aynı arkadaşımın üvey annesi alman..diyorki ufaktım birgün üvey annemle komşuya geçmiştik komşu bebeğini ayakta sallıyordu üvey annem bir kızdı komşuya siz manyakmısınız nasıl böyle birşey yaparsınız nasıl zararı olacağını bilmezmisiniz falan ...dedi hatırlıyorum demişti..
yabancılar bu konuda çok hassasmış
ben hiç dizinde bebek sallayan bi yabancı görmedim zaten.beyni sarsılıyomuş çocukların die duymuştum.türklere mahsus bi yöntem bacakta sallamak.ben bu düşüncelerle 4 ay sallamadım hiç.fakat sonra şunu da düşündüm ki hepimiz istisnasız bacakta sallanarak uyutulmuşuzdur. hatta şu anda da bebeklerin %90ı bacakta sallanıyo. yani rahat ta oluyo oturduğun yerde tv seyrederken uyutuyosun.ben bikaç kere denedim. ama sarsmadan sallıyorum bir de sadece kafasını değil tüm vücudunu yastığa koyuyorum yani bizim yattığımız yastıkloardan kullanıyorum. ama malesef uyumuyor. uyusa da 10 dakka sonra uyanıyor.benim oğlum bana çekmiş heralde. çok zor dalıyor uykuya. uyumamak için direniyor. hatta gözünden uyku akarken bile onu uyuttuğum odaya girer girmez ağlıyor. bazen sırf uyuyakalır die emmek bile istemiyor. bir de sizinki öyle mi ilk derin uykuya geçmeden önce 4-5 kere uyanıyor sonra derin uyuyor. yani tamamen uyutmamız bazen 2 saat sürüyor. çok işkenceli bir bebek