2010 Temmuz Anneleri : )

bana uyar canım diğerlerine de uygunsa sorun yok

Ben söylüyorum " Fış fış kayıkçı
Kayıkçının reği....."

Almina söylüyor.."Kaaa,kaaaa,kaaaa..."

bende bilmiyorumki nasıl oluyor ama su varki universite dönemlerimde Mehmet Coskundeniz in ve Tuna Kiremitçi nin sıkı takipçisiydim,duygularımı kagıdai dökmemdeki en buyuk etken bu oldu... Önceden yazmaya daha cok fırsatım oluyodu ama şimdi hayatın telasına kapıldığım ve bu yuzdende zaman olarak fırsat bulamadıgım için eskisi gibi yazamıyorum...

Son düzenleme:
zaman ve gun benim icin farketmiyor.ben kociskoya kur yapmaliyim.l

hehe ben kur işini geçtim. izine ayrıldı kendileri anlaşma yaptım eğer o evdeyken ona kibar davranırsam ve iş istemezsem beni cevahire bırakacak.

ha anlaşma kurallarını ihlal edersem arabanın konforundan ve hizmetleirnden mahrum kalır otobüslerde sürünürmüşüm.

ne var kiz onda yapiver.
Keske benimkide o kadar kolay olsa.calisiyor.
İlk deneme basarisiz.ama carsambaya daha varbana musade

o zaman çarşamba günü buluşuyoruz:)
aşkveoğlum sen de burda oyalanma git kocanı ikna et:))

ne var kiz onda yapiver.
Keske benimkide o kadar kolay olsa.calisiyor.
İlk deneme basarisiz.ama carsambaya daha varbana musade

bakalım yarın ona hiç sataşmayacağım azda mutlu oslun yazık kocama...

sana gelince müsade senin canım.

gereken herşeyi yapacağından eminiz....

günaydın kızlar nasılsınız bakalım.bizim keyifler yerinde maşallah.oğluşum iyileşti artık.

canım, eşim geçende reklamını görmüş oda çok beğenmiş.doya doya patates kızartması yeriz diyordu.hem az yağla olduğu için sağlıklı da olur.benim merak ettiğim tadı nasıl oluyor?

Son düzenleme:

ya canim ayni tadi,pek fark goremedim ben.
Fakat esim biraz fark var diyor.
Azicik tat farki olsada sorun degil ya azicik yag ile oluyor.super bir olay.
Benim icin diger onemli olan,oglan biraz buyudugu zaman hep isteyecek,saglikli bir sekilde yedircem bende.
Kizartma, ozellikle patates kizartmasi sevmeyen bebe var mi

günaydın canım
bende çok memnunum patates kızartmasının tadı yakın oluyor
tefalde genelde yapıp tattırıyorlar özellikle alışveriş merkezlerinde dikkat et bi denersin
bence tek kötü yönü uzun zamanda kızartıyor patatesleri. yaklaşık 30-35 dk
çok fazla yemek yapma şansı var. biz doğayı almaya gittiğimiz için genelde kayınvilidede yiyip geçiyorduk
ama artık sıktı kızımı alıp eve geçiyorum.
daha sık kullanmaya başlıcam. bir çok et ve tavuk yemeği yapılabiliyor. bulgur pilavı
kabak tatlısı irmik tatlısı...
gunaydın kızlar...

hayırlı haftalar diliorum hepinizee

günaydın esmacim
benden herkese iyi haftalar...

tekirdağın kumbağ beldesine gidiyoz canım uzunca bi süre yokuz (
mnosette kesmez beni
modem aldık inşallah çalışırda oralarda internetsiz kalmam :))
bi hafta 10 gün sonra sıkılacağımdan eminim

sezon kapanan kadar orada olacaksınız sanırım
modemler orada çalışıyor avea test edilmiştir yani çalışıyordu

elifte bunu birde biryap reklamı çok seviyor.
diğer odadaysa bile sesi duyunca geliyor oynamaya başlıyor

geçmiş olsun.

iyi günlerde kullanın

selam kızlar

bu buluşmaya bende katılmak istiyorum , eşim burda yok otobüsle gelmem gerekir. istanbula gelmek sorun olmaz fakat ben haremden ya da esenlerden cevahire nasıl gelirim. burada belediye otobüslerine bebek arabasıyla biniliyor kapatmaya gerek yok. istanbuldada öyle mi?

