2010 Temmuz Anneleri : )

Canım valla ben mutfağı toparlıyorum.. Güya yemek yapacağım..
Siz nasıl oldunuz canım?

kolay gelsin canım daha iyiyiz şükürler olsun kaç gündür bende eve bakamadım ağzı burnu birbirine girdi evin
ne nankör bu ev işleri yahu yap yap bi gün yapma hoop her yer her yerde:)

Ayyy Esmaaaa sendeki süper ötesi bir cesaret
Baya büyük bişey almışsın
İnşallah güzel çıkar canım
Merak ettim hemen yaz nasıl çıktığını.

Canım çooooooook teşekkür ederim ne güzel etkinlikler bunlar böyle
Hemn deneyeceğim eve gidince
Süper süper bayıldım.

Bizden de selamlar annesi
Biz de sizi öpüoruz,
Ben hem hamiş kadınları hem de göbkteki bebikleri çok severim.
İnşallah sen de deliksiz uykular uyursun en yakın zamanda tatlım
En güzeli sen de hemen bir bayan ayarla temizliğe çözümünü bul,
Masaj kesinlikle tavsiye edilir.
Doğum günün ne zaman kaç olucaksın merak ettim.
valla bayram tatilinde

gezme plnları yapmayım... evde ense yapayım diyorum ...

metin erende babasıyla gezsinn...
Bayram tatilinde Niğde de eltimlerdeyiz Allah izin verirse.
Ohhh hamarat hatun
Hem küçük bir çocuk,
Hem hamişlik halleri
sen kalk bir de sarmalar dolmalar yap
maşallah 41 buçuk kere.
Bu arada bizim en iyi korunma yöntemimiz en doğal olanı.. Hiçbir yan etkisi ve zararı yok...

Aramıza Zeynep'i alıp 3'ümüz beraber uyumak..

Gerçi neyden korunacaksam zaten hamileyim...

Allah seni
Gülmekten kparttın beni yaff.

kolay gelsin canım daha iyiyiz şükürler olsun kaç gündür bende eve bakamadım ağzı burnu birbirine girdi evin
ne nankör bu ev işleri yahu yap yap bi gün yapma hoop her yer her yerde:)

Yarama tuz basma Fulik.. Rica ederim arkadaşım.. Nankör az kalır bu ev işlerinde..

cnmm... benm vucudumm çok salak bişee... hap kabul etmıorr... yumurtulaklrımm yağ bağlıorr...

spiralll denemek istedimmm.... doktor biraz bekle dediii......

bende doğal korunma yontemı... olanı kullanıorum ama çok streslıyıımmm her ayy

korkyorum.. gerçekten maddi manevi olarak hazır değilim...

Bu arada bizim en iyi korunma yöntemimiz en doğal olanı.. Hiçbir yan etkisi ve zararı yok...

Aramıza Zeynep'i alıp 3'ümüz beraber uyumak..

Gerçi neyden korunacaksam zaten hamileyim...

Yarama tuz basma Fulik.. Rica ederim arkadaşım.. Nankör az kalır bu ev işlerinde..

inanırmısın o mide bulantılarımda aklıma sen geldin dedim bu kadın hamile yaa nasıl küçük çocukla dayanabildi başarabildi sonuçta hamileliğin ilk ayları çok zorlu oluyor bulantı halsizlik uyku eğilimi... Allah yardımcısı olsun dedim dua ettim sana

Ahhh ahhhhh saol canım Allah razı olsun...

Ahh yerim ben o fıstığı..
Sorma efim aynısının tıpkısını bizimkide yapıyor..Birde bırak benimki benim botları elinde taşıyor misafir odası oturma odası dolaştırıp duruyor..Halimiz harap yani..Ayakkabılığı bağlıyorum artık mecburen..

Aminn canım inş..Bekliyoruz o günleri sabırsızlıkla..
18 Kasım doğum günüm canım..Sormaa 27 bitiyorrr28 olucammm..

