2010 Temmuz Anneleri : )

Cok sagolun arkadaslar.bugun icimdeki yangin sonmus,buz daglari olusmus bende.artik beray ve esim icin yasicam.babamlada konustum ya bize gelirsin yada istda disarda biyerde bulusuruz berayi gorursun dedim.tamam kizim dedi cunku annemi cok iyi taniyo haksiz oldugunuda biliyo.gereksiz yerlerde cikis yapip herkesi silebilen yapiya sahip.ben mukemmel biri degilim olamamda buyuzden silmek isteyen varsa beni silsin elimden bisi gelmez.

Son düzenleme:
merhaba kızlar:)
beni merak etmişsiniz okuyunca çok duygulandım...
bilgisayarım bozuktu ancak girebildim.
ameliyatım iyi geçti çok şükür, bişeyim kalmadı artık.
narkozun etkileri geçerken beni bekleme kaptan diye bağrınmak ve seval hanım diyen hemşire hanıma seval değil adım selva diye çemkirmek suretiyle hastaneyi epeyce senlendirmişim:)
arayan, merak eden herkese teşekkürü borç bilirim:)

ben iyiyim ama ilke fena.
azı dişleri çıkıyo, bir de annemde kaldı birkaç gün ben yatarken o yüzden çok kaprisli.
mızmızlık had safhada yani...

son günlerde ülkemizin başındaki kara bulutlar yüzünden migrenim tavan yaptı.
dün deprem görüntülerini izlerken annemi kurtarın diye ağlaşan kızcağızlara çok çok üzüldüm.
içim yanıyo hem şehitlerimiz hem soğukta evde kalan yakınlarını kaybeden depremzedeler için canım çok yanıyo.

efimciğim çok sevindim bir kızın daha olmasına.
benim kız kardeşimle aramızda 3 yaş var o benim en iyi arkadaşım seninkiler de öyle olur.
annenle ilgili yazdıklarına çok üzüldüm, keşke öyle olmasa durumlar...

hacercim, tubanın dediği gibi menopoz duurmları gerçekten anneleri çok yıpratıyo, belki başka bişeye kızdı sizden çıktı acısı.
zaten hep en yakınlarımızı çok üzeriz böyle.
sen kin büyütme içinde eminim o da pişman olmuştur, arar seni.
o aramazsa bile sen ara erisin buzlar.

canım hiç merak etme babanda annenin huyunu biliyor madem, o napar eder anneni, seni arayıp özür dilemesi için ikna eder.içinde ki kırgınlık geçmez belki ama en azından araya bir mesafe koysanda, küs olmamış olursunuz.

canım çok geçmiş olsun.iyileşmiş olmana çok sevindim.bundan sonra çok rahat edersin artık.ilkecik içinde bu dönemler diş çıkarma dönemi olduğu için çocuklarımız acıdan dolayı çoğu zaman huysuz oluyorlar.hayırlısı ile bugünlerde geçecek canım, napalım allahım daha başka hastalıklar vermesin inşallah...

Efim merhaba.Şu yazdıkların için sana çok teşekkürler ediyorum...
Sen bizim pedagogumuz oldun bu arada
okadar güzel şeyler yazıyorsun ki tamda bam teli derler ya hani işte ona dokunuyorsun..
Düşündüklerimizi ifade edemediklerimizi ortaya çıkartıyorsun canım...
Bir tek kayınvalidem için değil aslında dediğin gibi herkes biraz daha empati yapsa hayatımızda neler değişir neler...

Helal olsun sana
Seni severdim,şimdi daha bi sevdim
Bu devirde kayınvalideyle yaşamayı becerebilecek nadir sabırlı hatunlardansın demek,
Ne güzel bebişe de bakar
ama genelde ananeye de götürüyorsunuz herhalde
Miss canım teşekkür ederim güzel yorumun için...
Bende seni seviyorum arkadaşım..Karşılıklı olmasına çok sevindim..
Allah razı olsun çocuğuma bakıyor yemeğimizi yapıyor yetişebildiği kadarı ile...
Bize yardımcı olmaya çalışıyor kendince saolsun...
Genelde iyi anlaşan gelin-kayınvalideyizdir oturur karşılıklı sohbet ederiz dertleşiriz kahvemizi alıp..
Ama tabiki anlaşamadığımız yada kırıldığımız birbirimizi anlayamadığımız zamanlarda olur...Ama mecburen birşey diyemiyorsun o bizim büyüğümüz annemiz
eşimin annesi sonuçta...yaşayıp gidiyoruz işte...
Hayat insanı sabırlı yapıyor,törpülüyor seni...
Akşam tv de Çınar Ağacı diye bir film vardı sinemada izlemeyi çok istemiştim ama kısmet olmadı..
Akşam tvde izleyebildik çok güzeldi ya...4 çocuk bir anneye bakamıyor ve huzur evine gönderiyorlar...
Onların yaşadığı dram gelgitler hepsini çok güzel yansıtmışlar....Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin evladında...
Bizde ne kadar annemim gözünde hayırlı evladız bilmiyorum ama biz elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyoruz ona karşı..

