2010 Temmuz Anneleri : )

BU arada kizlar yasanilmis bir olayi paylasmak istiyorum.
Bana temizlige gelen bayan anlatti.Gerci sadece camlari sildiriyorum oda yukseklik korkum var diye.
Bir eve gitmis temizlige,kadin daha yeni dogum yapmis bebek 18 gunlukmus.bizim nermin ablaya sen evi temizlerken bende yatak odasinda bebegi emzirim demis.aradan nekadar zaman gecmis bilmiyorum,Nermin abla bisi sormak icin kadinin odasina gitmis bakmiski bebegin agzinin kenarindan akan renkli sivi bizimki anlamamis once annesi surup verdi sanmis.kadini kaldirmis oglana surupmu verdin demis kadin uyku sersemligiyle ciglik atmis ne surubu kan bu kan diye
Emzirirken uykuya kalmis kadinin omzuyla kolu bebegin gogsune gelmis yavrumun cigerleri patlamis inanin cok sarsildim nermin abla hala gozumun onunden gitmiyo diyip agliyo
Lutfen bebeklerinizi yaninizda yatirmayin ne olur arkadaslar.Kadin bebeginin acisini su anda hapiste yasiyor,Allah kimseye boyle bir aci yasatmasin.

Sagol baharim afiyet olsun.Aslinda biliyomusun bizim karsilikli icmemiz lazim ikimizinde kaderi ayni.cok hareketli bir hayatttan cok monoton bir hayata gecis yaptik,isimizi ailelerimizi,parmakla sayilacak kadarda olsa dostlarimizi geride biraktik.
İnanirmisin metrobuse binip milletle tartismayi bile ozledim:))
En cokta kendi evimi bahcelievleri ozledim

o zaman bir gün inşallah yaparız bunu diyelim arkadaşım.

bu arada bende bahçelievlerde oturuyordum aynı bahçelievler mi bu acaba meraklandım şimdi.

günaydın günaydın temmuz şekerlemeleri...

baharım içtiniz demek ... kocacığnlaa... sen içme bir daha...

baksana ağlamaya başlıorsun içince

hacercimmm... pozitif arkadaşım... canımm.. çok akıllı kız olduğunu biliorduk zaten.. en iyisini yapmşsn..

tebrik ederim seni..

myline ... çok iyi anlıyorum seni... şimdiki kreşinden memnun olman çok güzel canm...

tosdik... sende kafana göre bir bakıcı bulursun umarım...

efim.. canımm evet bende hep oyle diyorum... ben butun gun bu çocuğa baksam ne olurum acaba.. yapışık ikiz gibi peşinde..

gerçi benn serin kanlıyım biraz.. hemen herşeyine mudahale etmiorum... millet bana garip garip bakıor... ne serinsin diorlar ..

diğer türlüde aman düşcek aman gözüne sokar... aman kayar... eli sıkışır diyee çok pinpiriklik yapsamm... çocuk zatenn feci olur.. yapma dediğimi yapıor zaten... sivri şeyleri elini kesicekk.. olan zararlı maddeleri bulundurmuorum... gerisini kendı buluyor zaten

papatya cnmm .. ne güzel sende bulmuşsun indirimleri...

alışeriş yapasım varrr...................

Ayni yerdir.bahcelievler siyavuspasa caddesinde evimiz.yani donus yapinca yine orda oturucam:)

aaa biz seninle çok yakınmışız canım ya bende bahçelievlerde oturuyordum....

annemler ve kayınvalidemler hala orada oturuyorlar.... soğanlı cami yakınlarında diyeyim kısaca sana kesin bilirsin...

esmacım sen bana bakma ben bir bir bakmışsın ağlıyorum bir bakmışısın kalkmış oynuyorumdur.

alkol ile pek alakası yok bu durumun o moddan çıkar diğerine girerim. hoş alkolde tetikliyor o ayrı tabi....

canımcım hangi tarafa geliceksin?avrupa yakasına geçmem benim çok çok zor..biliyorsun selvacımla da daha görüşemedik..sağolsun anadolu yakasına o geçebileceğini söylemişti ama hava şartları,ameliyat,benim kv burada olunca askıya aldık..

