2010 Temmuz Anneleri : )

biraz devrik cümleler kurmuşum

bugün bir kadınla görüşeceğim
bakalım hayırlısı

zaten oğlumun davranışları beni kameraya yönlendirdi
sabah kadının sesini duyunca dahii ağlıyordu
işkillendim
alışmış gibiydi yavrum ama bana da sinyali veriyordu
çünkü bakıcısını seven çocuk anne baba yanındaysa ona gitmek için atılırmış
anne baba evden çıkarken ağlarmış
benim oğlum kadın eve girince ağlamaya başlıyordu
önceden de yanlışları vardı affetmiştim
bu son damlaydı
Allah ıma şükür ki dayak bağırma yok
yoksa çok daha kötü olurdu durum
hemen şikayet ederdim

canım yaa inşallah düzgün ve insalnlıktan nasibini almış bir bakıcı bulursun...

evet selva kreşe gittikten sonra bayağı iyi kiloda aldı biraz yemeside düzeldi eskiden agrasif tavırları vardı. belki geçici idi bilmiyorum dr. uyarmıştı kansızlık yapabilir diye... yinede günahını almayım kadının kul hakkı sonuçta. ateşi varken uyumuştu benim bakıcıda o yüzden almıştım bende ondan ama beni eşim sakinleştirdi tel. da yoksa çok fena yapardım. sonrada yüzyüze gelmek istemedim eşim almaya gitit eşyalarını kızımın. çok üzüldüğünü elifi çok sevdiğini falan söylemiş ve oldukçada üzgün görünüyormuş. eşimin dediğine göre. ama ben kreşten hastalık dışında memununm benim ilgilenemediğim kadar çok ilgileniyorlar resim yapıyor oyun hamuru ile oynuuyor. geçen arkadaşlarını karşısına toplamış konferans vermiş resmen öğretmenlerini hoşuna gitmiş bana anlatıyorlar :)) tam görev adamı... iş ver yapsın bayılıyor diyorlar... çok uysal bir çocuk olduğunu söylüyorlar. (bakıcının söylediklerinin tam tersi) kendini oyalamayı biliyormuş. sınıfındaki öğretmeni çok çok iyi benim kanım çok ısındı her seferinde elifle ilgi birşeyler anlatır bana sanki kendi çocuğundan bahsediyor gibi şöyle yapıyor böyle yapıyor. kucağına alırken kara böcüm benim diye alıyor.
ama yinede insanın içinde kuşuku kalmazmı kalıyor elbette kim olursa olsun anne gibi bakamaz.

allah iyisi ile karşılaştırsın. mutlaka iyileride var, benim güvenim sarsıldığı için bakıcı istemedim. ama iyi araştır referans iste mutlaka.
yaşadığı yeri gör. komşularına sor. insan malını emanet ederken bile on defa düşünüyor. biz yavrumuzu emanet ediyoruz. hiç bir soruyu sormaktan çekinme.

Son düzenleme:

ay iyi bari çok sevindim:)
öğretmenler daha iyi bilir ama çocuklar okul ortamında bizim bildiğimizden çok farklı olabiliyolar.
orada başka bir sorumlulukları olduğunu ne kadar küçük olurlarsa olsunlar anlıyolar...
tabi başlarında da bu işin eğitimini almış çocuk ruhundan anlayan birileri de olduğu için..
çok güldüm elifin konferans veren hali geldi gözümün önüne:))
inş. hep böyle gider...

ya benn o kadar duygusal oldumkii...şuan bakıcın için bile üzülüorum... yaptığı hataya rağmen...

ateşi varken uyanık çocuğu bırakıp uyumasıı.. çok enterasan... ama elifi sevdiğini söyleyip üzgün olması içimi burktu..

hemen sevdiriyor bu sıpalar kendilerini...

bende bir deneyimi anlatmak istiyorum burda...

metin eren evde benmle ve babası ileyse sadece... inanın evde terör esiyor.. kızlar..

peşimizden ayrılmıor.. oyncakları ile asla ve asla oynamıyor....

ben mutfakta isem mutfakta.. lavaboda isem lavaboda oturma odasında otursam bilee...

benle oynuyor oyuncaklarla değil..

dün alt komşum ve çocukları geldi.. oyuncak torbasını getirdim koydum.. çocuğuyla kendi kendine.. oynad..

aa esma ne güzel dedi.. bak koy oyuncaklarını yanına dedi.. oynasın kendi kendine dedii... sende işlerini hallet dedii..

evde çocuk var dedim.. yanında oturuyor diyee... oda onunla oynamayı seçtii...

komşuma.. sen öyle san dedim.. kimse olmasın ben kıpırdayamıorum bile dedim...

evde bakıcı ile baş başa kaldığı içinnn bakıcın onları söyledi bana göre aynısını yaşıyorum çunku..

ama senin bakıcın asla yapılmaması gerken bişeyı yapmış çocuk ayakta iken kendi uyumuşş...

benm kendi cnm olmasına rağmen oğlum ayakta iken uyuyamam.. değilki yabancı emanet bir çocukla uyumak...

gunaydın kızlar....

halılarım geldi..

bekledğimdende güzeldii.

bayıldım..... çok güzeller... bir cesaret edip aldım.. valla iii kar ettim

allah pişmn ettirmesinn...

