2010 Temmuz Anneleri : )

Papatya selam, evet başladık biz mecburen. Çünkü yakında işe gireceğim ve doktor önce memeden kesmem gerektiğini aksi durumda işe başlayınca kesersem kötü etkileneceğini söyledi. Bu da beni zorlayan bir faktör oldu yoksa ben de bir türlü o cesareti kendimde göremiyordum.

Telkinler çok işe yaradı çok şükür hiç ağlamadı. Ama ben çok ağladım. Ondan beklerken ben daha dayanıksız çıktım. O ikna oldu memeyi siyah görünce acı oldu dedi. Birbirimize sarılıp yattık. Doktorun verdiği ilacı içtim süt kesilmesi için. Muhtemelen sende de ilk gün çok ağrı olur çünkü ben de senin gibi sabahlara kadar emziriyordum. O yüzden bu işi mutlaka haftasonuna denk getirmeye gayret edersen iyi olur bence. Kızıma da uyku veren bitkisel bir damla var onu veriyorum, çünkü özellikle gece emziriyordum ve gece uyandığında sorun çıkmamasını sağladı bu damla. Deliksiz uyuyor. Tabi damlayı kesince zorlanacağız ama o zaman memeyi unutmuş olacak iyice.

Tabi içim hala kötü, özellikle meme kesildikten sonra çok mahsunlaştı. Kıyamam ya, ara ara aklına gelip acii acii diyor geçiyor. Benim kızı gören bu hayatta memeyi bırakmaz diyordu ama artık herşeyi anlıyorlar. Bol bol telkin çok önemli kesmeden önce.

Taze naneyi dünden beri sarıyorum bende, çare oldu gibi biraz. Bandaj da yaptım sımsıkı, naneler etrafında, halim perişan. Bir de doktorun verdiği ilaç inanılmaz bir sersemlik yaptı, artı yorgunluk. Yani çocuğum zorlanmadı ama ben çok zorlandım umarım senin de kolay olur...

Miss senin de daha önceki girişimini okumuştum, aynı ben de senin gibi düşünüyordum. Şurda 2 ay daha var emzir ama sana söyleyeyim o zaman da yine az gelecek süre. Bu o kadar güzel bir duygu ki , insan bir ömür emzirebilmek istiyor. Açıkça söylemek gerekirse, emzirme bitince ben de boşluğa düştüm. Şimdi bol bol birbirimize sarılıyoruz, tensel teması devam ettirmek için sırtına, göbeğine çıplak tene masaj yapıyorum bol bol. Bir de aklına gelmesin diye sürekli parklardayız, çocuk oyun alanlarındayız. Herkese kolay gelsin diyorum, zor bir süreç, hem duygusal hem de fiziksel olarak zor gerçekten...

Ayy yaa kıyamam ben onaa...
Ben nasıl bıraktırıcam diye söyleyince sen bu kafada gidersen hiiç bıraktıramazsın diyorlar...
Ama baksana anlattıklarına yani okadar düşkün olduğu birşeyden ayrılıyorlar...Anne içinde öyle ama gitgide zorlaşmaya başlıyor maalesef kii..
Sen acı oldu diye yazmışsın siyah falan birşey mi sürdün göğsüne...

Evet sarı sabır taşı var aktarda satılan, onu sürdüm. Siyah rengi var, ayrıca tadarsa tadı da çok kötü ve berbart kokuyor. Benim kızım daha görüntüden hemen kaçtı; tadına bakmadı bile. Bıraktırırsın fazla takma kafaya. Kararlı olmadan ama sakın deneme ama, bence önce azaltmayı dene sonra bırakmaya başla. Bu şekilde daha iyi olur.

Kızlar merhabalar...
Herkes iyidir umarım...
Bizde idare ediyoruz çok şükür...
Eşim yok iş için İstanbul a gitti dün...Yalnız kaldık cuma akşamı dönücek inş.
Ama çok zor geldi bana evlendiğimizden beri ilk ayrılığımız...Allah başka ayrılıklar vermesin tabiki inş..

Bu arada 3 gündür boynum tutulmuş vaziyette yine kötüyüm kafam içine kaçmış gibi:))
Nasıl geçicek benim bu tutulmalarım yaa...

Özge de iyi çok şükür yaramazlıklara devam ediyor saolsun...

