2010 Temmuz Anneleri : )

Bi müjdem var,
Bilmiyorum acaba topicte ilk miyiz?
Rüzgarımın dişi çıktı teyzeleri.
Çok sevimli oldu miniğim,
Ama korkuyorum ateş falan yapmaz inşallah.

canım hayırlı olsun. ne şirin gözüküyordur kimbilir
inşallah tüm temmuz bebişleri böyle sıkıntısız çıkarırlar dişlerini.
bizim de kaşınıyor belli ki. eline ne geçse ağzına götürüyor. ağzının suyu da akıyor ama amcası diş hekimi,daha 6 aydan sonra anca çıkar dedi. bakalım..

naber kızlar nasılsınız?sizleri nasıl özlemişim vallah.napıyosunuz neler olmuş?bebeişler nasıl anneleri?

çok geçmiş olsun canım

kızlar verem aşılarınız ne durumda?
bizimki kızardı iyice ama ortası beyaz iltihaplı gibi oldu.
yarın doktora sorucam,tuttuğu anlamına mı geliyor acaba

suvaricim,froyacım geçmiş olsun.misscim dişiniz hayırlı olsun..
yeni gelen arkadaşım balvebadem,42. haftaya dek doğumun beklenebildiğini söylemişsin ama dr.lar fazla riske atmaz istemezler ki haklılar da..Çünkü fazla beklendiğinde plesanta yaşlanması veya bebeğin kendi kakasını yemesi nedeniyle bebek kaybı olabilir..Ayrıca hem biberon hem de memeyi kolaylıkla alan bebişler de var..benim sıpalara küvezde ilk biberonla başladık,meme ile tanışmaları çok daha sonra oldu,memeyi almamazlık etmediler...

Arkadaşlar merhaba. Ben de yeni katıldım aranıza. 2 yavrum var oğlum 5yaşında, kızım da 4.5 aylık. Ben de temmuz annesiyim. Bilgilerimi paylaşmak, bilmediklerimi öğrenmek ve muhabbet için buradayım.

Ben zaten olası sıkıntılarda sezeryanın olası olduğunu söylemiştim. Ama hiç bir sorun yokken, doğal sancılar da gelmeden ya da en azından normal doğum denenmeden yapılan sezeryanlara karşıyım.

Hem biberon hem memeyi kolaylıkla alan bebeğe ben rastlamadım. Mama alan bebek anneyi belli bir süre sonra bırakıyor. Ben bunun tek beslenme stiline programlanmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Hem benim kızım da şu an ikisini de sorunsuz alıyor gibi görünüyor ama belli bir süre sonra bu durumun ortaya çıkacağını düşünüyorum.

Ben zaten olası sıkıntılarda sezeryanın olası olduğunu söylemiştim. Ama hiç bir sorun yokken, doğal sancılar da gelmeden ya da en azından normal doğum denenmeden yapılan sezeryanlara karşıyım.
40 hafta geçtikten sonra hala doğum olmamışsa dr.lar riske atmazlar,normal doğumu beklemek istemezler pek..
Sanırım prematüre doğan bebeklere de rastlamamışsın.. :)
Erken doğumlarda anne sütü genelde geç gelir,bu nedenle prematil mama başlatır doktorlar...Doğum yapalı 6 ay oldu..Hem mama hem de meme alıyor bebeklerim..Küvezden eve ilk geldiklerinde memeyi tutamıyorlardı doğru dürüst,çok çabuk yoruluyorlardı..bu nedenle biberonla mama alıyorlardı.Zar zor meme veriyordum,sağıyordum..Sonradan memeyi tutmaya başladılar..Hatta memeden emmeyi daha çok seviyorlar..aynı şekilde olan arkadaşlar var oldukça...Son 1 haftadır dişleri çıkmaya başladığı için daha az emzirmeye başladım,sağıp veriyorum..

sana kesinlikle katılıyorum.kızım mamadan sonra bıraktu beni.gerçi ondan önce emmeye başladı.1 ayda 30 gram almıştı.mecburi bir geçiş yaşadım
kızlar verem aşılarınız ne durumda?
bizimki kızardı iyice ama ortası beyaz iltihaplı gibi oldu.
yarın doktora sorucam,tuttuğu anlamına mı geliyor acaba
canım bizim aşımızda aynı heralde tuttu anlamına geliyor

hoşgeldin almina

çok sağol canım

ligthmoon dr a danışmadan alıp kullansam sorun olmaz değilmi şimdi nöbetçi eczaneden aldırayım eşime olmazsa

canım bence dra danışmadan bebeğine hiçbir ilaç kullanma.

geçmiş olsun froya, sana da minik edaya da...

ilke de hem mama hem de meme ile besleniyo.
belki 2 yaşına kadar emziremem ama gittiği yere kadar emzireceğim ben.

ben de 40 haftam dolmuşken bilinen riskler ve plasenta yaşlanması nedeniyle sezeryanla doğum yaptım.
normal doğum yapmayı çok istiyodum ama olmadı.
burada senin normal doğum denenmeden yapılan sezeryana karşı olman birşey ifade etmiyo.
bir sürü arkadaşımız kendi tercihleri dorultusunda sezeryanla gayet sağlıklı doğumlar yaptılar.
elbette ki adı üstünde normal doğum.
ama doğum annenin seçimi ve normali yapanın sezeryana karşı ya da sezeryan olanın normal doğuma karşı olması gereksiz.
tercihlerimize saygı duyalım bence...

kızlar merhaba.
bugünü komple evde geçirmeme rağmen mutlu ve huzurluyum
kızımda uyudu şimdi bende bir bakayım dedim kimler var kimler yok kk da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…