2010 Temmuz Anneleri : )

Saat 08.30 sut
12.30 beyaz peynir lapne recel yumurta cicibebe az ekmek ici sutlu pitincli kasik mamasiyla yaptigim karisim
15.00 bir kase sefta pureli yogurt
17.00 gibi uzum
20.30 bezelye yemegi
22.40 gibi kasik mamasi

Bizim monumuzde sadece corba cesidimiz degisiyo.digerleri genelde hergun ayni.sizce dogru besliyomuyum

günaydın kızlar...

geçmişi okudum ve geldimm...

AşkOğlumm "türkan Şorayy"ım çok sevindim canım benmmm ....ohhhh çok iyi olmuş..
en azından odun değilmiş hata yaptığını biliyormuşş... bu çok önemlii..

anneciğinde gidiyormuş.. neyse 1 ay hemen geçer sen gidersin...

sunny canım senin yapman gereken önemli şey onları görmezden gelmek umursamamak ... onlar için eşine hiçbirşey söylememek..

çunkü erkeklerde bir şeyi yapma etme diyince ters tepior.. o huylarını hiç bırakmıyorlar.. sende umursama.. o ailesiyle ilgileniorsa sende ailenle ilgilen yanlız kalsın anlasın..

üzülme canım ....

gürsoy'dan da haber yok inşallah bugun biraz daha sakindir... çözümleniyordur kafasında herşey....

günaydın kızlar...
bizim dünkü menümüz
sabah 9
labne peynir-ıhlamurla ıslatılmış cici bebe pekmezli-yumurta
öğlen 12.00-13.00 kıymalı bezelye-yoğurt (toplamda 1 kase)
akşamüstü 16.00 süt 180cc civarı
akşam 19.00 mercimek çorbası (1 kaseye yakın)
saat 20,00 kavun
yatmadan 22,30 civarı 200cc süt

doktorumuz bize günde 3 ana öğün mutlaka yemeli önemli olan o demişti.
ve et-meyve-yoğurt bunları gün içinde tüketmesini istemişti. bizim malesef meyveyle pek aramız yok
bir de doğa kendi yemekten hoşlanıyor. meyve bisküvi ekmek köfte patetes eline verilecek
herşeyi zaten uzun zamandır kendi yiyor.
yalnız şu sıralar sulu yemeklerede taktı. kaşığı sürekli elimden alıp kendi yemeye çalışıyor.
çok hoşuma gidiyor ama sonrası.. her yer savaş alanı

eşine kocaman tebrikler. evet çiçekle böcekle kırılan kalp düzelmiyor ama
hatasını anlaması seni rahatlatmıştır. sigarayı bırakmak zor iş canım ya bizimkide istiyor ama
oruç tuttuğu zamanlarda bile ben eşime tahammül edemiyorum. temelli bırakmaya kalkarsa
bizdede durum sizden farklı olmaz

Herkese selam.Uzun zamandır giremedim sayfalar çok ilerlemiş.Umarım herkes iyidir.Bizde bir yaramazlık yok ama hala binbir nazla yemek yiyiyor oğlum.Hala daha yürümüyor neredeyse 13 aylık olacağız
hiç kafana takma canım 18 aya kadar normal.

off off okurken fenalıklar geldi. adama neler saydırıyorum ama yazamıyorummm

günaydın kızlar....

çok kötü bir gece geçirdik kuzeyde bende grip olduk burunlar tıkalı nefes alamadık sabaha kadar döndük durduk.

birazdan doktora götüreceğim. burun akıntısından ileri gitmesi neler yapabiliriz bir sorayım.

bu arada kuzey bayağı bayağı yürüyor. kafasına göre artık işlerinin bazılarını yürüyerek hallediyor.

geçmiş olsun canmm ..

ne oldu birden böyle ...

kuzey paşayada maşallah ..
darısı bizim sıpaya

günaydın kızlar

Herkese selam.Uzun zamandır giremedim sayfalar çok ilerlemiş.Umarım herkes iyidir.Bizde bir yaramazlık yok ama hala binbir nazla yemek yiyiyor oğlum.Hala daha yürümüyor neredeyse 13 aylık olacağız

canım sıkma canını benim oğlumda 18 temmuz doğumlu ama daha yürümeye hiç niyeti yok.emeklemek daha kolay geliyor kuzuya.burda bir arkadaş demişti şu an hatırlayamıyorum kim olduğunu ama, boyu uzun bebeklerin dengesini sağlaması daha zor oluyormuş o yüzden geç yürüyorlarmış.ondan da olabilir.

