• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

Her doğru herkese göre değişir..
Yani herkes için tek bir doğru yoktur..
Teorik olarak mümkün olmayan bazı şeyler, partikte mümkün olabilmektedir..
Benim kızımda benim mememi reddetti en başından beri..
Ben pompayla sağarak biberonla veriyorum sütümü..
4 aydır sadece ve sadece anne sütüyle besliyorum..
Bana da en başında illa sütün olması için emzirmen lazım, çocuğun ağzının temas etmesi lazım
demişlerdi.. Bende korkmuştum.. Acaba nereye kadar böyle götürebilirim diye düşünürken
bugünlere kadar geldim Allaha şükür.. Hatta en son gittiğimde doktor bana sakın bu kadar süt sağdığını
kimseye anlatma nazar değer dedi..
2 ay daha sadece anne sütüyle götürmek istiyorum..
Bakalım zaman ne gösterecek..

Yani işin özü şu:
Teorik olarak mümkün görünmeyen şeyler, pratik olarak mümkün olabilir..

evet her bebeğin kendi doğrusu var.
ilke mesela 2 aydan fazla zamandır en geç saat 8 de uyumuş oluyo gece uykusu yani...
bir kaç kere mızmızlandı uyumadı bir şekilde ama o zamanlarda da sabah aynı saatte kalktı.
buna ben mi alıştırdım hayır:)
en geç 7 de uyanıyo akşamda 8e kadar ancak oyalayabiliyorum sonra uykusunun geldiğini anlatıyo bana ben de kucağımda uyutuyorum.
geç uyuyan bir sürü bebek var onları da anneleri mi alıştırdı bence hayır.
hepsinin kendi doğruları var ve bunları bir şekilde kabul ettiriolar bize...
efimcim galiba birtek senle ben buluşmaya gönüllüyüz.
belki aşkveoğlum da gelebilir ama kesin değil.
havalar bozmadan çıksaydık keşke.
sen nerede oturuyosun?

maşallah efim :nazar:

ben de doğum öncesi şakır şakır sütüm gelicek,dolaplar fazladan sağıp istiflediğim sütlerle dolup taşacak sanıyordum..Hatta mama vermek zorunda kalmak düşüncesi bile canımı sıkıyordu..Ama evdeki hesap çarşıya uymadı..sütüm gelmedi hemen..prematüre oldukları için küvezde sonda ile beslediler..sonradan gelen anne sütünü de biberonla vermişler uzun süre..eve getirdiğimde memeyi tutamıyorlardı çabuk yoruluyorlardı..dr.umuzun önerisi ile prematil prematüre maması verdim biberonla..sağıp veriyordum sonradan sonradan memeye alıştılar..hatta memeyi daha iştahlı ve istekli emiyorlar biberona göre :nazar:
ikiz annelerinde hala emzirebilen ve ailesinden ve yakınlarından yardım görmeden tek başına bakabilen nadir annelerden olduğum için azcık gelen sütüm için de ALLAH a şükrediyorum...:69:

seni zaten ayakta alkışlıyoruz:46::46::46:

canım bende senin gibi kararsızdım makina almak konusunda en sonunda aldım ama benim sıpa göğüslerimde bişe bırakmıyo boşalttıktan sonrada sağsanda bişe olmuyo zaten yani boşu boşuna almış gibi hissediyorum kendimi medela aldım ben alalı 1 hafta oluyo bi bugün sabah sağdım gece eşim mama verdiği için göğüslerim dolmuştu yoksa onuda höpürdetirdi oğluşum nyse sabah baya sütüm geldi dolaba attım tabi hemen ama hala almasamda olurmuş diyorum eğer bebeğin seni emmiyorsa alabilirsin ama emiyorsa gereksiz

canım benim kızımda şakır şakır emse keşke almıyor geceleri sütüm oluyor öncedne emerdi.şimdi gece de emmeiyor sbaah karşı tek gögsümü emiyor digerini emmyior.oda öğlen ikide zorla veriyorum birini yine

yalnızmı bakıyorsun canımm yaa ben biriyle baş edemiyorum valla tebrik ederimm helal olsun :46:
evet yanlız bakıyorum,akşamları ve hafta sonları eşim yardım ediyor elinden geldiğince,sağol canım.
Sanada Maşallah Almina :nazar:
Ben tekine bakamıyorum sen iki taneye bakıyorsun..
Allah yardımcın olsun canım..
Allah hepimizin yardımcısı olsun canım..
evet her bebeğin kendi doğrusu var.
ilke mesela 2 aydan fazla zamandır en geç saat 8 de uyumuş oluyo gece uykusu yani...
bir kaç kere mızmızlandı uyumadı bir şekilde ama o zamanlarda da sabah aynı saatte kalktı.
buna ben mi alıştırdım hayır:)
en geç 7 de uyanıyo akşamda 8e kadar ancak oyalayabiliyorum sonra uykusunun geldiğini anlatıyo bana ben de kucağımda uyutuyorum.
geç uyuyan bir sürü bebek var onları da anneleri mi alıştırdı bence hayır.
hepsinin kendi doğruları var ve bunları bir şekilde kabul ettiriolar bize...
efimcim galiba birtek senle ben buluşmaya gönüllüyüz.
belki aşkveoğlum da gelebilir ama kesin değil.
havalar bozmadan çıksaydık keşke.
sen nerede oturuyosun?

