2010 Temmuz Anneleri : )

kıro mu:)
çok komiksin canım ya çok güldüm:)
benimki gitme demez ama güler bana.
zaten kkya da senin sanal sevgilin diyo:))
sen onu bi şekilde ikna edersin bence

benim eşimde kıldır biraz :))

kızlar kızım bugün çok huysuz nickim burda ama sabahdna beri kucamda hiç bişeyden memmun deil.dışarı çıkardım arabasını açmayı beceremedim.kucamda götürdüm başım dönüyor uyuytuyorum 3 dakkaya kalkıyor.uykusu var direniyor

Söylediklerim tam olarak anlaşılmamış. Bebekler almaz demiyorum. 2'sini de sorunsuz alabiliyor bebekler ama ilerleyen dönemde bırakıyor birini, bu genelde anne memesi oluyor. Bunun ortaya çıkması 3 ay ile 1 yaş arasında gerçekleşebiliyor. Şu an sorunsuz alması hiç sorun yaşamayacağı anlamına gelmiyor. Benim kızım da şu an ikisini de alıyor ama ben ilerleyen dönemde sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Oğlum Beni bırakmak üzereyken binbir sıkıntı ve mücadeleyle anne memesini unutturmadım ve 1.5 yaşına kadar emzirdim. Bırakmak istiyorlarsa da mücadele etmek gerekiyor. Ha olamaz mı? 2sini de alan bebek olabilir ama ben rastlamadım. Belki 100de 1 oranında rastlama ihtimalim vardır.

benimki de şu an ikisini de alıyor..
genel beslenme düzenimiz anne sütü ağırlıklı ama nadiren de olsa mızmız olduğu geceler mama veriyorum.
bu ay zaten ek gıdalara alışma dönemimiz yani kaşıkla da tanıştı..çok şükür hiçbiriisnde sorun yok..
ama ilerleyen aylarda zaten sadece anne sütüyle doymaları imkansız..
örneğin 9-10 aylık normal bir bebek her gıdadan almaya başlıyor artık.normal çorbalar, ona göre normal sulu hafif yemekler vs..
o saatten sonra da anne sütünü bıraktığı elbetteki görülebilir benim oğlum da 9 aylık emmeyi bıraktı zaten sütüm de azalmıştı o dönem.
şahsen ben sorun etmedim..
çünkü doktorumuz da 9 ay iyi emdi yeterlidir üzülmeyin demişti..
8-9 ay bir fiil emmesi bence bir bebek için yeterli. tabii üzeri olursa ne ala, iyi olur..
ama kızımda da 1,5-2 yaşına kadar emsin diye özel bir çaba sarfetmeyi düşünmüyorum açıkcası..
emerse iyi olur tabii ama ben kendimi parçalamam 2 yaşına kadar emsin diye..

-----------------------------
ALINTI
9 aydan sonra çocuğun temel gidasi olmaktan çikan anne sütü 2 yaşina dek anne için uygun olan bir zamanda kesilebilir.
Bir yaşindan sonra 13-14 aylik olan çocuğa, çatal kaşik kullanma aliştirmalari yapilabilir. Ailenin diğer fertleriyle birlikte sofrada oturan çocuğun ayri tabaği olmali, neyi ne kadar tükettiğine dikkat edilmelidir.

Bu dönemde de çocuklar günde dört öğün beslenmeli, temel besin gruplarindan (süt ve sütlü gidalar .. etler, yumurta ve baklagiller .. sebze ve meyveler .. unlu ve nişastali besinler) yeterli ve dengeli tüketmelidirler.

Ülkemizde en sik yapilan hatalardan biri çocuğu yemek suyuyla beslemektir. Hiç bir besleyici değeri olmayan bu beslenme biçimi uygulanmamalidir.

------------------------------------
demek istediğim bu.yanlış anlaşılmasın.
yani 9-10 aydan sonra artık anne sütü ana besin maddedi olmaktan çıkıyor..
zor zamanlarda bebeği hemen o an kolayca doyurabilmek adına kurtarıcı:)

benim oğlumda hem meme alıyor hem biberon alıyor şu sıralar kaşıkla beslenmeyede başladı :)))

forumda femalex isimli doktor arkadaş var,9-10 aylık oldu bebekleri,hem meme emiyorlar,hem mama hem de ek gıda......