Sunny'cim bu sahneler bana çok tanıdık geldi ve yaraları kıpraştı..
İçimi döküp rahatlamak istiyorum müsadenizle..

Canım aynı sorunları bende yaklaşık 4 sene çok yakından yaşadım..
Çünkü kayınvalidemle alt-üst oturuyorduk..
Evlenirken kayınvalidem kocanın evi varken kiraya çıkmanın bir manası yok kızım diyerek
bir dolu dil dökerek tabir-i caizse benim o zamanlardaki toyluğumdan yararlanarak benim gözümü boyadı..
eeeeee tabi eşimde onlara düşkün olunca ve beynindeki göbek bağı hala annesine bağlı olunca durum da böyle oluverdi..

Annem ve babam bana kızım sen o insanlarla anlaşamazsın demelerine rağmen,
aman canımmm ne kadar zor olabilir ki diye düşünmüştüm o zaman ki aklımla..
Evimiz 6. katta yani en üst kattayım, kayınvalidem de 5. katta oturuyordu..
Kadın ilk gecemizin sabahında yukarı çıkıp oğlunun boynuna sarılıp oğlummm, oğlummmmm seni çok özledim diye ağlamaya başladı..
Hadi size kahvaltı hazırladım aşağı gelin kahvaltınızı yapın gibi sözler sarfetti..
Ben bir an dumur oldum tabi.. Neyse 3. gün eşimin ablası (Doktor), kızkardeşi (sekreter), babası, annesi bizim evde aldılar soluğu..
Ablası birde giderken annesine 2 çocuğunu bıraktı 15 tatil süresince..
Neyse aradan 2 gün veya 3 gün geçmedi şu sorunlar gün yüzüne çıktı..

Biz uyumadan uyumaya evimize gidecekmişiz..
Yemekleri ben aşağıda pişirecekmişim, biz kendimize alışveriş yapmayıp aşağıda yiyip içecekmişiz..
Paramızın hesabını onlara verecekmişiz..
Bulaşık, çamaşır, cam silme, çay yapma, evin genel işleri benim üzerimde olacakmış vs vs vs..
Tabi kayınvalidemin evinden bahsediyorum.. Ben babasının yanında ve başka diğer tüm yerlerde pantalon giyinmeyecekmişim..

Bu arada hatırlatayım ben üniversitede okuyorum..

Neyse kayınvalidem (k.v.) beni 5-6 gün sonra aşağıya çağırdı..
Çocuklardan bunalmış bir şekilde vay sen aşağıya inip neden bu çocuklarla ilgilenmiyorsun diye bana kızdı..
Ben yukarıda ders çalışıyorum bu arada..
Hiç unutamam işaret parmağını bana doğru sallayıp sen hem bize bakacaksın, hem kocana bakacaksın, hem evine bakacaksın,
burada kan kusup kızılcık şerbeti içeceksin
dedi........
Tabi benim koca kişisi o zamanlar daha ailesine karşı gıkını bile çıkartamıyor... Sus pussss...
Ben ilk bir hafta şoklarda yaşadım.. İlk bir hafta hiçbir tepki veremedim.. Çünkü dumur oldum.. İnanamadım..
Sonra başladım savaşmaya.. Asla kendimi ezdirmedim..
Çok özür dilerim, b.k altında kalırım laf altında kalmam..
Bana birşey söylüyorlar diyelim anında cevabı yapıştırıyorum..
Tabi benim koca kişisi çok muzdarip bu durumdan..
Asla kendimi ezdirmedim..