aminn canım aminn..Anneler kıymetlidir...Analar-kızlar arasında gerginlik olur ama bunu uzatmamak gerekir..herkesin bir patlama noktası oluyor..alttan almak lazım...
ohh hatunnn attın iki tek haaa süpersin :))))))
güzel günler gelicek arkidişler hiç merak etmeyin..biraz daha büyüsün bebelerimiz hayırlısıyla inşallah..

bana bak hatunnn bu listede ben neden yokum....öle böleee bişide demesen adım geçsiiinn plssssssssss

Geçmiş olsun cnm : (( ( Neresinden bakarsan bak bu bir şiddet cocuk istismarı . İlla bagırmak cagırmak vurmak cocuga kötü muamele etmek demek değil ;istemedigi bir seyi zorla yaptırmakta şiddet aynı zamanda muhakkak ki cocugun bundan kotu etkilenicek . Ben anne olarak cocugum yemek yemek ıstemıyorsa asla ve asla zorla yedırmıyorum . Bır kere denıyorum reddedıyorsa tadını alamamıstır yada ne oldugunu anlamamaıstır dıye yedırdıgım seyın ısmını soyleryerek tekrar denıyorum yok daha sert reddedıyorsa gerısın gerı dokuyorum . Bır cok yerde okudum bu anne ve cocuk arasındakı bagları bıle zedelıyormus kaldı kı tanımadıgı bırınden bu mudehaleyı gormesı cok daha vahim .
Kesinlikle ve kesinlikle bakıcıyla yollarını ayırmalısın gerekırse 3 -5 aylıgına gecıcı bır bakıcı bulup kreşe yolla cnm yasıtlarıyla vakıt gecırmesı emın ellerde olması onun ıcın cok daha guveli olur .

*** Ama verdıgın kresın ozellıkle lavobalarına dolaplarına sallanıp sallanmadıgına dıkkat et oyuncakları tek tek ıncele kreste asabı cocuklar var mı ıncele gerekırse ısınden ızın al bır kac gun kreste takıl .Haberlerde ızlıyoruz neler oluyor ..
Kızlar bırde stor perdelerin iplerine cok dıkkat edın 2- 3 yasında bıle cocuklar onu bogazlarına takmaya calısıyorlar heleki cocuk odasında varsa ..
Cok gıremedıgım ıcın aklımdakılerı yazayım dedim hepinizi öptüm ..

günaydın kızlar nasılsınız:) anadolu yakasında buluşma olursa eger ebnde gelmek isterim haberiniz olsun

Bugün dükkanı ben açayım bari...
Herkesin günü aydın olsun arkadaşlar..

Bütün haftasonu mutfaktan çıkmadım desem
ama bununla birlikte gezmekten de kalmadım desem
kısacası çokkk yoruldum desem...

Eşim saolsun biraz ütüleri yaptı ben mutfakla uğraşırken..
Balıklar ayıklandı bir posta yenildi.. İkinci posta bu akşam inşallah..
En önemlisi günlerdir istediğim ev mantısını 3 pişirimlik şekilde yapıp dolaba atıverdim
hemde ilk defa hamur açmak suretiyle.. Küçükken babannemle açardık ama çocuktuk oyun niyetine uğraşırdık..
Ama insan isteyince herşeyi yapabiliyormuş bir kere daha anladım..
Ev işleri beni çok yormaya başladı artık.. Özellikle mutfakta ayakta durmaya sinir oluyorum
ama malesef ben oturarak asla iş yapamayanlardanım..
Birde eğilip yerleri silmek resmen bir ölüm.. Sopalı dikdörtgen bezleri bulandan Allah razı olsun..