İyi günlerde kullan canım benim...

ohh canım ne güzel ...özendim bak ssana şimdi..sefamm olsunn.benim yerimede kahveni yudumlayıp ,keyif yap..

güle güle kullan baharım.benimde oğlumu banyo yaptırmam lazım..şimdi uyuyor..bende haftada iki kere kesin yaptırıyorum...Aslında biraz yaramazlık yapmaya başlayınca banyo yaptırmak benim kurtarıcım oluyor...tek sakin sakin oynadıgı yer duş ortamı....

yaa bende hiç zorlayan bir anne olmadım...hatta bir haftadır kv burda biliyorsunuz..eleştiriyor beni biraz zorla ,oynat yedir vs..diye ..ne biliyim aslında belkide biraz zorlamam lazım..Başım sıkısınca süt veriyorum..sütü asla reddetmiyor..
Ama şöyleki benim çocugum hep yiyen bir çocuk olmustur..o yüzden de zorlamıyorum..yemediği zaman sonra denerim diyorum
Şu suralar burnu çook akıyor.biraz gripli bir hali var..bugün sadece kahvaltı yaptı şu saate kadar hiç bişey yediremedim..
geçen gün doktora götürdük doktor kilosuna az dedi..
80 cm boyu 10 kilo 390gr kilosu..bana da az geldi ama yemeyen bir çocuk olsa içim neyse..bu çocuk yiyor..ben ne yersem yiyor.ama çok hareketli bir bebek...

Hatta bugün hüngür hüngür ağladım kızlar..Kayınvalidem bugün gitti..çok hasta oldu..çocuga bulaşmasın diye gitti...biraz onada üzüldüm,,çok alışmıştık,işimi çok kolaylıyordu..yine kaldım bir başıma...
dün gece 1,30 gibi de yattı oğlum ,sadece inat ugruna uyumadı..gece bir uyandım saat 2 ye geliyor halının üstünde o da sızmış bende babasıda...sanırım 1.30 gibi uyuyakalmışız.uyumamak için elinden ne geliyorsa yapıyor..üstelik gözlerinden uyku aktıgı halde...bugünde zar zor 14:00 yattı ..biliyorum ki 17:00 gibi kalkıcak ve sabaha kadar uyumayacak..akıllı akıllı da oturmayacak..koltukların tepesinde ,pervasızca kendini yerlere atarak,sarhoş gibi yürüyüp ,düz yolda bile düşerek......................ne diyim ki çok zor gerçekten..allah sağlık versin onlara..ama çooooookk zor...

tostik yine başta normal konusabilmişsin sen..tebrik ediyorumm..ben olsam hakikaten bu kadar bile metiin olamazdım..
ne hali varsa görsün....
sende bence bundan sonra gelecek kadına "evde kamera var,güvenirsen kendine buyur gel" de.......

:)) ya sorma cimcime benide çok güldürdü. arada sırada da elini masaya vuruyormuş :)) arkadaşlarıda kuzu kuzu dinliyormuş.:))

gunaydın kızlar....

halılarım geldi..

bekledğimdende güzeldii.

bayıldım..... çok güzeller... bir cesaret edip aldım.. valla iii kar ettim

allah pişmn ettirmesinn...

esma halımı aldın hayırlı olsun. bende aldım geçen hafta sonu . ama değiştirmek zorundayım çünkü tekmiş eşi yok yani. ama ne alcağım konusunda karasızım.

kızlar ben birde elifin mama sandalyesini ve travel sisitem arabasını sattım. hafif bir baston puset alacağım ne önerirsiniz.?

selam kızlar.. öğleden sonra resmi tatil olduğu için 3 ders yaptık bugün... kızımla öğleden sonra evde olmanın tadını çıkartıyorum:)))
elif'in karnını doyurup, evi temizledikten sonra birde elifi yıkayıp temizlemek suretiyle çok yoruldum ama değer yani.. yeni uyuttum, oh çok şükür:)))
geçmişi bile okuyamadan hemen birşeyler yazayım dedim... çünkü yemek yapmam lazım, mutfak kaldı bir tek orayı da temizlersem hafta sonuna büyük temizlik kalmayacak ve ben çok rahat edeceğim, yani kızım izin verirse tabi:))) uyanana kadar vaktim var, iyi değerlendirmem lazım:)))
bizde bu aralar her şey normal çok şükür, hasta olacak gibiydik 1-2 kaşık peditus verdim geçti. köpek dişlerimizde çıktı gibi, 1 gece hastanede yatırdıktan sonra çıksın artık yani...adı üstünde harbiden köpekmiş o diş:))) neler çektirdi kızıma....
neyse bizde böyle işte, herkese sağlıkla, mutlulukla, iyi bir hafta sonu diliyorum..