Ayy canım ya çok sevindimm.Hayırlısı ile gelsin inş.minik kızımız dünyaya inş...
Kız annesi olmak çook güzelll..
.
Selvacım hoşgeldinn..
iyi olmana çok sevindim...
maalesef hepimiz aynı duygular içerisindeyiz...
çok acı günler geçiriyoruz..
rabbim herkesin yardımcısı olsun inş..

Son düzenleme:

Hayy allah ya üzüldüm Hacercim böyle olmasına...
İşte bazen oluyor böyle şeyler...
Olsun düzelir zamanla o annedir sonuçta et tırnaktan ayrılır mı:??
Üzme kendini kızın var yanında....

http://www.hekimim.com/cocuk/surmeyasi.gif
şuan 16. ayda görülen dişlerden biri çıktı diğerleride bu kadar zor çıkacaksa vay halimize (( diğerlerinin yeri belli olmuş bile.
sizde diş durumu nasıl.

biz 15.ayda çıkardık canım 1,5 ay oluyor
15 gün içinde 4 azıda çıktı
bizim en kolay çıkardığımız dişler azılar oldu çok şükür
yani biraz mızmızlık iştahsızlık oluyor ama ateş hastalık olmasında
çünkü diğer dişlerde çok çektim ben razıyım bütün huysuzluklarına

Kızlar slm
bugün geç kaldım biraz
Acayip yoğun bir gündü
İşleri hallettim size bakmadan çıkamadım
Ulen ne çok sveiorum ben sizi
Oğluma koşmam lazım oturdum şurda size yazıorum:))

Kötü günlerdeyiz ülkece
Öncelikle DEpremzedelere sabırlar diliyorum
allah yardımcıları olsun
Çok acı
Tvyi açmak istemiyorum
Rüzgara da kesinlikle izletmiyorum o bağrışlı çağrışlı haberleri
Etkileneceğini düşünüyorum.

Bizim oğluş hiç bibron almadı
hep bardak canım.
Aaa ben de yapayım bir ara brokoli falan
Etçi oldu çıktı benim oğlan
Köfteci kereta babası kılıklı:))
Ayyy EFİMcim hayırlı uğurlu olsun
Ne güzel bir haber
Kızların birini bana versene dermişim
Sen Allahın ne sevgili kulusun iki kız annesi olucan maşallah.

Anladimki hayat cok acimasizmis
Anladimki esimden baska kimsem yokmus
Anladimki ben alttan aldikca insanlar mutlu oluyomus
Anladimki nazimin gectigini sandigim bir ANNeM dahi yokmus.

Canım benim
anne kız arasında yaşanır böyle şeyler
Çok yürek burkucudur
ama düzelir zamanla et tırnaktan kopar mı hiç
bazen annelerinde çocukluk yapası geliyor işte
Benim anniş de yapmıştı bi aralar
ama şimdi unuttuk gitti
zaman ver en iyisi.
Canım hoşgeldin yuvana:)
Özledik sohbetini.

Ayy o filmi annem de izlemiş
akşam aradığımda ağlıyordu hüngür hüngür
merak ettim ben de şimdi yaa
İzleyeyim bari
Kayınvalideciğinle sana mutluluklar diliyorum tatlım
En güzel şey zaten iyi geçinmek
tatlı dilin güler yüzün kime zararı var
Büyükleri kırmamak lazım dediğin doğru
Büyükler işte vardır bir bildikleri
Hem onlar biizm yaşımıza gelmeyecekler ama biz onların yaşına geleceğiz
Bunu da düşünmek lazım.

Kızlar hepinizi öpenzi
ve ben bugün kaçanzi.

