2010 Temmuz Anneleri : )

esma, selva ve diğer hasta bebeklere geçmiş olsun.
benim kızımda altını her açtığımda elini götürür ama meraktan yaptığını düşünüyorum. elinde ıslak mendil varsa silmeye çalışır. elini ayağını öptürür bizimkide çok hoşuna gidiyor.
bende bu yaşta böyle bişiyden haz alaacağını düşünmüyorum. bu tarz şeyler 2 yaşından sonra başlıyor diye biliyorum. birde gel ben kaşıyım diye bir yaklaşım olamaz dikkatini başka yöne çekmek gerekiyor diye biliyorum .
birde altı bezli bir çocuk nasıl kaşıyor anlamadım. altını açınca mı yapıyor acaba.

canım seni çok iyi anlıyorum ama dediğin gibi biz çalışıyorsak, çocuklarımıza daha güzel bir hayat sunmak için çalışıyoruz.inan bana şu anda sana çok zor geliyor ama bu tempoyada alışacaksın.bende sabah 8:30-18:00 arası çalışıyorum.öğle arasıda oğluşumu emzirmeye gidiyorum.napalım buna da şükür, en azından cumartesi ve pazar günleri kuzucuklarımızla birlikte olabiliyoruz.

SELVAcıgım çok büyük geçmiş olsun allah beterinden korusun sizleri .....EFİMcigim hamile iken canımın istedigi tek şey burger kıng te chicken royaldi nerdeyse her hafta ordaydım..aklından geçiyorsa ve canın istiyorsaki istiyo rüyalarına girmiş en kısa zamanda yemelisin ....ESMAcıgım tosunun çok iyi olucak kendini yıpratma ondan ayrı kalmak ve yanında olamamk üzüyor seni ama sen saglam hatunsun ayakta durman lazım bana hep sen moral verirdin şimdi seni böyle görmeyeyim toparlan

kızlar dogum gününde dikipte giydiremedigim kostümü giydirdim bebişkoma fotolarınıu çektim çok özenmedim çekerken ...anneme göstermek için malum ayagı sakat giydirdim anneme indirdim kapıya kaçtı kuzum kapıda bi kaç poz çektim gerisini evde ne yapıyım içimde kalmıstı

Son düzenleme:
BAHAR canım benimde ani baş dönmeleri,halsizlik ,göz kararmalrı,uykuya doyamıyodum sürekli bir uyku hali içimden hiç birşey yapmak gelmiyodu kansızlıgım vardı zaten meger dahada kansız kalmısım ve bu şikayetler bende yıllardır var .hatta sezeryan oldugum zaman ameliyathaneden çok geç çıktım herkes panık olmuş .ameliyat sonrası 3 ünite kan serumu takıldı doktor dediki vücudun kansızlıga okadar alışmıskı kolayca kendine gelebildin senin yerine başkası olsa kolay kolay kalkamazdı dedi .hala ilaç kullanıyorum santofer fort ve ferro sanol kan igneleride cabası aslında aksatmadan kullansam tedavi olucakta ben ilacı uzun süre kullanıyorum niyeyse sıkıntı basıyo hemen tedavi olıyım istiyorum

Son düzenleme:
Kızlar saolun yaa,
Ne güzel moral veriyorsunuz insana,
Desteğe ihtiyacım var evet,
Halimi nasıl da anlıyorsunuz ,

Bir de yeni ortam telaşı var,
buradaki ortamımı çok seviyordum,
Arkadaşlarla yine görüşeceğiz 15 günde bir toplanıyoruz bağlarımı koparmam onlarda beni çok severler zaten,
Ama yine de aynı ortamda çalışmak gibi olmayacak,
Öğrencilerim haberi almışlar gelip yanıma ağlayanlar bile var,
Kendimi zor tuttum vallahi nerdeyse ben de ağlayacaktım,
Okul donanımı çok iyiydi,
Üstelik iki arkadaştık iş paylaşımı süper oluyordu,
Ve bu okulum evime çok yakındı Rüzgarın bir derdi olsa hemen 5 dk. gidip eve bakıp geri dönüyordum tenefüste,
Yeni gideceğim yere eşim arabayla bırakacak ,
Vee çocuğuma acil bir şey olduğunda hemen koşturamayacağım,
ama kabullenmek zorundayım,
Vardır bunda da bir hayır,
Allaha emanet artık napabiliriz ki(

yeni bir ortama girmek,alıştıgın insanlardan ayrılmak gerçekten çok zor .adaptasyon süreci yeni arkadaşlara alışmak ortama alışmak epeyce sıkıntılı ama herşeyde vardır bir hayır sıkma tatlı canını inşallah gidecegin yeride çok sversin.. aratmasın rabbim inşallah eski yerini o kadar sev orayı o derece