Myline ben şu hamile halimle bile Zeynep uyanıkken hayatta uyuyamıyorum..

Esmacım sen dua et ki sadece akşamları çekiyorsun bu durumu..
Biz Zeynep'le sabahtannn akşama kadar böyleyiz.. WC'ye bile beraber gidiyoruz..
Asla oturup oyuncaklarla oynadığı yok.. Bir rahat çay, kahve içemiyorum..
Elimde birşey varsa elimdekine saldırıyor resmen..
Hele bana yemek hiç yedirmiyor böyle olunca da bende yediğim ve içtiğim şeyden zevk alamıyorum inan ki..

AskveOglum üzülme canım.. İkimiz için gelsin Zuhal Olcay'dan Yalnızlık Ömür Boyu..
Ben kendime göre Zeynep'i yemek konusunda zorlasam da Annem geldiğinde bana ne diyor biliyor musun?
Sen bu çocuğu çok serbest yetiştiriyorsun.. Evde herşey her yerde..
Zeynep'in gün içinde ayak basmadığı bir yer, dokunmadığı bir eşya kalmıyor..
Geçen gece de benim kız 02.00 de uyandı ve 04.00'a kadar yatağımızda debelendi durdu..
Aynı zamanda yemek yedirmek için gönlünü bekliyorum.. Reklam açıyorum, oyun oynuyorum vs..
İstemediği zaman asla vermiyorum, tabağını bitirmek istemiyorsa asla bitirilmiyor o tabak..
Ama hiç yemediği zamanlarda ara ara denemeler yapıyorum.. Benimki de keşke süt içse.. Asla içmiyor..
Biberonu da geceleri mama dışında gündüzleri sadece su içmek amaçlı kullanıyoruz..
Tek sevdiği öğünler açılış ve kapanış öğünleri.. Ama düşünüyorum da bana yemek konusunda fazla zahmet vermiyor..
Sanırım onun huyunu öğrendim..
Bu arada benim kızım da 10 kilo.. Zaten Zeyno hiçbir zaman çok kilolu bir bebek olmadı..
Sağlığı yerindeyse sorun değil..

tosdik bakıcı olayına çok üzüldüm canım. umarım güvenilir birini bulursun.
myline kızlarımız adaşmış:)
eğer güvenilir, temiz bir kreş biliyorsanız çocuklarınızı rahatlıkla kreşe verebilirsiniz derim ben. hem öğretmen olmam hemde ablamın okulöncesi öğretmeni olması dolayısıyla ordan biliyorum. işini severek yapan, bilinçli öğretmen bulursanız gözünüz arkada kalmadan gönderebilirsiniz. ama tabi araştırmak, güvenmek çok önemli. orada daha ilgili daha bilerek işini yaptıkları için, bu işin eğitimini almamış bakıcılara göre çok daha başarılılar tabiki.. çocuk hem akranlarıyla oynuyor hem oyunlar oynuyor enerjisini boşaltıyor. paylaşmayı, kuralları öğreniyor. tabi annenin yerini hiç kimse tutamaz ama çocuklarda öğretmenin yeri başkadır. sen evde bin defa dersin şunu yap yada yapma diye, ıııhh çocuk dediğini yapmaz. ama öğretmeni bir kere desin iş bitmiştir.
o yüzden dediğim gibi temiz güvenilir kreşi tercih ederim bakıcıya...

canım havele geçirse çocuk haberi olmayacak dediğin gibi emanet çocuk birde. birşey olsa nasıl vercek hesabını.
kendine güvenen bakacak, yapamıyorsa annesine diyecek ben bakamıyorum, yazık ziyan olmasın diyecek.
aman çocuk deyip geçmemek lazım.
ne anneler var çocuklarına eziyet ediyor. ne babalar kendi çocuğunu taciz ediyor. onlara anne baba diyor bu çocuk. canı gibi görüyor. bilmiyorki zararı karı şimdi, ne veirrsen onu alıyor...