Hep şunu beklediler eşimden..
Eşime beni şikayet şikayet şikayet... Kışkırtmalar vs..
Gelsin eşim beni dövsün istediler.. Kendileri korku kültüründen geldikleri için boyun eğmem için çözüm buydu onların gözünde....
Hatta k.pederim bana iftira bile attı.. İnsan gelinine iftira atar mı..
Birgün tuttumuş ben onun birşeyini gördüm, birşeyini gördüm..
Neyimi gördüğünü de hala söylemiş değil.. Eşim bağırıyordu neyini gördüysen söyle, beni niye böyle merakta bırakıyorsun diye..
K.v. ise aman hayatım sakın söyleme, sakın söyleme oğlumuz üzülmesin diyip duruyordu..
Yani ikisi de birbirinden beterdi anlayacağınız..
Ben hep söylerim benim 2 kaynanam var diye.. Biri kayınvalidem biri kayınpederim..

Sadece manevi açıdan bizi bitirmediler..
Maddi açıdan da keza öyle bizi sömürdüler..
Adamın tam tamına 1 dükkanı, bir deposu, emekli maaşı ve 5 dairesi var.. (Birinde kendi birinde biz oturuyorduk..)
Altında da sıfır km arabası var.. Yani şu an ki yaklaşık geliri 4.000 TL civarında... K.v'nin maaşını saymıyorum bile..
Ev masrafları da 500 TL falan.. Bütün bu bolluk içinde yaşamalarına rağmen 1 sene boyunca bütün faturalarını biz ödedik..
Su, elektrik, doğalgaz, 2 tane cep telefonu, ev telefonları vs.. Bütün faturalarını bir sene boyunca biz ödedik..
Biz yeni evlenmişiz.. (Borcumuz var harcımız var ve evlenirken herşeyi eşim ve benim ailem yaptı... Onlar bir iğne bile almadılar..)
İlk gece takılan paraları da aldılar onu da unutmayayım..
Ve ben okuyorum daha çalışmıyorum arkadaşlar..

İlk zamanlar çok sıkıntı çektik.. Eşime diyorum ki babana söyle faturalarını ödesin, biz zor durumdayız..
''Tamam diyor önümüzdeki ay söyleriz'' diye diyeeeee 1 seneyi devirdik..
Baktım eşimde iş yok.. Birgün adam yukarı çıktı..
Elime faturaları aldım.. Bundan sonra faturalarını kendin ödüyorsun yeter dedimm..
Ben kendi evimde doğalgaz yakmıyorum, senin doğalgaz faturanı ödüyorum..
Bu hangi kitapta yazıyor bana söyler misin dedim..

Adam ne dedi dersiniz.. Küçümser ve aşağılar bir dilde Amannnn sanki çok bir iş yapıyorsunuzzzz deyince benim şalter attı..
Madem öyle büyük bir iş değil o zaman al bizim faturaları da sen öde dedim..
Adam gıkını bile çıkarmadan kapıyı pattttt diye çekerek evine indi..
Eşim dumur oldu benim yaptıklarım karşısında.. Bana sinirini de sevincini de belli etmiyor tabiii...

Birçok sefer taşınalım desemde eşime vicdan yaptırdılar hep..
Tek oğlumuzsun gidemezsin, seni evlatlıktan reddederiz, yapamazsın, sütümü helal etmem durumlarına geldik..
Tabi sabreden hep ben oldum..
Kulağımla neler duydum neler...
Adam her sabah kalkıp sabah namazında dua ediyormuş, (kendisi sinirli olduğu zamanlarda aşağıda bağırarak konuşurdu
ve ses aynen bize gelirdi..) Duası şöyle: (Bu arada ben 5 aylık hamileyim)
Adamın ağzından yazıyorumm... Her sabah namaza kalktığımda dua ediyorum, Allahım onlara öyle bir acı yaşatsın ki
bizim kıymetimizi anlasınlar, bize karşı yaptıkları hatadan dolayı bu bela başlarımıza geldi diye gelip bizden özür dilesinler..

Yani adam kendinin değerli olduğunu anlamamız için benim 5 aylık bebeğimi kaybetmem için dua ediyormuş.. Yani bunu ima ederek konuşuyordu..
Öncelerini de bildiğim için rahatça yazabiliyorum..
Bir baba evladına böyle bir dua eder mi yauuu?