Selam kızlar çok uzun zamandır okuyamıyorum burayı bugun aklıma geldi bakayım dedim neler yazılmış..Sutten kesecek son anneler bır kacımız kalmıştı bunlardan bırıde bendım : )))
Sonunda bende hafta ıcı kestim babam rahatsızlanmıstı sehır dısına cıkıcagım zaman akrabamız bakıcaktı zorluk olmasın dıye zaten kesmeyı de dusunuyordum ama kıyamıyordum derken eşim siyah göz kalemini verdi yanı basındaymıs meger ne olucak dıye boyadım bızımkı meme meme dıye cekıstırmeye baslayınca gosterdım gerı gerı gıttı arkasını dondu ve bır daha da ıstemedı : )))
ara sıra cekıstırdı bende ılgısını dagıttım ılk gun parkta oyalandık aksam esım gelınce o oynattı gece tv karsısında uyuttum meme ıstemedı elıne cıleklı sut verdım .. gece yarısı kaltı su verdım .. sabaha karsı kaltıgında ıse meme vermek zorunda kaldım cunku uyumadı .. bılıyorum vermemem lazımdı ya bırden kesmek gerekıyor ama sutte cok dolmustu ıcmesı cok ıyı geldı sabah kalkınca aglayınca aldım kucagıma kahvaltı ettık gunduz yıne ıstemedı .. derken ertesı gun mısafırımız geldı ben Izmıre cıktım yola ıkıncı gunde boyle gecmsı oldu zaten babam rahatsızlandıgı ıcın sutumde epey azalmıstı ..
Izmırde bır ara babama Kuzeyın resımlerını gosterırken bır anda gogsum sut doldu : )) bunu sakın yapmayın resımlerıne bakmak bıle etkılıyor sut gelmesını hatta dusunmemek lazım sanırım ..
Ben bu kadar kolay olacagını bılseydım coktan bıraktırırdım kızlar sakın duygusal olmayın gercekten onlarınkı sadece dudak alıskanlıgı olsa gerek Kuzı gıbı memeyı seven bır bebek bıle ıstemıyorsa cogu bırakır bence ..
Maalesef Izmrden gelınce zaten geceydı uyuduk yıne ertesı gun Kuzi hasta oldu esım hemen emzır dedı ve yıne emmeye basladı fakat sutum epey azalmıs.. bugun ıyı artık yıne boyarım hazır azalmısken ve boyle kolayken keserım memeden dıye dusunuyorum belkı ılerıde ablamın oglu gıbı anne meee mee dıye yalvarırsa daha zor olur en ıyısı sımdıden bıraktırmak ..

Bu arada sabaha karsı emzırsenizde gunduz ıcın sut dolmadı memede bende ve yemegıde hafif ve az yıyın yani bir nevi memeden keserken hafif bir rejim yapıyorsunuz ki, sut cok dolmasın ama oglusa her zamankınden cok ılgı gosterdım kı psıkolojısı bozulmasın .. gerekırse bır akrabadan yardım ısteyın kuafore gıdın sınemaya gıdın butun gun gormemeye calısın kı daha cabuk unutsun . ınanın o kadar zor degıl hatta cok da kolay oldu benım ıcın umarım sızde zorlanmadan bırakırsınız hepinizi öpüyprum ..

Yaa kizlar ne oluyoor boyleeeee?
Ayyyy kimse yok,ugramiyorsunuz bile..Offf offffff nerdeeee o eski gunlerrrr.
Nazar degdi bu topige resmen.Ýnandim artik buna.

Son düzenleme:
Yaa kizlar ne oluyoor boyleeeee?
Ayyyy kimse yok,ugramiyorsunuz bile..Offf offffff nerdeeee o eski gunlerrrr.
Nazar degdi bu topige resmen.Ýnandim artik buna.

malesef öyle canım
herkes facedeki grupta takılıyor senin face yoktu di mi?

malesef öyle canım
herkes facedeki grupta takılıyor senin face yoktu di mi?

canim kapattim ben.cok kisa sure once acmstim,esimin bir isi icin.Simdi yine kapali.

Ben burda yazmayi seviyorum.Herkesle muhattap olmak zorunda kalmiyorsun burda.
Kizlar,
Yavrukuslar bisiklet surmeyi biliyorlar mi?Daha dogrudu direksiyon kullanmayi ogrendiler mi?

