım onu göster mutlaka.kızartılar çoğu bebekte anne sütüne bağlı oluyor bizimkiler ileri boyuttaq yaraya çeviriyodu artık.

sagol cnm deneyım ıns işe yarar netten baktm şimdi bıraz hava dolmasıyla da alakalı olabılıyormus dıe yazıyor . herhalde sapur supur emerken havada yutuyor ..

bu arada hergün 2 kere kaka yapan oğlum 3 günde 1 kere azıcık yaptık zeytinyağıyla filan masaj yaptım yok canım ona sıkkın sizde oluyo mu ne kadar yapmayınca endişelenmek lazım

ah canım çok geçmiş olsun sizede

insanın görünce içi parçalanır öğle

inşallah ilacı bırrakınca tekrarlamaz

platin süt azlıgı neye göre cnm bebegın kılo alamıyor mu yoksa , benım de az gıbı ama yetıyor yumusak hatta artık ped bıle koymuyorum bebegım ortalama kıloda ..

kilo alıyo 3 haftada 600 gr almış doktor hani yetmiyodu sütün dedii.kan tahlili yapıldı kan değerlerini çok beğendi demir ilacı wermediğim ender bebeklerden biri dedi.ama sağıp depolycak kadar diil artık sütüm dediğim gibi deepfrezee dekileri de tükkettik bide aç kalırsa bebeğim doymazsa naparım düşüncesiyle biraz rahatlarım die ek gıdaya başlamak istedim. liste werdi dotorumuz anlattı neler yapıcağımızı bugün yarım elma suyuyla başladık 10cc ni içti.yatmadan öncede kay keçi sütüyle mayaladığım yoğurtan 10 kaşık kadar yedi :) tabi emzirmeye dwm.

slmlar ve de iyi geceler
bayramda yazamadım yaa
geçmiş bayramlarınız mübarek olsun
biz bugün kontrole gittik oğluşumla
ek gıdaya geç dedi doktor
pirinç unlu muhallebiyle başlıycam
yapan,tarifi olan var mı?
tariflerde mama konmuş hep
ben mama koymak istemiyorum

selam canım..

biz de ek gıdalara geçtik ama muhallebi hariç..
bizim doktor şu an muhalebi verme erken ve kilosu iyi, kilo alımı yavaşlarsa geçicez dedi.
ben sadece sebze çorbası ve meyve suyu veriyorum..meyve suyunu pek severek içmiyor biberonla..kaşıkla zorluyorum ama çorbada sorun yok..
yoğurt daha vermedim çünkü mayalayamadım..yani yaptım dün ama olmamış hala süttü açtığımda(

Onun haricinde yoğunluk anne sütünde..
zaten bayram dolayısı ile hep dışardaydık çorba falan yapamadım ..

Bazı arkadaşlar ek gıda derken yoğun bir ek gıda gibi düşünüyorlar ama bizde değil..
çorba verdiğim zaman 1 kahve fincanı ancak..meyve suyu da o kadar bile değil..bakalım yoğurtla henüz tanışmadı..

Son düzenleme:

evet öyle gibi anlaşılıyo önce ama vermeye başlayınca görüyoruz az olduğunu
çünkü benim oğlum karnını doyurcak kadar yemiyo henüz
tadıyo sadece
geçende yoğurt tattırdım hiç sevmedi
4 gün bir gıda ver sonra yenisine geç dedi benim doktor
yoğurdu inek sütünden mayalama mamadan mayala dedi
ben de keçi sütünden mayalasam? dedim,tamam dedi
ayyy ne çok dedi dedim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…