2010 Temmuz Anneleri : )

Ben kaşık mamalarının da bebe bisküvisi kadar sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yani daha öncelikli oldunu düşünüyorum. Oğlum 1 yaşını geçtiğinde hala onlardan yiyordu. Zararını değil faydasını gördüğümü düşünüyorum. Tabii ki sırf mamalardan değildir ama yaşıtlarından kemikli, uzun ve sağlıklı. şimdi 5 yaşında. Kızıma da şimdiden biriktirmeye başladım. 5-6 ayı geçince vericem.

biraz brokoli karnıbahar havuç ve patates nasıl sence

güzel canım

bizimde havuç patates kabak ve biraz pirrinç bir hafta böyle vereceğim sonra değiştireceğim

yalnız benim bildiğim havuç ve patatesten sonra kabak verilmesi gerekiyor sıralama olarak onları vermişmiydin

Bir de pekmez demişken sakın harnup yani keçi boynuzu pekmezi vermeyiniz. Geçen eşim işini yaptığı firmanın harnup pekmezini getirdi ve adam kesinlikle bebeklere verilmemesi gerektiğini söylemiş üstüne basa basa

canım benim ben oğlum iki aydır emmeyi redediyor ve hiçbir şekilde mama da almıyordu
,

onun için biz başlamak zorunda kaldık kilo alımı da durmuştu

neyseki artık biberonla anne sütü alıyor ama artık başladık ek gıdaya bırakmak olmaz bu saatten sonra

bana pirinç unlu mamayla hazırlanan bi tarif verdi dr.
100ml suyu 1 tatlı kaşığı pirinç unuyla kaynatıyoruz 3 ölçek mama ve 1 tatlı kaşığı pekmez koyuyoruz.
dr verdi belki fikir olur sana. tabi drunla görüş önce..

biraz brokoli karnıbahar havuç ve patates nasıl sence

brokoli ve karnıbahar için biraz erken bence çünkü bunlar gaz yapar.

canım dilimiz cicbebe diye alışmışşş:):)
iyi olan bir bebe bisküvisi demek istemiştimmm

kızlar 5. aydan sonra mama verenler içine pekmez karıştırsın mutlaka

pekmez benim dr da öneriyo.
alminayada önermişti.

bunu hem drlar hem de deneyimli anneler öneriyo nazocum.

aman ilke de 6600 64 cm.
küçük değiller bahar da ceren de bence.

sen de topiğin aşk kadını oldun hayatcım.
sende vardır bunla ilgili taktikler hadi dökül bakalım

şu gdo işi çıktıktan sonra ben hiçbirşekilde mamalara güvenmiorummm...
belki biraz eski kafayım ama kendi sütüm varken onları değerlendirmek istiyorumm..
inşallahda böyle devam eder
süt pompasıyla akraba oldum ..
sonbaharın dediği gibi yapıştıkkk...
pirinç suyuda çok faydalı kızlarr nette okudum baya anne veriorr...
ha birde dana kemik suyu iliğinden bişe dedilerr
6 aydan sonraa onun buyuk faydası varmış

canım ben gecede emziremiyorum artık almıyor şaşkın memeyi alırsada emmiyor farkediyorum emiyormuş gbi yapıyor

ama ben gece kalktoığımızda bir önceki sütümü verip onu yatırıp yeniden sağıyorum bir sonraya vermek için

gece uykusu falan kalmadı artık

ben kesinlikle buna katılıyorum canım
Allah dağına göre kar veriyor bu çok doğru.
her işte bir hayır varmış...

Esmacım ben de aynı düşünüyordum ama regl olunca şaşırdım biraz demek ki sütüm azalmış .. Prolaktin seviyesi dusunce daha cabuk regl oluyorsun cunku tabii herkes de aynı olucak degil de genel olarak böyle dr. ların soyledıgı . . 10 Aralıkta dr a gıdıcez bebiş kontrolu için bakalım neler verebilirim . SImdı geceleri daha sık kalkıp emzırmeye basladım ve daha cok dınlenmeye calsıyorum. Belki de gec yatmam etkılı oldu azalmasında gecelerı emzırmenın faydası cok oluyormus .

Kolay gelsin cnm geceleri denesen uydu sermemı ne bulurlarsa alıyorlar

canımm ben 40 çıktıktan sonra loğusalıktan 1 hafta sonra adet oldum ve her ay adet oluyorumm
bünyeden bünyeye değişiyorrr kesinlikle haklısın
birdee ben bayram boyunca 10 gunluk tatilde oğlumun yanındaydım...
emzirdikçe sütüm geldi kızlarrr ..
ha birde şu varr rben yemeyincede sütüm oluyorrr yicem ve bol su tüketicem anck öyle sütüm oluyor

canım biz onları çoktan geçtik biz hiç emmedigimiz için erken başladık ek gıdaya 1,5 kepçe çorbasını yedi ogluşuç uyandıgı için ara ara bakıyorum kızlar biz meyve pürelerinide yiyoruz canım

Geceleri emzirirseniz sizi de bırakmamış(unutmamış) olur. Bebekler mama alınca daha kolay anneyi bırakıyor ama bir şekilde emzirmeyi sürdürseniz aklı ermeye başlayınca kendiliklerinden bırakmak istemiyorlar. O zaman da bıraktırmak zorlaşıyor :)

canım dilimiz cicbebe diye alışmışşş:):)
iyi olan bir bebe bisküvisi demek istemiştimmm

kızlar 5. aydan sonra mama verenler içine pekmez karıştırsın mutlaka
ben kahvaltısını cici bebe pekmez ve peynir tuzsuz fındık ezmesi katıyor hepsi çaykaşıgı kadar ouyor ogluşumda çok severek yiyor onlar

Ben şimdi hazır sütlü pirinç unu veriyorum ara ara. İlk başladığımız besin bu oldu. Daha önce de sadece tatması için herşey verdim. Kendimiz meyve yerken bir kaç damla meyce suyu, dondurma yerken damla kadar ondan, çorba yerken biraz... tattırdım. Zaten ara ara formül mama alıyor. Biberonu zor minnet tutuyor. Bazen hiç almak istemiyor. Bazen pirinç ununun içine 1-2 tatlı kaşığı kavanoz kaşık maması koyuyorum, elma-muz'dan.

Fındık ezmesini hazır kullanmak yerine kendiniz mamalara karıştırmak üzere hazırlamak isterseniz, robotta fındık/ badem/ kabak çekirdeği/ ceviz çekip 1tatlı kaşığı kadar mamasına karıştırabilirsiniz.

Arkadaşlar dün söylemesi ayıp akşam sofrada et vardı. Gece sütümün inanılmaz çok üretildiğini farkettim. Bebek eme eme bitiremedi. Çok tecrübe ettim, et, nohut, leblebi ve bol yeşillik, soğan ve süzme yoğurt inanılmaz süt yapıyor. Bol sıvıyı da unutmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…