Neyse kızlar ben çok çektim.. Artık onlar için 4 sene sonunda öyle bir yere geldi ki durum;
eşim benden boşansın istemeye başladılar.. Hatta adam şey diyordu; Sokaklar kadın dolu ama bizim oğlan bakmaz ki...
Neyse lafı çok uzattım.. Söylemek istediğim şu:

Eşimi çok sevdiğim için dayandım ve katlandım.. Ben gitmeyince onlar da sinir oldular..
Eşimle de çok birbirimize düştüğümüz zamanlar oldu.. Kavgalarımızı duydular..
Hatta kadın gelip direk kapıya kulağını koyup dinliyordu..
Çok yakaladım..
Eşimde ailesinin haksız olduğunu biliyordu.. Ama hiçbir zaman bana benim ailem haksız demedi, bana da dönüp sen haklısın demedi..
Her zaman günü kurtarmaya çalıştı.. İki arada bir derede kaldı..
Hiçbir zaman hizmetçi konumuna düşmedim.. Ama evimde ne yemek yaptıysam eşimle aşağıya gönderirdim....
Bütün bunlara rağmen saygı da kusur etmemeye çalıştım.. Surat yapmadım.. Huzursuzdum.. Birşey söylenirse altta kalmadım..
İdare etmeye çalıştım ama olmadı..

Adam Haziran ayında yukarıya çıktı ve karını çağır karşıma gelsin dedi..
Bende karşısına çıkmadım, sırf onunla dalaşmamak için..
O zaman buradan söylüyorum inşallah duyuyordur dedi..
Başladı konuşmaya:
Senin karın dedi benim kocamın arabası diyormuş dedi..
Kocamın yazlığı diyormuş dedi.. Eşimde evet öyle söyledi dedi taSdik etti....
Benim kocamın arabası demesi için o arabanın içinde benim 1.000 TL param var dedi birrrrrrr onu vermesi lazım dedi...
Benim kocamın yazlığı demesi için o yazlığı alırken benden de para aldın onu da vermesi lazım dedi..

Söyle ona -GİTSİN NE YAPARSA YAPSIN- artık geldiği yerden mi bulur,
bulsunnnnnnn benim paramı getirsin dedi.. Ayrıca karını bizden çok seviyorsan bizden çok değer veriyorsan Al karını DEFOL GİT!...
1 ay mühlet veriyorum size dedi..

İşte eşimin beynindeki göbek bağı o zaman koptu...
Hiç sesini çıkarmadı sadece tamam baba yazlığı satar paranı öderiz dedi..
(Bu arada eşime 20 TL vermişse (yasal faiziyle beraber istiyor alacaklarını) 70 TL istiyor..
Ayrıca yazlık eşimin üzerine.. Yalnız satın alırken 20.000 TL gibi bir rakamda babası vermiş..
Kaba inşaat şeklinde almışlar ve bütün ince işlerini eşim ve ben yaptırdık.. Çok para döktük oraya..)
Adamda vurdu kapıyı gitti.. Eşim ertesi gün eşyaları toplamaya başla, bende ev bakacağım 1 aya kalmaz çıkarız dedi..
Ama sakın onlara birşey belli etme dedi..
Birgün onlar yazlıktayken topladık eşyamızı ve taşındık.. Hemde çokkkkk uzaklara..
Evlatlıktan mı reddettiler.. HAYIR...
Biz küstüler mi... HAYIR..
Şu an sanki hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yapmamışlar gibi bizimle muhabbetteler....
Eşim ise sanki annesinden yeni doğmuş gibi..

Bize yalvarıyorlar.. Evinizi kiraya vermeyeceğiz, n'olur hemen tekrar taşının...
İçini istediğiniz gibi yaptırıcam, yeni eşya alıcam..
Ben bir kere kovarım, 30 kere çağırırım...
Yüzsüzlüğün bu kadarı artık..

Hayvan terli, yemezler...

Kızlar uzun oldu kusura bakmayın.. Ama paylaşmak istedim..
Ve bunlar sadece yaşadıklarımdan 1 damla.. Daha neler var içimde..

Efim'cim,

Yazdıklarını şokları yaşayarak okudum ve çok üzüldüm..

Fakat şunuda sana söylemeliiyim......Sana zaten hayrandım şimdi 10 kat daha hayran oldum..Sabrın,olaylara bakış açın,zekan....hepsini taktir ediyorum arkadaşım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…