Kızlar bu arada Rüzgarın odasını ayırmaya karar verdik,
dün akşam bizim yatak odamızdan kendi odasına taşıdık ,
Tabiki alıştırma sürecinde ben de yanında yatıyorum,
O odada tek kişilik bir yatağımız daha var,
Tabi hala emiyor,
Bu gece 2 kere uyandı,
Sabaha karşı da 1 kere,
ama en azından sabah alarmına uyanmadı,
biz kendi odamızda daha rahat hazırlandık,
Bakalım umarım başarılı olabilirim,
Bıdıkcan alışırsa ona hemen çilek odasının arabalı odasından alıcam,
Ben ondan daha hevesliyim vallahi,

Var mı hiç ayrı odada yatan bıdığımız?
Bana tavsiyesi olacak arkadaş var mı?

herkes hastalıktan bunalmış sizlere birşey anlatayım da her şerde bir hayır var diyelim:)
benim babam emekli öğretmen şimdi de bir özel eğitim kurumunda eğitimci olarak çalışıyo.
özel eğitim kurumu diyorum ama özel okul kolej falan değil, engelli çocuk ve gençler için rehabilitasyon ve eğitim merkezi yani.
burda 2 öğrencisi var, ikisi de kız biri 20 biri 18 yaşında ikisi de ağır mental engelli.
babaları ortada yok anneleri çırpınıp duruyo bu kızlar için.
geçen gün babama demiş ki:
siz üzülüyosunuz bizim halimize ben hissediyorum ama sakın üzülmeyin ben her gün kızlarım iyi ki var diyorum.
benim kocam ortada yok ne maddi bir gelirim ne maaşım var.
ama devlet bu kızlar için bana aylık para veriyo eğitimini sağlıyo.
onlar olmasaydı benim kocam yine beni bırakırdı ortada ben yine beş parasız kalırdım üstelik kızlar sayesinde verilen aylık da olmadan.
ben onlar sayesinde hem bu dünyamı hem öteki dünyamı idame ettiriyorum.
lütfen bize üzülmeyin ben onların birtek olumlu hareketlerini bile mucize sayıyorum iyi ki varlar demiş.
babam da ağzını bile açamamış bu sözler üstüne..
ne denilebilir ki zaten...
hayat nerden bakıyosak ona göre güzel veya çirkin görünüyo arkadaşlar...
şimdi hepimiz hem güzellikler için hem de çirkinliklerin içindeki güzellikler için şükredelim lütfen:))

Evet Selvacım bana güzel bir mesaj oldu bu,
Allaha binlerce şükür olsun bu güzel hayat ve verdiği nimetler için....

Offf selvacım ya neler var değilmi?Halimize binlerce şükürler olsun..ve kadına helal olsun okadar benimsemiş artık kabullenmiş durumu kaldi ki başkalarına teselli veriyor...Hayat çok garip gerçekten neyin ne getireceği belli değil her şerde bir hayır var derler ya işte o misal bu kadının olayıda..

okurken agladım tutamadım kendimi.ben kızıma her baktıgımda binlerce kez şükrediyorum rabbim eli ayagı düzgün saglıklı bir şekilde gönderdi.bazen yaptıgı yaramazlıklara tahammül edemiyorum kıpır kıpır hiç durmuyor.sonra aklıma koşup gönlünce çosamayan konusamayan engelli çocuklar geliyor sus diyorum kendi kendime şükret .aileleri tek bir adım atabilmeleri için yada agzından çıkacak tek bir kelimeyi duyabilmek için can atarken nankörlük yapmamk lazım diye düşünüyorum paylaşımın çok güzel olmuş allah engelli ailelerine sabır ve güç versin inşallah

Merhabalar hanimlar..
Gecmisi soyle bir okudum. Vaktimde yok pek.
Selvacim okudum yazdigini. Cok etkilendim. Sukur etmenin onemini bir kez daha anladim.

