2010 Temmuz Anneleri : )

kıyamam ben ona..mecburuz aşılara napalım canım

ben de 2 çocuk annesi ve tecrübeli bir bayan olarak yorum yazıyorum.
zaten günümüzde herkes bilgili ve tecrübeli...okuyoruz araştırıyoruz danışıyoruz..
ayrıca topicte 2 çocuk annesi tecrübeli bayan olarak sadece ikimiz yokuz:) emin ol..

zaten farklı şeyler söylemiyoruz.. söylediklerimiz hepimizin ki aynı..
anne sütünün önemini bilmeyen yoktur zaten onu söylemeye bile gerek yok..

sadece senin 1,5 yaşına kadar emmesi için yaptığın zorlu mücadeleyi ben şahsım adına 9-10 aydan sonra eğer bırakırsa (inş bırakmaz)yapmayı düşünmediğimi söyledim kendi adıma.
tabii eğer o dönem bırakırsa ,bıraktığı gibi ..ohh tamamdır kesiyorum ..demiycem..birkaç gün tabii ki zorlarım ama sen sanırım biraz fazla mücadele etmişsin kutlarım ama ben senin kadar zorlamayı düşünmüyorum..

belki şahsım adına tüm bunlara hiç gerek kalmayacak ve kızım 1,5-2 yaşına kadar da emecek:) belli mi olur?
sonuçta dediğin gibi herkes bebeğinin iyiliğini ister...

Son düzenleme:
bir bebeğin hem meme hem biberon alıyor olması ne kadar güzel birşey ... çok şanslısınız gerçekten...
benim çevremde biberona geçen bebeklerin çoğu memeyi bıraktı 1-2 ay sonra...

topicte, biberona geçen her bebek bırakmadı ama canım????
bu konuda genelleme yapılmamalı bence..
evet biberon meme almayı olumsuz etkileyebilir ama kesinlikle memeyi bıraktırır diyemeyiz.

topicte, biberona geçen her bebek bırakmadı ama canım????
bu konuda genelleme yapılmamalı bence..
evet biberon meme almayı olumsuz etkileyebilir ama kesinlikle memeyi bıraktırır diyemeyiz.

ben genelleme yapmıyorum ama yanlış anlaşılmasın..
gördüğümü, şahit olduğumu söyledim, kaldı ki tecrübe sahibi değilim sizler gibi..
biberon memeyi bırakmaya sebep olur gibi birşey anlaşılmasın yazdıklarımdan lütfen...

ayrıca şunu da söyliyim okul öncesi eğitim almanız birşey ifade etmiyor şu an..
niye mi?:)

topicde, bebeklerimizi götürdüğümüz tıp eğitimi almış bazı doktorlarımızın bile, bazı konularda o kadar farklı görüşleri var ki biz bile şaşırıyoruz gülüyorz arada..
hamilelikte bile böyleydi çoğu doktor farklı şeyler söylerdi..

yanlış anlama ve kızma sakın.
sadece topicde yenisin diye paylaşımlarımızı hatırlatmak istedim..

yok şekerim yanlış anlama yok..
bazı bebekler bırakıyor evet yalan değil ki..doğru söylüyorsun..
inş bebeklerimiz uzun süre emer..

yok şekerim yanlış anlama yok..
bazı bebekler bırakıyor evet yalan değil ki..doğru söylüyorsun..
inş bebeklerimiz uzun süre emer..

İnşallah benimde oğlum şuan her ikisinide emiyor ,bir ara istemedi mememi ama sonra tekrar aşık oldu mememe ilk görüşte aşk gibi maşallahhhhh kuzumaa
umarım biraz daaha uzun sürer bu durumm en azından 6.ayına kadar alsın istioorumm

Sevgili; deniz_güneş ve AlminaCinar: Okul öncesi eğitimi almam bir şey ifade etsin sizler için, diye söylemedim zaten. Sadece YORUM Yaptığım düşüncesine kimsenin sahip olmasını istemedim, o kadar. Sonuçta herkes birşeyler biliyor, dediğin gibi okuyor. Ben isterim ki bebeklerimiz hem biberonla yeterince beslensin hem de anne sütünün faydalarından yararlansın. Kendi bebeğim için de bunu canı gönülden isterim. Ama gelişen olumsuzluklar bebekleri ve anneleri zorlayabiliyor. Ama son olarak şunu söylemek isterim size; eğer bu durumla ilgili bir sorun yaşarsanız ya da yaşamazsanız buraya yazın, biz de biberon, mama, anne sütü durumları hakkında tecrübelerimizi birleştirelim.

canım, kırmak ve kırılmak değil niyetimiz emin ol..
inş bebeklerimiz bizleri üzmeden uzun süre emerler..

sen de yazmaya devam et bence..
kimse herşeyi bilemez, mutlaka birbirimizden öğreneceğimiz şeyler vardır..

