2010 Temmuz Anneleri : )

canım kilosu kaç rüzgarın?

bu arada birgün şöylede yapabilirsin senin evde olduğun bir zamanda rüzgar seni görmesin ama kadın yedirmeye çalışsın.

sen şuarada şunu yap şöyle yap siye komut verebilirsin. belki kadın da yediremediği için sıkılmış ve kadın ısrar etmek istemiyor olabilir.

aman ne bileyim valla canım tırnağın varsa başını kaşı. birilerine güvenebilmek erçekten çok zor artık.

Papatya Bahar aşağıda görüyorum sizi
Ama yazmıyorsunuz
Naber kızlar nasılsınız.

Miss canım merhabalar...
Temmuz annelerinin bunalım zamanı desenize..
Aynısının tıpkılarını hissediyorum yaşıyorum bugün hat safhada içim sıkılıyor böyle..
Ama elden gelen birşey yok...
Bizde yoğun bir hafta sonu geçirdik...
Cuma akşamı eşim beni yemeğe götürdü doğum günüm şerefine...
Ama bana hala pasta almadı ben de akşam küstüm ona...Herşeyden de nem kapar oldum bu arada...
C.tesi günü de görümcemin kızı ile sinemaya gittik benimle gitmek istiyormuş illaki..Şu şafak vakti 1 e...
ilk defa kendimi yaşlı hissettim o kadar gencin arasında çok komikti Edward ın hayranları kızlar adam sahneye çıkmaz salonda
çığlıklar alkışlar eyvahh dedim..Ama hakikaten çok güzel bir filmdii bu arada edward a gerçekten yakışıklı nnasıl da güzel gülüyor:)))
Eşim duymasın bu arada:)))Hala etkisindeyim gençler haklılar yani hayranları olmakta.
Pazar günü de evde temizlik vardı tabi c.tesi yapamadım...eşim saolsun süpürdü sildi bende mtfağı banyoyu sildim toz aldım...Apar toparda çıktık biraz dolandık tabi özgecik arabada yine bir kustu bir kustuu yavrum helak oldu arabamı tutuyor acaba ya...
Allahtan yanımda hep yedek taşırım hemen değiştirdim korktu nasıl ağlıyor...
Akşamına da görümcemleri balık yemeğe çağırdık öyleydi işte...Geçti gitti birşey anlamadım...
Kendimi çook yorgun hissediyorumm....

Helal olsun canım ne güzel şeyler sığdırmışsın hafta sonuna
Öff ben de çok özlüyorum sinemaya gitmeyi
Burda yok zaten
aman burda ne var ki zaten
Olsa da Rüzgarı kime bırakacağım o kadar saat
Bak 15 tatilde babannemize bırakıp gece seansına gidebiliriz eşimle

Bu arada koparttın beni
Kendini yaşlı hissetmiş
Tabi bi kısıma göre yaşlıyız aslında artık
ama hala genciz yaa
O çocuğu ben de çok beğeniyorum
Eşler duymasın:)))

Özgeyi araba tutuyor bence yazık yavruya
Sizin için de çok zor
Hemen bişeyler yedirdikten sonra mı biniyorsunuz arabaya
onu ayalamaya çalış belki o zman olmaz canım.

Son düzenleme:

Teşekkürler canım...
bende uzun zamandır gitmiyordum vallahi sinemaya iyi geldi aslında arada değişiklik yarıyor insana.
Tabi canım ogünkü yaş grubuna göre kendimi yaşlı hissettim yoksa hiiç öyle bir durumumuz yok değil mi

Ya aslında yemek yiyeli 2 saate yakın olmuştu herzaman da yapmıyor aslında ama bakalım bundan sonra daha dikkatli olmak lazım...

Bu arada sabah eşimle sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptırdık doktorumuza da bahsettim durumdan ozaman genel bir tahlil isteyelim dedim daha detaylı bakılacakmış...Kolestrol şekere falanda baktıralım dedik eşimin tarafında var genelde o yüzden korkuyorumda..Hayırlısı olsun inş.Çarşamba günü alıcaz sonuşları inş.güzel haberler veririmm..

Rüzgar 11.300 kg.
Boyu da 81 cm.

Normal sınırlarda
Ama böyle giderse zayıflayacak.

Bu dediğini denedik canım
O zaman da bakıcı
Özlem yemiyor gel en iyisi sen yedir diyor
Kadın da çok bunalmış yaa
Bana şey dedi geçen
Sen kahvaltısını yaptırıp çıksan
Saat 7:45de evden çıkıyoruz
O saatte Rüzgar yeni uyanıyor
Sırf ben yaptırıcam diye çocuğu uyandırıp uykusundan edemem ki
Aslında kadın da başarılı bir hatun değil
Yani ben olsam bakıcı
kendi kendime değişik yollar denerim
Ben bu işi başarmalıyım derim bir yolunu bulurum
az değil 1,5 senedir bizimle
bi yol bulması gerekiyordu çoktan.