çok sevindim canım,maşallah hep böyle devam etsin ve en kısa zamanda da bıraksın inşallah...

ah kuzum benim ya nasıl bir babalıktır bu.anlayamadığım şey anne buna nasıl izin vermiş.3 yıl nasıl göz yummuş.allahım kimseyi böyle bir duruma sokmasın inşallah.

gürsoy ne yaptı acaba :26:

evet canım ben de çok merak ediyorum.umarım herşey tatlılıkla çözümlenmiştir.haklarında hayırlısı olsun inşallah.

çok geçmiş olsun canım.umarım fazla ilerlemeden tez zamanda atlatırsınız.benim kuzunun halen daha yürümeye niyeti yok gibi.yürüyünce biz, biraz daha rahatlarmıyız acaba diyordum ama arkadaşım yürüyünce daha zor olduğunu söylüyor.sürekli peşinden koşmak gerekiyor ve yürürken kendine dokundurmak istemiyor diyor.aman napalım kuzucuklarımız sağlıklı olsunlarda biz arkalarından koşalım varalım.bu sayede anane, babanne de forma giriyorlar

Son düzenleme:
Roseola İnfantum
Anne babaların altıncı hastalık adıyla tanıdığı Roseola, herpes ailesinden bir virüsün yol açtığı döküntülü bir hastalıktır.

Ateş nedeniyle hastaneye götürülen bebeklerde sık görülen bir enfeksiyondur. En sık 6-18 aylar arasında, bazen diş çıkarma ile birlikte görülür.

Bulaşma yolu solunum yolu salgıları ya da dışkı iledir.Kuluçka dönemi 5-15 gündür.Önce, bebekte 40 dereceye varabilen bir ateş görülür.( Diş çıkarma tek başına asla bu kadar yüksek ateş yapmaz ) Ateşin bu kadar yüksek olması, anne babayı endişelendirir. Bu endişe oldukça haklıdır, çünkü ateşe hassas bebeklerde ateşli havaleler görülebilir. Ateş düşürücü alınca, bebeğin biraz daha keyifli olduğu görülür. Bu yüksek ateşli dönem, 3-4 gün sürebilir. Bu sırada bebekte yapılan muayenede, tanı koydurucu belirgin bir bulgu saptanmaz.

Ateşli dönemin ardından, aniden ateş kaybolur ve özellikle gövde, boyun ve kollarda soluk kırmızı döküntü ortaya çıkar. İşte artık ateşin nedeni ve hastalığının adı belli olmuştur. Bağışıklık sistemi normal olan çocuklarda, herhangi bir komplikasyona yol açmaz.

alıntı....

günaydın
oğlumun yüzünde döküntüler çıkınca babası tanıyı koydu
iyi sayılır ama hala iştah kaybı var

kızlar yorumlarını ılgınız ıcın tesekkurler dun cok zor bır gundu benım ıcın cocugu bırak gıt dedı sabah bana ve nobete gıttı ama sureklı ozur mesajları gıtme dıye cocugumuz ıcın falan kafaya koymustum gıtmeyı ogleden sonra aglaya aglaya kızımı dedıgı yere bıraktım ne kadar zordu anlatamam cunku manyak oldugunu bılıyorum babamda bırak gel dedı benı bu yasta katıl etmeyın dedı neyse aldım esyalarımı neyım varsa otobuse bındım kalkmaya 5 dakıka kala gelıp otobusten ındırdı mılletın ıcınde yalvarmalar ınanmıyorum ozurlerıe falan daha oncede dıledı defalarca ama babam aradı aglayarak o cocugu nasıl bıraktın dıye bır ay sure ver dedı duzelmezse kendı gonderecek senı hemde kızınla deyınce dondum benı eve getırdı ve kendı nobete gıttı daha gelmedı sımdılık durum bu

bu yazıyı ağlayarak okudum... çok üznügüm şuan .. ama ne olursa olsun tatlıyada bağlansa kötüde olsanız ne olur kızını bırakma..

kendi canından vazgeç ama kızından vazgeçme... sana bunları yapan çocuğada neler yapar... inşallah düzelirsiniz canım...şu mubarek ayda allah ağız tadı versinnn...

