Her doğru herkese göre değişir..
Yani herkes için tek bir doğru yoktur..
Teorik olarak mümkün olmayan bazı şeyler, partikte mümkün olabilmektedir..
Benim kızımda benim mememi reddetti en başından beri..
Ben pompayla sağarak biberonla veriyorum sütümü..
4 aydır sadece ve sadece anne sütüyle besliyorum..
Bana da en başında illa sütün olması için emzirmen lazım, çocuğun ağzının temas etmesi lazım
demişlerdi.. Bende korkmuştum.. Acaba nereye kadar böyle götürebilirim diye düşünürken
bugünlere kadar geldim Allaha şükür.. Hatta en son gittiğimde doktor bana sakın bu kadar süt sağdığını
kimseye anlatma nazar değer dedi..
2 ay daha sadece anne sütüyle götürmek istiyorum..
Bakalım zaman ne gösterecek..
Yani işin özü şu:
Teorik olarak mümkün görünmeyen şeyler, pratik olarak mümkün olabilir..
evet her bebeğin kendi doğrusu var.
ilke mesela 2 aydan fazla zamandır en geç saat 8 de uyumuş oluyo gece uykusu yani...
bir kaç kere mızmızlandı uyumadı bir şekilde ama o zamanlarda da sabah aynı saatte kalktı.
buna ben mi alıştırdım hayır:)
en geç 7 de uyanıyo akşamda 8e kadar ancak oyalayabiliyorum sonra uykusunun geldiğini anlatıyo bana ben de kucağımda uyutuyorum.
geç uyuyan bir sürü bebek var onları da anneleri mi alıştırdı bence hayır.
hepsinin kendi doğruları var ve bunları bir şekilde kabul ettiriolar bize...
efimcim galiba birtek senle ben buluşmaya gönüllüyüz.
belki aşkveoğlum da gelebilir ama kesin değil.
havalar bozmadan çıksaydık keşke.
sen nerede oturuyosun?
maşallah efim
ben de doğum öncesi şakır şakır sütüm gelicek,dolaplar fazladan sağıp istiflediğim sütlerle dolup taşacak sanıyordum..Hatta mama vermek zorunda kalmak düşüncesi bile canımı sıkıyordu..Ama evdeki hesap çarşıya uymadı..sütüm gelmedi hemen..prematüre oldukları için küvezde sonda ile beslediler..sonradan gelen anne sütünü de biberonla vermişler uzun süre..eve getirdiğimde memeyi tutamıyorlardı çabuk yoruluyorlardı..dr.umuzun önerisi ile prematil prematüre maması verdim biberonla..sağıp veriyordum sonradan sonradan memeye alıştılar..hatta memeyi daha iştahlı ve istekli emiyorlar biberona göre
ikiz annelerinde hala emzirebilen ve ailesinden ve yakınlarından yardım görmeden tek başına bakabilen nadir annelerden olduğum için azcık gelen sütüm için de ALLAH a şükrediyorum...![]()
seni zaten ayakta alkışlıyoruz