Eşin de sen de tahlil mi verdiniz
İyi yapmışsınız canım
İnşallah sonuçlar iyi gelecek.

baharın dediği gibi canım bencede macera arama :)
önemli olan rüzgarın mutluluğu. mutlaka az da olsa bişeyler yiyordur
çok üstüne gidip kadınıda yalana teşvik etme istersen
bu arada kadına çok güldüm ya keşke bende senn gibi olsam demiş ya :))

sıpaloşş ya kızamıyor da insan ben öyle durumlarda gülüyorum tutamıyorum kendimi :)
eğer bi sessizlik varsa korkacaksın zaten kesin bi iş çevriliyordur

geçen gün arabasına koydum evde gezdiriyorum
(biz öyle uyuyanlardanız bahsetmişimdir)
tam 50 tur attım hol ve mutfakta toplamda ortama 1500 adım oluyor :)
artık ses soluk gitti tamam uyudu bu dedim yüzüne bi baktım
bana 'bööö' demez mi :))
allahım ya yoruldum artık bi taraftan kızıyorum bi taraftan gülüyorum
aldım öptüm öptüüümm tekrar arabayaa
bende alacakaranlığı merakla bekleyenlerdendim canım ama gidemedim h.sonu
bu hafta sonu gidicem inşallah
edwaaarrrd :) :106:

misscim, bence de bakıcı değiştirmeyi şimdilik düşünme ama kadını da dürtükle biraz.
rüzgar çok seviyomuş madem kadını mutlaka bir yol bulunur en azından kötü muamele görmediğini svildiğini biliyosun bebeğinin bak tosdik'in bakıcısı ne yapmıştı kuzuya...

baharcım ben de özledim seni, kalplerimiz birbirine karşıymış:)

askveoğlumla geçen faceden konuştuk ama annemler bizdeydi fazla birşey konuşamadık, bir toparlanayım onu da arıycam:)

esmoşum sen neden bana hiç laf atmıyosun artık:))kıskanırım bak:))

papatyacım güzel arkadaşım bence çok yoruyosun haftasonları kendini.hep misafir falan çağırıyosun hem de yemekli.bence biraz eşinle kendinize vakit ayırmalısınız ikiniz gezin tozun özge uyurken bir film koyup izleyin...dışardan konuşmuş gibi olmıyım ben de yapıyorum aynı şeyleri bazen de insan eşiyle çocuğuyla başbaşa zaman geçirmek istiyo insan...

tubiscim ben daha önce uyku ilacı kullandım ama beni daha beter yaptı bu sefer de kütük gibi uyuyup hiç dinlenmeden kalkıyodum, yani uyutuyo ama derin uykuya geçemiyosun bi türlü...bulunur inşallah bi çaresi, şimdi dua falan varmıymış onu araştırıyorum belki bişey bulurum...

Yavrukuşum aynı sorunlar bende de var..
Yalnızlıktan deliler gibi bunaldım.. Kış da geldi, güneş yüzü göremez olduk..
Eve de tıkıldık kaldık, Zeynep de saolsun zerre kadar yemek yemiyor yesede açıkçası beni tatmin etmiyor..
30 sene evin dışında hayat geçirip 30. sene eve kapanınca -hemde bir çocukla- durum böyle oluyor sanırım..
Şu çocukları büyütüp bir an önce işe başlamak, hayatıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum..
İnsanlara o kadar yabancılaştım ki anlatamam.. İnsan ilişkilerim köreldi resmen..
Zaten inanın bana bu kızımda yaşadığım hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yeridir..
Pıtır pıtır oynadığı zamanlarda evet hamileyim diyorum ama geri kalan zamanlarda onu hiç hatırlayamıyorum..
Yemekti, bulaşıktı, çamaşırdı, temizlikti, Zeynep'ti derken çok ama çok yoruluyorum..
eeeee birde bütün bunların üzerine sevimsiz insanlar devreye girince hepten sorun oluyor..
Benim hayatımda da belli bir sorun yok ama genel sorun asosyal olmak sanırım..
Çocuktan önceki hayatımdaki gibi sorumsuz, aktif ve özgür olamamak..
En azından haftanın bir günü iznim olsaydı bari yau.. O da yok..
Kısacası ben ben değilim'in sıkıntısını yaşamaktayım şu kış günlerinde..
Monoton bir hayat, hergün aynı saatte kalk, aynı sınırlarda ikamet et, aynı kıyafetleri giyin, aynı şeyleri yap...
Aynı tas, aynı hamam... Offf sıkıldım.. Zamanı ileriye sarsak ne güzel olurdu..
Neyse kızlar Allah sağlık versin..