seni zaten ayakta alkışlıyoruz:46::46::46:
tamam fazla tezahürata gerenk yok,:17: beni sizler yarattınız canlarım ,cicilerim,ablanız kurban ossun sizeeee..:1:

Sadece YORUM yaptığım düşünülsün istemiyorum. Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum ve Çocuk gelişimi ve Okul öncesi eğitimi okudum hala da okuyorum. 2 çocuk annesiyim. Kendinizi kasmak istemiyorsanız, tabii kasmayın. Anne sütü hastalıklardan koruma özelliği olduğu için uzun vadede verilmesinin önemi bu anlamda büyüktür. Tabi ana öğünlerin yerini 4-6 aydan sonra tutamaz. Tutmamalıdır da, bebeğin gelişimi geriler. Geceleri anneyi mama hazırlama zah*****den kurtarma ve ara öğünleri kaliteli olarak doldurma gibi bir alternatife de sahiptir anne sütü. Verilip verilmemesi annenin insiyatifine kalmıştır ve verilmesinin olumlu yönleri de tartışılmaz. İsterse anne ilk günden itibaren de vermeyebilir. 6 ay ya da 9 ay iyi emen bir bebek ihtiyacı olduğu en önemli günleri atlatmış sayıldığından ilerleyen dönem için fazla bir endişeye gerek yoktur. Sadece olumlu yönleri göz önünde tutulduğunda ve anne bunu istediğinde ilerleyen dönemde verebilir ve bunun için mücadele edebilir. Biberon alan bebekler anneyi emmek istemeyebilirler. ilerleyen dönemde de bırakma eğilimi gösterirler. Zaten bu biberona başlarken yaşanan zorluklardan da bellidir. İkisini bir şekilde almaları muhteşem bir durumdur ama dediğim gibi bebeklerin bırakma tercihi anne memesi yönünde gelişir ve 1.5-2 yaşına kadar emzirilmesinin tıpta ve islamda önerildiği göz önünde bulundurulursa anne sütünün faydaları anlaşılmış olmakla kalmayıp mücadele isteğini de tetikleyebilir. Her anne ve hatta baba bu konuda istediği kararı almakta serbesttir. Bebeklerin sağlığı ve menfaatini göz önünde bulundurmayacak ebeveyn olmadığını varsayarak.
:emir_bebek:

ayy benim kızım daha 1, 5 aylıkken bıraktı. sonra pompa ile sağdım ama malesef azaldı en sonundada yok oldu. bende korkuyorum mama ile anne sütü bir olur mu hiç bağışıklık konusunda..

ben çok mücadele verdim ama şuan bu mücadelemi yetersiz buluyorum keşke biraz daha mücadele etseydim anne sütü alması konusunda. anne sütü kutsal nimet
:69:

ben de ortaköyde oturuyorum.
bugün de bekleyelim akşamcılardan gelmek isteyen olursa onlarla da konuşuruz.
yoksa da biz gün ve avm belirleyelim buluşalım olur mu?:16:

ben çok isterdim ama kocaelide körfezde oturuyorum 1 saat var aramızda ama eşim olmadan gelemem. kendisi de gündüzleri çalışıyor. ben sizi körfeze davet etsem :66:

ay siz yakın sayılırsınız Selva ile birbirinize..

sana özel msj attım balım:)
şimdi herkese açtım profilimi bir daha dene istersen:))

ayy benim kızım daha 1, 5 aylıkken bıraktı. sonra pompa ile sağdım ama malesef azaldı en sonundada yok oldu. bende korkuyorum mama ile anne sütü bir olur mu hiç bağışıklık konusunda..

ben çok mücadele verdim ama şuan bu mücadelemi yetersiz buluyorum keşke biraz daha mücadele etseydim anne sütü alması konusunda. anne sütü kutsal nimet
:69:

bence az çaba göstermedin sonbaharcım.
günlerce uğraştın burda yazdın hep.
bunun için kendini suçlayıp moralini bozma:48:

canım benim kızımda şakır şakır emse keşke almıyor geceleri sütüm oluyor öncedne emerdi.şimdi gece de emmeiyor sbaah karşı tek gögsümü emiyor digerini emmyior.oda öğlen ikide zorla veriyorum birini yine

o zaman alabilirsin canım dinlenince ve uyuyunca acaip süt oluyo ben bi haftadır doğru düzgün yiyemiyorum ama maşallah gecelerri sütüm üst baş bırakmıyo

sonbahar ben eskiden karamürselde oturuyordum. orda olsam görüşürdük ne güzel :16:
oralarla bağlantım hep vardır ama bakarsın birgün gelirim :97:

sonbahar ben eskiden karamürselde oturuyordum. orda olsam görüşürdük ne güzel :16:
oralarla bağlantım hep vardır ama bakarsın birgün gelirim :97:

ahh keşke.. ne güzel olur gelsen, kimbilir belki de birgün ben eşimin peşine takılır izmire gelirim. hayat bu bellimi olur nazoş

ahh keşke.. ne güzel olur gelsen, kimbilir belki de birgün ben eşimin peşine takılır izmire gelirim. hayat bu bellimi olur nazoş

senin buraya gelmen daha iyi olur aslında.. izmir görülesi yer, bende buraya gelince anladım.
eşi benzeri yok...
aslında mekanda değil önemli olan, biraraya gelsek bir şekilde eminim 40 yıllık tanışık gibi muhabbet ederiz :97:

Back
X