2010 Temmuz Anneleri : )

efimm...

sana diceklerimi AşkVeOğlum çok net söylemiş aslında..4 yıl dile kolayy diyorum...

şuann varyaa senin kadar azimli ve sabırlı olmayı çook isterdim...

yaşadıklarını hayretlerle okudum...

vee inan seni daha uzun dinleyip hayata dair dersler almak isterdim..

allah gönlüne göre versin arkadaşım..

efim inşallah yeni evinizde huzurlu mutlu olursun eşinle ve bebeklerinle. benim kayınvalidem anne gibidir ama yine de zaman zaman çok seviyorum zaman zaman soğuyorum. senin bu yazdıklarını okuduktan sonra kayınvalidemi ne kadar sevsem azdır diye düşündüm. yazdıkların banada elimdekilerin kıymetini hatırlatıı...
okuyan tahsilli bir insan olarak sen , eşini sevdiğin için çok güzel mücadele vermişsin. değil o dairenin içini yaptırmak, apartmanı üstüne yapsa yine de dönmezsiniz artık. anneler babalar başımız tacı ama bazen durumlar değişebiliyor.

sunny sende üzülme arkadaşım adetler gelenekler görenekler ilden ile bile değişebiliyor. umarım birbirinizi incitmeden bu sorunlarınızı çözersiniz. bizde erkek alınır demişsin onu pek anlayamadım ben ama demekki farklı bir durum sizinki.

efimcim,çok iyi yapmışsın canım..her kuşun etinin yenmediğini anlamışlardır artık...

ahh efim ahh ( benim kızkardeşim senin başlarda yazdığın olaylar var aynısı yaşadı ve boşandı doğrusu hala boşanmaya çalışıyor 3 sene oldu... mahkeme boşadı. çeyrek (damat - adı batsın) ben vazgeçtim boşanmak istemiyorum dedi sırf nafaka ve tazminat vermemek için kızcağız resmen ortada kaldı 1 sene psikolojeik tedavi gördü.. ailece neler yaşadık ne masraflar yaptık. biz kardeşimizi hastaneden aldık geldik evimize.. 3 ay da ne hale getirmişler. şimdi onların yüzünden hala uğraşıyoruz öz güvenini kaybetmiş kız. benim kardeşimde ünv. yüksek yapıyordu. o adam için nelerden vazgeçmişti. y. dışına gitmedi eğitim için. yükseği yeni bitirdi ama ömrüde bitti. hala evlilklik yıldönümlerinden odadn çıkmaz. o kkkkkkkkkkkkkkkk adam bi sefer bile armadı. bi sefer bile güven vermedi evimize dön diye... anası ne dediyse o...bi kere çağırdı seni seviyorum dedi.. geldi aldı meğer karakoldan arıyorlarmış. şikayetçi olma diye yalvardı kardeşim de olmadı safım benim. sonra da aynı ana kuzusu... ahha yaralarımı depreştirdin (

allah sana sabır vermiş. eşinde aklı başında insanmış. birbirinize kenetlenmişiniz. çoğu insan yapamaz sizin yaptığınızı.

Son düzenleme:
geçmiş olsun almina dikkat et kendine... sıcaklar bunaltmıştır.. çok kilo verdin son zamanlarda bide(ameliyattan sonra).. onunda etkisi olabilrmi acaba.

Myline eğer sabır göstermeseydim ve ilk senenin veya ikinci senenin sonunda ben seninle bu şartlarda yapamıyorum,
ya ailen ya ben deseydim emin ol o da ailesini seçerdi... Bundan eminim..
Vazgeçtiklerime gelince inan aklıma bile getirmek istemiyorum..
Allaha şükür -elhamdülillah- mutluyum diyebiliyorum ve şu sıralar sadece çocuklarımı ve ailemi düşünüyorum..

Bende çok sağlık problemi yaşadım.. Bir ara zona çıkarmıştım..
Alman Hastanesi'nde bir profa gittim..
Kadın bana sordu.. Kızım seni bu hale getiren nedir? Neden sıkıldın böyle?
Bende kadına anlattım.. Kadın bana dedi ki:
Sakın evini terk etme, kocana iyi davran madem bu kadar seviyorsun ve o da seni seviyor..
Kayınvalideni ve kayınpederini sevindirme giderek..
Kocana sahip çık.. Ve kocanı al götür oradan..

Ben anladım ki, ben ne söylersem eşim geri tepiyor..
Bende hiç yorum yapmamaya başladım.. Sabrettim.. Bekledim..
Ve ne zaman ki ailen mi ben mi seçiminde yavaş yavaş bana doğru yaklaşıyor,
işte o zaman bende bunun sinyallerini vermeye başladım ufak ufak..
Ama bu yaklaşık 3,5 senemi aldı.. Zaten beni bu kadar sevip değer vermeseydi
ve bende onu bu kadar sevip değer vermeseydim bu kadar bağlı kalamazdık ve hemen çözülürdük..
Yani babası kovmadan zaten ben ona artık bir karar ver diye sinyaller veriyordum..
Çünkü o da biliyordu ki benim artık sabrım kalmamıştı ve kararlıydım..
Ama hiçbir zaman kafamı dinlemeye bir yerlere gitmedim..
Evlendim evleneli her gece eşimin yanındaydım ne olursa olsun..