Bu arada herkese merhabalar...
Bugün inanılmaz yoğunum..
yine beyannamelerin son günü tırmalayıp duruyoruz işte...
Özge'yi anneme bıraktık yine...
Bizde yoğun mu yoğun bir hafta sonu geçirdik..
Cuma akşamı teyzemizdeydik..Cumartesi günü işlerimiz yoğun olduğu için
çalıştım birde evde haldır haldır temizlik yaptım akşamınada arkadaşlarım geldi...
Pazar günü haliyle yeniden temizlik her yer kırık oldu çoluk çocuk...
Birde Özge bir kaç gündür huysuz gece ağlıyarak uyanıyor uyumak istemiyor diyordum ya..
Meğerse yavrumun derdi varmışş..Dün sabah uyandı ağzında birşey çiğniyor kızım ne yiyiyorsun diyoeum bakıyor...
Zorla açmaya çalıştım ağzını kırmızı bir et parçası ağzında...Meğerse azı dişi patlamaya çalışırken et fırlamış oradan buda
onu ağzında birşeyvar zanndedip çiğniyor ve kanatıyor yatağı falanda kan olmuş..
Ben görünce şok oldumm kahroldumm yavrum kim bilir ne çok canı yandı ve ağrısı oldu...Eşimde çalışıyordu işten gelir gelmez hemen diş hastanesine gittik doktor diyor senin ne işin var burda dedim sormayın baktı hemen tabi ağlama koptuu iltihaplanmış tahriş olmuş dedi...
Antibiyotik yazdı birde ağrı kesici..hemen aldık başladık..Haftaiçi çocuk bölümünden randevu alıp gelin birde röntgen çekelim dedi...Kökünde birşey olmasın atalamayalım...Okadar çok üzüldüm kii....Böyle birşey duymamıştım hiç ve dişlerimiz çıkarken maaşallah diyeyim hiç zorlanmamıştık...
Akşamda görümcemler yemeğe geldiler böyle bir yoğunluk vardı yani bizde...Baş ağrısından kösüldüm evde şifa için bir tane parol bulamadım kafayı yicektim..Neyse ki Özge ilaçları içince rahatladı sanırım şaşılacak birşey sadece 1 kere uyandı bende güzeel bir uyku çekmişim...
İşte bizden haberlerr...

canım benim ya kıyamam özgeciğe.okurken bile o kadar kötü oldum ki anlatamam.o küçücük beden nasıl dayansın o acıya.((canım tez zamanda iyileşirsiniz inşallah.yaşadıkca daha neler göreceğiz.allahım beterinden korusun inşallah canım.çok çok geçmiş olsun...

Papatyacım ve Misscim ikinize de iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..
Papatyacım Özge'ye çok geçmiş olsun.. Tez zamanda iyileşir inşallah..
Yani sana da maşallah hem çalış hem temizlik, ev işi, çocuk bakımı hem bu kadar misafir
valla Allah yardımcın olsun..

umarım bizimde kalanlar rahat çıkar. geçen bayramdan bu yana 1 hafta iyiz 1 hafta kötüyüz diştenmi havadanmı kreşten mi bilemedim. yada hepsi. çok huysuz oluyorlar gerçekten bu dönemde ara ara eli ile eğzını tutup ağlıyor. (

Teşekkürler canım...Amin inş..

Saolasın Efim..Amiin inş..

selvaa...... canmm hoşgeldin... artık iyisindir.. umarım... nasıl oldu burun... acı varmı acııı bende yaptırmak istiyorumda.. azcık destek alayım dedim

sen hep burda ol kuşşş ....

papatyaa.. canım geçmiş olsunn... kıyamm ben kuzumaa... neyseki dün uyumuş rahat...

hacercimm.. pozitif hatunnn olur oyle şeyler yaaa... neler yaşanıorrr... unutuluyorrr.. ahh ahh.. hayatın cilveleri bunlar... sennn kızınla kocanla mutlu olda... gerisii hepsii zmanla yoluna giriyorr...
kimi atladım hatırlamıyorum kızlar... valla beynim 56 halimde yok bugun...

hafta sonu ful temizlik vardı evde.. 85 m2 evimde 2 adet koltuk takımı bulnuyordu... ev daha çok depoyu andırıyordu..

bu gidişe bir son dedim...veee bir koltuk takımımı feda ettim..

tüm hafta sonum evi dekore etmek çamaşır yıkamak.. ev silmekle geçtii..

metin eren çok iştahsız... bende grip olucm gibi ilaç içtim ama halim yook hiç...

kolumu kaldırack halim yok..

komidinler almış başını gidior... gardroplar...

bugun onlara başlayasım varr.. ama maksimum2 gun sonra metin eren gene dökücekk...

açıp yere atıyorrr... karmakarışk dolaplarım
Aşkveoğlum... senideee çok özledimm..