ama kızının elini sakın bırakma onun sana ihtiyacı var...

canım benim çok üzüldüm
ağlayarak okudum ben de
bebeni bırakma canım ne olursa olsun bırakma
hayat onlar olmadan zaten ölüm
ha mezardasın ha hayatta
umarım düzelir

umarım herşey yoluna girer canım.ama aynı durum devam ederse, nolur kızını bırakıp gitme, onun sana çok ihtiyacı var.bir çocuğa annesinden başka hiç kimse dört dörtlük bakamaz.eşin, o öldürme seneryolarını da senin gözünü korkutmak için yapmıştır.seni kaybetmemek için.hatta sen ona kızını bırakıp gidersen senin geri dönmen için kızını kullanabilir ve daha kötü şeyler yaşanabilir allah korusun.hakkınızda hayırlısı olsun canım.

ben de sana katılıyorum kızı bırak git demesinin sebebi belli.kızı koz olarak kullanmak istiyor aklınca.yoksa kızı olmadan yapamayacağından değil.en iyisini gursoy kendi bilir tabii ama babanın evine döneceksen o kocanın eline o çocuk bırakılmaz.

canımcım tahlil yaptırıyorum sürekli bakteri felan yok bende ilk gün muz ve patates ağırlıklı yediriyorum geçmezse 2.gün refloor die bi ilaç var mamasına onu katıp içiriyorum o kesiyor.
bu sonuca varmamız baya uzun sürdü biz ilk nişanlanmıştık sonra benim babam istemediği için beni aldı yazlığa götürdü düğüne 20 gün kala geldik ama tabi o süreç çok zor geçti sonuçta herşey üstüme gelince attım nişanı ben sonra biz tekrar evlenme kararı aldık ama babam izin vermezdi çünkü ben eskişehirde ünvde okuyodum derken biz kaçtık bizim kendimiz için döşediğimiz eve eşimin ailesi tüm eşyalarını atıp bizim eşyalara yerleşmiş. mecbur 3ay aynı evde yaşamak zorundaydık tabi bu arada kayınpederim aileme karşı çok tepkiliydi hakaret edip duruyodu işte ben anneme gidince dolupta geliyomuşum daha neler neler 3ay geçti evi ayırcaz göndermiyolar eşime yok biraz daha bekleyin toplayın kendinizi falan diyolarmış daha detaylı anlatamıyorum ama kayınpederim bana çok etti bu süreçte eşimde benim dırdırımdan eve geç gelir oldu ben taştım ailesinin başına evi yıktım siz benim aileme böyle davranamazsınız alın oğlunuz tepe tepe sizin olsun dercesine çıktım annemlere gittim tabi bu arada eşime tamamen bittiğini ailesininde ağzına mıçtığımı haberdar ettim.mahkemeyi açtım tazminat davası nafaka davası aklınıza ne geliyosa tek sebebim ben ona hayatımı adadım o hayatımı mahvetti derkenay kadar zaman geçti ama ben perişan eşim perişan ama ikimizide ailesi gayet mutluydu hatta öyle ki eşimin ailesi onu o halde bırakıp tatile gitmiş.. o arada eşim halasına babamı aratıp beni istedi konuştuk derken anlattım bak dedim senin hayatında sana değer veren bi ben varım benim hayatımda da sen eğer istiyosan önce gelir babamdan özür dilersin ailenin onlara ettiği tüm hakaretler için sonra tamamen aileleri bi kenara atıp ikimiz bi hayat kurarsak varım seninle olmaya dedim oda kabul etti çünkü başka türlü ona dönmeyeceğimi biliyordu.geldi ama babam kabul etmedi eşim kapılardan bağıra bağıra yalvardı özü diledi ama kovunca bende babama dedim ben hayatımın geri kalanını emre ile yaşıycam siz ister destek verin ister vermeyin dedim elini öptüm çektim gittim sonra valizle bi parkta kalakaldık ev yok bark yok eşya yok herşeye sıfırdan başladık ama ev tuttuk eşya aldık kendi yağımızda kavrulduk piştik o zaman anladık aile olduğumuzu sonra ilk bayramda ailelerimize gittik barıştık ama herşey dozunda kaldı şimdide düzene oturdu herkes kendi ailesinden sorumlu güzel bi dille onlara da anlattım bizim evimizin içinde yaşananların yalnızca bizi ilgilendireceğini herşeyin sınırlı olmasını istediğimi yoksa oğullarının üzüleceğini yani onlar eşimi korkutacağına ben onları korkuttum biraz ama bizim durumumuz biraz farklı ben eşimle tanıştığımda 13 eşim ise 17 yaşındaydı artık aileden öte olduk birlikte büyüdük yani ikimizde aslında ayrılmayı göze alamıyoruz..