1,5- 2 yaşına ille emicek diye ben de kasamam kendimi..6 ay oldu doğum yapalı,hala emiyorlar beni..mama ağırlıklı beslendikleri halde....

benm kızmı da anne sütü alıyor hem mama alıyor ayrıca da kaşıkla ek gıdasını da yiyior.çok şükür memeden soğumadı
emdiği yere kadar emsin çok da kasmıyorum ben kendimi 1.5 2 yaşına kadar emsin diye.oğlumda 13 aylıkken bırakmıştı emmeyi.inş kızm da sorunsuz bi şekilde zamanı gelince üzmeden beni bırakır...

merhaba kızlar...
biz aşı olduk bugün kuzum 1,5 saat aalıksız ağladı. bende sonlara doğru başladım. karşılıklı ağladık evde sonra içine çeke çeke uyuya kaldı. yarım saat uyudu, uyandığında sanki o çocuk gitmiş yerine gülücükler saçan neşe dolu bir çocuk gelmiş ne kadar çabuk unutuyorlar ya, süper...
ben ağladığımla kaldım tabii. hiç ağlamam normalde benimde sinirlerim bozuk biraz herhalde...

ahh ben kıyamam kuzucuğa ve tabi arkadaşım sana da...
zaman zaman sinirler yıpranıyor,akıveriyor göz yaşları..

geçmiş olsun nazo...

benim kızım biberona başlayınca memeyi iyce bıraktı.24 saat boyunca 2-3 kez emdirebiliyorum.oda emiyormu yalancıkdanmı emiyor bilmiyorum.biberona başladım için pişmanım ben.keşke kaşıkla verseydim

kızım uyandı acıkmış.karnını doyuraym.gelirim sonra çocuklar müsade ederlerse

Sadece YORUM yaptığım düşünülsün istemiyorum. Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum ve Çocuk gelişimi ve Okul öncesi eğitimi okudum hala da okuyorum. 2 çocuk annesiyim. Kendinizi kasmak istemiyorsanız, tabii kasmayın. Anne sütü hastalıklardan koruma özelliği olduğu için uzun vadede verilmesinin önemi bu anlamda büyüktür. Tabi ana öğünlerin yerini 4-6 aydan sonra tutamaz. Tutmamalıdır da, bebeğin gelişimi geriler. Geceleri anneyi mama hazırlama zah*****den kurtarma ve ara öğünleri kaliteli olarak doldurma gibi bir alternatife de sahiptir anne sütü. Verilip verilmemesi annenin insiyatifine kalmıştır ve verilmesinin olumlu yönleri de tartışılmaz. İsterse anne ilk günden itibaren de vermeyebilir. 6 ay ya da 9 ay iyi emen bir bebek ihtiyacı olduğu en önemli günleri atlatmış sayıldığından ilerleyen dönem için fazla bir endişeye gerek yoktur. Sadece olumlu yönleri göz önünde tutulduğunda ve anne bunu istediğinde ilerleyen dönemde verebilir ve bunun için mücadele edebilir. Biberon alan bebekler anneyi emmek istemeyebilirler. ilerleyen dönemde de bırakma eğilimi gösterirler. Zaten bu biberona başlarken yaşanan zorluklardan da bellidir. İkisini bir şekilde almaları muhteşem bir durumdur ama dediğim gibi bebeklerin bırakma tercihi anne memesi yönünde gelişir ve 1.5-2 yaşına kadar emzirilmesinin tıpta ve islamda önerildiği göz önünde bulundurulursa anne sütünün faydaları anlaşılmış olmakla kalmayıp mücadele isteğini de tetikleyebilir. Her anne ve hatta baba bu konuda istediği kararı almakta serbesttir. Bebeklerin sağlığı ve menfaatini göz önünde bulundurmayacak ebeveyn olmadığını varsayarak.

benimkiler ilk biberonla başladılar,meme ile tanışmaları çok sonra oldu..bir ara dişleri çıkıyor diye emzimeyi kesip sağıp vermeyi düşünüyordum ama gene emzirmeye başladım..

bir bebeğin hem meme hem biberon alıyor olması ne kadar güzel birşey ... çok şanslısınız gerçekten...
benim çevremde biberona geçen bebeklerin çoğu memeyi bıraktı 1-2 ay sonra...

hayatım,burada kimse cahil cühela değil..eşi,babası dr.olan,daha önceden de annelik tecrubesi olan bir sürü arkadaşımız var topikte...sonuçta elimizin altında internet gibi her tür bilgiye ulaşabileceğimiz bir araç var...

dediğim gibi emzirmese de sağıp ta aylarca sırf anne sütü veren anneler bile var...eğer memeyi reddecek olsalar benim sıpalar reddederlerdi..her bebeğe göre değişebiliyor bu durum...kesin şöyle olur,böyle olur demek doğru olmaz....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…