2010 Temmuz Anneleri : )

2010 Temmuz anneleri vayyyy beee sayfaları takip etmekte zorlanırdık şimdi kimsesiz gibi kalmış topiğimiz.........

Merhaba aranızda Bodrum veya yakın oturan var mı? Biz burda emziren anneler olarak ayın belli günlerinde buluşuyoruz ve bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Değişik aylarda bebekler ve anneleri..Güzel oluyor

Merhaba, ben bodrumda oturuyorum, aralık annesiyim. Bu aktiviteniz hala devam ediyosa bizde katılmak isteriz.

Kızım renkleri öğrendi. Yani pembe mavi kırmızı ve moru biliyor. Bir de siyaha kara diyor. Sarı ve yeşilde takılıyor. İyiyiz hoşuz...

merhaba temmuz anneleri bende inşallah 2013 temmuz annesi olacağım, sizden tavsiye almaya ihtiyacımız var 2013 anneleri olarak,

-yeni doğan ve 0-3 ay olarak ne kadar ne alalım? en az ne kadar kısa kollu, yarım kollu, uzun kollu zıbın, tulum, elbise vb? kaç paket bez alalım? biberon emzik alalım mı? neler almayalım?
-3-9 aylık dönem için neler alalım?
-bebek arabası ana kucağı oda beşik alırken nelere dikkat edelim neler tavsiye edersiniz?
-doğum için önceden nasıl bir hazırlık yapalım? nelere dikkat edelim? ebelere veya dr'a önceden tembihlememiz gereken birşey var mı?doğumdan sonra giymek için gecelik mi alt üst pijama takımı gibi birşey mi alalım?

sıcakta doğum yapacak bizleri neler bekliyor???

hertürlü yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz :)

izmir'den selamlar!

bence bez stoğu yapmak gereksiz erken doğumla haziran annesi oldum ama ona rağmen yeni doğan kullanmadım gibi bişey yani bebekler hep aynı doğmuyor
ve çok kısa sürede çok fazla kilo aldığı için 4-5 aylıkken 4 numara beze geçtik
zıbınada gerek yok :)) hastane çıkışı setindeki zıbını bile kullanamadım hep göbek bağına zarar verirmiyim beli açılır mı endişesi oldu
alttan çıtçıtlı badiler daha iyi
enaz 5'er tane kolsuz ve kısa kollu badiler alın ama bunlarıda çok fazla stoklamayın bebeğinizin büyüme hızına ve mevsime göre alırsınız (hamileyken bi dünya para verip benetton dan aldığım kışlık montu hiç giydiremedim hemde normal doğmuş olsaydı bile 4-5 aylık olacak nasılsa 6-9aylık bedeni bizim işimizi görür dediğimiz mont oğlumun aşırı kilolu olması sebebiyle hiç giyemedi ve aylar öncesinden alınan birçok kıyafette bu sorunu yaşadık biz )
hastaneye kendim için hem gecelik hemde ikili pijama takımı aldım
sezeryan doğum yaptım ve pijama takımım ile çok rahat ettim (siz normalde hangisi ile rahat hareket ediyorsanız onu tercih edin)
doğumla ilgili pek bişey söyleyemem
benimki çok kolay ve ağrısızdı inşallah sizde benim gibi akşamına ayaklanır ve ağrı sızı çekmezsiniz
ama evinize mutlaka klima taktırın ve emzirmeye otururken yanınıza bir şişe su almayı unutmayın :))
sağlıkla kavuşursunuz inşallah bebeğinize

Slm size bi sorum olacak

HERKEZ tuvalet eğitimini tamamladı mı 3.denememe bugün akşam üstü başladık şimdi tam zamanı diye düşünüyorum
Sizler ne yaptınız mesela gece nasıl oldu

Merhaba
Biz daha baslamadik.Bir kere denedim 2 yasinda aslinda cok iyi gidiyordu ama benim saglik sorunlarim sebebiyle yarim kaldi.Doktor 2,5 yas uygun dedi.Mayis ayini bekliyorum.

Merhaba
Biz daha baslamadik.Bir kere denedim 2 yasinda aslinda cok iyi gidiyordu ama benim saglik sorunlarim sebebiyle yarim kaldi.Doktor 2,5 yas uygun dedi.Mayis ayini bekliyorum.