bu arada hayat hikayemide anlattım :) işte böyle sunny cim böyle anladık

merhaba kızlar:)

tubacım ilke de kendi yemek istiyor.
benim yemek masamın altında halı yok ben de izin veriyorum çoğu zaman yiyebileceği şeylere sonra da siliyorum yerleri ilkeyi de banyoya sokuyorum:)

geçmiş olsun baharcım ikinize de...
ilke de 1 aydır yürüyo biraz tehlikeli olmaya başladı ama bu da geçecek...

bu ara salgın var galiba çakırın bebeği de olmuştu 6. hastalık.
geçmiş olsun...

canım en iyisini sen bilirsin ama eğer dayak, alkoliklik aldatma gibi durumlar söz konusu değilse bir şans vermen doğru olur bebeğin için...
yok eğer yine düzelmezse bebeğini asla bırakma canım onun sana ihityacı var senden başka kimse bebeğine annelik yapamaz...
hakkınızda hayırlısı olsun...

canım oğlunun ishali geçmiyorsa önce bir çocuk gastroloji uzmanına götür.başka bir sıkıntı olabilir çölyak gibi Allah korusun.orada bir sıkıntı çıkmazsa bir de çocuk alerji uzmanı görsün.çünkü bazı gıda alerjileri de ishale sebep olabiliyor.geçmiş olsun.

bence gitme diye yalvarıyorsa hatasını anlamıştır evladın için bi şans daha vermeye değer sende biraz ılımlı ol madem birlikte eve döndünüz olumlu düşün artık derdini güzel güzel tatlı tatlı anlat ki sinirlenmesine fırsat verme, fırsat verme ki seni sonuna kadar dinlesin. Umarım en yakın zamanda herşey çok güzel olur hem prensesin için hem senin için

teşekkür ederim canım kaç tane doktora götürdüm bir sürü tahlil yapıldı ama bişey çıkmıyor diş çıkartıyo diyorlar.inşallah olmaz ama olursa söylediklerini aklıma yazdım :)

Herkese merhabalar...
ya neler neler olmuş çok üzüldüm okuyunca...
Gürsoy arkadaşımızın allah yardımcısı olsun inş..
Bir an evvel herşey tatlıya bağlanır inş...Rabbim onu kızından ayırmasın inş..
Maalesef erkekler biraz daha farklılar bayanlardan...
Bende bugünlerde sinirliyim eşime oruç tuttuğu için çok sinirli oluyor sürekli tepkili,sürekli birşeylere kızıyor...
Ee benim bünyemde kaldırmıyor haliyle sonuçta orucu kendi için tutuyor benim için tutmuyorki...Niye bizden çıkarıyor...
Her sabah bir vukuatımız oluyor bir kaç gündür üzülüyorum...Bakalım nerede patlıyacağım...
Özge bu günlerde çok huysuz yürümeyede başladığı için tutamıyorum durduğu yerde durmuyor çok hareketli sürekli karıştırıyor...En kötüsüde uykusuz bir çocuk benim pilim yetmiyor...Akşam 12 de uyuttum mutfağa bulaşık makinasını yerleştirmeye gittim 15 dk.ya kalmadı uyandı ağlıyor aldım emzirdim yok uyumuyor yanıma yatırdım falan hayır saat 1 oldu bu arada eşim kızıyor başka odaya geçin uyutmuyorsunuz beni diye...Başka odaya geçtik falan derken saati 2 yaptık akşam uyuyana kadar..Sonra da kesintisiz uyusa 1 saat sonra yine kalktı kötü bir geceydi yani...Nezaman düzelicek bizim bu uykularımız allahım...Leyla gibi oluyorum sonra...

canım benim biz de hala öyleyiz ama en azndan ben evdeyim sana daha zor hem çalışıp hem geceleri uykusuz kalmak...
erkeklerden bu ara herkes şikayetçi demek ki sorun bizde değil onlarda:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…