Her doğru herkese göre değişir..
Yani herkes için tek bir doğru yoktur..
Teorik olarak mümkün olmayan bazı şeyler, partikte mümkün olabilmektedir..
Benim kızımda benim mememi reddetti en başından beri..
Ben pompayla sağarak biberonla veriyorum sütümü..
4 aydır sadece ve sadece anne sütüyle besliyorum..
Bana da en başında illa sütün olması için emzirmen lazım, çocuğun ağzının temas etmesi lazım
demişlerdi.. Bende korkmuştum.. Acaba nereye kadar böyle götürebilirim diye düşünürken
bugünlere kadar geldim Allaha şükür.. Hatta en son gittiğimde doktor bana sakın bu kadar süt sağdığını
kimseye anlatma nazar değer dedi..
2 ay daha sadece anne sütüyle götürmek istiyorum..
Bakalım zaman ne gösterecek..

Yani işin özü şu:
Teorik olarak mümkün görünmeyen şeyler, pratik olarak mümkün olabilir..

efim çok sevindim senin adına.ben başda bu pompa olayını nedir onu bile bilmiyordum.ve ilk zamanlar sütüm sakır şakır aktı.ama cahillik ettim.şuan sütüm çok az pompa alıp almama konusunda tereddütteyim işime yaramı acaba diye.

haklısın bizde aynı durumdayız gözünden uyku akıyoo şimdi uyudu mesela kıyıp nası uyandırcan artık biraz biraz oyalayarak saati ileri almak tek seçenek inş uyku düzene girerse gerisi problem değil

Saol canım..
Alıp almamak sana kalmış ama yakınında yörende elinde olupta denemek için ödünç alacağın birileri varsa denemeye değer bence..

Saol canım..
Alıp almamak sana kalmış ama yakınında yörende elinde olupta denemek için ödünç alacağın birileri varsa denemeye değer bence..

almaya karar verdim.sonradna pişman olmak istemiyorum.ki 2.çoçuguda düşünen biriyim yine lazım olcak.ama bund ayaptıgım hiç bir hatayı inş ond ayapmıcam sen hangi marka kullanıyorsun

maşallah efim

ben de doğum öncesi şakır şakır sütüm gelicek,dolaplar fazladan sağıp istiflediğim sütlerle dolup taşacak sanıyordum..Hatta mama vermek zorunda kalmak düşüncesi bile canımı sıkıyordu..Ama evdeki hesap çarşıya uymadı..sütüm gelmedi hemen..prematüre oldukları için küvezde sonda ile beslediler..sonradan gelen anne sütünü de biberonla vermişler uzun süre..eve getirdiğimde memeyi tutamıyorlardı çabuk yoruluyorlardı..dr.umuzun önerisi ile prematil prematüre maması verdim biberonla..sağıp veriyordum sonradan sonradan memeye alıştılar..hatta memeyi daha iştahlı ve istekli emiyorlar biberona göre
ikiz annelerinde hala emzirebilen ve ailesinden ve yakınlarından yardım görmeden tek başına bakabilen nadir annelerden olduğum için azcık gelen sütüm için de ALLAH a şükrediyorum...

Son düzenleme:
almaya karar verdim.sonradna pişman olmak istemiyorum.ki 2.çoçuguda düşünen biriyim yine lazım olcak.ama bund ayaptıgım hiç bir hatayı inş ond ayapmıcam sen hangi marka kullanıyorsun

Lansinoh marka aldım ben.. Memnunum.. Hem içirdim hemde dolaba attım ilk zamanlar.. İyi ki de atmışım sonradan çok işime yaradı..

Sanada Maşallah Almina
Ben tekine bakamıyorum sen iki taneye bakıyorsun..
Allah yardımcın olsun canım..

ikiz annelerinde hala emzirebilen ve ailesinden ve yakınlarından yardım görmeden tek başına bakabilen nadir annelerden olduğum için azcık gelen sütüm için de ALLAH a şükrediyorum...

yalnızmı bakıyorsun canımm yaa ben biriyle baş edemiyorum valla tebrik ederimm helal olsun

canım bende senin gibi kararsızdım makina almak konusunda en sonunda aldım ama benim sıpa göğüslerimde bişe bırakmıyo boşalttıktan sonrada sağsanda bişe olmuyo zaten yani boşu boşuna almış gibi hissediyorum kendimi medela aldım ben alalı 1 hafta oluyo bi bugün sabah sağdım gece eşim mama verdiği için göğüslerim dolmuştu yoksa onuda höpürdetirdi oğluşum nyse sabah baya sütüm geldi dolaba attım tabi hemen ama hala almasamda olurmuş diyorum eğer bebeğin seni emmiyorsa alabilirsin ama emiyorsa gereksiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…