Yaa bizde de aynı oldu 1.5ay uğraştım tam alışıyordu iyi gidiyordu benim belim tutuldu fıtık oldum 2 aya felç durumuna geldim acil ameliyata alındım eee Enes te beze döndü annem kaynanam baktı
bugün alt komşum uzman poedagok öyle enesle o konuşurken bi anda gelişti hadi bütün bezleri çöpe atın aaa Enes tuvalete gidicek filan mutlu bi şekilde attık bezi 4 kez götürdüm hepsinde çiş yaptı birazdan yine kaldırıp götürcem inşallah hayırlısı nasıl olcak bilmiyom artık
......

Her cocuk farkli farkli.Kimi 2 gunde ,kimi 1 ayda alisiyor.Sonucta illaki alisacaklar.Ben su soguklarin gecmesini bekliyorum.Tuvalete goturdugun zaman yapiyorsa super.
Ben o alistirmaya calistigim donemde lazimliga oturtabiliyirsam cisini yapiyordu.Bir iki haberde verdi ama onun disinda her yer gol halindeydi :))))
fakat su var gece hic baglamamistim hep kuru kalmisti.Umarim yine oyke olur.

Bizim de gece hiç kuru kalmıyor hatta 6 numara bezinden bile her sabah taşıyor üstünü değişiyorum hergün şimdi tuvalete götürdüm çiş yaptı yatağına koydum uyudu sanırım gece olayından korkuyom çok mu kalçam acaba diye şimdi 2 saat sonra kalksam yeterlimi olur yoksa saatbaşımı
Acaba

Gece yatarken icecek biseyler verme pek annesi.Ben 2 saate kuruyordum alarmimi bence 2 saat yeterli.

Gece yatarken icecek biseyler verme pek annesi.Ben 2 saate kuruyordum alarmimi bence 2 saat yeterli.

Çok sağol teşekkür ederim paylaşımların için ben gece uyuturken 9:30'da biberon veriyom onu nası yapcam süt içmeden asla uyumaz bu sıpa

Çok sağol teşekkür ederim paylaşımların için ben gece uyuturken 9:30'da biberon veriyom onu nası yapcam süt içmeden asla uyumaz bu sıpa

Canim ben biraz kandirmaca yapiyordum.Mesela tika basa karni dolu da olsa mutlaka sut ister benim oglumda.
Ve doldurdugum sutu az gorurse "cok koy anne " der.Bende biberonu ellerimle kapatip oglum sut getirdim diyorum ve 50 cc kadar sut veriyorum.Icti mi icti ufaktan kandirmaca :)))) rica ederim.

Son düzenleme:
Yarın bi yapayım yerse tabi çok uyanık herşeyi biliyo anlıyo
Bi kardeşini dövmeyeceğini anlatamıyom sıpa'ya

Dene bakalim.Oldu bittiye getir.Hizli hareket et.Belki yutar
Hahhahaahah onu da anliyordur ama isine gelmiyordur bence :)))))

Burda da yazdım; biz çişi öğreneli bayaa oldu.
Tam 2 yaş gibiydi galiba...
Ben hiç özellikle uğraşmadım
Her seferinde alkışladık sevindik, herkese çişi tuvalete yaptığını söyleyip övdük.
Çiş gelince koşa koşa gittik tuvalete...
Öğrendi. Renklerin de turuncu yeşil biraz karışıyor,
Ben 1.5 yaşında uğraştım renkleri öğretmeye...
Şimdi bilmediği farklı bir renk olursa 'bu ne diye soruyor'' Ne renk demeyi bilmiyor.
Ben de rengini söylüyorum, mutlu oluyor.
Çocuklara öğretmek için çaba gösterin...
Mesela anlamaz daha küçük demeyin, çocuk yeni dökülmüş çimento gibidir, ne düşse iz kalır.. Beton olur donar.
O yüzden arkadaşlar; güzel ve doğruluk bilgileri düşsün yavrularınızın üstüne sağanak sağanak...
Elinizden geleni yapın siz de....
Ben de 4. sınıfa geçtim az kaldı lisans mezunu olmama
Dua edin bacılar...
Bu hafta sonu da güz dönemi dönem sonu sınavı var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…