Miss bu arada benim kız da yemek yemiyor.. Bende deli oluyorum...
Sabahleyin 200 ml süt+kibrit kutusu kadar labne+yumurta sarısını biberonda verdim.. 1 saatte zor içti..
Bende bittim.. Ne şebeklikler yaptım anlatamam.. Geçenlerde bamya yediriyorum, ben ağzına veriyorum o diliyle geri itiyor..
Öldü de yemedi.. Akşamları babasına havale ediyorum.. Gerçekten beni yemek konusunda çok yormaya başladı..
Salyaları akıyor bol bol bu aralar ve hala ağzımızda 8 tane dişimiz var.. Şu azılar bir çıksa da kurtarsak çok mutlu olacağım..
Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar.. Çalışan anne olmak da zor, evde oturmak da zor vallahi..
Hepiniz haklısınız....

Yine süper bir tanımlama yapmışsın hayatımıza doğru söze ne denir ki....

Ahh ahh benim yavrum yumurtayı sadece hafta sonları yiyor
Bakıcım yumurta konusunda kesin çizgiyi çekti ben asla yediremiyorum diyor
en azından bir yumurta sarısı yemiş annesi bence bu bile yeter.

Ya da şöyle diyebiliriz.. Gözlerin kapalı oluyor, gören seni uyuyor sanır ama zihnin daima açık.. Bir türlü dinlenemiyorsun..
Bitkisel birşeyler dene canım istersen.. Belki iyi gelir..

Bahar bu arada en çok ballı kaymaklı Kuzey'in yaptığına güldüm canım ya..
Tuvalet fırçasıyla halıyı fırçalıyor..
Bak sen yaramaza.. Eeeee anasına bak oğlunu al diye boşuna söylememişler..
Çocuk temizlik yapıyor ama fırçaları karıştırmış..
Çocuğun ruhunda var temizlik..

kızlar napıyosunuz?bizimkisi yene ortalıgı savas alanına cevirdi.salonumun gorsenız resmen ayagımı basacak yer yok.oyuncakların hepsi yerde.ben bıktım toplamaktan ozan bıkmadı yere dökmeye.oynamasada durucakmış yerde oyuncakları.benimde boyle icim rahat etmiyor.bide bizimkisi soda hastası.demin aldı elişmden döktü üstüme.gülsemi aglasammı şaşırdım.

Ağlama canım, ağlama.. Sana akıl vereceğim ama durum bizde de farklı değil..
Çocuk gibi düşün.. Oyuncakların her an elinin altında.. Senin için onların önemli olduğunu
derlilik ve topluluğun çok ilkel davranışlar olduğunu düşünebilirsen sorun hallolur..
Koca koca kadınların bunları nasıl düşüneceğini de bir bilebilsem.. Neyyyyyse...
Ama gerçekten çocuk mantığıyla düşünmezsek çok yıpranıyoruz, bu kesin..

bugun çok yoğundum...

selva kuşumm... senı anamadım kuzum... acayipp haldeyim bu ayy.. çok yoğunuzz

bir bunalımda benden olsun... işler yetişmiorrr... off yaaa... evdede yetişmiorr..

koca desen zaten allaha emanet çocuk akşam çok kalksa oda değiştiryorr.. amannn bende dert bir değill..

neysemmm gelelim güzellik sırlarına

markası bebak ..bebak acıbadem sütü.. büyük migroslrdada varmışş..

ben 7 liraya aldım... çok memnun kaldım kızlar... denemey deper...

benm sıpacanda benden bişe yemıorrr valla onaylamadığınız bakıcı taktiği ilee... ağzını sıkıp akıtıyorum...

abkalmda çok yiyorr benm evimde kayınvalidemde yemior kızlar...

3 gunde süzülüyorr... akşamları yemek yedirmek için atmadığım takla kalmıyorr...ayakta yedirmeye çalıştım olmadı..

bulaşık makinasıyla olmadı... bilg açtım gene olmadı.. şebeklik yaptım .. olmadı..

ablam sağolsun oda yedirmese erir akar yavru kuşum...

bende evde kendim bakıyorum
ama hiçbirşey yediremiyorum
annemlere gidiyoz annem kaşık kaşık hiç zorlanmadan yediriyor

benim kızımdan benden bişiy yemez ilk 3-4 kaşıkta muhakkak ağlar sonrasına itiraz etmez. huyunu bilmeyen bişiy yediremez. ama bana gelince banamısın demiyor 3-4 kaşık sonrasını püskürtüyor. ana tavır yapıyor sanırım. daha çok ilgilenmemi istiyor.