Kuzeynepp... canım sen nasılsın... geçmişi tm okuyamadım...

mylineee... ya bnm oğlanda diş çıkarırken fena oluyorrr iştah tamamen gidiyorr...

kızlarrr bir soru daha.. iskenderun çok soğuk bir memleket değil..

yani kışın en soğuk gunlerii 1 derce olur buralarda...

şuanda 20-21 derece... metin eren gece üstünü örtürmüyorr...

uyku tulumları çok kalın geldi bana şu mevsimde...

ne öneriyorsunuzz...

Son düzenleme:

bana dün bir arkadaşım yelek giydir dedi, uyku tulu ile çok sıkılıyor bizimki hiç hoşlanmıyor 10 dak. bir uyanıyor. en azından gögsü falan sıcak olur. denemek lazım.

sağol canım benim, ben iyiyim allaha şükür.beni de unutmadığın için sana ayrıca teşekkür ediyorum ve seni seviyorum
benim oğlanda metin eren gibi sıkıntılı üstünü örtmez hiç.bende altına battaniye yazıyorum.üstünede uzun kollu çıtçıtlı badi ile onun üstüne kalın eşofmanlardan giydiriyorum.sık sıkta üstünü örtme çalışmalarım oluyor tabi.çok nadirde olsa bir müddet örtüsünü tuttuğu oluyor.bu da benim yanıma kar kalıyor.

Arkadaslarim,canlarim bana vermis oldugunuz manevi destekleriniz icin cok tsk ederim.Resmen moral kaynagim oldunuz.zamanla hersey unutulacaktir eminim.

Papatyam canim meslektasim inanirmisin beyannameleri doldurmayi birak,kokusunu bile ozledim.okadar cok isimi ozledimki...

herkese iyi akşamlar kızlar, tabi bu kadar kötü şeyler oluyorken ülkemde, ne kadar iyi olabilirse atrık(
geçmişi şöyle bir okudumda bazı arkadaşların -ufak tefek de olsa- bazı sorunları olduğunu gördüm. kimimiz çocuğumuzun dişlerinden, kimimiz annesinden, kimimiz ev işlerinden vs vs vs yakınıyoruz. depremler oluyor, askerlerimiz terör lanetinden ölüyor.
şükretmeliyiz; kavga edecek bir annemiz var...
şükretmeliyiz; yaralar bereler içinde kalan, uykusuz geceler geçirmemize neden olan çocuğumuz var...
şükretmeliyiz; pis de olsa temizlenecek evimiz var.
şükretmeliyiz; kavgalı da olsak eşimiz, kayınvalidemiz vs var.
kısacası arkadaşlar hayattayız, sevdiklerimiz ailemiz yanımızda, hayatta...
lütfen şu son dönemde milletimizin yaşadığı felaketleri unutmayalım... böyle düşününce -her ne kadar üzülsemde- kendimi şanslı hissediyorum. eşim ben çocuğum tüm sevdiklerim oralarda bir yerde göçük altında değil... ölen tüm insanlara rahmet, kalanlara çok çok büyük sabırlar diliyorum. çok büyük bir acı...
küçük bir hikaye: köyün birine yardım geliyormuş her ay.... bir gün yardım kolilerinden birinden çok güzel bir oyuncak bebek çıkmış. küçük bir kız çocuğu o bebeğin kendisinin olmasını istemiş ama ilgili adam onu başka bir çocuğa vermiş ama gelen ilk kolideki bebeği de o kıza söz vermiş. 1 ay sonra gelen koliden bebek yerine koltuk değnekleri çıkmış. küçük kız, bebek gelmediği için çok üzülmüş. bunun üzerine adam: ''üzülme, hatta sevin. senin bu koltuk değneklerine ihtiyacın yok ki'' demiş...

herkese -olabildiğince- iyi akşamlar diliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…