Neyse kızlar.. Sizleri kocaman öpüyorum..
Malum yorgunum dinleneyim biraz.. Ütülerin diğer kısmı için enerji depolamam lazım..

günaydın güzel arkadaşlarım.....

bugün yine erkenciyiz. sabah 6 da kalktık. işlerimizi bitirdik dolayısı ile. kuzeyide yıkadım yatırdım. akşama doktora gideceğiz aşıyı yaptıracağım inşallah bu kez.

merhaba kızlar:)
işler yapılmış oooh:)
efim senden kopya çekiyim ben de balık çıkartıyım buzluktan..
hafta sonu eşimin kuzeninin hanımı doğum yapmıştı ona gittik.
bebek vaktinde doğdu ama yediği herşeyi çıkarıyo, 3 günde 600gr kaybetti.
yoğun bakıma almışlardı biz gittiğimizde yazık annesi nasıl ağlıyo..
bir de kızcağızın ne annesi ne babası ne kardeşleri yanında
nasıl üzüldüm anlatamam
insan kızını böyle durumda hastanede yalnız bırakır mı yaa
anneyi taburcu ettiler biz ordayken eşimin teyzesi de bizi bırakmadı moral verin gelin çok üzülüyo diye...
devlet hastanesinde oldu doğum ondan mı bilmiyorum dikişleri öyle bir atmışlar ki anlatamam.
resmen ipler dışarda sizde öyle olmuş muydu?
benim incecik bir çizgi halindeydi, şimdi hiç görünmüyo.
ayaklarım çok kirlendi yıkayım dedi ama eğilemiyo dur dedim leğenle su aldım yıkadım ayaklarını kuruladım çoraplarını giydirdim baktım ağlıyo
benim kimsem yok bunları senin mi yapman gerekiyo diye
çok üzülldüm kızlar hem bebeğe hem de annesinin haline.
düşündüm de o yoldan ben de geçtim, nasıl canının yandığını biliyorum heralde düşmanım olsa yine yapardım şu kadarcık şeyi, ama annesi yok gelmiyo sormuyo, ne kadar kötü bişey.
neyse içinizi karartmayım inş. bebişimizi çıkarırlar sağ salim...

hacer senin akıllı bir kadın olduğunu biliyodum zaten annene giderek bunu bir daha kanıtladın.
çok güzel bişey yapmışsın o sana gelmezse sen ona git, anneden özür dilemekle ağız kirlenmez...

Merhabalar kızlar...
Herkese güzeell bir hafta diliyorum..
bayram haftası telaşeler vardır şimdi herkeste ...
Allah yardımcımız olsun inş..
Bende cumartesi biraz başladım temizliğe...3 tane cam sildim oturma odasının koltuklarını çektim
arkalarını süpürüp sildim...Perde yıkadım astım...Birde akşamına eşimle mutfağın duvarını sildik buzdolabını
ve bulaşık makinasını da çekicektik ama aniden misafirimiz geldi...Mecburen bırakmak zorunda kaldım..Ama evde okadar çok iş var ki yapılacak koltuklar halılar silinecek hala 3 cam daha var silinecek..oyy oyyy neyse eşim söz verdi akşamları beraber halledicez inş..
Dünde eşim yine çalıştı öğleden sonra da bir dayımızı ziyerete gittik ordan dönüşte de alışveriş merkezine gidelim dedik
Özge'ye bayramlık bakmaya ayy gitmez olaydıkk dün zaten huysuzluğumuz üzerimizdeydi ne hikmetse...Bir dakika durmadı yerinde..
Ayakkabıları kazakları alıp kaçıyor,ne mankenin kolu kaldı ne ayağı kaldı çıkmadık...Dedim eşime bizi kovmadan biz çıkalım artık...
Diyorum ki bir daha özge ile alışveriş merkezine gelmicem...(oda nasıl olucaksa)...
Birşey bulamadım zaten sinir oldum...Tıpış tıpış döndük eve...

Son düzenleme:

biz de aynen öyleyiz papatyacım.
hatta zaradan ayakkabı pazarda tezgahtan imitasyon yüzük ve saat çalmışlığımız var:)
çok güzel eğitiyorum ilkeyi:))
bir de avcunda sıkı sıkı tutuyo açmıyo da eşek:))
ilkenin hiç giymediği elbiseleri var bayramda onları giysin artık almıycam bişey ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…