Ama yaşayan bilir, çok zor..
Ben böyle durumlarda yorum yapmam..
aaaaaaaaaaaaaaa niye boşanmışlar diye.. Çünkü bilirim ki her iki tarafında mantıklı bir sebebi vardır..
Ve böyle durumlarda kimse de ben haksızım demez kahretsin ki...

burada eş faktörü çok önemli. her nekadar ailesine düşkün biri de olsa seni de ezdirmemiş. kim ailesine düşkün değilki? heleki evlenince nedense daha bir kıymetli oluyor iki taraf içinde...

bende zamanında eşime söylediklerim için pişmanınm ailesinin hataları yüzünden, eşime patladım hep. şimdi tam tersini yapıyorum daha kötü olduk. ama benim gerçekten sabrım kalmadı. bir kalemde silebilirim.. büyük konuşmayayım ama...

bende yorum yapmam öyle boşananlar hakkında. dört duvar arasında yaşananı kimse bilemez.. neler var... Allah korusun... yine halimize şükredelim.

efim yazdıklarını okurken bile sıkıldım üzüldüm çok sabırlı bi insanmışsın
eşinde çok şanslı
neyseki herşey yolunda şimdi allah bir daha öyle sıkıntılar yaşatmasın

güle güle kullan canım
Bizim de almak istediğimiz bir şey
sen iyice kullan yaz burdan memnun kalırsan biz de alalım ben çok hoşlanıyorum o aletten zaten reklamını izledikçe

Geçmiş olsun güzelim dikkat et kendine.

Efim
yazdıklarına hayretler ettm,
KEndimi senin yerine koydum da ben ince hastalıklara tutulurdum herhalde,
Hiç gelemiyorum öyle huzursuzluklara,
Sen gerçekten kuvvvetli bi hatunsun maşallah sabırla her işi halletmişsin.

Bu arada istanbul da buluşma yaşayacak arkadaşlar ne mutlu size,
Bizim yerimize de tanışın koklaşın:)))
Kulaklarımızı çınlatın tabi veletlerden vaktiniz olursa:)))

Efim yazdıklarını okudum da şok oldum kayınvalidem annem gibi derdin cok iyi anlaşıyoruz dıyordun meğer ne biçim insanlarmış...
Zaten ne oluyorsa bu cok yakın oturma yuzunden oluyor . Ben evlenirken babamıntek şartı yakın oturmamaktı değil ust kat alt kat mumkunse başka semtte oturun demişti cok haklıymış..

Efimcim seni sabrindan dolayi tebrik ederim.Yasadiklarin yenilir yutulur turden degilmis dogrusu.Kendimi biranda dusundumde bu olaylar benim basimdan gecmis olsaydi orayi hatta o sehri terkeder bidahada arkama bile bakmazdim cunku bende sabrin s si bile yok.Bravo sana cidden.Allah artik mutlulugunuza golge dusurtmelerine izin vermesin ins.adam dogmamis cocuguma beddua edicek haa oraya gomerim o adami pislik herif

Kadın benim yüzüme gülüp arkamdan iş çevirdiği zamanlarda
ve benim onun iyi olduğuna artık inandığım anlarda evet iyi anlaştığımızı zannetmişim..

Tavşana kaç tazıya tut diyen insanlardan Allah bizleri korusun..

Son düzenleme:
efim, ne diyeyim ki geçmiş olsun, uzak olsunlar sizden...
artık eşin de anlayıp arkanda olduğuna göre sırtınız yere gelmez...
sana msj attım facebooktan, inşallah bululcaz bi aksilik çıkmazsa sen de gelsene:))

sonbahar kuşu, geleceksen burdaki otobüslerde de arabayla binebiliyosun onda sorun olmaz.
esenleri bilmiyorum ama haremden üsküdara geçip, ordan da motorla beşiktaşa geçersen ben seni karşılarım beraber gideriz...

esenlerden meciye direk otobüs kalkıyor biliyorum . harem daha debdebeli gibi gözüküyor. eşim burda olsaydı kesin gcelcektim ama şimdi bu bahar böceğiyle bi cesaret diyorum... bakalım belkide kendimi istanbula bıraktırcak birini bulurum. cevahirde olduğunu biliyorumda gününü ve saatini bilmiyorum ben. yazılmıştır mutlaka ama kaçırdım.

çarşamba günü dedik ama saati kesinleştirmedik henüz.
hadi bakalım haber ver bize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…