O korku berbat birşey her ay yaşıyorum gerçekten...
Birde bu sıralarda 10-15 gün geç regl olmaya başladım..
Hala olmadım mesela..
3,5 atmış durumda bekliyorum...

iyi akşamlar
uzun zamandır giremiyorum nete
yoğunluktan yorgunluktan
uyumak istiyorum
canım fena derecede sıkkın
2 gündür sinirlerim tavan yapmış durumda
yine bakıcım beni deli etti
bu sefer kovmaya karar verdim
yarın gelsin işine son verip acilen bakıcı bulmam lazım
sebebi şu:
ben gizi kamera almıştım hatırlarsını
onu akşamları izliyordum ama yemek yeme anlarını bir türlü yakalayamamıştım
sesleri de gayet neşeli güzel geliyordu
kamera salondaydı
içim de rahattı
sonra mutfağa koydum
ama ses ve görüntü farklı şeylerMİŞ
akşam işten geldim bugün çok güzel yedi dedi gösterdi yediklerini
iyi dedik sevindik felan
akşam görüntüleri izledim
oğlum yemek istemiyor
canım cicim diye çocuğun ağzını tutuyor yada kafasını sıkıyor
oğluşumun ağzına boşaltıypr kaşığı
ayyyyyyy şok oldum
ağlamaktan içim dışıma çıktı
çocuk ağlıyor istemiyor
yok illa yedirecek
gerizekalaı şereften yoksun
sonra oğlum korku dolu gözlerle bakıyor
yine aynı hadise
offfffffff sinirlerim tavan yaptı yine
yarın onun bu yaptığını burnundan getirmezsem
salak kadın

kızlar size birşey soracağım kuzey bu ara parmak ucunda yürümeye başladı arada yapıyor ama neden yaptığı kafama takılıyor.

son zamanlarda evde ona ev ayakkabısı giydiriyordum giydirmediğim zamanlarda parmak ucuna basıyor arada. acaba ayakkabıdan mı oldu kafam çok takıldı
birde bizde bacak eğriliği vardı doktor iyiye gittiğini söylemişti halen d vitamini kullanıyoruz ondan olabilir mi acaba?

tırnağın varsa başını kaşı diye boşuna dememişler. çok üzüldüm şimdi çocuğa kendini kimbilir nasıl yalnız ve mutsuz hisstmiştir kuzu.

allah yardımcınız olsun canım.....

bu arada buı akşam avm ye gittik ben eşim ve bir arkadaş. biz birşeyler bakarken kuzey aldı başını gitti arkadaşta peşinde ben birşeyler bakıyorum.

o ara kuzey beni bir kadına benzetmiş kadının bacaklarına yapışmış kadında eğilmiş buna sarılmış tam kucağına binecekken kuzey yüzüne bakıp anlamış ben olmadığını anne anne diye bağırıyor baktım. ayyy nasıl üzüldüm kuzuma o anda ufak bir panik ve korku yaşadı.

sonra yemek yiyoruz bu masada oturmadı saldık gözümüzün gördüğü yerde dolanıyor. bir an bizi yine göremedi nasıl etrafa arar gözlerle bakıyor. beni ona el sallarken görünce yüüznde güller açtı.

en sonda ben oyuncakçıya giridim eşim başka mağazaya kuzeyde arkadaşla oyun parkına girmiş. orada atlar var o zıpladıkça at gidiyor üzerinde nasıl tatlı zıplıyordu deh deh diyerek. bende çok sevindirik oldum oğlumu öğle görünce...

İyi akşamlar Bahar.Tekira'ya mı gittiniz?Arda bayıldı oradaki oyun alanına facede fotolarımız da var.Hepsine sırayla bindik.Evde sıkılıyorlar tabi dışarı çıkmak iyi geliyor kuzulara.

arkadaşlar kahvaltıda kuzeye bulamaç değilde tek tek vermek istiyorum artık. siz nasıl veriyorsunuz ve artık tek tek veren arkadaşlarım neden ne kadar veriyorsunuz?