Odamizi ayirma donemindeyiz. Cunku kizim sadece 1 kez uyaniyo artik gece nihayet. Bazen sabaha kadar uyanmiyo. Emmiyoda artik. Denicez bakalim..

Bende hemoroid icin genel cerrahiye gittim. Cok sevimsiz birsey
Neyse doktorada dedimki goguslerimide kontrol eder misiniz. Bakti epey detayli. Birsey yok am ben yine de bi ultrason isticem dedi. Benim kalp basladi gup gup! 1 hafta sonra ultrason cekildi. Rabbime sukur bisey cikmadi. Ama varya oldum oldum dirildim heyecandan. Artik yasa bakmiyor. Her sene cektirmemiz lazim...

bencede artık ayır canım odasını benımkı 6. aydan bu yana kendı odasında uyuyor yatagına bırakıyorum 15 20 dakıka ıcınde kendı kendıne uyuyor gece de ben sutunu ıcırıyorum bır defa hasta falan olmazsa uyanmıyor sabaha kadar bende senın gıbı once odasında yattım bellı bır sure sonra kendı yatagımda yattım ama sureklı gıdıp ona yanında oldugumu hıssettırdım sonra tamamen alıstı bende kızıma bebek odası almamıs olsaydım pembe olan araba yatagı alırdım benımde hosuma gıdıyor

2 hafta once benım kız da oyleydı bogazı cok kotu ıltıhaplanmıs dedı doktor burnu falan akıyordu ama yıne de cok yaramazdı doktor hıc hasta gıbı degıl dedı maasallah 2 surup verdı 1 hafta da duzeldı antıbıyotık ve soguk algınlıgı ılacı verır sızede cabuk atlatır ınsallah burası cok soguk o yuzden sureklı kalın gıyınıyor gece tulumsuz yatırmıyorum ama benım arkadasta dıyor bır sıcak bır ruzgarlı burası sıyor ondan bronsıt olmus

Oh be evim piril Piril oldu:)
Bizde haftasonu odamizi ayircaz ins.su anda odanin resmini koysam burasi nasil adam olur dersiniz pazara benziyo:))) ins guzel bisi olur istdan duvar stickerlari bile aldim.

Oh be evim piril Piril oldu:)
Bizde haftasonu odamizi ayircaz ins.su anda odanin resmini koysam burasi nasil adam olur dersiniz pazara benziyo:))) ins guzel bisi olur istdan duvar stickerlari bile aldim.

ah canım, ne güzel ellerine sağlık içinde rahattır şimdi.inşallah kuzucuğun odasıda çok güzel olur annesi :)

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
miscapris seni herhalde burada en iyi ben anlarım
çünkü beni de başka bir okula görevlendirmişler
şimdiye kadar 2.5 gün gdiyordum okula
ptesi müdür haber vermişti
bir de kpeder hasta olunca iyice moralim bozuldu
ağladım ağlayacaktım
oğlumu sanki uzun süre bırakıp başka bir şehre gidiyormuşum gibi gelmişti
hemen gidip o telaşla rapor aldım
haftaya neler olacak bilmiyorum
Allah yardımcımız olsun

evet arkadaşımın tabiri talihsizce ve bunu kendi çocuğuna söylemesi daha talihsizce
ama işte bazı insanlar neyi biliyorsa ona inanır

benim bu çalıştığım okulda engelli çok çocuk var
sınıfları var
onları ve annelerini görseniz
her gördüğğümde şükrediyorum Allah ıma

canım biz çok uzun zamandır ayrı yatıyoruz kuzeyle. kendi odasında uyuyor hem gece hem gündüz. önceleri sadece gece kendi odasında uyuyordu şimdi gündüzde kendi odasında uyuyor.

uyanınca birde odasından artık anneee diye bağırarak beni çağırıyor.

sizde en kısa zamana alışırşınız inşallah.

bu arada yeni okulun hayırlı olur inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…