mümkün değil bende uyuyamam efim. gece öksürüyor aman öksürüken kusarmı diye sabaha kadar on defa kontrol ediyorum bende.
eddaxy söylediklerine katılıyorum. bizim kreşemez bulunduğumuz ilin köklü kreşlerinden. benim de bir öğretmen arkadaşım tavsiye etti burayı. büyükler grubuda çok başarılı kreşin. iki defa gezdim gördüm içeriyi. prensipleri gereğivelileri içeri almıyorlar. öyle önüne gelen giremiyor çocukların yanına. buda güzel bir uygulama.
esma bizim içinde aynı durum söz konusu. şuan annem yanımızda, mümkün değil gitmiyor anneme. ben yanında iken sorun yok iyi anlaşıyorlar. ben mutfağa gidiyim hemen peşimden ağlıyor. (sanırım gideceğim bırakıp gideeğim sanıyor)

Son düzenleme:
Şimdi marketten geldimm...Buranın yerli marketlerinden biri 22.yılı nedeniyle indirimleri vardı...
özge ye prima care 5 numara bezini aldım 17,90.-TL,Omomatik deterjan aldım 6 kg 21,90-TL
şimdilik iyi geldi bana deterjana ihtiyacım vardı çünkü bez fazladan oldu ama olsun lazım olan şeyler...

Merhaba

Temmuz Annelerinin Kadinlar Kulubu Facebook Grup Adresi : Temmuz Anneleri Facebook Grup

Kadinlar Kulubu Facebook Sayfa Adresi : Kadınlar Kulübü Facebook Sayfa

Kadinlar Kulubu Facebook Hesabı : Kadınlar Kulübü Facebook Profil

Kadinlar Kulubu Facebook Grup Adresi : Kadinlar Kulubu Facebook Grup

temmuzanneleri@groups.facebook.com adresine mail atarak Temmuz Anneleri Facebook grubuna ileti yollamış olursunuz. Yani facebook sayfasina girmeden oraya da ileti yollayabilirsiniz.

Temmuz annelerinde senelere göre ayırım yapmadık. Diğer gruplar böyle ayırımda bulunmuş bu tamamen kadınlar kulübü üyelerine ait bir gruptur.

Temmuz Annelerinin Kadinlar Kulubu Facebook Grup için editor aramaktayız bu bilgiyide eklemek isterim ...

Selam arkadaslarim,bu aralar sadece yazilanlari okuyabiliyorum ancak yazma firsati bulabildim.
Berayin odasi cok sukur bir haftadir aktif ama odasinda yattigindan beri geceleri aglayarak uyaniyor.hemen uyutup yine yatagina koyuyorum.
Annemle aramizdaki soguk ruzgarlarin esmesine daha fazla dayanamadigim icin esime rica ettim dun gece ist.a getirdi.dun kv dede kaldik bugunde gec vakit anneme geldim.her nekadarda canimi acitmis olsada o benim annem oyuzden ayagina geldim ve ozrumu diledim.su anda bir sorun kalmadi.icimde buruk bir sevinc var anlamadigim.
AskveOglum bitanemm haftaici istda kalma durumum var kalirsam gorusurmuyuz?
Esmacim halilarini iyi gunlerde kullan canim.
Efimim hamileligin ve sonrasi hep guzel gecer ins.
Selva burnun nasil canim aci sanci varmi? Be
Nde bayramdan sonra olucam ins:)
Tosdik canim cok gecmis olsun umarim bu uzucu olayi en kisa zamanda unutursunuz.insallah vicdanli bilgili bir bakiciya denk gelirsiniz.yasadiklarinizi okudugumda yeminle sinirimden agladim,ben kesinlikle kadinla konusmazdim gel der arabama bindirirdim,E-5 e cikar hiz limitimi arttirir 9-10 yakin mesafeden makas atar aklini alirdim vallahi.sanirim omurboyu unutamazdi beni.

Opuyorum hepinizi

canım tebrik ederim seni annen için ilk adımı atmışsın. allah büyüklerimizi başımızdan etmesin bizim.

sana şunu söyleyeyim bu akşam eşimle nostalji yapalım dedik eski şarkılar galan dinledik. bir iki tek de attık o ara. benim biraz aklım gider gibi oldu o sırada sıladan vur kadehi usta şarkısını dinliyorduk. tam şarkıda iki satırlık adamları musallat ettik ömrümüze sözü geçti ben böğüre böğüre ağladım. sıkılıyorum burada gerçek hayatımı özlüyorum diye güzel bir patlama oldu. ağladım ve kafamdaki dönme falan geçti. eşimde gitti yattı.

sonuç olarak ne olursaa olsun anam diye ağladım ben.... allah ayırmasın bizleri onlardan...

veee diyorum ki bu gece benim gecem....

sizleri seviyorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…