İyi akşamlar Bahar.Tekira'ya mı gittiniz?Arda bayıldı oradaki oyun alanına facede fotolarımız da var.Hepsine sırayla bindik.Evde sıkılıyorlar tabi dışarı çıkmak iyi geliyor kuzulara.

iyi akşamlar canım. evet tekiraya gititik malum başka alternatifimiz yok. biz sizin bu girdiğiniz salonda değildik bir daha kine inşallah oraya gireriz. biz tekzenin karşısına yapmışlar biryer atlar falan var ona bindi. dışarısı olsunda ona ne olduğu önemli değil. kapıdan dışarı bir fırlıyor saatte 80 km hızla.

benim oğlumda çok sık yapıyor parmak ucunda yürümeyi canım doktorumuza söyledik yürütecemi bindirdiniz dedi yani önemli bir durum yokmuş birde tv de ufak çocuklar için parmak ucunda yürümenin düz tabanlığı yada çok kıvrık olmayan tabanlar için yapılması gereken bir hareket olduğunu söylemişti yani korkulcak bir durum yok bende yürütecden olduğunu tahmin etmiştim canım ama ev ayakkabısını pek tavsiye etmiyor doktorlar ben altı deri çarık çorap kullanıyorum tavsiye ederim

arkadaşlar kahvaltıda kuzeye bulamaç değilde tek tek vermek istiyorum artık. siz nasıl veriyorsunuz ve artık tek tek veren arkadaşlarım neden ne kadar veriyorsunuz?

canım bende bulamaç veriyordum 2 aydır falan tek tek vermeye başladım. mesela bugünki sabah kahvaltısını sayayım.
1 bardak kuşburnu çayı
ıspanaklı yumurta
minik ekmek parçalarına sürülmüş tereyağ
1 tane zeytin.
az da kaşar peynir

cok uzuldum canim,gerekeni yapicagindan hic suphem yok.benim bogazim dugumlendi ,seni dusunemiyorum.allah yardimciniz olsun.

ceri domates,yumurta biraz pekmez,beyaz peynir.tost ekmeklerine batira batira veriyorum canim.ama sonra bulamac kahvaltisinida yaptiriyorum.

Son düzenleme:
gunaydın kızlar....

halılarım geldi..

bekledğimdende güzeldii.

bayıldım..... çok güzeller... bir cesaret edip aldım.. valla iii kar ettim

allah pişmn ettirmesinn...

Canım kadın çocuk zayıflarsa işimden olabilirim diye düşünmüş olabilir..
Veya sen bu çocuğa yemek yedirmiyorsun mu ki çocuk kilo verdi benzeri sorularla muhattap olabileceğinden böyle davranmış olabilir..
Tabii bunları düşünmek çocuğa böyle davranmasını gerektirmez..
Sana dürüstçe çocuk benim elimden yemek yemiyor diyebilirdi veya ben çocuğunuza yemek yediremiyorum diyebilirdi..
Bu durumda çocuğu anlaması gerekiyordu.. Onun ne istediğini bilmesi gerekiyordu..
Anlamak da işine gelmediği için böyle davranmıştır...
Belki hayatında kimse onu anlamaya uğraşmadığı için o da başkalarını anlamak adına bir çaba sarfetmiyor olabilir..
Böyle durumlarda genel eğilim insanın kolayına geleni yapmasıdır.. Yani zorla ve baskıcı bir şekilde yemek yedirmesi..
Yani hayat ona nasıl davrandıysa o da önüne gelene öyle davranıyor.. Bu bir çocuk bile olsa...
Eğer sana söyleyecek kadar olgun olsa idi zaten oturur beraber nasıl yedirebileceği hakkında konuşmalar, pratikler yapabilirdiniz..
Örnek benim kızıma yemek yedirmem nasıl? Tasvip eden olur etmeyen olur.. Ama ben başka yol bulamadım..
Benim kızım asla sessiz ve görüntüsüz bir ortamda yemek yemez.. Mutlaka bir reklam, Pepee veya bir müzik açık olmalı..
Yani hem gözü hem kulağı dolu olmalı.. Hele hele Zeyno asla mutfak ortamında yemek yemez..
Bazen 1 kaşık alır gider bir şeylerle oynar,ağzını yutar, çağırırım gelir bir kaşık daha alır.. Dün kıymalı karnıbahar yedirdim ilk defa..
Başta beğenmedi.. Ama sonra oyalamalarım sayesinde yedi.. Birde ben hala rondo kullanıyorum Zeynep için yoksa yemiyor..
Bugün de karalahana, pazı karışımı rondoda çekilmiş üzeri yoğurtlanmış dolma yedirmeyi düşünüyorum..
Şunu da ekleyeyim, koyduğum tabağın hepsini bitirmesi için inat yapmıyorum..
Bitirmek istemiyorsa bırakıyoruz..
Durumuna çok üzüldüm canım.. Ben senin yerinde olsam sinirlerime hakim olurum..
Kadına sorarım öncelikle bir kenara çekip: ''Çocuğumla ilgili herhangi bir sıkıntınız var mı?''
Vereceği cevaplara göre onu yemek saatlerine doğru yönlendiririm..
''Yemek saatlerinizde aranız nasıl? Zorlanıyor musunuz yemek yedirirken? Zorlandığınızda nasıl davranıyorsunuz?''
''Nerede yemek yediriyorsunuz?'' vs.. Bakalım sana doğruyu söyleyecek mi?
Birde arkadaşlar bu kadın dış kapının dış mandalı.. Yani beni yanlış anlamayın da bir çocuğu ne kadar anlamak isteyebilir ki,
ne kadar biz olabilir ki?
Altı-üstü bir bakıcı yani.. Eğitimi nedir? Okulunu okumuş mu?
Kendini çocuğun yerine koyabilir mi?
Ben senin yerinde olsam sorularımı sorduktan sonraki duruma göre kamerayı açıklarım.. Koydum demesem bile koyacağım derim..
Daha sonrasında çocuğuma nasıl yemek yedirebileceği hakkında ona yollar gösterebilirim..
Çocuğumu ben ondan daha iyi tanıyorum.. Bunu kovsan sanki gelen çok mu iyi olacak..
Veya ne kadar sürede bulabileceksin.. Kadını sen eğit canım.. Türk toplumunda bakıcı olarak çalışan kadınların çoğu böyle..
Ama çocuğunu dövdüyse çocuğuna şiddet uyguladıysa herhangi bir yerinde morarma çürük vs varsa direk kov..