bu arada yine hastayız burun akıntısı ve öksürük umarım fazla ilerlemez. dr. gittik sabah kilosu 10kg. boyu78 cm. (evde daha fazla ölçüyorum ben)MİNYATÜR GİBİ (

bunalıma girmeyin sakın kızlar... kışın ekisi kendinizi kaptırmayın desemde benide bazen kasvet bürüyor. dün gece bizde de uyku savaşı vardı... sinirlerim zıpladı. resmen. 3 saaat sonunda babaya devrettim. o bişiy yapmadı uğraşmadı bile berarber sızmışlar.

ben iyiden iyiye işi bırakma moduna giriyorum arada sırda... borçda yaptım... kıza oda takımı aldım bakalım Allah kerim.

kızlar buhar makinası almak istiyorum kullananlar ne önerirsiniz.??
Weewell Soğuk Buhar Üfleyici (Programlanabilir Nem Oranı Ayarlama-Ionizer-Oda Sıcaklığı Göstergesi-Uzaktan Kumanda - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com
sizce bu nasıl?

Selam kızlar bende bunalımdayım resmen canım cok sıkılıyor kendimi yalnız hissediyorum .
HAfta sonum dopdolı gercti cumartesi aksam AVM ye gittik ordan cıktık ablamlara gittik gece 2 de kalktık . Ertesi sabah pazar gunu kahvaltı almıstık 9 da kalkıp arkadaslarla oraya gıttık oradan Cevahire gectık orası sarmadı Bakırkoye gectık . aksama kayınvalıdem ve esımın abisi eltimler geldi . Bu arada oglum alısverıs merkezlerınde acayıp uykusu geldi ve problem cıkardı .. Mısfırler aksam 11 gibi kalktılar hafta ıcı kayınvalıdem bende kalmaya gelicek ben ıstedım ınanabılıyor musunuz : )) okadar yoruldum ve kendımı yalnız hıssesıyorum ki gelsin dedim ...
Haftasonları eşim işten gelır gelmez cıkıyoruz gece gec saatlere kadar orda burda gezıyoruz ama hafta ıcı cok yalnızım kızlar . Apartmanda komsuluk yok olsada ben aralarına katılmıyorum coktan samımı olmuslar cocukları buyuk vs ..
Dıyorum kı keske aılem buralarda olsaydı en azından canım sıkılınca bır cay ıcmeye gıdebılseydım ya da bır arkadasım olsaydı gunduzlerı gıdıp gelseydık . aslında apartmanda tam kafama gore bırı vardı hergun cocuklarımızı gezdıyoruduk ki tasındılar ..
Oglumu alıp gunduzlerı alısverıse cıkıyorum degısıklık olsun vakıt gecsın dıye arada parka ugruyoruz .
her gecen laf atıyor sevıyor ozellıkle yaşlılar . Bugun dar bır yol vardı agaclıklı oradan gecıyorduk onumde arkadam ıkı yaşlı amca gecıcektı .. delikanlı yol verde gecelim dediler .. Kuziyı cektım oda bacaklarıma sarıldı amcalar gecerken ne tatlı masallah dedıler ıkısı de saclarına dokundu yurudu gıttıler .. Kuzı elını uzattı arkalarından kosuyor orada agladım işte zaten yalnızlık tak etti oglum sevgıye dede sevgısıne babane sevgısıne okadar ac ki yoldan gecenlerı kendıne sevdırıyor peşlerinden kosuyor ..
İşte boyle kızlar bılmıyorum kızlar oyun grubuna yazılmayı dusunuyorum aslında anaokulu gibi ...

ayyy sorma canım çıldırttı beni...

ama şu ara farkediyorum kuzeyin eline cips falan veriyorum yiyor bitiriyor eli yağlı falan kalıyor ya bakıyorum koltuklara elini hiç sürmüyor. elinin tersini kullanarak çıkmaya falan çalışıyor.

sonra dayanamayıp elini üstüne siliyor tabi o ayrı...

inşallah temiz derli toplu bir çocuk olur eşi ileride zorluk çekmez.

Bu arada aksam ıcın uc tane tavuk budu , patates , havuc ve bezelye pişiriyorum salcalı yemek seklıde fikir olsun diye yazayım dedım bebısıne yemek yedıremıyenler bunu da deneyebılır .. ablamın kayınvalıdesı bunu yapmıstı yegenıme oradan kopiş cekip evde aynısını pişiriyorum genelde ınsanın aklına gelmıyor bazen ne yemek yapacagı sıze defikir olsun diye yazayım dedim .

merhabalar arkadaşlar burayı devamlı okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum oğlum hasta grip oldu tüm hasta bebeklerimize şifalar diliyorum
laptopun başına geçtim mi oğlum çok huysuzlanıyor sanırım onunla ilgilenmemi istiyor o yüzden de anca okuyabiliyorum
ama aklım hep sizde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…