Bu arada doktor kontrolumuze gittik.Boyu 86,5cm kilosu ise 11,5 olmus.
Asilar bitti.
2 yastan once tuvalet egitimine baslama dedi doktor.
Bakalim beyfendi kendini ne zaman hazir hissederse artik :)))

Bu arada doktor kontrolumuze gittik.Boyu 86,5cm kilosu ise 11,5 olmus.
Asilar bitti.
2 yastan once tuvalet egitimine baslama dedi doktor.
Bakalim beyfendi kendini ne zaman hazir hissederse artik :)))

maşallah kuzucuğa..
bizde geçen hafta sonu gittik minnoşumun boyu 83 cm kilomuz 12
2 yaşında özel aşısı varmış doktorumuz yapıcak
doğaya doğum günüde kraftın klozet gibi bi lazımlığı hediye gelmişti
onu çıkardım oynuyor oturup tuvaletini yapar gibi yapıyor şimdilik ısınma turlarında :)
önümüzdeki ay daha ciddi başlıcam tuvalet eğitimine inşallahh

Kızlar merhabalar...
Evet ya gerçekten burası bir başka farklı hadi burada toplaşalım eskisi gibi...

Maaşallah kuzucuklara kocaman oldualr artık ya...
Bazen düşünüyorum da ne çabuk geçiyor zaman 2 yaşlarına girmelerine ne kaldı şurada...
Allah hepsine sağlıklı uzuun ömürler nasip etsin inş..

Bizde çok şükür bayadır doktora gitmiyoruz 2 aydır sanırım...Saolsun Hacerimin tavsiyesi ile İmmuzinci kullanmaya başladığımızdan
beri hasta olmadık inş.olmayızda...O yüzden hiç bilmiyorum kilo boy nekadar...
hatta boyunu en son çok ağladığı için ölçmemişti...

Bu arada dün sabah eşimin teyzesinin gelini doğum yaptı..Ama bebekte problem çıktı...Neler duyacağız daha neler..
Annesinin kanıyla uyumlu değilmiş bebeğin kanı..Oyüzden doğuştan sarılıklı olarak doğmuş...bebeği bir kaç saat sonra hemen yoğun bakıma koydular ışın tedavisi yapıyorlar ve kan değerlerini düşürmeye çalışıyorlar..Ama düşmemiş kanının değişmesi gerektiğini söylediler..Nitekim gece kanını annesininkiyle değiştirmişler gece bir ara düşmüş ama yine yükselmiş yine tahlil yapıcaklar..Hepimiz çok üzüldük tabi böyle olunca taze annemiz perişan..Dualarınızda bize de yer ayırırsanız çok sevinirim kızlar...

günaydın kızlar,
ben de uzun zamandır girmiyodum. özlemişim burayı yahu... 2 gündür memeyi azaltıyoruz biz de . sadece uyuyacağı zaman veriyorum. çünkü nasıl uyutacağımı bilemiyorum. resmen yapışık ikiz gibiydik. memenin ucundan gelen sütü gördüğünde emmek istemedi. tabi ağlaşmalar sızlaşmalar oluyo. hatta ben de kendimi boş, eksik hissediyorum. galiba ben daha çok zorlanıyorum ama napalım mecbur bırakıcaz biyerde...

yok canım doğa pek beceremiyor
çok seviyor gördüğü yerde hemen üstüne atlıyor ama direksiyon olayını kavrayamadı
ama yaza almak istiyorum :)
Herkese kocaman günaydınnnnnnn.....
günaydın canım

Merhaba sevgili temmuz anneleri, 2010 ağustos annesiyim ama bir ihtimal sizde olabileceğini düşündüğüm bir ürüne ihtiyacım olduğu için buraya yazıyorum.

kızım için yaklaşık 2 yıl önce bebettodan"sevimli renkli tavşan kadife alt açma bezi" aldım. 6 aylık olduğundan beri elinden bırakmıyor. onla yatıp onla kalkıyor ve yıkanmasına bile tahammül edemiyor. İnternetten yenisini sipariş ettim penye olanı geldi ve kızım elini bile sürmedi.

Eğer bebeği için bu ürünü alıp kullanmayan varsa satın almak istiyoum. çünkü fabrikayı aradım ve artık üretmediklerini söylediler, özel sipariş de yapmıyorlarmış.

aradığım ürünün penye olanı aşağıdaki linkte mevcut, aynısının kadifesini arıyorum:
minikbaby | Bebetto Penye Figrl Alt Ama (Dilek Tavan) - Ekru

umarım sizden birilerinde vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…