Allah yardımcın olsun canım.. Ben şu an anneme veya kaynanama bıraksam emin ol sonuç daha beter olur..
Senin bakıcı gene insaflı sadece yemek yerken sorun çıkarmış çocuğa..
Annemin kardeşlerime nasıl yemek yedirdiğini anlatsam oturur beraber ağlarız topikte..
Yani kan bağı olması da benim açımdan birşey değiştirmiyor açıkçası..

Kadını eğit, kadınla konuş, kamera koyacağım de.. Gerekirse bir kamerada mutfağa al..
Allah bu halde olan tüm kadınların yardımcısı olsun..

Arada parmak ucuna basması sorun değil bence canım ya..
Bacak eğriliği olması da parmak ucuna basmasına neden değildir gibime geliyor..
Doktora gittiğinizde veya telefonu var ise ara sor canım..
Geçmiş olsun..

Bende AskveOglum gibi yapıyorum.. Benimle kahvaltı yapmasına izin veriyorum ama sonrasında da bulamaç kahvaltısını yaptırıyorum..
Benimki tosta bayılıyor.. Bol tereyağlı tost yapıyorum elimle parçalar kopararak veriyorum..
Nutella, tereyağı, labne peyniri minik ekmek parçalarına sürerek veriyorum, yiyor..

efimcimm... gene yazdıklarına katılıorumm...

benn metin erene ne oynarak ne oyalıyark ne tv karşısında nede dolanarak.. hiç bir şekilde yemek yediremıyorum..

son zmanlarda böyle oldu... biberon alıor.. ama diğer yemekleri almıorr...

bazenn kucağıma alıppp ağlayarakta olsa.. ilaç gibi veriorum... bir kaç kaşık yemek görsün die midesii...

kafasını sabıtlemıor yemek vereceğimi anladığı an bir o yana bir bu yana sallıyor... bende kucağımdaaa konuşarak gülerekk... oyun yaptığımı düşünmesi açısından.. ilaç verir gibi veriyorum...

çok zor bir durum.. ama oğlum dişlerden çok çekiyor... en geç diş çıkarannnlardan biri metin eren...

iştahı yok denecek kadr az ... aç kalınca yüreğim daha çok parçalanıyorr.. bende bu yntemı uyguluorumm...

herkezin anneliği tabiki kendine benm durumumu tasvip etmeyen çok..

çocuk boyle yemeğe alışır diyende çook..

ama aç kalması sadece sütle beslenmesii daha çok üzüor beni her gun ne yedirsem diye düşünüyorum.. içim eriyorr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…